SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#17976 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

JanuaryJones wrote:Muka mi je od malih aplikatora spužvastih. Ne mogu se ko čovjek našminkati. Imaš neku preporuku?
Preko interneta ili u Sarajevu, ovo sto Brown Sugar preporuci- Eco tools stvarno nisu lose ako ne mozes nista drugo nabaviti..
Ako ti nije mrsko cekati, imas ih mislim povoljnije na iherbuhttp://www.iherb.com/EcoTools i u razlicitim setovima..Recimo set za lice 10tak dolara i set za oci..
Osim toga imas Realtechniques na iherbu-najpovoljnije..
Bddelium je neko preporucio, imala dvije proslijedila sam ih jer su bezveze.
Od srca preporucujem svakome ko ih moze priustiti i kome nije zao para Zoeva cetkice, imam tri MAC ali vise volim Zoeva brushes..
Predivne su. Mislim da cu kupiti jos dva seta bez obzira sto ih imam previse i poslati komsinici koja zivi u De da ih ponese..Galamdzinice, ti si kriva sto sam se zagledala u one Rose gold setova..
Kvalitet je odlicna, dlacice prirodne, premekane, predivne, zahvalne, savrsene.
Cholina_Lokica

#17977 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

Ja imam jednu ovu eccotools i meni je skroz dobra, moracu uzeti ih jos, s tim da se ja ne sminkam nista aman puno i specijalno
Eleonora

#17978 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Eleonora »

Cure,
da li je koja radila tretman mikrodermoabrazije?
Ima li iko preporuku, gdje to uraditi, ili da kaže o samom tretmanu? Ima li efekta. Da ne bacim pare. :roll:

Ja imam ne toliko duboke ožiljke od akni kojih sam se riješila potpuno prije jedno 3 godine. Lice mi nije sklono borama (valjda zbog masnog tena), ali su zato ti ožiljci baš ružni...

Da li je mikrodermoabrazija rješenje? :roll: :)
JanuaryJones

#17979 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by JanuaryJones »

BJB wrote:
JanuaryJones wrote:Muka mi je od malih aplikatora spužvastih. Ne mogu se ko čovjek našminkati. Imaš neku preporuku?
Preko interneta ili u Sarajevu, ovo sto Brown Sugar preporuci- Eco tools stvarno nisu lose ako ne mozes nista drugo nabaviti..
Ako ti nije mrsko cekati, imas ih mislim povoljnije na iherbuhttp://www.iherb.com/EcoTools i u razlicitim setovima..Recimo set za lice 10tak dolara i set za oci..
Osim toga imas Realtechniques na iherbu-najpovoljnije..
Bddelium je neko preporucio, imala dvije proslijedila sam ih jer su bezveze.
Od srca preporucujem svakome ko ih moze priustiti i kome nije zao para Zoeva cetkice, imam tri MAC ali vise volim Zoeva brushes..
Predivne su. Mislim da cu kupiti jos dva seta bez obzira sto ih imam previse i poslati komsinici koja zivi u De da ih ponese..Galamdzinice, ti si kriva sto sam se zagledala u one Rose gold setova..
Kvalitet je odlicna, dlacice prirodne, premekane, predivne, zahvalne, savrsene.
Probaću ecotools, ako mi ne budu odgovarale, javim se preko pp da ne smaramo po forumu. Merci ;-)
saga

#17980 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

Ako ko planira narucivati prvi put sa feelunique, neka mi se javi za 15% popust
BJB

#17981 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Bolje vam je sa feelunique da narucujete same. Preko 10 funti je besplatna postarina, a ako predjete cifru od 45 funti, garant cete platiti carinu, sto
nije big deal jer je mozete dobiti nazad.
Do kraja marta je popust French pharmacy, nestaje im proizvoda ali ih brzo nabave, a make up- odabrani proizvodi su na snizenju 15% do Makeup Treat - Up To 20% Off Our Makeup Department* No Code Required :D
emmahill

#17982 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

JanuaryJones wrote:Gdje u Saajevu kupiti kvalitetan set četkica za šminku sa dugačkom drškom i čvrstim aplikatorima (sjenila)?
Nigdje :/
Nisrin

#17983 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:43, edited 1 time in total.
JanuaryJones

#17984 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by JanuaryJones »

Nisrin wrote:
emmahill wrote:
JanuaryJones wrote:Gdje u Saajevu kupiti kvalitetan set četkica za šminku sa dugačkom drškom i čvrstim aplikatorima (sjenila)?
Nigdje :/

Imas kod Sladjane na FBu odlicne KRYOLAN profesionalne cetke...ima i MAC, ali se ne sjecam kod koga. djevojka donosi s vana...
Može link?
Ductus Holedocus

#17985 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Gdje kupiti Kryolan kozmetiku,da je orginalem ? Ima li prodavnica kakva u Sarajevu?
Nisrin

#17986 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:43, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#17987 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

