Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#17951 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

normala brate wrote:
E bukvalno sam jedan od onih što je pogledao sve dobro što pomisliš i zamisli da nisam nikad naletio na ovu line of duty vidim britanci pravili koji su bogovi za ovu vrstu serija još ima dobru ocjenu.

Ovo cu pocet gledati znaci dobra?
Meni je beton betona :-D
Odlična serija.

Pogotovo scene kad ispitivaju osumnjičene, bolje za klasu nego u ijednoj drugoj što sam dosad gledao.

Pogledaj pa javi kakva ti je. Nećeš se pokajat, garantujem.
Fajcion

#17952 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

Ovde na ovom forumu tačno imaš osjećaj da raja gleda samo ono što kao važi za dobro.
Dobra ocjena, dosta se hvali ma valja i meni. Od tonu fantastičnih serija ovdje se konstantno povlači nekih 5.
SanskiBiser

#17953 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Fajcion wrote:Ovde na ovom forumu tačno imaš osjećaj da raja gleda samo ono što kao važi za dobro.
Dobra ocjena, dosta se hvali ma valja i meni. Od tonu fantastičnih serija ovdje se konstantno povlači nekih 5.

Evo jedna fantasticna a ne provlaci se konstantno:

Halt and Catch Fire
https://www.imdb.com/title/tt2543312/

Evo ti jos jedna:

High Maintenance

https://www.imdb.com/title/tt2514438/
Last edited by SanskiBiser on 21/02/2019 19:20, edited 1 time in total.
normala brate

#17954 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Fajcion wrote:Ovde na ovom forumu tačno imaš osjećaj da raja gleda samo ono što kao važi za dobro.
Ovo je sigurno iz mog izvuceno iz konteksta da ponovim jer nemaš kapacitet da vidiš šta sam napisao.

Dakle britanske serije koje imaju po 6 epizoda po sezoni su po pravilu uvijek dobre, što se tice ocjene isto je pravilo ako prelazi osmicu na imdb vrijedno je gledanja sad je na tebi da odluciš koji ti se žanr sviđa i da li ti leži prica.

Dakle na imdb od filmova ako je ocjena ispod 6 na prste jedne ruke mozes nabrojati dobre filmove što se tice preko šestice tu varira jer opet dolazimo do toga ko šta voli.
Recimo šta sam pljuvanja po serijama vidio samo zbog toga što se puno psuje u njima znaci ima svakakvih ljudi.

Isto po onom što vidim ovdje ima 700 stranica dakle ponovila se svaka serija ovdje kao preporuka bar po 5 puta.

Sto znaci ako vidim momka koji se tek registrovao i po pisanju vidiš da nije baš gledao sve što je najbolje normalno da ce mu se preporuciti šablonski ono od najboljih.

Hajde sad ti majke ti preporuci ovdje 10 serija koje su FANTASTICNE, a da ih nismo gledali!
Fajcion

#17955 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

SanskiBiser wrote:

Evo ti jos jedna:

Krenuh napisati da ne treba meni preporuka , ima ih ovdje kojima je puno potrebnije i dalje stojim iza toga ali
ova Halt and Catch Fire mi izgleda :thumbup:
Ide na listu :D
Fajcion

#17956 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

@normala brate nije se odnosilo na ovo tvoje pa i na ničije sada direktno. Jednostavno ospem se sav
na BB, žicu, Sopranose i još par njih.
Ne kažem da nisu dobre serije ali ovdje su nešto posebno. Imam priliku pratiti toliko drugi foruma i stranica kao i
svi logično i nigdje se ne podebljavaju kao ovdje.
Mislim meni je to komično :)
zomri

#17957 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

SanskiBiser wrote:

Evo ti jos jedna:

ljubim vas, samo daj pišite imena serije u post. neko ode na tražilicu i traži misli nije bilo, kad tamo bio imdb link ili još gore - plakat.

nije čudo da se ljudi žale na ponavljanje preporuka :skoljka:
zomri

#17958 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Fajcion wrote:@normala brate nije se odnosilo na ovo tvoje pa i na ničije sada direktno. Jednostavno ospem se sav
Ne kažem da nisu dobre serije ali ovdje su nešto posebno. Imam priliku pratiti toliko drugi foruma i stranica kao i
normalno da se ponavljaju kad spadaju u vrh ičega što je ovaj medij iznjedrio. sve su, takoreći, obavezna lektira.
normala brate

#17959 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Fajcion wrote:@normala brate nije se odnosilo na ovo tvoje pa i na ničije sada direktno. Jednostavno ospem se sav

Da, al' Sopranosi jesu u top 5 kriminalnih serija svih vremena isto kao i BB i žica.

I evo u 2019 još ima ljudi koji dakle religiozno gledaju filmove i serije i opet nisu pogledali sopranose i žicu to definitivno jeste nigdje veze.

