HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kakaljin

#17976 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hoggarr wrote:
MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prvih pet faza puštanja signala je završeno. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Šesta faza puštanja signala planirana je za 14.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
U šestoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
AVDAGE ŠAHINAGIĆA, ABLAKOVINA, ALFAKOVAC, ALIJE BEJTIĆA, BAKAREVIĆA,BOGUŠEVAC, BOSTARIĆI,BOSTARIĆI ČIKMA,BOSTARIĆI GORNJA ČIKMA, BRAJKOVAC,BRDO DŽAMIJA, BUDŽAK, ČELJIGOVIĆI, CICIN HAN, FIRDUS-BEGOVA, FRANJEVAČKA, GARAPLINA, GOLODERICA, HAFIZA IBRAHIMA TREBINJCA, HAMBINA CARINA, HAMIDA DIZDARA, HOŠIN BRIJEG, HOŠIN BRIJEG, BASAMACI,HRVATIN, ISOVIĆA SOKAK, KOMATIN, LIPE, MAGUDA, MAGUDA ČIKMA, MALA BERKUŠA, MALI ALFAKOVAC,MALI SOUKBUNAR, MEHMEDA MUJEZINOVIĆA, MRAKUŠA, UJKANOVIĆA,NADLIPE, NADLIPE ČIKMA, NADMEJDAN,NURUDINA GACKIĆA, PODCARINA, PORODICE FOHT, SOUKBUNAR, TALA LICANINA, TALIROVIĆA,TOPLIK, TRČIVODE, TREBEVIČKA,URJAN DEDINA, VELIKI ALFAKOVAC, VRANJAČE, ZA BEGLUKOM, ŽAGRIĆI
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Samo da se tuspasim. Nema moje ulice na ovom spisku. Ne dobijem li signal do kraja aprila. Odoh ja! Pa vi i dalje razvlačite.
Tuspas i mene i opet moje ulice nema.

Recite nam vise kada da ocekujemo signal jer ovo postaje previse degutantno.
Benq

#17977 Re: HS kablovska

Post by Benq »

@Realist , hvala drug na detaljnom objasnjenju pogotovo vezano za kanale. Sto se neta tice , posto moram uzeti Trio paket zbog telefona , ne bih isao na veci od Extra, valja to placat :D. Sto se pojacala tice , ono je postavljeno u susjednoj ulici , a problem sam samo jednom za sve ovo vrijeme koristenja imao , i to dva vikenda za redom , petak navece nestane net i nema ga do ponedjeljka ujutro i to ih je natjeralo da postave pojacalo :) , i prosle godine sam imao problem sa netom , dosao tehnicar i zamijenio spliter , od tada sve radi za 10.

Iskreno se nadam da necu imati problema ni sa novim signalom , ali eto , sacekat cemo pa cemo vidjeti kako sta .. :)
Jos uvijek se premisljam da li ostaviti module (imam 2 ) , ili ih zamijeniti s resiverima zbog ovih novih usluga..
supercali

#17978 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Ja licno ne bih module mjenjao da uvedu 100 novih usluga na resiver
The Realist

#17979 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:@Realist , hvala drug na detaljnom objasnjenju pogotovo vezano za kanale. Sto se neta tice , posto moram uzeti Trio paket zbog telefona , ne bih isao na veci od Extra, valja to placat :D. Sto se pojacala tice , ono je postavljeno u susjednoj ulici , a problem sam samo jednom za sve ovo vrijeme koristenja imao , i to dva vikenda za redom , petak navece nestane net i nema ga do ponedjeljka ujutro i to ih je natjeralo da postave pojacalo :) , i prosle godine sam imao problem sa netom , dosao tehnicar i zamijenio spliter , od tada sve radi za 10.

