Sirija vol. 2

Locked
Zgoljo

#17951 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Kikibombona wrote:Veliki kurdski komadant, Polat Can, poznat po tome da je trazio tursku crvenu liniju po Eufratu! :lol:

Image

SDF zarobio tenk u Tel Rifatu

Image

Turska upravo bombarduje grad!
A da ne bude do jutra,bjezmo brate Rifate :D
Co0l

#17952 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

DaysleepeR wrote:
Co0l wrote:
muhafuca wrote:
nista smjesnije nisam vidio

kad bi izbacio listu svih grupa podgrupa i bandi razlicitih opredjeljenja (od Jihadista i islamista krajnje extremnih pogleda pa do sekularista ) koji cine FSA ne bi tri posta bila dovoljna.

A da ne govorimo o nacionalnostima - Od Cecena do Britanaca i amerikanaca pa do Saudijaca
FSA je od svih strana u Siriji 'najsirijskija.'
Stranci su najvise u ISIL-u te Nusri.Mada ni tamo nisu vecina.
ne znam zašto odvajaš Nusru i FSA. Nusra je elitni-ideološki odred FSA. Nešto kao Gestapo u Naci Njemačkoj.
:lol:
Co0l

#17953 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

sumirprimus wrote:Zato ih i lome...
Poslije ostaju teroristi.. Kao izlazna karta...
Jasno od prvog dana.
DaysleepeR

#17954 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Co0l wrote:
Kao sto rekoh,ocito je da nisi upoznat sa temom pa zbog toga vidim da je rasprava sa tobom besmislena a ne nedostatak argumenata.Ti sebi to slobodno predstavi kako hoces i nastavi pricu o vehabijama,mentalnim sklopovima i slicnim mantrama. :thumbup:
sve u dure. ja ću svoje a ti svoje. mentalni sklop šipkice i mentalni sklop Bajro Ikanović u Hadžićima nije mogao za minimalca zaradit, a revoluciju bi u Siriji da vodi...
DaysleepeR

#17955 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Co0l wrote:
smiješno a? a svaki put kad FSA popuši, dođe Nusra i kaže, de sklonite s momci sad ćemo mi to povraćat
sumirprimus

#17956 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Co0l wrote:
sumirprimus wrote:Zato ih i lome...
Poslije ostaju teroristi.. Kao izlazna karta...
Jasno od prvog dana.
Red je rec kako stoje stvari pored silnih rusofila...sto su odlucni u borbi protiv mrskog lihvaro cionistickog imperijalizma njegovim sredstvima internetom... :mrgreen:
Zgoljo

#17957 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Ja,na bosanskom forumu,svijetla obraza kazem da izmedju Amerike i Rusije biram Ameriku,prije svega zbog izrazito negativnog uticaja koji Rusija ima na moju domovinu Bosnu i Hercegovinu, a Tursku cak i volim i podrzavam njeno legitimno pravo da stiti svoje interese.

Da sam na strani Rusije a volim Bosnu i Hercegovinu znao bih da nesto ozbiljno nije uredu sa mnom.
Co0l

#17958 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:
FSA je od svih strana u Siriji 'najsirijskija.'
Stranci su najvise u ISIL-u te Nusri.Mada ni tamo nisu vecina.
zar Nusra ne operise po teritoriju FSA. Ja bas pratim sukob i nisam primjetio da se FSA ikad ogradila od Nusre.

Da ne spomijenmo druge Islamisticki orjentisane grupe koje su na podrucju koje se zvanicno predtavlja ka podrucje FSA kontrole.

