SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dozer

#17976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FreakyStyley

#17977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

E bas me zanima da li bi bio "babuka" da vam siluje sestru ili majku (sto je radio), pretuce brata, izreketari rodjaka itd.

Jos samo nek neko napise da je ratni heroj i to je to. 8-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

FreakyStyley wrote:E bas me zanima da li bi bio "babuka" da vam siluje sestru ili majku (sto je radio), pretuce brata, izreketari rodjaka itd.

Dae babuka živ, ne bi se 'vako tamanilo kerove..
Dozer

#17979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Otprilike...
A bio je obicni tenkre. I ostao.
FreakyStyley

#17980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Velkoski wrote:
FreakyStyley wrote:E bas me zanima da li bi bio "babuka" da vam siluje sestru ili majku (sto je radio), pretuce brata, izreketari rodjaka itd.

Dae babuka živ, ne bi se 'vako tamanilo kerove..
Toe drugo. :D
ultima_palabra

#17981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Hm, realno si se morao kretati u tim krugovima da uopšte dođeš u kontakt sa njim. To manje-više znači da si debil sam po sebi i da te ne treba žaliti :D
FreakyStyley

#17982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

ultima_palabra wrote:

Hm, realno si se morao kretati u tim krugovima da uopšte dođeš u kontakt sa njim. To manje-više znači da si debil sam po sebi i da te ne treba žaliti :D
Silovao srednjoskolku u vozu i za to lezao, jos prije rata. Inace, silovanje mu je bilo "specijalnost", pa mu to nije jedini put.

Sta je tek u ratu radio i koliko je ljudi ojadio...

Bahatio se po citavom gradu, cisto jer moze. Nisi morao biti dio nikakvog miljea da od njega najebes. Kriminalac kojem je drzava omogucila da to bude.
Banksy

#17983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

FreakyStyley wrote:
Šta je htio.
ultima_palabra

#17984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

FreakyStyley wrote:
ultima_palabra wrote:

Silovao srednjoskolku u vozu i za to lezao, jos prije rata. Inace, silovanje mu je bilo "specijalnost", pa mu to nije jedini put.

Bahatio se po citavom gradu, cisto jer moze. Nisi morao biti dio nikakvog miljea da od njega najebes. Kriminalac kojem je drzava omogucila da to bude.
Ma govorim više o ovom poslijeratnom vaktu, kad je postao "etablirani" kriminalac.
supercali

#17985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

ultima_palabra wrote:

za zadnje se nisi morao kretati u krugovima
dovoljno je biti uspjesan u poslu cemu svi tezimo
FreakyStyley

#17986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

ultima_palabra wrote: Ma govorim više o ovom poslijeratnom vaktu, kad je postao "etablirani" kriminalac.
Pa u ovom drugo dijelu posta i ja govorim o tom periodu. I zaista nisi morao biti dio tog miljea da najebes, cak stavise, cisto jer se njemu tako digao kurac, jer mu je bilo omogouceno.
FreakyStyley

#17987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

supercali wrote:
ultima_palabra wrote:

za zadnje se nisi morao kretati u krugovima
dovoljno je biti uspjesan u poslu cemu svi tezimo
Upravo, a nisi morao ni to...
BadBoy

#17988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Uz svo dužno poštovanje starijim članovima foruma vaše razmišljanje se svodi na sljedeće:

Danas je poremećen sistem vrijednosti jer se glorificiraju kriminalci, siledzije i kabadahije... Eee u mije vrijeme je taj i taj bio kriminalac i kabadahija ali je bio pošten ne bi on nikome naudio ko nije zaslužio.

Pogodite šta Benjina raja priča za Benju? Isto što i vi za te vaše stare "žestoke momke". Glorificiranja nasilja, siledzijstva i kriminala je nama u krvi.
FreakyStyley

#17989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

BadBoy wrote:Uz svo dužno poštovanje starijim članovima foruma vaše razmišljanje se svodi na sljedeće:

Danas je poremećen sistem vrijednosti jer se glorificiraju kriminalci, siledzije i kabadahije... Eee u mije vrijeme je taj i taj bio kriminalac i kabadahija ali je bio pošten ne bi on nikome naudio ko nije zaslužio.

Pogodite šta Benjina raja priča za Benju? Isto što i vi za te vaše stare "žestoke momke". Glorificiranja nasilja, siledzijstva i kriminala je nama u krvi.
Ima u ovome dosta istine...

Kako i zasto se u Sarajevu, ja bih rekao oduvijek, velicaju kriminalci, klosari, sibicari, probisvijeti, ja ne znam. Ali, ocigledno da je tako.