Iskreno se nadam da necu imati problema ni sa novim signalom , ali eto , sacekat cemo pa cemo vidjeti kako sta .. :)
Jos uvijek se premisljam da li ostaviti module (imam 2 ) , ili ih zamijeniti s resiverima zbog ovih novih usluga..
Da ne bude zabune, trenutno svi kanali odlično rade i SD kanali sada u 99% vremena rade bez problema, samo eto navečer i kada se vrijeme pokvari HD kanali krenu fino zezati (kod lošeg vremena i SD). Ali mene baš neće sa HD kanalima, još od HS-a sam imao problem, onda sve proradilo dok nisu pustili novi signal (hebiga).
bumerangss

#17980 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

made_in_sarajevo wrote:
made_in_sarajevo wrote:
made_in_sarajevo wrote:HS zasto od prije par dana dosta kanala ne radi i zakljucani su, kanali iz prosirenog paketa? Nikakav ugovor bisam potpisao nego sam dobio novi signal koji je radio 5 dana i zakljucali se.onda kanali
HS jos cekam odgovor na pitanje kao i odgovor na PP koji sam za vikend poslao. Necu da vas zovem da me.klempate po usima dok ona isprica milion stvari i jos da cekam
i jos uvijek ne rade,a odgovora nema...
Na sta ste spali... da ih molis kao da HS tebi treba a ne ti njima :-) imas konkurenciju i izaberi nekog ko te vise cijeni :wink:
MH i HS kablovska

#17981 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

made_in_sarajevo wrote:[HS zasto od prije par dana dosta kanala ne radi i zakljucani su, kanali iz prosirenog paketa? Nikakav ugovor bisam potpisao nego sam dobio novi signal koji je radio 5 dana i zakljucali se.onda kanali
HS jos cekam odgovor na pitanje kao i odgovor na PP koji sam za vikend poslao. Necu da vas zovem da me.klempate po usima dok ona isprica milion stvari i jos da cekam[/quote]

Odgovor je potvrdan, preciznije informacije smo Vam poslali u inbox.
kakaljin

#17982 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:@Realist , hvala drug na detaljnom objasnjenju pogotovo vezano za kanale. Sto se neta tice , posto moram uzeti Trio paket zbog telefona , ne bih isao na veci od Extra, valja to placat :D. Sto se pojacala tice , ono je postavljeno u susjednoj ulici , a problem sam samo jednom za sve ovo vrijeme koristenja imao , i to dva vikenda za redom , petak navece nestane net i nema ga do ponedjeljka ujutro i to ih je natjeralo da postave pojacalo :) , i prosle godine sam imao problem sa netom , dosao tehnicar i zamijenio spliter , od tada sve radi za 10.

Vidim da hoces trio grande extra, ako te interesuju svi kanali da imas onda ti je isplativije uzeti Grande premium jer ces za isti iznos od 93,40 KM sa dva modula a u premiumu ces imati brzi internet. Sto se kanala tice imaces sve kanale iz ponude.
Benq

#17983 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kakaljin wrote: Vidim da hoces trio grande extra, ako te interesuju svi kanali da imas onda ti je isplativije uzeti Grande premium jer ces za isti iznos od 93,40 KM sa dva modula a u premiumu ces imati brzi internet. Sto se kanala tice imaces sve kanale iz ponude.
Nisu mi kanali prioritet , meni je sasvim dovoljno ovo sto ima u prosirenom paketu , svakako ja tv slabo gledam a i to nekih 5-6 kanala , meni je i sad ovih 40/4 sasvim dovoljno ali eto nesto razmisljam za 15KM vecu pretplatu dobijem i duplo brzi internet, jer ja sad KID22 i telefon placam 57KM.
kakaljin

#17984 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Vidim da hoces trio grande extra, ako te interesuju svi kanali da imas onda ti je isplativije uzeti Grande premium jer ces za isti iznos od 93,40 KM sa dva modula a u premiumu ces imati brzi internet. Sto se kanala tice imaces sve kanale iz ponude.
Nisu mi kanali prioritet , meni je sasvim dovoljno ovo sto ima u prosirenom paketu , svakako ja tv slabo gledam a i to nekih 5-6 kanala , meni je i sad ovih 40/4 sasvim dovoljno ali eto nesto razmisljam za 15KM vecu pretplatu dobijem i duplo brzi internet, jer ja sad KID22 i telefon placam 57KM.
Onda uredu.

