Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#17976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:evo nestranačkih struĆnjaka

Image
Kako mali Perica sanja ...
Osim Vele, sve go lufter, da ne idemo poimenice.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#17977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:ima i finih i sposobnih ljudi na njoj ali realno ovo je dvostranačka/koalicijska lista NS-SBB
Koliko vidim iz SBB-a je samo Solaković, mislim da mu ministarstvo paše, jer mu se ratne zasluge ne mogu osporiti, kao ni aktivnost u samima još prije rata, Cenić nije stranačka, Žbanić nije stranačka, tako da ti primjedba ne stoji. Odlična vlada, daj BOže ovakvu poslije oktobra. Sa rezervom još jednom prema Brkanu, ne vjerujem u u spjeh privrede sa čovjekom koji nije zaradio feninga na tržištu, ne mogu da zamislim njegove pregovore sa poslodavcima niti razumjevanje problema. Prije mi je za neko drugo, nikako za privredu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

daj ba Kato :roll:
Vahid Karavelić jednoglasno izabran za predsjednika KO SBB BiH Sarajevo
Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo su sa 31 glasom za izabrali zastupnika SBB BiH Nabila Nasera za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine iz Kluba ostalih.
+ Solaković

A NS bi definitivno imala više ministara nego poslanika u ovoj koaliciji :lol:
Last edited by JoseMujica on 18/04/2014 16:36, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#17979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Image
Ovo je vic, podrazumijeva se. Međutim, gdje je Peđina lista? Nije valjda da je mislio sazivati kabinet tek nakon što dobije mandat?
To bi bio obrnut red poteza.
KatarinaKosaca

#17980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:daj ba Kato :roll:
Nije mis e sviđao Karavelić još od rata, ali nebitno. Doktor naser nabil, čiji je on? Ma, dobro meni izgleda ova vlada, skroz ok. Večeras će gostovati pk u Face tv, o ovom temi.

Vidim da je jose editovao post i odgovorio na pitanje o doktoru NN. :izet:
JoseMujica

#17981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Karavelića ne podnosim organski još od 1993 i Igmana :fazlija:
Klavikula

#17982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Klavikula »

bila bi bolja od prijasnje Vlade, ali i dalje se nikakve sustinske promjene nece desiti. sve je to u 5 deka.
Banksy

#17983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote: Ovo je vic, podrazumijeva se.
Sličan onom kad smo, kao mlađi tinejdžeri, pravili band, pa dijelili šta će ko svirati. Iako je tek jedno od nas polovno sviralo klavir ... :mrgreen:
KatarinaKosaca

#17984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Do not dream dreams, neče dati braća po meteri korupciji SDA+SDP vladu ni do oktobra. Kako će ko i par mjeseci sem Kozadre, inače čuvenog Pogorelića, jelte, kontrolirati financije ili ne daj Bože sjediti u oporbi. Ipak su to oni zaslužili jelte, SDA i SDP.
VjecitiStudent

#17985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

...
Joj Mujice, SDA-SDP fazon star već sto godina. Jel' ti ko naivni bekan ili ...?
http://www.klix.ba/forum/nova-ekspertna ... 190s0.html
VjecitiStudent

#17986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

sastrore wrote: Dobro nevezano za ovu gore zajebanciju, Inace mnogi spominju Kojovica kao mandatara, kakve on ima referance? Sta je taj covjek u zivotu radio i postigao da ga neki u opce predlazu za tu funkciju koja treba da radi vjerovatno sa najvise love u drzavi? Koji faks je zavsio Kojovic, Oxford ili Harvard? Gdje je radio Merrill Lynch ili Goldman Sachs ili je vodio svoju sopstvenu kompaniju sa 50 000 zaposlenih koju je napravio iz niceg?
Da malo proširimo pitanje, kakve je reference, osim partijskih karijera i pokradenih i uništenih preduzeća, imao bilo koji naš premijer?
VjecitiStudent

