Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
maher

#17951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by maher »

postovani pedja,

zanima me tvoje misljenje o izrazu "dovoljno ruku" koji se iz zargona preselio u javni politicki zivot pa ga i politicari koriste...

katastrofalno je da i sami zastupnici koriste taj pojam...koji dovoljno govori i o nivou skupstine, a i samih zastupnika...

znaci, nije bitan glas, misljenje, argumenti...samo je vazan dovoljan broj ruku...kad to promijenite ostalo ce ici lako..., a bojim se da ovaj saziv parlamenta to nikad nece shvatiti...
pemanapemani

#17952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

Niko neće da prihvati Peđu za mandatara, jer se boje da se ne dao Bog nešto ne napravi u ovih nekoliko mjeseci.
Jebi ga, mogu građani skontati da se i u nakaradnom sistemu dosta toga može pokrenuti.
Kako će onda SDA i SDP pred izbore za kantonalnu skupštinu laprdati o ugroženosti, zatiranju prava i nepravednom daytonskom uređenju, koje im jednostavno onemogućuje da riješe probleme GRAS-a, ViK-a, urbanističkih planova, ekologije, itd.
Corto Maltese

#17953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Ovo sa prijedlogom mandatara iz NS je odličan taktički potez. Strankama koje imaju veliki broj poslanika je teško da to prihvate i poguraju, jer smatraju da bi to za njih bila loša reklama pred izbore.
S druge strane, za NS je već samo istupanje sa prijedlogom odlična predizborna reklama.
A opet, šteta je što se, na svim nivoima, dobro i loše mjeri time koliko je ko nadjebao one druge, dok stvarni rezultati ne znače ništa.
Izraz "Politička igra" ovdje dobija najbukvalniji mogući smisao.

Naravno, do je prijedlog Dine Konakovića prošao na kantonalnom odboru SDA, dobro bi ga Dino šuknuo svom prijatelju Peđi. Srećom, po Peđu, i po NS, ostali članovi kantonalnog odbora SDA imaju pregled igre k'o braća Matić.
Albin Zuhric

#17954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Corto,

Ovo je kao kada nasi vijecnici u Gradskom vijecu traze smanjenje pausala, a onda ih napadnu kako su demagozi, i kako oni hoce da im pausali ostanu isti.

Vase misljenje da smo ponudili kandidata za mandatara, a ustvari ne zelimo imati mandatara mi je potpuno nejasno. Mi smo izasli sa kandidaturom, ovisi iskljucivo o drugima sta ce se desiti. Dugo smo razgovarali o ovome, i apsolutno smo spremni prihvatiti se posla i pokusati rijesiti barem nekoliko kljucnih pitanja. Nama bi iz perspektive vodjenja kampanje bilo najlakse da su stranke koje su do sada bile u vlasti, i napravile ovo sto su napravile, ostale u vlasti do Izbora. Nazalost, prepusteni smo polovicnoj Vladi u ostavci koja ce vjervatno biti jos manja veoma uskoro, i velikim strankama koje nas konstantno napadaju kako ne zelimo preuzeti odgovornost, a u najtezim trenucima svi zajedno pobjegnu od odgovornosti.

Iz nase pozicije gradjani su prepusteni polu-Vladi koja vodi u kolaps, i po meni nismo imali izbora.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

hajde bolan pošteno reci da vam treba love za predizbornu....a kroz stolice u izvršnoj vlasti se usmjeravaju sredstva
VjecitiStudent

#17956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:hajde bolan pošteno reci da vam treba love za predizbornu....a kroz stolice u izvršnoj vlasti se usmjeravaju sredstva
Love za predizbornu su već dobili, u gradskom vijeću.
JoseMujica

#17957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

biće da se onda "principijelno" traže i u Kurtonu :lol:

al to što se dobije kroz mjesto u nekom vijeću je sića s koliko love i realne moći raspolaže izvršna vlast...šta misliš što ovi iz skupšćina i rukama i nogama kopaju da se domognu fotelja u vladama? Logično bi bilo da svi bježe u suprotnom smjeru jer je plata bolja a odgovornost nikakva u skupšćinama
vivaldi

#17958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vivaldi »

Corto Maltese wrote:A opet, šteta je što se, na svim nivoima, dobro i loše mjeri time koliko je ko nadjebao one druge, dok stvarni rezultati ne znače ništa.
:thumbup: odlicna recenica.

politika, zivot, forum...sve se svelo na shukanje i lazne osjecaje zadovoljstva zbog istog.

samo sto od toga ne placaju racuni...stvarnih rezultata ionako nema
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#17959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

vivaldi wrote:
Corto Maltese wrote:A opet, šteta je što se, na svim nivoima, dobro i loše mjeri time koliko je ko nadjebao one druge, dok stvarni rezultati ne znače ništa.
:thumbup: odlicna recenica.

