Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Athlon64

#17976 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Athlon64 »

sumirprimus wrote: 29/03/2024 19:40 Sistem je jak samo koliko i njegova najslabija karika . A ovaj sistem je grozomoran prema jednoj od najosjetljivijih karika, a tice se potomstva, putem zdravstva i obrazovanja.
Mozes biti zadovoljan ali to ne znaci da je to dobro za tvoju djecu, nego samo nazalost da ne znas za bolje.
Gdje ti živiš i tvoja djeca?
sumirprimus

#17977 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Athlon64 wrote: 29/03/2024 19:37
sumirprimus wrote: 29/03/2024 19:32 Druze koliko ja znam tuzlanski ukc je jaci od zenicke bolnice, i dosta djece dolazi iz ze do kantona u tuzlu, za sarajevo ne znam na lijecenje
Tezi slucajevi idu vani i iz tu i iz citave fbih
A u tuzli tek sad se renovira pedijatrija, do skora si morao nosit sa sobom i linex , i druge osnovne stvsri kojih nema da ne pricamo o tezim i skupljim lijekovima koji i nisu na listi, a kad nisu na listi nema ih u drzavi za kupit. A onda iz eu ne mozes kupit ako nemas eu recept. Dakle ako imas lovu i petlju svercovaces. Svercanje lijekova o cemu pricamo?
Druže ti nisi zadovoljan i očito treba da ideš, ja jesam i ja ne trebam i to je to. Sretno.

Ali TK i USK i jesu rupe bez dna, to jasno pokazuju demografski podaci, tako da te razumijem.
Ho es reci da je ze do obecana zemlja za tk? Druze mi smo blize granici i vanjskom svijetu, zato vise ljudi i ide. Uporedi budzete tk i ze do i tz i zenice pa pricaj o rupama bez dna . Kako stoijte sa novogradnjom u ze do?
Athlon64

#17978 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Athlon64 »

sumirprimus wrote: 29/03/2024 19:42
sumirprimus wrote: 29/03/2024 19:32 Druze koliko ja znam tuzlanski ukc je jaci od zenicke bolnice, i dosta djece dolazi iz ze do kantona u tuzlu, za sarajevo ne znam na lijecenje
A u tuzli tek sad se renovira pedijatrija, do skora si morao nosit sa sobom i linex , i druge osnovne stvsri kojih nema da ne pricamo o tezim i skupljim lijekovima koji i nisu na listi, a kad nisu na listi nema ih u drzavi za kupit. A onda iz eu ne mozes kupit ako nemas eu recept. Dakle ako imas lovu i petlju svercovaces. Svercanje lijekova o cemu pricamo?
Druže ti nisi zadovoljan i očito treba da ideš, ja jesam i ja ne trebam i to je to. Sretno.

Ali TK i USK i jesu rupe bez dna, to jasno pokazuju demografski podaci, tako da te razumijem.
Ho es reci da je ze do obecana zemlja za tk? Druze mi smo blize granici i vanjskom svijetu, zato vise ljudi i ide. Uporedi budzete tk i ze do i tz i zenice pa pricaj o rupama bez dna . Kako stoijte sa novogradnjom u ze do?
Gdje ti živiš i tvoja djeca?
sumirprimus

#17979 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Tuzla. Dakle sto se tice zz jaca je od zenice sigurno
Athlon64

#17980 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Athlon64 »

sumirprimus wrote: 29/03/2024 19:47 Tuzla. Dakle sto se tice zz jaca je od zenice sigurno
Dakle ne znaš za bolje, tebi je Tuzla možda dobra, ali za tvoju djecu nije, tako da trebaš otići vani čim prije, posebno tako nezadovoljan i nesretan u životu.

Ili što bi ti rekao:
Mozes biti zadovoljan ali to ne znaci da je to dobro za tvoju djecu, nego samo nazalost da ne znas za bolje.
:lol: :lol: :lol:

...a ti si još pride nezadovoljan
JohnnyS

#17981 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by JohnnyS »

jeza u ledja wrote: 29/03/2024 16:54
aston_martin wrote: 29/03/2024 15:45
Dope_Man wrote: 29/03/2024 11:38

To su vec individualna iskustva pa ne mogu reci da jeste ili nije tako u globalu. I ja sam imao u BiH majstora za auto koji bi mi u 2 ujutro ustao ako treba da pogleda i dao svoje auto da vozim kuci i koristim dok moj ne sredi. Al to je bio splet srece i okolnosti da se upoznamo i razvijemo takav odnos. Mozda bih i ovdje takvog mogao igrom slucaja upoznati, a mozda nikad necu. Jedan prijatelj ovdje ima takvog jer su se upoznali kroz posao, dakle nije nemoguce al treba da se desi splet okolonosti.
A šta s onima što kažu da ne mogu naći majstora (električara, vodoinstalatera) po 8 mjeseci? Mislim da je takvih ipak više.
:shock: :?

Gdje je to slucaj?

