Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17976 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

:thumbup: :mrgreen: a ne mogu da vjerujem da cutuju scene koda imaju limit...
drogon2

#17977 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

pici wrote:Moguce je da se istorij ponovi izmedju Baratheona i Targerijana... da Gendri ubije Jona
Zasto bi Gendry ubio Jona at this point in time? Doduse i lici na Danea i Davea da urade nesto tako, cisto za shock value.
pici

#17978 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

drogon2 wrote:
pici wrote:Moguce je da se istorij ponovi izmedju Baratheona i Targerijana... da Gendri ubije Jona
Zasto bi Gendry ubio Jona at this point in time? Doduse i lici na Danea i Davea da urade nesto tako, cisto za shock value.

pa ako Arya krene ziiikk Dany da se ovaj ispreci da zaustavi Aryu a Gandri ga onim maljem u glOvu
vicious

#17979 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vicious »

Dobro vam se ikako više da raspravljati i nagađati šta će biti i kako će. Ja još ne mogu da vjerujem kakav su odron napravili sa ove dvije zadnje epizode, sve kontam sad će neko reći e zajebavali smo se, sad idu prave :D

Ne znam, reda radi ću naravno odgledati do kraja, mada sam i ovu zadnju jedva, iz 3 puta.
Što se mene tiče, nek ih Cersei na kraju naguzi sviju. :lol:
A najgore je što ni knjige nećemo dočekati, pa da se bar tu privede kraju kako treba, nikad ih debeli neće završiti. :roll:
annoy

#17980 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

...But every child knows that the Targaryens have always danced too close to madness. Your father was not the first. King Jaehaerys once told me that madness and greatness are two sides of the same coin. Every time a new Targaryen is born, he said, the gods toss the coin in the air and the world holds its breath to see how it will land.

Krv nije voda 8)
Oduvijek mislim da ce Dany na kraju popizdit
annoy

#17981 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

ferratilis wrote:Nadao sam se nekom kraju gdje niko nece biti na tronu. Sve sto smo vidjeli u proteklih osam godina je dokaz da je monarhija tesko sranje, sve same spletke, ubistva, incest, ubijanje neduznih. Bilo bi logicno da se na kraju istopi tron i predje na neku vrstu demokratije, reprezentativne ili direktne, ili stagod, samo ne monarhija. Imali su sansu da ovu seriju uzdignu iznad holivudskog fantasy sunda, ovako nece postici nista. :(

Kako god, prvih 5 sezona ove serije je za mene i dalje jedna od najboljih serija ikad.
I ja sam se nadala da ce mozda ici u tom smjeru, sjetimo se samo Danyne vizije u House of the undying kad vidi Throne room potpuno unistenu
Juliuscezar

#17982 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ma nestaje koncept 7 kraljevstava, svakako je i dosta velikih kuća gotovo nestalo. Svaka malo veća porodica ce biti svoje kraljevstvo.
drogon2

#17983 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

annoy wrote:...But every child knows that the Targaryens have always danced too close to madness. Your father was not the first. King Jaehaerys once told me that madness and greatness are two sides of the same coin. Every time a new Targaryen is born, he said, the gods toss the coin in the air and the world holds its breath to see how it will land.

Krv nije voda 8)
Oduvijek mislim da ce Dany na kraju popizdit
300 godina vladavine Targeryena, 2 ili 3 su bila luda. Na pamet mi padaju Aerys i onaj Maegor i to je to. Tako da ta izjava Jaeherysa II bas ne pije vodu haha
pici

#17984 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Targeri se guze medjuse i tako da dodje do tih deformacija, il umre zena pri porodjaju il dijete i tako to...
pici

#17985 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

annoy

#17986 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Pa sad, tesko je doseci razinu ludosti Mad Kinga :D al bilo ih je onako pomalo ludih i cinili su svakakve gadosti, mislim cinili su i drugi (Tywin npr.) al nesto je sjebano u toj lozi
Pa i Viserys je bio luđak
Nista cudno da ona prosvika na kraju
drogon2