Il to samo kad treba neki infografik izbacit malo se operu ruke od Nusre da ljepse izgleda
Ja ti argumenta,operisu po teritoriji FSA :-D onda su i rezimska vojska,Hezbolah,IRGC,Rusi,Iracani,Pakistanci,Afganistanci,Kinezi,Sjevernokoreanci i ostale kojekakve siitske i ine milicije jedna formacija jer operisu po istoj teritoriji.Mislim,stvarno...
Naravno da su se ogradili,negdje su i ratovali protiv njih.
Challenger__

#17959 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

pasha078 wrote:Nije spamanje, s obzirom da je vasa struja predvodjena chelijem, million puta do sada podvukla kako iza svega stoji americki imperijalizam itd itd..... Pa sto da ne raspravimo srz ?
Ako već mene pominješ, to je tvoja konstrukcija koja blage veze nema sa mojim pogledom na stvar i na svijet. Ja govorim o sudaru nadnacionalnih elita a ne država.

Ili si me pomiješao sa nekim ili imaš ozbiljan error u percepciji.
bvcx

#17960 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

Ma kakva Nusra i ISIS. Ove opozicionare napuderiše neki nebitni Levant Front. :lol:
The Levant Front kick Syrian Interim Gov. head Ahmad Tameh out of Syria during an attempt to move Gov. from Turkey into the north
A borci im se osipaju jer im je bolje raditi u fast food grilu :lol:
Aleppo, Syria - In 2012, Mohammad Matoh joined the Free Syrian Army. A year later he deserted finding work at a fast-food restaurant in Aleppo.
ioannes

#17961 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

pasha078 wrote:
ioannes wrote:
pasha078 wrote:
De Ioannes, reci ti meni, sta ti je to Amerika nazao ucinila? Al budi iskren..... Razvalila ti Jugoslaviju, jel tak?
Što jugoslaviju?...nemoj vadit te stare priče,to je deplasirano :D
Ne źelim spemat temu,otvori diskusiju o americi ...
Nije spamanje, s obzirom da je vasa struja predvodjena chelijem, million puta do sada podvukla kako iza svega stoji americki imperijalizam itd itd..... Pa sto da ne raspravimo srz ?
Srž je jasna,samo ljudi nisu spremni da promjene svoju sliku svijeta koju imaju...ljudi tendiraju uvijek prema tome,na tome treba raditi
Co0l

#17962 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

DaysleepeR wrote:
Co0l wrote:
smiješno a? a svaki put kad FSA popuši, dođe Nusra i kaže, de sklonite s momci sad ćemo mi to povraćat
Prije minut-dva kaze da ih ne treba odvajat a sad ih sam odvaja.De se ti prvo sam sa sobom dogovori pa onda raspravljaj,ovako ne ide.
sumirprimus

#17963 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
pasha078 wrote:Nije spamanje, s obzirom da je vasa struja predvodjena chelijem, million puta do sada podvukla kako iza svega stoji americki imperijalizam itd itd..... Pa sto da ne raspravimo srz ?
Ako već mene pominješ, to je tvoja konstrukcija koja blage veze nema sa mojim pogledom na stvar i na svijet. Ja govorim o sudaru nadnacionalnih elita a ne država.

Ili si me pomiješao sa nekim ili imaš ozbiljan error u percepciji.
Aaaaaa jos jedan neistomisljenik.to njwgovo srce ne moze podnjet..moras mu podilazit...gigantu.novi mufid memija...kakav gracioazan semanticki izricaj jebo eksperta i diplomatu dizdarevica...
sumirprimus

#17964 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

skyper wrote:
SAA TigerForces just entered Aleppo Thermal Power Plant , ISIS fled the area .
Image
Jel ovo ona the power plant sto se oko nje klofaju skoro godinu? :skoljka: i samo sto nije zauzeta...
DaysleepeR

#17965 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Co0l wrote:
DaysleepeR wrote:
Co0l wrote:
Prije minut-dva kaze da ih ne treba odvajat a sad ih sam odvaja.De se ti prvo sam sa sobom dogovori pa onda raspravljaj,ovako ne ide.
ti imaš problema da shvatiš moju poentu, previše plitko gledaš na svijet...
SA 071