Cuj 8 mjeseci? Pa nije hirurg jbt.
Ima vic, naručuje se čovjek za magnetsku rezonancu. Kaže mu sestra na telefon: imate termin 23.siječnja 2025. Kaže lik: super, može li popodne? Sestra: zašto popodne. Lik: 23.1.2025. ujutro će mi doći električar.

Odgovorno ti tvrdim da ćeš prije naći kirurga za hitnu operaciju nego vodoinstalatera za hitnu intervenciju :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#17982 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

jeza u ledja wrote: 29/03/2024 19:17 A sad kako je u Njemackoj sa kindercadi ne znam.
Znas kako, ukenjali smo se bili od tih prica kako nema doktpra u njemackok, u drustvu nemam nikog sa djetetom pa da imamo direktno iskustvo, i zena jos dok je trudna bila mi se digli trazit pedijatra. Prva praksa u koju smo usli, kaze teta, pa kad dijete rodi vi dodjite onda sta cete sad tu :skoljka:
Kad je redovni pregled ili ndsto rutinski tipa vakcina, onda ne dobijes termin isti dan i termin online zakazujem, a kad je problem onda isti dan. Kad ne radi praxa zoves dezurnog doktora, cekas jedno 20 minuta ns telefonu, on ti kaze sta ces i jel potrebno u hitnu ici.
U hitnu odes, ako nije zivotna opasnost, cekas jedno 3 sata u prostoriji pune bolesne djece, znas da ces kihat/kasljat kroz koji dan, a ako dijete nije prehladjeno, posle tog tretmana ce biti, tako da u hitnoj odma kazes dajte mi recept kakav za temperaturu dijetu.. :run:
Zanimljivo mi je da su svi lijekovi za bebe besplatni, cim dobijes recept od doktora, znas da ces u apoteci besplatno lijek dobit, kakav god da je. Bas me zanima do kojeg ce to uzrasta biti tako.
Nemam viber od doktora :sad:
JohnnyS

#17983 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by JohnnyS »

Tuzla ima tako dobru zz da cijela država prima pacijente iz Tuzle s rakom da bi se zračili. Odnosno, po novom pola države jer zavod ne želi više plaćati zračenje u Banjoj Luci gdje je najpraktičnije.

Inače, ja sam doduše subjektivan, zdravstvo u BiH ima svojih mana, ali nemojte misliti baš da je na zapadu med i mlijeko.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#17984 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

Kome ste vi ba bliži, sem Vinkovcima i Beogradu?

Bliža je Zenica zapadnim zemljama, ovaj dio gore Maglaj i Žepče svakako.Ili tu negdje.
sumirprimus

#17985 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 29/03/2024 20:03

Kome ste vi ba bliži, sem Vinkovcima i Beogradu?

Bliža je Zenica zapadnim zemljama, ovaj dio gore Maglaj i Žepče svakako.Ili tu negdje.
To je nama zapad, vinkovci
Maglaj i zepce su tek , ne bih dalje jadna majko koja odrodjenost od realnosti
sumirprimus

#17986 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Znas za poskoka i sarku? Otrovnice, zadnjih godina ako te ujede otrovnica, ides u mali zvornik a to je srbija po antiotrov.
Sad su kazu nabavili
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17987 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

sumirprimus wrote: 29/03/2024 19:47 Tuzla. Dakle sto se tice zz jaca je od zenice sigurno
U cemu?
Radnicima u Afganistanu?
Athlon64

#17988 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Athlon64 »

Živorođeni januar 2023/2024

USK--63/79
PK--6/7
TK--163/154
ZDK--163/195

BPK--12/21
SBK--107/104
HNK--100/100
ZHK--55/73
KS--243/240
K10--19/15

FBIH--931/988

I kaže TK jači, padate druže nepovratno, ali nije ni čudo uz takav defetizam.
Još malo pa će vas i SBK prebaciti. :-)
sumirprimus

#17989 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

_BataZiv_0809 wrote: 29/03/2024 20:23
U cemu?
Radnicima u Afganistanu?
Primjer, kada su dr bjezali sa sarajevskog KC, znas odakle je sebija dovodila ko pojacanja? Sa ukc tz.
Pitaj sdfa clanove ako lazem nek kazu. Da ne provaljujem imena.
Znas za recimo jedan orimjer kardiohirurgiju?
Privatne bolnice, si cuo za MIB?

P.s daj mi reci novogradnju u zenici, kod nas je neki reper gradjevina i novogradnja . Koliko novoizgradje ih objekata imate u zenici.
Uostalom uporedi budzete
sumirprimus

#17990 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Jaci ste u jednoj stvari, ima vas vise na klixu a izgleda i na unutarnjoj migraciji u sarajevu :thumbup:

Cak i u drugoj ligi bjezimo vam bar 20 bodova. Osim ako nisi u medjuvremenu poceo navijaat za zelju i real :P
Athlon64

#17991 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Athlon64 »

Očito imamo i bolji sexualni život pa smo i manje frustrirani.