#17987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

sastrore wrote:
VjecitiStudent wrote:
sastrore wrote: Dobro nevezano za ovu gore zajebanciju, Inace mnogi spominju Kojovica kao mandatara, kakve on ima referance? Sta je taj covjek u zivotu radio i postigao da ga neki u opce predlazu za tu funkciju koja treba da radi vjerovatno sa najvise love u drzavi? Koji faks je zavsio Kojovic, Oxford ili Harvard? Gdje je radio Merrill Lynch ili Goldman Sachs ili je vodio svoju sopstvenu kompaniju sa 50 000 zaposlenih koju je napravio iz niceg?
Da malo proširimo pitanje, kakve je reference, osim partijskih karijera i pokradenih i uništenih preduzeća, imao bilo koji naš premijer?
Znaci predlazes da se nastavi po starom, ljude bez kompetencije, prikladnog CV-a, korumpirane itd da i dalje dovodimo na te funkcije?
Nekorumpiran, sa prikladnim radnim iskustvom, sa odgovarajućom stranačkom podrškom, ... postoji li uopšte nešto takvo u BiH? Nama bi izvanredan prvi korak bio da dobijemo nekoga ko neće krasti, ostale vrlo poželjne osobine su trenutno manje bitne.
S tim što Peđa definitivno nije tema, jer ovo sa kandidaturom je bio obični blef, koji je odlično upalio, izvukao je na čistinu i SDA i SDP.
VjecitiStudent

#17988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

sastrore wrote:
VjecitiStudent wrote: Nekorumpiran, sa prikladnim radnim iskustvom, sa odgovarajućom stranačkom podrškom, ... postoji li uopšte nešto takvo u BiH? Nama bi izvanredan prvi korak bio da dobijemo nekoga ko neće krasti, ostale vrlo poželjne osobine su trenutno manje bitne.
S tim što Peđa definitivno nije tema, jer ovo sa kandidaturom je bio obični blef, koji je odlično upalio, izvukao je na čistinu i SDA i SDP.
Ma jah, on se samo salio?

:lol:

Ali ono, treba nam prvo neko ko ne krade, ali moze biti nesposoban, ublehas i donositi totalno pogresne odluke, pa neka, sta onda raspolao ga bi sa "samo" par stotina miliona maraka, treba dovoditi na tu funkciju kadrove da se uce?

Sta studiras?
Da, šalio se, jer vrlo lako i pouzdano se moglo znati da nikakvih šansi da kandidatura prođe nije bilo.

I ja bi tebi postavio par pitanja, gdje trenutno živiš i otkad pratiš domaću politiku?
Ove infantilne primjedbe u vezi nicka stvarno ne bih komentarisao.
Corto Maltese

#17989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

sambarti wrote:Proslo je vrijeme kad sam ja bio student i odgovarao na pitanja. Sad obicno ih ja postavljam i dobijem na njih odgovore. Rasprave radi, od malih nogu pratim ne samo domacu, nego i stranu politiku.
Željko Stanareviću, živ li si!
weredsf

#17990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
JoseMujica wrote:daj ba Kato :roll:
Nije mis e sviđao Karavelić još od rata, ali nebitno. Doktor naser nabil, čiji je on? Ma, dobro meni izgleda ova vlada, skroz ok. Večeras će gostovati pk u Face tv, o ovom temi.

Ma ovaj spisak je stara i zavrsena prica, mislim da je ovo bio prijedlog plenuma
KatarinaKosaca

#17991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

:lol: :lol: Ovo na cortov link

A, glede teme i položaja NS u ovome svemu, jako povoljan. Svaka igra, svaka dobija. Ako pk bude izabran za permijera i ovo ili nešto slično bude vlada i napravili se išta, a ne sumnjam da hoće, to išta će uvijek biti više od dosadašnjeg ništa , NS oktobar dočekuje komotno.
Ako pk ne bude izglasan jer ne trebamo potcijeniti slogu braće po meteri korupciji SDA+SDP kad je lova i privilegije i vlas u pitanju, uvijek stoji da je htjela, bila voljna, u najgorem momentu preuzeti odgovornost.