Trio grande Family te takodjer izadje 56,40 KM, ali tih 15 KM za brzi internet i HBO je takodjer isplativo.
made_in_sarajevo

#17985 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

MH i HS kablovska wrote:
made_in_sarajevo wrote:[HS zasto od prije par dana dosta kanala ne radi i zakljucani su, kanali iz prosirenog paketa? Nikakav ugovor bisam potpisao nego sam dobio novi signal koji je radio 5 dana i zakljucali se.onda kanali
HS jos cekam odgovor na pitanje kao i odgovor na PP koji sam za vikend poslao. Necu da vas zovem da me.klempate po usima dok ona isprica milion stvari i jos da cekam
Odgovor je potvrdan, preciznije informacije smo Vam poslali u inbox.[/quote]

dobili ste jos jedno pitanje u PP i molio bi da opet ne cekam 2 sedmice na odgovor :)
sarajlija1971

#17986 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 »

Kad ce 29. faza pustanja novog signala da i u Porodice Ribar iz 28. pokusaja dobijemo novi signal?

Hvala unaprijed klocevi nevidjeni.
bumerangss

#17987 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

Molim Telemah da na racunu tj na koverti od racuna ne pise Buljakov nego Boljakov Potok :D
Prije je bio HS i oni nisu stavljali racun u kovertu a to je sad vama za pohvalu, samo ispravite tu gresku
MH i HS kablovska

#17988 Re: HS kablovska

Poštovani korisnici,
obavještavamo vas da su stigli CAM moduli koji su kasnili od dobavljača.
Najljubaznije vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog čekanja i zahvaljujemo se na strpljivosti, realizacija vaših zahtjeva počinje u narednih sedam dana.
Korisnike koji su nam se javili i podnijeli prijavu na ovaj način, molimo da nam se jave u inbox, kako bi potvrdili svoj zahtjev.
MH i HS kablovska

#17989 Re: HS kablovska

made_in_sarajevo wrote:
MH i HS kablovska wrote: Odgovor je potvrdan, preciznije informacije smo Vam poslali u inbox.
dobili ste jos jedno pitanje u PP i molio bi da opet ne cekam 2 sedmice na odgovor :)
Odgovor Vas čeka u inboxu.
MH i HS kablovska

#17990 Re: HS kablovska

sarajlija1971 wrote:Kad ce 29. faza pustanja novog signala da i u Porodice Ribar iz 28. pokusaja dobijemo novi signal?

Hvala unaprijed klocevi nevidjeni.
O svim novitetima ćemo Vas kao i do sada blagovremeno informisati.
MH i HS kablovska

#17991 Re: HS kablovska

bumerangss wrote:Molim Telemah da na racunu tj na koverti od racuna ne pise Buljakov nego Boljakov Potok :D
Prije je bio HS i oni nisu stavljali racun u kovertu a to je sad vama za pohvalu, samo ispravite tu gresku
:wink:
Vašu poruku smo proslijedili kolegama iz nadležnog sektora koji će izvršiti provjeru i korekciju.
mixone1995

#17992 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Da li taj novi modul moze na televizore koji imaju DVB-T ili je i dalje potrebno imati DVB-C?
MTV

#17993 Re: HS kablovska

Post by MTV »

mixone1995 wrote:Da li taj novi modul moze na televizore koji imaju DVB-T ili je i dalje potrebno imati DVB-C?
DVB-T Terrestial primanje kanala zemaljskim putem

DVB-C Cable primaje kanala kablovskim putem.

Za gledanje digitalnih kanala preko Telemach/HS/MH Company/HKB Net/ i svih ostalih kablovskih operatera je potreban televizor sa DVB - C ili resiver koji kablovske nude.

Cam modul je tu iskljucivo samo za dekodiranje signala koji je zakljucan. Tako da bez dvb-c televizora modul je beskoristan jer TV je taj koji ce citati signal i reproducirati sliku. DVB-T televizor necita dvb-c kanale.
mixone1995

#17994 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

MTV wrote:
mixone1995 wrote:Da li taj novi modul moze na televizore koji imaju DVB-T ili je i dalje potrebno imati DVB-C?
DVB-T Terrestial primanje kanala zemaljskim putem

DVB-C Cable primaje kanala kablovskim putem.

Za gledanje digitalnih kanala preko Telemach/HS/MH Company/HKB Net/ i svih ostalih kablovskih operatera je potreban televizor sa DVB - C ili resiver koji kablovske nude.

