Kako mali Perica sanja ...JoseMujica wrote:evo nestranačkih struĆnjaka
Osim Vele, sve go lufter, da ne idemo poimenice.
Kako mali Perica sanja ...JoseMujica wrote:evo nestranačkih struĆnjaka
Koliko vidim iz SBB-a je samo Solaković, mislim da mu ministarstvo paše, jer mu se ratne zasluge ne mogu osporiti, kao ni aktivnost u samima još prije rata, Cenić nije stranačka, Žbanić nije stranačka, tako da ti primjedba ne stoji. Odlična vlada, daj BOže ovakvu poslije oktobra. Sa rezervom još jednom prema Brkanu, ne vjerujem u u spjeh privrede sa čovjekom koji nije zaradio feninga na tržištu, ne mogu da zamislim njegove pregovore sa poslodavcima niti razumjevanje problema. Prije mi je za neko drugo, nikako za privredu.JoseMujica wrote:ima i finih i sposobnih ljudi na njoj ali realno ovo je dvostranačka/koalicijska lista NS-SBB
Vahid Karavelić jednoglasno izabran za predsjednika KO SBB BiH Sarajevo
+ SolakovićPoslanici Skupštine Kantona Sarajevo su sa 31 glasom za izabrali zastupnika SBB BiH Nabila Nasera za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine iz Kluba ostalih.
Ovo je vic, podrazumijeva se. Međutim, gdje je Peđina lista? Nije valjda da je mislio sazivati kabinet tek nakon što dobije mandat?JoseMujica wrote:evo nestranačkih struĆnjaka
Nije mis e sviđao Karavelić još od rata, ali nebitno. Doktor naser nabil, čiji je on? Ma, dobro meni izgleda ova vlada, skroz ok. Večeras će gostovati pk u Face tv, o ovom temi.JoseMujica wrote:daj ba Kato![]()
Sličan onom kad smo, kao mlađi tinejdžeri, pravili band, pa dijelili šta će ko svirati. Iako je tek jedno od nas polovno sviralo klavir ...Corto Maltese wrote: Ovo je vic, podrazumijeva se.
Joj Mujice, SDA-SDP fazon star već sto godina. Jel' ti ko naivni bekan ili ...?JoseMujica wrote:evo nestranačkih struĆnjaka
...
Da malo proširimo pitanje, kakve je reference, osim partijskih karijera i pokradenih i uništenih preduzeća, imao bilo koji naš premijer?sastrore wrote: Dobro nevezano za ovu gore zajebanciju, Inace mnogi spominju Kojovica kao mandatara, kakve on ima referance? Sta je taj covjek u zivotu radio i postigao da ga neki u opce predlazu za tu funkciju koja treba da radi vjerovatno sa najvise love u drzavi? Koji faks je zavsio Kojovic, Oxford ili Harvard? Gdje je radio Merrill Lynch ili Goldman Sachs ili je vodio svoju sopstvenu kompaniju sa 50 000 zaposlenih koju je napravio iz niceg?
Nekorumpiran, sa prikladnim radnim iskustvom, sa odgovarajućom stranačkom podrškom, ... postoji li uopšte nešto takvo u BiH? Nama bi izvanredan prvi korak bio da dobijemo nekoga ko neće krasti, ostale vrlo poželjne osobine su trenutno manje bitne.sastrore wrote:Znaci predlazes da se nastavi po starom, ljude bez kompetencije, prikladnog CV-a, korumpirane itd da i dalje dovodimo na te funkcije?VjecitiStudent wrote:Da malo proširimo pitanje, kakve je reference, osim partijskih karijera i pokradenih i uništenih preduzeća, imao bilo koji naš premijer?sastrore wrote: Dobro nevezano za ovu gore zajebanciju, Inace mnogi spominju Kojovica kao mandatara, kakve on ima referance? Sta je taj covjek u zivotu radio i postigao da ga neki u opce predlazu za tu funkciju koja treba da radi vjerovatno sa najvise love u drzavi? Koji faks je zavsio Kojovic, Oxford ili Harvard? Gdje je radio Merrill Lynch ili Goldman Sachs ili je vodio svoju sopstvenu kompaniju sa 50 000 zaposlenih koju je napravio iz niceg?
Da, šalio se, jer vrlo lako i pouzdano se moglo znati da nikakvih šansi da kandidatura prođe nije bilo.sastrore wrote:Ma jah, on se samo salio?VjecitiStudent wrote: Nekorumpiran, sa prikladnim radnim iskustvom, sa odgovarajućom stranačkom podrškom, ... postoji li uopšte nešto takvo u BiH? Nama bi izvanredan prvi korak bio da dobijemo nekoga ko neće krasti, ostale vrlo poželjne osobine su trenutno manje bitne.
S tim što Peđa definitivno nije tema, jer ovo sa kandidaturom je bio obični blef, koji je odlično upalio, izvukao je na čistinu i SDA i SDP.
![]()
Ali ono, treba nam prvo neko ko ne krade, ali moze biti nesposoban, ublehas i donositi totalno pogresne odluke, pa neka, sta onda raspolao ga bi sa "samo" par stotina miliona maraka, treba dovoditi na tu funkciju kadrove da se uce?
Sta studiras?