politika, zivot, forum...sve se svelo na shukanje i lazne osjecaje zadovoljstva zbog istog.

samo sto od toga ne placaju racuni...stvarnih rezultata ionako nema
I te kako ima. U privatnoj inicijativi svakodnevno. Ko je daleko od nje, nije svjestan da gubi. A politika i život sa forumom niđe veze
Nego, sretno Peđi, :thumbup: davno napisah čim je pala vlada da je to rješenje, koliko se god uradi , u odnosu na ništa je nešto.
ultima_palabra

#17960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Nije normalno da Peđa kao stranački čovjek bude premijer... ako gledamo u svjetlu protesta koji su smijenili prethodnu vladu, onda to mora biti nestranački čovjek. Čim uđemo u stranačku paradigmu, to onda mora biti neko sa dovoljno ručica iza sebe, a tu NS slabo stoji.
Corto Maltese

#17961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Albin Zuhric wrote:Corto,

Ovo je kao kada nasi vijecnici u Gradskom vijecu traze smanjenje pausala, a onda ih napadnu kako su demagozi, i kako oni hoce da im pausali ostanu isti.

Vase misljenje da smo ponudili kandidata za mandatara, a ustvari ne zelimo imati mandatara mi je potpuno nejasno. Mi smo izasli sa kandidaturom, ovisi iskljucivo o drugima sta ce se desiti. Dugo smo razgovarali o ovome, i apsolutno smo spremni prihvatiti se posla i pokusati rijesiti barem nekoliko kljucnih pitanja. Nama bi iz perspektive vodjenja kampanje bilo najlakse da su stranke koje su do sada bile u vlasti, i napravile ovo sto su napravile, ostale u vlasti do Izbora. Nazalost, prepusteni smo polovicnoj Vladi u ostavci koja ce vjervatno biti jos manja veoma uskoro, i velikim strankama koje nas konstantno napadaju kako ne zelimo preuzeti odgovornost, a u najtezim trenucima svi zajedno pobjegnu od odgovornosti.

Iz nase pozicije gradjani su prepusteni polu-Vladi koja vodi u kolaps, i po meni nismo imali izbora.
Nisam ja napisao da vi to ne želite. Samo sam se osvrnuo na simboličnu vrijednost kandidature Peđe Kojevića.
Što se tiče upotrebne vrijednosti tog čina, stvari stoje sasvim drukčije. Prije par dana sam na ovoj temi, dok je u igri bilo ime Dine Konakovića, napisao da je Dino možda smrad, ali da budala nije, tako da od te kandidature nema ništa. Prognoza se pokazala tačnom.
Preuzeti upravljanje kantonom narednih 6 mjeseci je sumanut čin, jer se ništa u tom periodu ne može uraditi. Em je vrijeme kratko, em je predizborno. Za premijera bez jake stranačke podrške (a NS ima dva poslanika), je to dvostruko sumanut čin, jer nema realnog autoriteta koji stoji iza njega, i kojega bi mogao isturiti u izuzetno kriznim situacijama.
Tako da, ukoliko ste zaista namjeravali preuzeti upravljanja kantonom do oktobra, mogu reći "Aferim, muda imate!"
Šteta što će ostati na tarabi.
Last edited by Corto Maltese on 15/04/2014 11:22, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Zvizdic je rekao da klub poslanika SDA nece podrzati Kojovica. A evo i Music je isto to rekao za klub poslanika SDP-a. Tako da, barem mislim (?), Kojovic nema ni matematicke sanse.
volant

#17963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

JoseMujica wrote:biće da se onda "principijelno" traže i u Kurtonu :lol:

al to što se dobije kroz mjesto u nekom vijeću je sića s koliko love i realne moći raspolaže izvršna vlast...šta misliš što ovi iz skupšćina i rukama i nogama kopaju da se domognu fotelja u vladama? Logično bi bilo da svi bježe u suprotnom smjeru jer je plata bolja a odgovornost nikakva u skupšćinama
jezivo je koliko si neduhovit
JoseMujica

#17964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

još je jezivije što sistem baš tako fescera.....a uopće mi nije intencija bila da budem duhovit i nekoga nasmijavam

uporedite plaće ministara i poslanika i realnu odgovoronost i obveze koju imaju naspram toga koliko su plaćeni. Evo da pitamo Peđu kolika plata njemu u Skupšćini i jednom ministru...čisto radi usporedbe?