Cam modul je tu iskljucivo samo za dekodiranje signala koji je zakljucan. Tako da bez dvb-c televizora modul je beskoristan jer TV je taj koji ce citati signal i reproducirati sliku. DVB-T televizor necita dvb-c kanale.
Znaci ne moze na moj tv, samo resiver dolazi u obzir, kao i dosad. Hvala.
MTV

#17995 Re: HS kablovska

Post by MTV »

mixone1995 wrote: Znaci ne moze na moj tv, samo resiver dolazi u obzir, kao i dosad. Hvala.
Ako pri potpunom skeniranju TV prepozna samo analogne kanale onda ti TV nema DVB-C i potreban ti je resiver kojeg Telemach daje svojim korisnicima. Spojis ga preko hdmi ili scart kabla, imas potpuni epg na skoro svim kanalima. Uslugu 72 sata unazad, video klub dok te iste funkcije nije moguce koristiti preko modula.

Nema na cemu.
TinNBANFL

#17996 Re: HS kablovska

Post by TinNBANFL »

Jutros uradio potpuni scan i samo imam analogne kanale, je li to znaci da moram na resiver ili?Do jutros je radilo sve na taj moduel normalno, TV je iz 2015 kako provjeriti da li imam taj DVB?

Hvala unaprijed!
Benq

#17997 Re: HS kablovska

Post by Benq »

TinNBANFL wrote:Jutros uradio potpuni scan i samo imam analogne kanale, je li to znaci da moram na resiver ili?Do jutros je radilo sve na taj moduel normalno, TV je iz 2015 kako provjeriti da li imam taj DVB?

Hvala unaprijed!
Jesi li ranije mogao pratiti digitalne kanale ? Koji paket koristis ?
TinNBANFL

#17998 Re: HS kablovska

Post by TinNBANFL »

Benq wrote:
TinNBANFL wrote:Jutros uradio potpuni scan i samo imam analogne kanale, je li to znaci da moram na resiver ili?Do jutros je radilo sve na taj moduel normalno, TV je iz 2015 kako provjeriti da li imam taj DVB?

Hvala unaprijed!
Jesi li ranije mogao pratiti digitalne kanale ? Koji paket koristis ?
Do jutros da, ugovor napravio u Februaru meni se cini, imao najjaci tv paket sa svim kanalima koje je HS tada nudio...
Benq

#17999 Re: HS kablovska

Post by Benq »

TinNBANFL wrote: Do jutros da, ugovor napravio u Februaru meni se cini, imao najjaci tv paket sa svim kanalima koje je HS tada nudio...
Pretpostavljam da je to KID22 paket , on je 47,3KM. Inace kod HS-a nisu bili razvrstani kanali po paketima , nego je bila osnovna digitalna shema na svim paketima a razlika u cijeni je bila u brzini interneta, npr KID8 i KID22 su potpuno isti paketi sto se kanala tice , samo se razlikuju u brzini neta.

Koji je TV u pitanju ? Da li imas karticu u tv-u ili resiver ?

EDIT: U kojoj ulici zivis? Mozda je pusten novi signal pa sad ne mozes naci kanale na standardan nacin.
TinNBANFL

#18000 Re: HS kablovska

Post by TinNBANFL »

Benq wrote:
TinNBANFL wrote: Do jutros da, ugovor napravio u Februaru meni se cini, imao najjaci tv paket sa svim kanalima koje je HS tada nudio...
Pretpostavljam da je to KID22 paket , on je 47,3KM. Inace kod HS-a nisu bili razvrstani kanali po paketima , nego je bila osnovna digitalna shema na svim paketima a razlika u cijeni je bila u brzini interneta, npr KID8 i KID22 su potpuno isti paketi sto se kanala tice , samo se razlikuju u brzini neta.

Koji je TV u pitanju ? Da li imas karticu u tv-u ili resiver ?

EDIT: U kojoj ulici zivis? Mozda je pusten novi signal pa sad ne mozes naci kanale na standardan nacin.
Hvala na pomoci unaprijed.

Ulica Talirovica, nije kid paket bio , nemam papire pri sebi ali je bio kao 50/nesto internet I svi kanali, tv je ovaj http://www.bestbuy.ca/en-CA/product/sam ... 17609.aspx.
gledam na njihovoj stranici sada, I paket koji ja hocu je 20 KM jeftiniji nego sto sada placam a nudi vise , da ih zovem ili? I da li je jos uvijek moguce iznajmiti onaj HDD uredaj za snimanje?Mrzi me kad stara hoce da gleda nesto a liga prvaka u punom naletu :P
Locked