Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovaj Hofman o red misiji - on nije sav svoj.Pa nijedna zemlja nemoze pohvatati ljude koji su u njihovu drzavu usli i preko suma i polja vratiti ih u drugu zemlju ( to jest iz Hrvatske u BiH - Bihac i Kladusu). Za red misiju postoji sporazum po kojem se mora raditi i procedura se mora ispostovati. Kad se uzme u obzir da u Bihac i Kladusu vracaju i ilegalce koji su na granicnom prelazu iz Srbije u Hrvatsku usli onda je to cisti bezobrazluk drzave koja se u evropske vrijednosti kune.
Vidim večeras u Zenici idu dvojica sređeni s odjećom, obućom - šminka bolje imaju nego ja što imam kod kuće.
I dođoše do tipa koji prodaje kokice i uzeše po jedne ... hoće da plate, tip neće pare od njih - kao ne treba u redu je, on časti.
A malo dalje trojica ćale video pozive i zjbavaju se, smiju - nagodni.
Naravno da će ovi zvati i pozivati svoju raju i familiju u i preko FBiH.
_BataZiv_0809 wrote: ↑11/09/2020 22:30
Kontaju ja levata.
Ma ode ovo u klinac više, evo i kod nas u kasabi ih sve više i više. A u sred Bosne sam ... koji će klinac ovdje ako ide dalje?
A glupi bošnjo daje i daje markice.
I s kim god sam pričao svi imaju razumjevanja .... žao im .. te ovo, ono. Zaprdim ja svima nama.
malakh wrote: ↑11/09/2020 13:01
zar je toliko tesko formirati koordinaciono tijelo na nivou drzave koje ce sacinjavati ministar sigurnosti, entitetski ministri unutrasnjih poslova i kantonalni ministri unutarnjih poslova?
prema informaciji iz hrvatske, oko 60 tisuca migranata je na granici bosne i hercegovine. covjece povaljat ce nas kao zečeve.
Otkud takva informacija? Lažna je i služi za zastrašivanje.
Kontaju ja levata.
Ma ode ovo u klinac više, evo i kod nas u kasabi ih sve više i više. A u sred Bosne sam ... koji će klinac ovdje ako ide dalje?
I s kim god sam pričao svi imaju razumjevanja .... žao im .. te ovo, ono. Zaprdim ja svima nama.
Slična stvar sa problemom prosjačenja , općenito!Dok god se daje prosjacima, dokle god vide da ima (gomila) para i bez rada i truda, to se samo množi!
E tako i ovi ilegalni migranti i davanje njima sadake.Ovi dušebrižnici kažu, ako im ne dajete, otići će u kriminalne radnje...OK, moguće da je tako, ali vjerujte, neće tada ni policija baš to samo gledati, kao što sada radi
Kontaju ja levata.
Slična stvar sa problemom prosjačenja , općenito!Dok god se daje prosjacima, dokle god vide da ima (gomila) para i bez rada i truda, to se samo množi!
E tako i ovi ilegalni migranti i davanje njima sadake.Ovi dušebrižnici kažu, ako im ne dajete, otići će u kriminalne radnje...OK, moguće da je tako, ali vjerujte, neće tada ni policija baš to samo gledati, kao što sada radi
Kod mene se smjenjuju migranti i romljani na semaforu a romljana prije na tom mjestu nikad nije bilo. Znaci kruzni tokovi su spas
Kontaju ja levata.
Te debile se slobodno moze usporediti sa onim eksperimentom sa zabama. Kada stave zabu u hladnu vodu i lagano zagrijavaju, glupava zaba i ne skonta da ce se skuhat. Tako i ove nase merhametlije. U Bihacu su isto kada je ovo krenulo, docekivali ih, smjestali u dzamije da prenoce... e sad kad je otislo sve u goli k**** haj'mo protestovat. Kasno drugovi, kasno. Isto to ce se desiti i u ostalim gradovima, pitanje je vremena.