Željko Stanareviću, živ li si!sambarti wrote:Proslo je vrijeme kad sam ja bio student i odgovarao na pitanja. Sad obicno ih ja postavljam i dobijem na njih odgovore. Rasprave radi, od malih nogu pratim ne samo domacu, nego i stranu politiku.
Ma ovaj spisak je stara i zavrsena prica, mislim da je ovo bio prijedlog plenumaKatarinaKosaca wrote:Nije mis e sviđao Karavelić još od rata, ali nebitno. Doktor naser nabil, čiji je on? Ma, dobro meni izgleda ova vlada, skroz ok. Večeras će gostovati pk u Face tv, o ovom temi.JoseMujica wrote:daj ba Kato![]()
Vidim da je jose editovao post i odgovorio na pitanje o doktoru NN.
Polozaj NS ce ostati isti, ako se dobro sjecam njima je nudjen ulazak u neku od vlada u KS ali su to oni odbili iz nekih principijelnih razloga, u poziciji kada znaju da nemaju dovoljnu ruku za svog mandatara oni predlazu Pedju i to je politicki dobar potez koji ce obzirom na pamcenje nasih ljudi biti brzo zaboravljen.KatarinaKosaca wrote:![]()
Ovo na cortov link
A, glede teme i položaja NS u ovome svemu, jako povoljan. Svaka igra, svaka dobija. Ako pk bude izabran za permijera i ovo ili nešto slično bude vlada i napravili se išta, a ne sumnjam da hoće, to išta će uvijek biti više od dosadašnjeg ništa , NS oktobar dočekuje komotno.
Ako pk ne bude izglasan jer ne trebamo potcijeniti slogu braće po meteri korupciji SDA+SDP kad je lova i privilegije i vlas u pitanju, uvijek stoji da je htjela, bila voljna, u najgorem momentu preuzeti odgovornost.
Ostaje vrlo teško pitanje, kako odgovoriti na spinove i medijske napade i promidžbu koju spomenuta bratija vrhunski radi svakom ko joj stane ne putu. Primjer i svježe registrian "profesor" na ovoj temi. U svakom slučaju sretno i u svakom slučaju @pk odličan medijski nastup večeras, iako nisam od tebe manje ni očekivala.![]()
Bilo koji premijer sada bilo koje razine vlasti, dovolojno je da bude pošten i da transparentno radi i da ima komunikaciju sa građanima, već je napravio puno. Komunikaciju, kako je rekao pk večeras da bi je imao neposredno.weredsf wrote:olozaj NS ce ostati isti, ako se dobro sjecam njima je nudjen ulazak u neku od vlada u KS ali su to oni odbili iz nekih principijelnih razloga, u poziciji kada znaju da nemaju dovoljnu ruku za svog mandatara oni predlazu Pedju i to je politicki dobar potez koji ce obzirom na pamcenje nasih ljudi biti brzo zaboravljen.
Inace bih volio vidjeti Pedju kako bi se snasao u toj funkciji, ne sumnjam da bi protiv sebe imao SDA I SDP administraciju, od ministarstava do javnih preduzeca koje stiti procedura i kolektivni ugovor od bilo kakvog rada i odgovornosti
Netačno, ovo je bio jedan od onih trenutaka kada su SDA i SDP nešto zajedno odigrali.weredsf wrote:Ma ovaj spisak je stara i zavrsena prica, mislim da je ovo bio prijedlog plenumaKatarinaKosaca wrote: Nije mis e sviđao Karavelić još od rata, ali nebitno. Doktor naser nabil, čiji je on? Ma, dobro meni izgleda ova vlada, skroz ok. Večeras će gostovati pk u Face tv, o ovom temi.
Vidim da je jose editovao post i odgovorio na pitanje o doktoru NN.
Proguglaj malo, gdje je i kada prvi put ovaj spisak objavljen?JoseMujica wrote:ja sam to vidio tek juče kod jedne jaranice na fb inače, pasionirane prvoPljenumašice...postavila to kao njihov prijedlog struĆnjaka....valjda im je to bila ta "nestranačka" vlada
sad ako je staro do mene je, a iskreno bolo mi je oči ovo NS-SBB expertno kadriranje od strane Pljenuma "graDŽana"što bi rekli sljedbenici nadnaravnog ništa u životu nije slučajno
pa ni to da sam u ovom slučaju malo više na strani seljaka
Peđa i Haverić su ok, no ostatak stranke koji se ko aktivno bavi politikom, na čelu sa sekretarom, je na nivou loše nevladine organizacije i razmišljanjem i djelima.Banksy wrote:Nisu i neće biti moj izbor, iz hiljadu razloga i ne mislim ništa dobro o ovoj premijerskoj ''bombi'', no Pedja je sinoć bio odličan, možda najbolji dosad u javnom nastupu. Djelovao je samouvjereno i argumentirano obrazlagao svoje stavove. I najzad, izbacio je uzrečicu 'nate ... Odlično.
sambarti wrote:Dajte ljudi nemojte biti smijesni, premijer kantona Sarajeva kad stupi na tu funkciju, ce morati raditi sa vise love nego vjerovatno svi ostali premijeri kantona zajedno, postaviti tamo iskljucivo postenog, a glupog idiota, bez CV-a, iskustva, znanja, budite pametni, to je put u katastrofu.
covjek (po mogucnosti obrazovan na zapadu), ne smije tu biti nikakvo ali!