BJB wrote:
galamdzinica wrote:Da li je neka koristila Grown Alchemist proizvode? Utisci?
Nicam, vjerovala ili ne i mene mame na cultbeauty, mislim da ih ima i feelunique. Hvale ih punooo, ali imam listu drugih nekih stvari za isprobati..
Je li neka od vas probala SheUemura cleansing oil ili Origins cleansing oil ? Treba mii iskreno misljenje?
ImageImage
@JanuaryJones, Ne znam za nikakve cetkice za sminkanje koje imaju duge drske i dobrog su kvaliteta i da se jos mogu nabaviti kod nas.. Dior mozda u nekoj od parfimerija, ali ne znam jesu li im cetkice duge. Imam samo jednu Dior, pa ne mogu reci kakve su ostale ali mi se cini da nisu kratke, barem ona koju sam ja htjela..
JanuaryJones, ako te zanimaju one koje se mogu kupiti preko net-a samo reci.
Ja sam koristila Shu Uemura anti/oxi, Sensitive skin i all skin conditions. Iskreno, ne mogu reci koje mi je bolje. Sva su super. To cudo za minutu ocisti sve s lica. Ne masti kozu, ono kad postane mlijecno kad utrljas lice poslije ulja s malo vode, cisti pore. Lako se ispire, t-zona mi je bila manje masna. Cudo.
Nisam ga on-line narucivala. 2 boce sam dobila jednu mi kupila prijateljica u Londonu u Shu Uemura salonu. Ide opet pa cu opet kupiti, i mislim da cu nastaviti sa all skin conditions uljem.
Ductus Holedocus

#17988 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Nisrin wrote:
Ductus Holedocus wrote:Gdje kupiti Kryolan kozmetiku,da je orginalem ? Ima li prodavnica kakva u Sarajevu?

Sladjana Milojevic TVsminker...
Sem nje ? Ima li Kryolan uopste svoju prodavnicu
emmahill

#17989 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Ductus Holedocus wrote:
Nisrin wrote:
Ductus Holedocus wrote:Gdje kupiti Kryolan kozmetiku,da je orginalem ? Ima li prodavnica kakva u Sarajevu?

Sladjana Milojevic TVsminker...
Sem nje ? Ima li Kryolan uopste svoju prodavnicu
Nema prodavnicu, uvoze ih Sladjana i Ema u Skenderiji u svojem studiu, a ja kupujem kod Aldijane (Aldijana Kryolan na FB)... Preporučujem ili Emu ili Aldijanu, kod Slađane su neke cijene enormno povećane, da ne pričam o Supracolor puderu (55 KM najveći, kod nje 80 KM). Ima i Kryolan neke kistove za oči fenomenalne, ali mislim da su preskupi za svoj izbor jer im hronično fali kistova za crease i blendanje.
switty

#17990 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by switty »

Djevojke, kakva su vaša iskustva, da li ste naručivale Beauty Box sa nekih stranica? Ja ovih dana tražim neki da se počastim :skoljka:
digiruk

#17991 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by digiruk »

Djevojke, da li je neka od vas zainteresovana da kupi novo, nekorišteno YSL blush volupte rumenilo u nijansi 04 baby doll http://www.johnlewis.com/yves-saint-lau ... e/p1715531 i novu, nekorištenu kremu ispod očiju Elizabeth Arden Visible Difference Moisturizing Eye Cream.

Image
Image
MrsJ

#17992 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MrsJ »

Ne mogu nigdje da nadjem puder u kamenu Bourjois Bio detox, jesu li ga povukli ili je to nesto trenutno? I imate li preporuku za neki drugi u istom cjenovnom rangu?
BadSanta

#17993 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

Preporuka za mat sjene pls i to drogerijskog ranga ako je ikako moguće? Sve nešto šimerasto i neukusno :roll:
Nisrin

#17994 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

BadSanta wrote:Preporuka za mat sjene pls i to drogerijskog ranga ako je ikako moguće? Sve nešto šimerasto i neukusno :roll:

Catrice :D
manekenka u penziji

#17995 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Je li to dosla mat paleta?

:sretan:
emmahill

#17996 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Nisrin wrote:
BadSanta wrote:Preporuka za mat sjene pls i to drogerijskog ranga ako je ikako moguće? Sve nešto šimerasto i neukusno :roll:

Catrice :D
Meni su njihove mono sjene neprevazidjene za drogerijski rang.
Nisrin

#17997 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:44, edited 1 time in total.
manekenka u penziji

#17998 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

E te sam kupila i ja, prelijepe nijanse ali su meni preblage, bas su nude :) . Moram da struzem cetkicom i spahtlom da nanosim da bih postigla zeljeni efekat :D prosljedila sam ih dalje
A sto se tice samog kvaliteta, odlicne su, postojane, ne skupljaju se, sve 5.
Da su samo bogdu pigmentiranije (valjda sam dobro napisala :lol: )
emmahill

#17999 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Image

anastasia cream contour, polovično zadovoljna, nijanse su za kvarcane cure ali teksture odlična.

Image

i ko je pitao za tartelette paletu, odlična, stigla je konačno i odmah sam je isprobala i umočila papke :D ubila se za bridal makeup, mislim da ću je shodno tome potrošiti do kraja ljeta. kvaliteta odlična, u rangu sa MAC mat sjenama, meni dosad najbolja mat sjenila i bolja i od kryolanovih kojima i nisam oduševljena.
BadSanta

#18000 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

hvala cure :wink:
Post Reply