Nešto sam skeptičan da se u premijere ili ministre trči iz filantropskih pobuda, samožrtvovanja i ljubavi prema narodu :evil:
VjecitiStudent

#17965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Peđi svaka čast, blef sa vladom je uspio, SDP i SDA su ostali na čistini.
Pedja Kojovic

#17966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

JoseMujica

Moja primanja, nakon sto sam sebi platu u Domu naroda smanjio 20% ( odbio 480 km od kantonalnog pausala koji iznosi 500 km) su ja vjerujem veca nego sto bi bila kada se od plate u Vladi KS odbije 20%.

p.k.
Banksy

#17967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Nije normalno da Peđa kao stranački čovjek bude premijer... ako gledamo u svjetlu protesta koji su smijenili prethodnu vladu, onda to mora biti nestranački čovjek.
Čim uđemo u stranačku paradigmu, to onda mora biti neko sa dovoljno ručica iza sebe, a tu NS slabo stoji.
Poenta. Zbog čega ovaj neuspjeli skeč izaziva i kontraefekat po NS ... Ako ga je javnost uopće i percipirala.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja.

Upravo gledam jednu TV emisiju, pa se provuce da su Danis Tanovic i Dino Mustafic bivsi clanovi NS. Istina ili ne?
Albin Zuhric

#17969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Libero,

Potpuna budalastina. Ne znam ko ju je izrekao.

Pozdrav
-LIBERO-
Čiča Gliša

#17970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Emisija "Zabranjeni forum", novinarka "Dana", u nekoj dskusiji sa prof. Havericem.
Pokusala je potkrijepiti svoju tezu da je NS bez kadrovskog potencijala (cak je rekla i "na zalost"), jer se, kako ona rece, spekulise i prica po gradu kako mnogi ugledni clanovi NS napustaju tu stranku...i onda je izmedju ostalih, nabrojala i Tanovica i Mustafica.

Ok, hvala na odgovoru Zuhricu. Drago mi je sto to nije istina. Prije svega zbog Mustafica.

A kada sam Dinu vec spomenuo, zaista mi je zao sto malo vise, i cesce, ne istupa u ulozi predstavnika NS (znam da je odredjeni problem i ta neka "medijska blokada") jer bas gotivim svaki njegov medijski nastup. Ali ok, to nije ni bila tema... :D :thumbup:

Hvala na odgovoru.
VjecitiStudent

#17971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Kako suvislog komentara iz NS još uvijek nema da ponovim:
Od ukupnih 12 miliona budžeta gradske uprave Sarajeva za 2014., 0.75 miliona će na finansiranje političkih stranaka, što je do sada nezabilježeni omjer u BiH.
Za ovakav sramotni budžet je glasala i NS.
KatarinaKosaca

#17972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Emisija "Zabranjeni forum", novinarka "Dana", u nekoj dskusiji sa prof. Havericem.
Pokusala je potkrijepiti svoju tezu da je NS bez kadrovskog potencijala (cak je rekla i "na zalost"), jer se, kako ona rece, spekulise i prica po gradu kako mnogi ugledni clanovi NS napustaju tu stranku...i onda je izmedju ostalih, nabrojala i Tanovica i Mustafica.

Ok, hvala na odgovoru Zuhricu. Drago mi je sto to nije istina. Prije svega zbog Mustafica.

A kada sam Dinu vec spomenuo, zaista mi je zao sto malo vise, i cesce, ne istupa u ulozi predstavnika NS (znam da je odredjeni problem i ta neka "medijska blokada") jer bas gotivim svaki njegov medijski nastup. Ali ok, to nije ni bila tema... :D :thumbup:

Hvala na odgovoru.
Ne prizivaj ih živ bio, taman sam se odlučila glasati NS :D Progutala sam im čak i Dinu Mustafića zarad djelovanja Haverića i Kojovića, koji to odlično rade. I novinarka nije "nekakva" novinarka nego Dženana Karup Druško, bavi se istraživačkim novinarstvom i to dobro radi. Nisam čula tu intervenciju sinoć za NS sa njene strane
A Haverić sinoć loš, neobično loš za njega. Inače, baš volim njegove diskusije o bilo čemu, jako mi se sviđa kako to radi, ali sinoć se, imam osjećaj, ili nije pripremio ili je bio bolestan.
JoseMujica

#17973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

evo nestranačkih struĆnjaka

Image
KatarinaKosaca

#17974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:evo nestranačkih struĆnjaka

Image
Sem Brkana za kojeg ne znam da li je i koliko komepetentan za privredu, meni ova lista odlično izgleda. odlično. :thumbup: :thumbup: Puno bolje nego iti jedna stranačka "konstitutivna"
JoseMujica

#17975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ima i finih i sposobnih ljudi na njoj ali realno ovo je dvostranačka/koalicijska lista NS-SBB
Locked