iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Saka

#17976 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

shalla wrote:Saka pretjera ga ti, odvadi malo. Qler i zdruzdjo su napisali poprilično fer postove, jbg ti si baš isključiv. Svrati do mene na posao, blizu sam ti, da vidiš kako "smeće od Androida" radi, ništa lošije od iPhonea a Bgm poprilično jednostavnije odradi neke stvari [WINKING FACE]
Mislim ovo je toliko prežvakano da mi je više glupo što se uopšte potencira poređenje al eto, poenta je da ni jedan ni drugi OS nisu savršeni ali i jedan i drugi itekako imaju svojih prednosti a Bgm i mana...

Napis'o ja, preko Tapatalka
Gdje sam ja napisao "smeće od Androida"? To od mene ne mozes cuti, Android je dobar OS, pogotovo novije verzije, nije niko nista rekao. I telefoni sada zahvaljujuci kineskoj konkurenciji postaju sve jeftiniji a imaju odlicne performanse sto je super za industriju.

Nisam ja nigdje pljuvao Android niti telefone, ne znam otkud ti to. Naprotiv, ako pogledas par stranica unazad svadjao sam se sa zadrtim Appleovcima koji misle da ne treba ekran vece rezolucije. :)

Ovdje sam samo reagovao na ove padobrance koji bi kao da nama sole pamet, kako smo svi idioti, za 5 puta manje para mozemo uzeti duplo bolji telefon i sl. Duplo bolji jer ima FM radio i jer ga mozes koristiti kao USB. :)
A porede sa iPhone 4 i iOS 4 koji je izgleda jedini imao prilike vidjeti jer ne zna da od sedmice postoji nesto sto se zove control center i trebaju ti dva pokreta da ugasis WiFi.

Hajd uzdravlje. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Qler

#17977 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Kolo ko ti pokreta treba da se registrujes na novu Wi-Fi mrežu, meni na WP-u i Androidu dva... Ako vec tjeramo mak na konac...

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
bosnian batman

#17978 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

Ha ha e jesi padobranac
Pa 4s ima update sve do 9tke
A ja rekoh da sam otkačio ajfun prije godinu, pa eto sam skontaj gdje ti je zajeb
Last edited by bosnian batman on 29/08/2016 21:21, edited 1 time in total.
exampLe.

#17979 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Android nije smece ali je iOS bolje optimizovan i uopsteno bolji OS, kraj price, ne spamajte vise.
shalla

#17980 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Sve ok ali čitam tvoj post i mislim da si poprilično nerealan, dobro ti qler napisa za par nekih stvari al eto pišaj ga, svako sebi bira, kažem opet po stoti put u zadnjih nekoliko godina, i jedan i drugi OS imaju nešto unikatno i dobro ali i loših stvari (koristio sam i jedan i drugi), da Bogdo naprave telefon sa optimizacijom iOS a sa mogućnostima prilagodbe kakve nudi Android i sa jednostavnošću Androida, to bi bio best buy ikad [WINKING FACE]

one hundred eyes

#17981 Re: iPhone - All about

Post by one hundred eyes »

bosnian batman wrote:Ha ha e jesi padobranac
Pa 4s ima update sve do 9tke
A ja rekoh da sam otkačio ajfun prije godinu, pa eto sam skontaj gdje ti je zajeb
Koristio 4S u vrijeme kad je izašao 6S :lol:
Mislim da je vrijeme da kupiš Samsung Galaxy S2, taman je to tu negdje.
bosnian batman

#17982 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

I ti neki ajfunivac i ko biva nešto znaš
Kakva je razlika 9ke iOSa na 4s i na 6s
Tita ti :lol:
Btw rođak okorjeli ajfunovac ima to govno, kolko sam vidio sranje obično, uistinu nije dobar onaj ko da milju i po za njeg, ali eto svako ima svoje, uglavnom ko radom i trrudom u znoju zaradi neće sigurno
exampLe.

#17983 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

bosnian batman wrote:I ti neki ajfunivac i ko biva nešto znaš
Btw rođak okorjeli ajfunovac ima to govno, kolko sam vidio sranje obično, usitinu nije dobar onaj ko da milju i po za njeg, ali eto svako ima svoje, uglavnom ko radom i trrudom u znoju zaradi neće aigurno
Cuj koja je razlika. :lol:
Saka

#17984 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

shalla wrote:Sve ok ali čitam tvoj post i mislim da si poprilično nerealan, dobro ti qler napisa za par nekih stvari al eto pišaj ga, svako sebi bira, kažem opet po stoti put u zadnjih nekoliko godina, i jedan i drugi OS imaju nešto unikatno i dobro ali i loših stvari (koristio sam i jedan i drugi), da Bogdo naprave telefon sa optimizacijom iOS a sa mogućnostima prilagodbe kakve nudi Android i sa jednostavnošću Androida, to bi bio best buy ikad [WINKING FACE]

Pa to imas, to je jailbreakan iOS. Ja nikad iPhone i nisam koristio bez JB. ;)

insomnia78

#17985 Re: RE: Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Qler wrote:Kolo ko ti pokreta treba da se registrujes na novu Wi-Fi mrežu, meni na WP-u i Androidu dva... Ako vec tjeramo mak na konac...