Ja sam skontao da sam u svojoj sredini uvijek manjina kada se potegne prica o ovim kozojebima. Rijetko nadjem sugovornika koji se slaze da je ovo opasnost. Sve merhametlije, sa pricom, treba ljudima pomoci. Ukratko, retardiran narod.
zar je toliko tesko formirati koordinaciono tijelo na nivou drzave koje ce sacinjavati ministar sigurnosti, entitetski ministri unutrasnjih poslova i kantonalni ministri unutarnjih poslova?
prema informaciji iz hrvatske, oko 60 tisuca migranata je na granici bosne i hercegovine. covjece povaljat ce nas kao zečeve.
radio mostar. jučer oko 12 sati prenijeli informaciju.
Kontaju ja levata.
Te debile se slobodno moze usporediti sa onim eksperimentom sa zabama. Kada stave zabu u hladnu vodu i lagano zagrijavaju, glupava zaba i ne skonta da ce se skuhat. Tako i ove nase merhametlije. U Bihacu su isto kada je ovo krenulo, docekivali ih, smjestali u dzamije da prenoce... e sad kad je otislo sve u goli k**** haj'mo protestovat. Kasno drugovi, kasno. Isto to ce se desiti i u ostalim gradovima, pitanje je vremena.
Ja sam skontao da sam u svojoj sredini uvijek manjina kada se potegne prica o ovim kozojebima. Rijetko nadjem sugovornika koji se slaze da je ovo opasnost. Sve merhametlije, sa pricom, treba ljudima pomoci. Ukratko, retardiran narod.
irac300 wrote: ↑12/09/2020 10:36
U Bihacu su isto kada je ovo krenulo, docekivali ih, smjestali u dzamije da prenoce... e sad kad je otislo sve u goli k**** haj'mo protestovat. Kasno drugovi, kasno. Isto to ce se desiti i u ostalim gradovima, pitanje je vremena.
Ocito se nije narod pitao-- vec 'dzamija' organizovala uz neciju preporuku/pomoc.
A sta bi ti???
Imas li konkretnu ideju?
A sta mogu ja konkretno protiv ljudske gluposti? Da k'o telal urlicem ne dajite im pare?
E pa vidiš, ili nisu dobro prenijeli informaciju ili ne čuješ dobro.
Posljednja informacija vezana za 60.000 se tiče broja ljudi koji su prošli kroz BiH od početka 2018. do danas. Dakle, bar 50.000 ljudi sa te cifre je još prije nekoliko godina napustilo BiH i već dugo žive i rade po Evropi.
Samo ukazujem kako se lako manipuliše ciframa i nepotrebno širi strah. Niko nas neće pregaziti. Ni na jednoj granici prema BiH niti u BiH nema ni približno toliko ljudi.
Posljednja informacija vezana za 60.000 se tiče broja ljudi koji su prošli kroz BiH od početka 2018. do danas. Dakle, bar 50.000 ljudi sa te cifre je još prije nekoliko godina napustilo BiH i već dugo žive i rade po Evropi.
Samo ukazujem kako se lako manipuliše ciframa i nepotrebno širi strah. Niko nas neće pregaziti. Ni na jednoj granici prema BiH niti u BiH nema ni približno toliko ljudi.
Siluje, pljacka, pali, protestvuje, bode nožem, tuče, sisa socijalu, dila drogu, stvara geta po EU i odbija da se integrise. Nema na cemu
Kolegica iz Hadzica mi prica da se jedan ilegalac jucer bacio pod auto - navodno je mrtav.
Policija toliko opterecena da im je svega preko glave - kazu zeljni su se svoje djece nagledati.
Zatvoriti ih u one njihove centre i nema izaći. Kada već ne možemo da ih vratimo u njihove pripizdine i kada ne možemo da spriječimo da dolaze, onda je najbolje zatvoriti ih. Imaju gdje spavati, tri obroka dnevno, nisu vani, nikoga ne maltretiraju i gotovo.