#17987 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ludi kralj nije postao lud zbog nekih genetskih predispozicija nego zato sto su ljudi oko njega spletkarili i redovno hranili paranojom, a medju tim ljudima najvise prednjaci Varys koji mu je haman poceo sadit sumnju i u vlastitog sina. Zasto je Viserys bio lud? Zato sto je trazio da Drogo ispostuje ono sto je obecao, a ovaj ga zalio zlatom lol

A to da Daenerys "poludi" nakon 5 sezona oslobadjanja robova i to u epizodu i po ce bit smijesno.Da ne pricamo o tom da Varys u prosloj ep rece kako je zabrinut za Denerisino mentalno stanje, a treba nista nije uradila u ove dvije sezone bez da slusa njihove glupave planove koji nikad nisu imali sanse za uspjeh haha Ustvari jesu, al ds je Cersei neki finjak pa da kaze aj evo ti tron, fino si zamolila lol
annoy

#17988 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Viserys je tragican lik, odrastao u egzilu, i postao sadist koji je zlostavljao vlastitu sestru skoro cijelo djetinjstvo, koji joj je rekao da bi dozvolio da ju siluje 40000 muskaraca i njihovi konji ako je to potrebno da dobije tron
Ocigledno poremecen tip, sto bi se reklo, lud :D
drogon2

#17989 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

annoy wrote:Viserys je tragican lik, odrastao u egzilu, i postao sadist koji je zlostavljao vlastitu sestru skoro cijelo djetinjstvo, koji joj je rekao da bi dozvolio da ju siluje 40000 muskaraca i njihovi konji ako je to potrebno da dobije tron
Ljudi nisu ni svjesni koliko tragican. Bio je priglup i okrutan, al frajer je vec sa 7 godina postao glava kuce Targeryen. Morao se brinuti o tek rodjenoj sestri, jer mu je i majka umrla. Hodao okolo, moljakao ljude, cak prodao majcinu krunu da nahrani sebe i sestru.
annoy

#17990 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

drogon2 wrote:
annoy wrote:Viserys je tragican lik, odrastao u egzilu, i postao sadist koji je zlostavljao vlastitu sestru skoro cijelo djetinjstvo, koji joj je rekao da bi dozvolio da ju siluje 40000 muskaraca i njihovi konji ako je to potrebno da dobije tron
Ljudi nisu ni svjesni koliko tragican. Bio je priglup i okrutan, al frajer je vec sa 7 godina postao glava kuce Targeryen. Morao se brinuti o tek rodjenoj sestri, jer mu je i majka umrla. Hodao okolo, moljakao ljude, cak prodao majcinu krunu da nahrani sebe i sestru.
Morao ju je i maltretirat i mlatit isto :D

Napisah da je tragican lik, jer je, imao je sjebano djetinjstvo ali ja mislim da se luđak ne postaje samo zbog okolnosti nego je nesto i u covjeku, on je bio uzasno okrutan i sadist...mislim, sasvim vidno poremecen
Selmy rece da je pokazivao jos kao dijete znakove poremecenosti
AleksoMKD

#17991 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

drogon2 wrote:
I povremeno je mlatio kada se naljuti.
NightWatchMember

#17992 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Lik bio ozbiljna šifra, a pride i gluperda
alibaba_i_30_godina

#17993 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

Pa svi mi ponekad imamo svoje momente of madness.

Meni bi bilo ok da malo poludi pa ih spali, jer su je baš uništili psihički.

bingov buraz

#17994 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

Snježni će ubiti Deneris a Džejmi Cersei,moje predviđanje.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17995 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by japin_mutapi »

sve ih treba pobiti, jebeš happy end
pici

#17996 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

drogon2 wrote:
Image
pici

#17997 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

napokoM i njemu da svane :mrgreen:
pici

#17998 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ev coek postavio sliku sa jos zmajeva ... e jebote serija
hadzinicasa

#17999 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by hadzinicasa »

Hallo Easy Jet :lol:
Radar71

#18000 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Bran će da varga Planinu :D
Post Reply