Ja ne pamtim kad sam wi fi ukljucio :D
Qler

#17986 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ne uključio, nego prijavio se na novu mrežu... Meni je uključen uvijek i on i mobile data...

one hundred eyes

#17987 Re: iPhone - All about

Btw rođak okorjeli ajfunovac ima to govno, kolko sam vidio sranje obično, uistinu nije dobar onaj ko da milju i po za njeg, ali eto svako ima svoje, uglavnom ko radom i trrudom u znoju zaradi neće sigurno
:lol: :lol: :lol:
Ovo je neka bolest šta li? Ne mogu da vjerujem da neko 'zdrav' može takvu glupost izvaliti.

Ima onaj Nexus S iz 2010 godine, sta će ti noviji, 200KM daš i hadžija a ne ko ove 'budale' davati pare na Galaxy S7, Nexus 6P.
:lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#17988 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Pa nemam potrebe za Wi Fi
Imam 20GB 4G interneta wi fi ne ukljucujem ni u kuci
Osim toga ne vodi se svijet niti industrija bilo cega po nasem kokuzluku i siromasnoj ponudi
Ja npr od svog operatera, preko kojeg uzimam i TV i internet imam 100Gb besplatnog storagea i koji ce mi kurac kartica?
Saka

#17989 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

insomnia78 wrote:Pa nemam potrebe za Wi Fi
Imam 20GB 4G interneta wi fi ne ukljucujem ni u kuci
Osim toga ne vodi se svijet niti industrija bilo cega po nasem kokuzluku i siromasnoj ponudi
Ja npr od svog operatera, preko kojeg uzimam i TV i internet imam 100Gb besplatnog storagea i koji ce mi kurac kartica?
To sam im i ja pokusao objasniti, ali oni i dalje kontaju da bi iPhone bio savrsen samo jos da ima slot za karticu, FM radio i BT file transfer. To se toliko trazi da je to nevjerovatno. :D

insomnia78

#17990 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

I da ostadoh ti duzan odgovor. I preko iOS-a ti treba dva poteza da se spojis na novu WiFi mrezu. Donji swipe i pritisak na ikonicu Wi Fi
bosnian batman

#17991 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

one hundred eyes wrote:
:lol: :lol: :lol:
Ovo je neka bolest šta li? Ne mogu da vjerujem da neko 'zdrav' može takvu glupost izvaliti.

Ima onaj Nexus S iz 2010 godine, sta će ti noviji, 200KM daš i hadžija a ne ko ove 'budale' davati pare na Galaxy S7, Nexus 6P.
Stvarno su ajfunovci ograničeni, moraš im crtat, ponovo pitanje kakva je razlika U SAMOM iosu 9 na 4s i 6s, u meniju, ikonama, postavkama....
Ne u brzini rada i optimizaciji o kojoj toliko prdite i na koju se pozivate, a koja istina stoji, ali samo omogućava da bolje i brže radi ios i sa slabijim CPU pa će i 4s sa zastarjelim cortexom A9 i sa samo 1 gb RAMa radit jednako dobro kao i android mob sa duplo boljim spec, ALI će isto tako android mob sa modernim chipsetima i CPU kao što je konkretno i kod mene cortex A53 i 2 GB RAMa jednako letit kao i ajfuni
A da o flagshipovima sa 4 GB RAMa i najboljim CPU snapdragon 820 ne govorim, jer sa tako moćnim hardverom će da nadoknadi nešto inertniji OS, ali vi to ne kontate u tome je kvaka
one hundred eyes

#17992 Re: iPhone - All about

Svaki post sve dublje ponire u nepovrat iz blamaže. Njemu je mobilni OS samo ikone i izgled :lol:
Pretpostavljam da si takav bio i dok si koristio iOS a pljuvao po Androidu :run:
adincebic

#17993 Re: iPhone - All about

Post by adincebic »

Jailbreak u appStore!!! Bio.

https://youtu.be/TDnoEBALN38

Neko ce otkaz fasovat.
isx

#17994 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Qler wrote:Kolo ko ti pokreta treba da se registrujes na novu Wi-Fi mrežu, meni na WP-u i Androidu dva... Ako vec tjeramo mak na konac...

3d touch na settings ikonu i slajdom odaberes wifi. Jedan potez i u odabiru si mreža.

Qler

#17995 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Cool, nisam znao a par jarana ima 6s... A sta ko nije izvalio milju i po :)

isx

#17996 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Ja nisam izvalio milju i po a imam 6S. Nemoj biti betmen. :)

Qler

#17997 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Jedan ga je preko telecoma uzeo, jedan kupio dao 5s i tako oko milje a treći dobio na poklon :)

isx

#17998 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Cini mi se da nam je betmen sa nekog drugog nika pokazivao one svoje ajfune, prije par mjeseci. :)

lozze

#17999 Re: iPhone - All about

Post by lozze »

Na ovoj temi sam 5 godina, i citam stalno prepucavanja. Admini trebaju malo da budu stroziji!

Ady88

#18000 iPhone - All about

Post by Ady88 »

Ma uvijek se vrtimo oko istih stvari, uzivaj u onom sto imas i vozdra ba :D
Evo i od mene jedan video cisto onako da se nadje hah

https://youtu.be/3-61FFoJFy0

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Last edited by Ady88 on 29/08/2016 23:40, edited 1 time in total.
Post Reply