Ostaje vrlo teško pitanje, kako odgovoriti na spinove i medijske napade i promidžbu koju spomenuta bratija vrhunski radi svakom ko joj stane ne putu. Primjer i svježe registrian "profesor" na ovoj temi. U svakom slučaju sretno i u svakom slučaju @pk odličan medijski nastup večeras, iako nisam od tebe manje ni očekivala. :) :thumbup:
KatarinaKosaca

#17992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

weredsf

#17993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote::lol: :lol: Ovo na cortov link

A, glede teme i položaja NS u ovome svemu, jako povoljan. Svaka igra, svaka dobija. Ako pk bude izabran za permijera i ovo ili nešto slično bude vlada i napravili se išta, a ne sumnjam da hoće, to išta će uvijek biti više od dosadašnjeg ništa , NS oktobar dočekuje komotno.
Ako pk ne bude izglasan jer ne trebamo potcijeniti slogu braće po meteri korupciji SDA+SDP kad je lova i privilegije i vlas u pitanju, uvijek stoji da je htjela, bila voljna, u najgorem momentu preuzeti odgovornost.

Ostaje vrlo teško pitanje, kako odgovoriti na spinove i medijske napade i promidžbu koju spomenuta bratija vrhunski radi svakom ko joj stane ne putu. Primjer i svježe registrian "profesor" na ovoj temi. U svakom slučaju sretno i u svakom slučaju @pk odličan medijski nastup večeras, iako nisam od tebe manje ni očekivala. :) :thumbup:
Polozaj NS ce ostati isti, ako se dobro sjecam njima je nudjen ulazak u neku od vlada u KS ali su to oni odbili iz nekih principijelnih razloga, u poziciji kada znaju da nemaju dovoljnu ruku za svog mandatara oni predlazu Pedju i to je politicki dobar potez koji ce obzirom na pamcenje nasih ljudi biti brzo zaboravljen.
Inace bih volio vidjeti Pedju kako bi se snasao u toj funkciji, ne sumnjam da bi protiv sebe imao SDA I SDP administraciju, od ministarstava do javnih preduzeca koje stiti procedura i kolektivni ugovor od bilo kakvog rada i odgovornosti
KatarinaKosaca

#17994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:olozaj NS ce ostati isti, ako se dobro sjecam njima je nudjen ulazak u neku od vlada u KS ali su to oni odbili iz nekih principijelnih razloga, u poziciji kada znaju da nemaju dovoljnu ruku za svog mandatara oni predlazu Pedju i to je politicki dobar potez koji ce obzirom na pamcenje nasih ljudi biti brzo zaboravljen.
Inace bih volio vidjeti Pedju kako bi se snasao u toj funkciji, ne sumnjam da bi protiv sebe imao SDA I SDP administraciju, od ministarstava do javnih preduzeca koje stiti procedura i kolektivni ugovor od bilo kakvog rada i odgovornosti
Bilo koji premijer sada bilo koje razine vlasti, dovolojno je da bude pošten i da transparentno radi i da ima komunikaciju sa građanima, već je napravio puno. Komunikaciju, kako je rekao pk večeras da bi je imao neposredno.
Toliko je bratija SDA+SDP u kleptomanskim krađama spustila kriterijume da je za početak to i par mjera štednje dovoljno da se probudi i pobudi optimizam u svijesti populacije, što je već iskorak. Godinama su nas i godinama nas sjesno preko režimskih i svojih medija ubijali u pojam, ***bali u mozak, i svjesno i uspješno doveli u stadij vegetacije, beznađa i apatije gdje se misli da je krasti normalno, da se lopovi i časni ljudi ustvari razlikuju koliko su snalažljivi i da na to ukazuju samo pakosnici i oni koji se nisu znali snaći. Takav moralni odron i sunovrat koji su nam priuštili traži hitnu intervenciju dozom poštenja radi pobude svijesti. Uopće ne sumnjam da će tom i takvom, bio to pk ili netko drugi biti spremljena lomača od vlastodržaca. Oni , onda džaba krečili 20 godina.

Inače link postavih, tema je danas otvorena, a jako se tiče stvari o kojima je pk govorio večeras, kao i o stanju u KS.