U prilog tome govore i podaci o novorođenima. :lol: :lol: :lol:
PreWiBa

#17992 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 29/03/2024 20:33
U cemu?
Radnicima u Afganistanu?
Primjer, kada su dr bjezali sa sarajevskog KC, znas odakle je sebija dovodila ko pojacanja? Sa ukc tz.

P.s daj mi reci novogradnju u zenici, kod nas je neki reper gradjevina i novogradnja . Koliko novoizgradje ih objekata imate u zenici.
Uostalom uporedi budzete
Ovaj primjer kojeg navodiš više dokazuje koliko je zdravstvo TK u nekoj stvari, pa tuzlanski doktori dobrovoljno bježe kod Sebije :lol:
PreWiBa

#17993 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 29/03/2024 20:17 Znas za poskoka i sarku? Otrovnice, zadnjih godina ako te ujede otrovnica, ides u mali zvornik a to je srbija po antiotrov.
Sad su kazu nabavili
Koga boli briga ba.

Za tebe je Mali Zvornik i Gunja zapad, nije ni čudo što si jedini koji u vrijeme balkanskog pravila ne može dogurati do njemačke vize
sumirprimus

#17994 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 29/03/2024 20:51
sumirprimus wrote: 29/03/2024 20:17 Znas za poskoka i sarku? Otrovnice, zadnjih godina ako te ujede otrovnica, ides u mali zvornik a to je srbija po antiotrov.
Sad su kazu nabavili
Koga boli briga ba.

Za tebe je Mali Zvornik i Gunja zapad, nije ni čudo što si jedini koji u vrijeme balkanskog pravila ne može dogurati do njemačke vize
Švabo nemas realaqn pogled zivota u bosni. Da nama je gunja zapad jer je na savi sengen, vec u zupanji mozes kupitu sve sto kupujes u hamburgu frankfurtu zenevi, u orasju vec ne mozes . To vama nadrealno zvuci ali je fakat. Isto vazi i za mali zvornik.
To je sto se tice lijekova
Btw mase ljudi idu u slavonski brod i loznicu i lidl u kupovinu. Jer u bosni nema. E ti si svabo pa znas jbeni lidl. Ja sam realan i iskren. Nista lazni patriotizam.
Maglaj? Natronka kad baci, smrdi gore nego farme svinja prema zagrebu .
sumirprimus

#17995 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 29/03/2024 20:50
sumirprimus wrote: 29/03/2024 20:33

U cemu?
Radnicima u Afganistanu?

Uostalom uporedi budzete
Ovaj primjer kojeg navodiš više dokazuje koliko je zdravstvo TK u nekoj stvari, pa tuzlanski doktori dobrovoljno bježe kod Sebije :lol:
Ne razumijes odnose unutar bih, nije stvar izbora.
sumirprimus

#17996 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Sad zamisli ljepote od zivota kada ti treba neki lijek , sitno od par stotina eura i imas pare ali ne mozes kupiti, jer na bh trzistu nije na listi a iz eu ne moze doci legalno. E nema veze sa kantonima
sumirprimus

#17997 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Pricaju ljudi ovde o zz a nemaju dodira sa stvarnim zivotom. Drugo je to sto ima politickih botova i laznih patriota pa im je sve super jer jebga od toga zive.
PreWiBa

#17998 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 29/03/2024 20:56
sehohari wrote: 29/03/2024 20:51
Sad su kazu nabavili
Koga boli briga ba.

Švabo nemas realaqn pogled zivota u bosni. Da nama je gunja zapad jer je na savi sengen, vec u zupanji mozes kupitu sve sto kupujes u hamburgu frankfurtu zenevi, u orasju vec ne mozes . To vama nadrealno zvuci ali je fakat. Isto vazi i za mali zvornik.
To je sto se tice lijekova
Btw mase ljudi idu u slavonski brod i loznicu i lidl u kupovinu. Jer u bosni nema. E ti si svabo pa znas jbeni lidl. Ja sam realan i iskren. Nista lazni patriotizam.
Maglaj? Natronka kad baci, smrdi gore nego farme svinja prema zagrebu .
Joj nemoj ispati ljakse, jel mi majketi imponuješ da je Bosna tamni vilajet što nema LIDL-a?
Fakat šta čitam ovdje :lol:

Svakako nisi razumio šta sam htio reći.
PreWiBa

#17999 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 29/03/2024 21:04 Pricaju ljudi ovde o zz a nemaju dodira sa stvarnim zivotom. Drugo je to sto ima politickih botova i laznih patriota pa im je sve super jer jebga od toga zive.
Pa ti živiš kao lažni zabrinuti građanin, najgora vrsta političkog bota.

Forumska verzija one SDA žene što zbog tramvajske pruge u Sarajevu ide da kupi stan u Turskoj :lol:
sumirprimus

#18000 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Ljakse ja? švsbo odakle si ti iskreno? Jednostavno druga dimennzija, nisu svjestan kako ovde stvari funkcionisu ..
Post Reply