Kontam ja šta ti hoces da kazes, al' ja vjerujem da se ovdje preporucilo sve što se moze preporuciti ja licno vidim momak novi i pazi ne dam mu preporuku tu jer mislim da su game of thrones ili soopranosi najbolje serije ikad nego su na vrhu liste koju sam otvorio a to je top 250 imdb serija.
Dakle otvorio to reda radi samo da vidim kako stoji momak s tim serijama i da li je gledao..

Naprimjer necu mu iz vedra neba preporuciti westworld ili halt and cath fire kontaš
Fajcion

#17960 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

zomri wrote: normalno da se ponavljaju kad spadaju u vrh ičega što je ovaj medij iznjedrio. sve su, takoreći, obavezna lektira.
Pa jeli ima još te lektire ili smo zaglavili na par njih. I ne kontam inače toliki fetiš na kriminal.
Fajcion

#17961 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

normala brate wrote:

Da, al' Sopranosi jesu u top 5 kriminalnih serija svih vremena isto kao i BB i žica.

I evo u 2019 još ima ljudi koji dakle religiozno gledaju filmove i serije i opet nisu pogledali sopranose i žicu to definitivno jeste nigdje veze.

Kontam ja šta ti hoces da kazes, al' ja vjerujem da se ovdje preporucilo sve što se moze preporuciti ja licno vidim momak novi i pazi ne dam mu preporuku tu jer mislim da su game of thrones ili soopranosi najbolje serije ikad nego su na vrhu liste koju sam otvorio a to je top 250 imdb serija.
Dakle otvorio to reda radi samo da vidim kako stoji momak s tim serijama i da li je gledao..

Naprimjer necu mu iz vedra neba preporuciti westworld ili halt and cath fire kontaš
Uglavnom razumijemo se.
Nisam ja pogledao Sopranose niti ću ikada. Što mi nikada nije legla, što Gandolfinia nisam mogao smisliti, ali dobro
to sam opet samo ja
normala brate

#17962 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Fajcion wrote:
zomri wrote: normalno da se ponavljaju kad spadaju u vrh ičega što je ovaj medij iznjedrio. sve su, takoreći, obavezna lektira.
Pa jeli ima još te lektire ili smo zaglavili na par njih. I ne kontam inače toliki fetiš na kriminal.

Nemoj mi reci da si ti jedan od ovih koje sam spominjao koji pljuju po filmu ako se psuje u njemu? :-D

Pa šta da ti se odgovori na to?

Uvijek su regularni ljudi svršavali na to što oni imaju muda da zive zivot po svojim pravilima, da nisu sluge zakona da imaju svoje JA.
Kriminalce po pravilu treba više poštovati od regularnih civila pod uslovom da nisu pedofili obicni narkici koji otimaju torbice staricama i tako to.
normala brate

#17963 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Fajcion wrote:
normala brate wrote:

Uglavnom razumijemo se.
Nisam ja pogledao Sopranose niti ću ikada. Što mi nikada nije legla, što Gandolfinia nisam mogao smisliti, ali dobro
to sam opet samo ja
Sasvim ok niko ti nece reci A na to ne leži ti ta prica i vozdra.

Isto kao što ja nikad necu pogledati Halt and catch fire seriju o tamo nekim " debilima " što su izmislili kompjuter u koji gledam i sva ta glupava prica. :D
Fajcion

#17964 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

normala brate wrote: Nemoj mi reci da si ti jedan od ovih koje sam spominjao koji pljuju po filmu ako se psuje u njemu? :-D
Ma jok, nigdje veze.
Ja mogu sve od Pretty Little Liars do Breaking Bad. :D Važno da meni prija.
normala brate

#17965 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Fajcion wrote:
normala brate wrote: Nemoj mi reci da si ti jedan od ovih koje sam spominjao koji pljuju po filmu ako se psuje u njemu? :-D
Ma jok, nigdje veze.
Ja mogu sve od Pretty Little Liars do Breaking Bad. :D Važno da meni prija.

Nisi ni žicu pogledao?

Jesi pogledao OZ? :D
kakavdanakneiskustvu

#17966 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

normala brate wrote:
Fajcion wrote:

Nemoj mi reci da si ti jedan od ovih koje sam spominjao koji pljuju po filmu ako se psuje u njemu? :-D

Uvijek su regularni ljudi svršavali na to što oni imaju muda da zive zivot po svojim pravilima, da nisu sluge zakona da imaju svoje JA.
Kriminalce po pravilu treba više poštovati od regularnih civila pod uslovom da nisu pedofili obicni narkici koji otimaju torbice staricama i tako to.