Zato Andricu: "Alo, pisac!" i jos se to smatra vrhuncom duha, fakinluka i humora.
supercali

#17990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

moje razmisljanje se svodi da imaju kriminalci kreteni i kriminalci u odijelima

svi oni ce ojaditi koga znaju da mogu i koga vide da mogu
hoces li ti biti taj ojadjeni ili zaobidjeni je stvar srece i drugih niza okolnosti

jedina sustinska razlika je da je prije bilo vise kriminalaca u odijelima nego danas
tako da kad te onaj ojadi ojadi te kulturno na neki nacin tako da izgleda bezbolnije nego kad ti neki skorojevic kriminalac pocne prosipati silu uz nozeve pistolje i slicno jer nema jaja a ni pameti to uraditi drugacije

i da su se ranije uglavnom sukobili ti kriminalci i napadali ti koji se kurce a danas ovi sto se kurce napadaju i obicnu raju da bi kao dokazali da su zajebani

to je sustinska razlika
a da su negativni i jedni i drugi jesu
dječak sa šibicama

#17991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

O Babuki se mitovi raspredaju od prije rata. Posebno ovi indijanci iz Bara, njegovo pleme :D
supercali

#17992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

ne znam je li crna hronika al zna li neko ili je cuo zasto je juce neki terenac na semaforu kod muzeja prema gradu stajao u srednjoj traci ugasen sa sva 4 upaljena i nigdje nikoga u vozilu?
zateznistub

#17993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

BadBoy wrote:Uz svo dužno poštovanje starijim članovima foruma vaše razmišljanje se svodi na sljedeće:

sto se mene licno tice, a smatram i vecine "starijih".
NIKAD niko nije glorificirao kabadahije niti ih niko ne dize u visine. Činjenica je i da je stvar u kvantitetu kabadija. Jednostvno ih nije bilo koliko ih ima danas, a to da nisu dirali ko nije zasluzio nije tacni ni tada ni danas.
FreakyStyley

#17994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

dječak sa šibicama wrote:O Babuki se mitovi raspredaju od prije rata. Posebno ovi indijanci iz Bara, njegovo pleme :D
Ima svaki kvart barem jednog takvog lika. Ne moramo ni govorit o citavom gradu.

A price o njima s koljena na koljeno prenose jajare kojima bi najvise imponovalo da im je kvartovski "babuka" nekad platio pice, jer nisu imali pameti da nesto urade od zivota na normalan nacin, a ni muda da nesto urade silom, dok "babuke" barem malo ovog drugog jesu imale. Pa sad, na klupama i uz dzoju djeci prodaju iste price koje su se njima prodavale.

"Eee, kad je rahmetli _________(umetni ime) bio ziv, nije bilo ovoga."

Celo Ismet i njemu slicni su imali tu srecu da ih je rat zadesio, pa onda ovo post-ratno drustvo. Lako se bavit organizovanim kriminalom pod sponzorstvom drzave, sve dok ista ne odluci da te smakne.

Nema tu nikakvog morala, hijerarhije, kodeksa...samo cisti oportunizam. Zato su mitovi i hvalospjevi o ovakvim kreaturama svakome sa gramom mozga tragikomicni.
dječak sa šibicama

#17995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Pa isla je prica kako Kosevskom Brdu i Barama ne treba murija, Celo je tu ko Vito Corleone, drzi sve pod kontrolom, naravno pravedno i posteno.

Lafo... lik manijak, ubica, silovatelj, nema sta nije radio. Na kraju je sam sebe roknuo, sta je reci.
Dozer

#17996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Fakat ne kontam otkud vam uopste ideja da se bilo koji od ovih llikova glorificira...? Gdje vi to nadjoste i kako to skontaste...?
karanana

#17997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

a sta kao babuka bi sitne narkomane i klosare koji kradu mobitele i novcanike drzao pod kontrolom? smijesna je prica o babuki the protectoru.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#17998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by arman1 »

dječak sa šibicama wrote:Pa isla je prica kako Kosevskom Brdu i Barama ne treba murija, Celo je tu ko Vito Corleone, drzi sve pod kontrolom, naravno pravedno i posteno.

Lafo... lik manijak, ubica, silovatelj, nema sta nije radio. Na kraju je sam sebe roknuo, sta je reci.
Pošten čovjek, svakom prema zaslugama pa i sebi. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
dječak sa šibicama

#17999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Dozer wrote:Fakat ne kontam otkud vam uopste ideja da se bilo koji od ovih llikova glorificira...? Gdje vi to nadjoste i kako to skontaste...?
Pa ono, u raji, odrastao si u nekom naselju, mahali, gdje je neki lokalni siledzija od strane pojedinaca glorificiran kao Robin Hud.

Tako su Ismeta u nasoj mahali glorificirali, pojedinci. Ili Djildu, takodje ista mahala, i njegove burazere. Moderni Robin Hudovi, a u sustini, jalijasi. Djildin burazer Lilo krao djeci pare pred skolom, to mu je bio domet. Slican je i Djilda, ali eto kao legendarni vodja Manijaka, ne smijes protiv njega jer ce odmah njih 20 skociti u odbranu.

Istina meni je Dzevad bio simpatican kao pojava, onako nasmijan lik, pa i nemam nesto protiv njega za reci. Ali Celo, a sve se zna ionako.
thekupus

#18000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

koliko samo likova koje imam u prijateljima drzi celinu sliku na profilu, pricaju o njemu cesto, narkomancina im je veci uzor od roditelja njihovih
Locked