omar little wrote:djizs, kakva plitkost od rasprave i pogleda na zivot.
čitam, a ne vjerujem. kontam fulio temu.
Moderator: _BataZiv_0809
omar little wrote:djizs, kakva plitkost od rasprave i pogleda na zivot.
Normala brate jedno i dugonormala brate wrote:
Nisi ni žicu pogledao?
Jesi pogledao OZ?
ako se do sad snimilo tek nekoliko stotina ozbiljnih dramskih serija za koliko očekuješ da će biti obavezna lektira?Fajcion wrote:Pa jeli ima još te lektire ili smo zaglavili na par njih. I ne kontam inače toliki fetiš na kriminal.zomri wrote: normalno da se ponavljaju kad spadaju u vrh ičega što je ovaj medij iznjedrio. sve su, takoreći, obavezna lektira.
debilizam za preskočitialibaba_i_30_godina wrote:omar little wrote:djizs, kakva plitkost od rasprave i pogleda na zivot.![]()
![]()
čitam, a ne vjerujem. kontam fulio temu.
Nemam neki određen žanr koji volim, a koji ne volim pogledati. Važno mi je da bude dobra gluma, nekad dobri efekti, muzika, scenografija, priča, a to da li je neka drama, krimi ili komedija u pitanju je svejedno.biggrin wrote:debilizam za preskočitialibaba_i_30_godina wrote:omar little wrote:djizs, kakva plitkost od rasprave i pogleda na zivot.![]()
![]()
čitam, a ne vjerujem. kontam fulio temu.što se netflixa tiče ako voliš superjunake, odnedavno su ubacili Titans, koji su navodno dobri, a i ova Umbrella Academy djeluje ok
Ma bitno je ono što je na pozornici a ne iza zavjese. Uz nabrojane serije ima još desetak koje su rame uz rame pa bi bilo najszomri wrote: ako se do sad snimilo tek nekoliko stotina ozbiljnih dramskih serija za koliko očekuješ da će biti obavezna lektira?![]()
nije fetiš na kriminal, nego na dramu. a dramu je najzgodnije praviti na osnovama životnih odluka koje mogu u konačnici rezultirati smrću. jednostavno veći je ulog.
nijedna od ovih serija nije *o kriminalu* nego o posve drugim temama: žica je o sistemu, breaking bad o rađanju zla u čovjeku, sopranosi o obitelji, deadwood o rađanju civilizacije...
Fajcion wrote:Ma bitno je ono što je na pozornici a ne iza zavjese. Uz nabrojane serije ima još desetak koje su rame uz rame pa bi bilo najszomri wrote: ako se do sad snimilo tek nekoliko stotina ozbiljnih dramskih serija za koliko očekuješ da će biti obavezna lektira?![]()
nije fetiš na kriminal, nego na dramu. a dramu je najzgodnije praviti na osnovama životnih odluka koje mogu u konačnici rezultirati smrću. jednostavno veći je ulog.
nijedna od ovih serija nije *o kriminalu* nego o posve drugim temama: žica je o sistemu, breaking bad o rađanju zla u čovjeku, sopranosi o obitelji, deadwood o rađanju civilizacije...
da se nađu u toj čuvenoj preporuci .
Sve je meni jasno za navedene serije i slažem se ali nisu i jedine samo to bih da naglasim. Ne bih dalje na ovu temu samo bih zaokružio
šta je meni komično u cjelini .
Koje su tvoje omiljene ili najbolje serije? -Pa ovaj znaš Sopranosi, Žica, BB a dobar je i Oz.![]()
![]()
Evo samo jedne i od mene lektire The Leftovers

Meni je simpa Russian Doll. I volim ovaj format od dvadeset i kusur minuta, lakše mi bude reć haj još samo jednualibaba_i_30_godina wrote:Ko su ova dvojica što ovdje oftopičare i daju sebi za pravo da javno govore ko vrijedi, a ko ne?! Jesul' ovu temu prebacili na pdf politika ili filozofija ili neki novi bulšit i šit općenito?![]()
ON TOPIC: Na Netflixu ima dosta nekih novih serija, ništa nisam stigao da pogledam. Jedino sam pogledao prvu epizode one Russian Doll ali sve su prilike da neću nastaviti dalje.
Skinuo sam 4-tu sezonu španske Vis a vis/Locked up, ima samo 8 epizoda a još uvijek je nema na Netflixu, čak nigdje ni na Kodiju.
Šta od ovih noviteta prvo da se pogleda?
Bazinga1234 wrote:
Extra serija![]()
Bazinga1234 wrote:
Extra serija![]()
Ja upravo završio prvu sezonu dosla serija na red neki dan i sto kazes solidna baš ništa posebno a komentari prosjecnog gledaoca ti govore da je vrh vrhova.Definitivno dovoljno dobra da se nastavi gledati eh sad zašto nisi ne znamkaranana wrote:pogledo prvu sezonu. ne znam sto nisam nastavio, solidna je serija.
luda je sara (jel se ono tako detektivka zove?) i njena percepcija sexa.
A Tatu nisi spomenuo?zomri wrote:Fajcion wrote:Ma bitno je ono što je na pozornici a ne iza zavjese. Uz nabrojane serije ima još desetak koje su rame uz rame pa bi bilo najszomri wrote: ako se do sad snimilo tek nekoliko stotina ozbiljnih dramskih serija za koliko očekuješ da će biti obavezna lektira?![]()
da se nađu u toj čuvenoj preporuci .
Sve je meni jasno za navedene serije i slažem se ali nisu i jedine samo to bih da naglasim. Ne bih dalje na ovu temu samo bih zaokružio
šta je meni komično u cjelini .
Koje su tvoje omiljene ili najbolje serije? -Pa ovaj znaš Sopranosi, Žica, BB a dobar je i Oz.![]()
![]()
Evo samo jedne i od mene lektire The Leftovers
![]()
Ne bih ni ja dalje na ovu temu
karanana wrote:pogledo prvu sezonu. ne znam sto nisam nastavio, solidna je serija.
luda je sara (jel se ono tako detektivka zove?) i njena percepcija sexa.
ODLIČNAjohnnykola wrote:High Maintenance.
Ne govorim o popularnosti, nego o groundbreakingu i uticaju koji je praktički olakšao posao i otvorio vrata kasnijim kreativnimomar little wrote:ne navlaci, bio uvijek popularan. u svoje vrijeme posebno.
Yes!Fajcion wrote:
chakany wrote:ODLIČNAjohnnykola wrote:High Maintenance.![]()
Prošle sedmice sam počeo sa gledanjem treće sezone.