:zid:
normala brate

#17967 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Pronašao se beskičmenjak. :thumbup:
almir_tz

#17968 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by almir_tz »

kakavdanakneiskustvu wrote:
normala brate wrote:

Ništa pedofili i narkići, slažem se. Višestruke ubice i narkobosevi, to su ljudi koji imaju svoje ON. Skidam kapu i ja tim momcima, želim i sam biti kao oni, još po mogućnosti kad bih mogao biti i komandos, a ne običan civil, ali imidž mi je takav, braca, da moram studirati, tražiti posao i kao svaki bijednik bez uniforme zarađivati za hljeb pošteno, sopstvenim radom, uz promicanje gradom (u mom slučaju selom, istina) bez fantomke i pancira, samo u trapericama i tenisicama, tzv. starkama, kao zadnji građanin/civil.
kakavdanakneiskustvu

#17969 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

almir_tz wrote:
normala brate wrote:

Ništa pedofili i narkići, slažem se. Višestruke ubice i narkobosevi, to su ljudi koji imaju svoje ON. Skidam kapu i ja tim momcima, želim i sam biti kao oni, još po mogućnosti kad bih mogao biti i komandos, a ne običan civil, ali imidž mi je takav, braca, da moram studirati, tražiti posao i kao svaki bijednik bez uniforme zarađivati za hljeb pošteno, sopstvenim radom, uz promicanje gradom (u mom slučaju selom, istina) bez fantomke i pancira, samo u trapericama i tenisicama, tzv. starkama, kao zadnji građanin/civil.

:thumbup:
normala brate

#17970 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

almir_tz wrote:
normala brate wrote:

Nema potrebe sad secirati svako slovo i gledati kroz svaku rijec i da višestruke ubice i narkobosevi imaju svoje JA ne kažem da ima svaki, al' mnogi od njih se vode uličnom pričom ubijaju samo sebi ravne i nece pogaziti riječ.

Kad su protesti ovdje zna se ko izađe na njih bar 90 posto zar ne?

kriminalci i navijači jedino.
Možeš govoriti za njih svašta, al' je činjenica da vrijede mnogo više od prosjecnog civila koji šuti i trpi.
To je neka globalna priča kad sve skupiš u jedno nemoj se sad opet vratiti i secirati me nalaziti pojedinačno ovog ili onog.

Uh u kojem pravcu odjednom ode priča, gasim ne odgovaram.
almir_tz

#17971 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by almir_tz »

Podržavam te, brate, samo uniforma i stega vojnička, ustroj kriminalne bande, samo nas to može spasiti. Znaš kako kažu, iza svakog uspješnog muškarca stoji dobro organizovana kriminalna organizacija koja ima svoje zakone i kad ubija, fakat, ubija samo sebi ravne, to su oni pravi, ostali su krivi. Ne treba od toga bježati, to je tako. ACAB! Običan civil, koji, ponavljam, nikad neće biti komandos, nikad neće znati pravo značenje akronima ACAB!, a kamoli 1312! Željo i FCS + Horde zla i Maniaks do groba! Hajde, mogu i Robijaši, naši drugari, a i Lešinari što da ne!

normala brate

#17972 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

almir_tz wrote:Podržavam te, brate, samo uniforma i stega vojnička, ustroj kriminalne bande, samo nas to može spasiti. Znaš kako kažu, iza svakog uspješnog muškarca stoji dobro organizovana kriminalna organizacija koja ima svoje zakone i kad ubija, fakat, ubija samo sebi ravne, to su oni pravi, ostali su krivi. Ne treba od toga bježati, to je tako. ACAB! Običan civil, koji, ponavljam, nikad neće biti komandos, nikad neće znati pravo značenje akronima ACAB!, a kamoli 1312! Željo i FCS + Horde zla i Maniaks do groba! Hajde, mogu i Robijaši, naši drugari, a i Lešinari što da ne!

Normala brate.
almir_tz

#17973 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by almir_tz »

normala brate wrote:
almir_tz wrote:Podržavam te, brate, samo uniforma i stega vojnička, ustroj kriminalne bande, samo nas to može spasiti. Znaš kako kažu, iza svakog uspješnog muškarca stoji dobro organizovana kriminalna organizacija koja ima svoje zakone i kad ubija, fakat, ubija samo sebi ravne, to su oni pravi, ostali su krivi. Ne treba od toga bježati, to je tako. ACAB! Običan civil, koji, ponavljam, nikad neće biti komandos, nikad neće znati pravo značenje akronima ACAB!, a kamoli 1312! Željo i FCS + Horde zla i Maniaks do groba! Hajde, mogu i Robijaši, naši drugari, a i Lešinari što da ne!

Normala brate.
:thumbup: :bih: :bih: :bih:
alibaba_i_30_godina

#17974 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

Ko su ova dvojica što ovdje oftopičare i daju sebi za pravo da javno govore ko vrijedi, a ko ne?! Jesul' ovu temu prebacili na pdf politika ili filozofija ili neki novi bulšit i šit općenito? :roll:

ON TOPIC: Na Netflixu ima dosta nekih novih serija, ništa nisam stigao da pogledam. Jedino sam pogledao prvu epizode one Russian Doll ali sve su prilike da neću nastaviti dalje.

Skinuo sam 4-tu sezonu španske Vis a vis/Locked up, ima samo 8 epizoda a još uvijek je nema na Netflixu, čak nigdje ni na Kodiju.

Šta od ovih noviteta prvo da se pogleda?
omar little

#17975 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

djizs, kakva plitkost od rasprave i pogleda na zivot.
Post Reply