Audentes deus ipse iuvat.
VjecitiStudent

#17995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
KatarinaKosaca wrote: Nije mis e sviđao Karavelić još od rata, ali nebitno. Doktor naser nabil, čiji je on? Ma, dobro meni izgleda ova vlada, skroz ok. Večeras će gostovati pk u Face tv, o ovom temi.

Ma ovaj spisak je stara i zavrsena prica, mislim da je ovo bio prijedlog plenuma
Netačno, ovo je bio jedan od onih trenutaka kada su SDA i SDP nešto zajedno odigrali.
http://www.klix.ba/forum/nova-ekspertna ... 190s0.html

Zašto ti i Mujica pronađete jedan drugog samo na ovakvim temama?
JoseMujica

#17996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ja sam to vidio tek juče kod jedne jaranice na fb inače, pasionirane prvoPljenumašice...postavila to kao njihov prijedlog struĆnjaka....valjda im je to bila ta "nestranačka" vlada

sad ako je staro do mene je, a iskreno bolo mi je oči ovo NS-SBB expertno kadriranje od strane Pljenuma "graDŽana" :roll: što bi rekli sljedbenici nadnaravnog ništa u životu nije slučajno :D pa ni to da sam u ovom slučaju malo više na strani seljaka
VjecitiStudent

#17997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:ja sam to vidio tek juče kod jedne jaranice na fb inače, pasionirane prvoPljenumašice...postavila to kao njihov prijedlog struĆnjaka....valjda im je to bila ta "nestranačka" vlada

sad ako je staro do mene je, a iskreno bolo mi je oči ovo NS-SBB expertno kadriranje od strane Pljenuma "graDŽana" :roll: što bi rekli sljedbenici nadnaravnog ništa u životu nije slučajno :D pa ni to da sam u ovom slučaju malo više na strani seljaka
Proguglaj malo, gdje je i kada prvi put ovaj spisak objavljen?
No znaš guglati, ne bi rekao da je do toga, ovo je jedina tema gdje ti intelekt potpuno zataji, pa uvijek vidiš isključivo ono što želiš da vidiš.
Banksy

#17998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Nisu i neće biti moj izbor, iz hiljadu razloga i ne mislim ništa dobro o ovoj premijerskoj ''bombi'', no Pedja je sinoć bio odličan, možda najbolji dosad u javnom nastupu. Djelovao je samouvjereno i argumentirano obrazlagao svoje stavove. I najzad, izbacio je uzrečicu 'nate ... Odlično.
VjecitiStudent

#17999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Nisu i neće biti moj izbor, iz hiljadu razloga i ne mislim ništa dobro o ovoj premijerskoj ''bombi'', no Pedja je sinoć bio odličan, možda najbolji dosad u javnom nastupu. Djelovao je samouvjereno i argumentirano obrazlagao svoje stavove. I najzad, izbacio je uzrečicu 'nate ... Odlično.
Peđa i Haverić su ok, no ostatak stranke koji se ko aktivno bavi politikom, na čelu sa sekretarom, je na nivou loše nevladine organizacije i razmišljanjem i djelima.
KatarinaKosaca

#18000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

sambarti wrote:Dajte ljudi nemojte biti smijesni, premijer kantona Sarajeva kad stupi na tu funkciju, ce morati raditi sa vise love nego vjerovatno svi ostali premijeri kantona zajedno, postaviti tamo iskljucivo postenog, a glupog idiota, bez CV-a, iskustva, znanja, budite pametni, to je put u katastrofu.

covjek (po mogucnosti obrazovan na zapadu), ne smije tu biti nikakvo ali!
:D Nešto kao Kaplan, onako? Ili kao Segmedina Srna? ILi kao Fazlija :pisnula:
Hvala ti što mi popravi jutro ovim grohotnim smijehom. Najbolji su mi stranački puleni koji u panici zbog eventualnog gubljenja mjesta i privilegija počMu o kompetencijama, strućnosti, cv-u itd. Dok je Kaplan ministar, a muzej zatvoren ovi vrli pobornici struke i kompetencije šute. :wink:
Locked