Desetine zapadnih novinara i kojekakvih aktivista se nalazi na platnom spisku Turske. Prepoznaju se po tome sto PKK i njima bliske stranke poput sirijske PYD/YPG obavezno tretiraju kao 'marksisticko-lenjinisticke' organizacije. Valjda je takva direktiva, da igraju na kartu komunizma, kako bi Kurde, narocito sirijske Kurde, ogadili zapadu. PKK je nekada bio 'marksisticko-lenjinisticka' partija ali su odavno promijenili ideologiju kao i mnoge druge nekada komunisticke partije na zapadu.
Luke Coffey @LukeDCoffey
US is playing with fire by arming the PKK-linked & Marxist YPG. This group even attacks a NATO ally. We are sleep walking. So short sighted!
Kyle Orton @KyleWOrton
Marxist-nationalist militia in the northeast corner of Syria? Or the second largest army in NATO straddling East and West? "Bit of a rub"!
Nekolicina forumasa mi je xy puta napisala da ce Amerika izabrati Tursku kada im se postavi izbor. Lijepo sam govorio, ne moze slabiji jacem postavljati ultimatume, to je nemoguce. Turska je previse slaba u odnosu na Ameriku da bi mogla postavljati ultimatume. Turska nema mehanizme da ucjenjuje Ameriku. To bi bilo jednako kao da balkanske zemlje ucjenjuju EU izborom 'ako nas ne primite iduce godine, integrisat cemo se sa Rusijom'. Smijesno.
Dzosuin udarac u Klickovu bradu je nista u poredjenju sa Trampovim direktom u labrnju Tajipa!
Pentagon Spox White: President made decision on Monday & describd YPG as only force on the ground can successfully seize Raqa in near future
Strasno. Meni je iskreno zao Tajipa, ono malo. Veliko ponizenje za 'turki, nato alaj'.
Nista se Kurdima bolje nije moglo desiti od izbora Erdogana za neprikosnovenog sultana. Na kratke staze je bolno, ali dugorocno ce se isplatiti, isto kao sa Sadamom Huseinom.
Kurdi na drustvenim mrezama slave Ameriku!
Velika slicnost sa Albancima, u svakom pogledu!
In the trenches, when we were in most of needs, our american brothers came & gave us their ultimate sacrifice. Our blood became mixed & one.
(ovdje misli na americke dobrovoljce koji se bore u redovima YPG)
If we are REALLY lucky the turks realize they must look inside themselves, handle their genocidal past & change mentality for the future.
People of Rojava do NOT want to fight Turkey, neither do kurds inside Turkey. Turkish mentality & racism blocks all solutions for peace.
100% tacno!