#17966 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

General War wrote:Pa navodno i Rusi imaju isto neke bizMise sa ISILom, pa nesmeta izgleda :zzzz:
Navodno, navodno... Naveo Erdoan i Ahmet. Samo to nema logike, a ni geografsko-geometrijsko-ekonomsko objašnjenje. Rusi imaju i svoje nafte preko glave, i nude je do džaba samo da dođu do para. Turci niti imaju nafte niti bilo kojeg energenta. A ISIL ima upravo naftu koja Rusima ne treba, a Turcima je od životne važnosti. Nisu džaba francuski Total prije 6 mjeseci i sada OMV odlučili napustiti tursko tržište. Jebi ga ne mogu cijenom biti konkurentni firmama Erdoanovog sina koji naftu za siću dobija od ISIL-a. Ali sirijsku i iračku opljačkanu naftu. Ti kada bi kupio ukradenu robu, da te uhvate odgovarao bi baš kao i onaj koji je ukrao tu robu. Tako bi trebalo i sa Turcima...
muhafuca

#17967 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
Ja ti argumenta,operisu po teritoriji FSA :-D onda su i rezimska vojska,Hezbolah,IRGC,Rusi,Iracani,Pakistanci,Afganistanci,Kinezi,Sjevernokoreanci i ostale kojekakve siitske i ine milicije jedna formacija jer operisu po istoj teritoriji.Mislim,stvarno...
pa to je tvoj argument , nisi izgleda sposoban pratiti ni vlastitu logiku.

Ako hoces po tvojoj logici onda je SAA najSirijskija (kako si ti rekao) jer je 100% sastavljena od Sirijaca , a ostale grupe (Hezbolahh , Kataib Hezbollah , Afghanistanske grupe , Iranska Revolucionarna garda ...) samo operisu po njenoj teritoriji ali to se ne pika - kao sto se i operisanje Nusre po FSA kontrolisanom teritoriju ne pika - jel tako

Il cemo po tvojoj logici - Nusra operise po teritoriju FSA ali to se ne pika

Al strane grupe koje operisu po teritoriju SAA se pikaju , jer Jebes logiku.

BTW Nusra je najbrojnija od svih grupa (ukljucujuci i one koji se strikno izjasnjavaju samo kao FSA , a ne neka grupa koja je pod FSA) koje operisu po FSA teritoriji
Challenger__

#17968 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

skyper wrote:
Image
Ouuu, to je velika stvar ako napuštaju oblast. Očistiti teren, popraviti centralu da narod u Alepu konačno odahne.
sumirprimus

#17969 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
skyper wrote:
Image
Ouuu, to je velika stvar ako napuštaju oblast. Očistiti teren, popraviti centralu da narod u Alepu konačno odahne.
Jawohl her obersturmfuhrer cheli...
Sace oni samo sto nisu.... :mrgreen:
Co0l

#17970 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

DaysleepeR wrote:
Co0l wrote:
Poentu smo dokucili nakon dva posta-da ne poznajes ono o cemu pises.
DaysleepeR

#17971 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Co0l wrote:
DaysleepeR wrote:
Co0l wrote:
Poentu smo dokucili nakon dva posta-da ne poznajes ono o cemu pises.
čak i da si u pravu, to mi je zaista strašan minus u životu. ali nisi u pravu. nego nemam potrebe da sad vadim kojekakve podatke, stvari su jasne kao dan.
SA 071

#17972 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

japin_mutapi wrote:šega mu je i ovo najmodernija, najtolerantnija, najdemokratskija ... upiš
ovo ko ono za libiju i gadafija - đaba sve; voda, struja, plin, hljeb, škola, dobiješ đaba auto, kuću, stan, zemlju kad se vjenčaš

kako ono - sto puta ponovljena laž, ostaje laž
Nemaš ti pojma. Pitaj naše ljude koji su radili u Libiji (Energoinvest ili bilo koja druga naša firma), pa će ti oni objasniti je li laž ono što je CNN objavljivao ili ono što su oni vidjeli svojim očima...

A Sirija je za ove kozojebe iz Saudije, Katara, Kuvajta i sl. civilizacija bar 2-3 vijeka ispred. Sama činjenica da su u Siriji jedni pored drugih živjeli kršćani, jazidi, alaviti, šiti, suniti govori puno. U Turskoj (iako nisu Arapi, ali ih možemo uključiti u ovo poređenje) ne mogu pored Turaka ni Kurdi slobodno živjeti k'o ljudi. O ovim dolje kozojebima da i ne govorim.
Kikibombona

#17973 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Zgoljo wrote:Ja,na bosanskom forumu,svijetla obraza kazem da izmedju Amerike i Rusije biram Ameriku,prije svega zbog izrazito negativnog uticaja koji Rusija ima na moju domovinu Bosnu i Hercegovinu, a Tursku cak i volim i podrzavam njeno legitimno pravo da stiti svoje interese.

Da sam na strani Rusije a volim Bosnu i Hercegovinu znao bih da nesto ozbiljno nije uredu sa mnom.
Da li si za Ameriku u slucaju Izraela, Iraka i Afganistana?

Ako je neko za Rusiju u Siriji, ne mora znaciti da je za Rusiju u BiH.

Poznato je da je SRS i Vojislav Seselj na strani Palestine... Pa da li si ti po automatizmu odmah za Izrael?

Ljudi podrzavaju Asada, muslimana, koji nije protivnik BiH. Podrzavaju Iran, koji ce od pobjede Asada snazno profitirati i promovirati se kao lider islamskog svijeta. Sasvim legitimno.

Ne mozes cijeli svijet posmatrati kroz prizmu bosanske zabokrecine. U stvari, mozes, ali to ce znaciti da si skucen, ogranicen.

Svi imaju neke svoje razloge.
tandmand

#17974 Re: Sirija vol. 2

Post by tandmand »

Zgoljo wrote:Ja,na bosanskom forumu,svijetla obraza kazem da izmedju Amerike i Rusije biram Ameriku,prije svega zbog izrazito negativnog uticaja koji Rusija ima na moju domovinu Bosnu i Hercegovinu, a Tursku cak i volim i podrzavam njeno legitimno pravo da stiti svoje interese.

Neka nama naših zapadnih saveznika koji su nam ruke vezali embargom, preživjele iz prvog udara strpali u zaštićene zone UNa a onda ih ustupili Mladiću. Hvala Miteranu, Vensu, Ovenu, ... što su nam dijelili zemlju na paradržave koje su uklopili u Dejton. Hvala i EU što je Bošnjacima ukinula vize 16 godina nakon rata. Hvala i Turskoj a posebno Sulejmanu Demirelu na podršci u ratu. :oops:
Co0l

#17975 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:
pa to je tvoj argument , nisi izgleda sposoban pratiti ni vlastitu logiku.

Ako hoces po tvojoj logici onda je SAA najSirijskija (kako si ti rekao) jer je 100% sastavljena od Sirijaca , a ostale grupe (Hezbolahh , Kataib Hezbollah , Afghanistanske grupe , Iranska Revolucionarna garda ...) samo operisu po njenoj teritoriji ali to se ne pika - kao sto se i operisanje Nusre po FSA kontrolisanom teritoriju ne pika - jel tako

Il cemo po tvojoj logici - Nusra operise po teritoriju FSA ali to se ne pika

Al strane grupe koje operisu po teritoriju SAA se pikaju , jer Jebes logiku.

BTW Nusra je najbrojnija od svih grupa (ukljucujuci i one koji se strikno izjasnjavaju samo kao FSA , a ne neka grupa koja je pod FSA) koje operisu po FSA teritoriji
Moj argument nije vezan za teritoriju po kojoj neka formacija operise,ne znam odakle ti to.
Da,slazem se da je i tzv.SAA po broju Sirijaca u svojim redovima rame uz rame sa FSA.Ovo oko teritorije po kojoj ko operise je besmisleno i to si ti uveo u raspravu,ne ja.
I ne,Nusra nije brojnija od FSA,mada i da jeste ne znam kakve to veze ima jer ne govorimo o brojnosti.
Locked