SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
šatirana_ljubičica

#17951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by šatirana_ljubičica »

JThomas wrote:klošarstva je uvijek bilo. ali nikad nije bilo faktor koji je danas. i to je kriva jedino i isključivo vlast.
jok eto nije, hajd ne laprdajte.
JThomas

#17952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

nikad nije bilo da je neko ko je objektivno niko i ništa bukvalno nedodirljiv, da pet, šest, sedam puta puca na ljude i ne odleži duže vrijeme za to. da tri-četiri puta ide "uslov na uslov" za sve isto, a da nije riječ o nekom organizovanom kriminalu koji vrti milione, već o klošarima. i to se namjerno radi da se održi atmosfera straha.
insomnia78

#17953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Ima tu problema i do medija
Svaka i najmanja vijest se prenosi i favorizira
Mislite da se u Parizu ne otimaju telefoni, lancici, ne dzepari i ne prodaje droga, da nema pucnjava?
Ali u novine dospjevaju, u vecini slucajeva, samo ubistva i neki veci zlocini
Nisam nikad vidio da se pise o kradji auta a ukradu se stotine auta dnevno
Jebi ga kad smo mi prkno od zemlje u kojem se nista ne desava niti postizemo neke uspjehe pa je onda i kradja novcanika u tramvaju top vijest
šatirana_ljubičica

#17954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

insomnia78 wrote:Ima tu problema i do medija
Mislite da se u Parizu ne otimaju telefoni, lancici, ne dzepari i ne prodaje droga, da nema pucnjava?
Jebi ga kad smo mi prkno od zemlje u kojem se nista ne desava niti postizemo neke uspjehe pa je onda i kradja novcanika u tramvaju top vijest
legenda as usual
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Ima tu problema i do medija
Dobro. Ali Pariz ima, koliko ono bjese stanovnika? Siguran sam kada bismo usporedili broj takvih slucajeva ovdje i tamo, sa brojem stanovnika, da bi nase brojke bile gore.

Plus u Parizu se naselilo svakakve mrake, ne daj boze da nasa debeloguza policija treba sa njima imati posla.
Dozer

#17956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

šatirana_ljubičica wrote:
Dozer wrote:C,c,c... :D
Ja odrastao s Dzildom rahmetli, i bracom mu, a pred rat malo i s Celom (Ismetom) dok ne ode u Zenicu. Prijeratni Dzildin domet je bio da nogama udara trafiku "s ledja" i obara stalaze s cigarama, da tu i tamo nekoga namlati (i uvijek je obavezno zavrsavao u muriji, pa bio miran nakon toga par dana). To su bile vrste likova koji su svojom silom pridobijali mladju raju da ih slijede. Tako je postao i vodja navijaca Zelje, na kraju krajeva.
Inteligencija im nije bila jaca strana, ali su i pored toga oni ipak bili ljudine na neki nacin, jer su i pored svoje sile i kabadahijskog ponasanja, ipak bili posteni.
I onda dodje SDA. Ostalo znamo...
Ovim zaključkom koji si izveo na kraju, nenadano si otkrio i nivo svoje inteligencije :D

Čuj bile kabadahije, ali su bile ljudine, jer su bili pošteni?Navedi primjer tog poštenja moliću?!
Sve mi se čini da si ti bio mali od palube pa ti je ostao taj sindrom ''divljenja''.
I naravno, u skladu sa inteligencijom, najlakše je okriviti nekoga tamo..ko je za sve kriv, neku stranku?super.
Ne branim SDA, svi su mi više-manje isti, ali ...daj se saberi, šta pričaš, sa tolikim godinama?
Bez lupetanja, zamolicu ;)
Pod "posteni" se misli na to da su i pored svega bili fer ljud. Kome je trebalo pomoci, prvi su bili da to urade. Na kraju krajeva, i Dzilda i najmladji mu brat, Izet, poginuli su na identican nacin - pokusavajuci izvuci ljude pogodjene snajperom, od kojeg su u tim pokusajima i sami poginuli.
Pored toga, ne znam da su ikada ikoga opljackali, da su nekome nesto ukrali ili da su nekoga kinjili samo zato sto je slabiji od njih. A dobro se sjecam X puta u kojima su bez imalo razmisljanja ulijetali da brane nekoga koga uopste i ne znaju, samo zato sto su vidjeli da je ovih nekih vise ili da je taj neko slabiji od onoga sto ga bije.

Nemojte mijesati kruske i jabuke. Npr., rahmetli Alija Dzigi je bio ista sorta, ali je, kao i ovi, uvijek bio prvi da pomogne ako kome treba, i bez obzira o cemu se radi i da li te zna ili ne zna. I on je, na kraju, poginuo pokusavajuci pomoci prijatelju da vrati ukradeni auto...

Jedno je biti kabadahija i siledzija, ali potpuno drugo je biti kreten, necovjek, kriminalac, lopov i sl.
šatirana_ljubičica

#17957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Dozer wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
Ja odrastao s Dzildom rahmetli, i bracom mu, a pred rat malo i s Celom (Ismetom) dok ne ode u Zenicu. Prijeratni Dzildin domet je bio da nogama udara trafiku "s ledja" i obara stalaze s cigarama, da tu i tamo nekoga namlati (i uvijek je obavezno zavrsavao u muriji, pa bio miran nakon toga par dana). To su bile vrste likova koji su svojom silom pridobijali mladju raju da ih slijede. Tako je postao i vodja navijaca Zelje, na kraju krajeva.
Inteligencija im nije bila jaca strana, ali su i pored toga oni ipak bili ljudine na neki nacin, jer su i pored svoje sile i kabadahijskog ponasanja, ipak bili posteni.
Ovim zaključkom koji si izveo na kraju, nenadano si otkrio i nivo svoje inteligencije :D

Čuj bile kabadahije, ali su bile ljudine, jer su bili pošteni?Navedi primjer tog poštenja moliću?!
Sve mi se čini da si ti bio mali od palube pa ti je ostao taj sindrom ''divljenja''.
I naravno, u skladu sa inteligencijom, najlakše je okriviti nekoga tamo..ko je za sve kriv, neku stranku?super.
Ne branim SDA, svi su mi više-manje isti, ali ...daj se saberi, šta pričaš, sa tolikim godinama?
Bez lupetanja, zamolicu ;)
Pod "posteni" se misli na to da su i pored svega bili fer ljud. Kome je trebalo pomoci, prvi su bili da to urade. Na kraju krajeva, i Dzilda i najmladji mu brat, Izet, poginuli su na identican nacin - pokusavajuci izvuci ljude pogodjene snajperom, od kojeg su u tim pokusajima i sami poginuli.
Pored toga, ne znam da su ikada ikoga opljackali, da su nekome nesto ukrali ili da su nekoga kinjili samo zato sto je slabiji od njih. A dobro se sjecam X puta u kojima su bez imalo razmisljanja ulijetali da brane nekoga koga uopste i ne znaju, samo zato sto su vidjeli da je ovih nekih vise ili da je taj neko slabiji od onoga sto ga bije.

Nemojte mijesati kruske i jabuke. Npr., rahmetli Alija Dzigi je bio ista sorta, ali je, kao i ovi, uvijek bio prvi da pomogne ako kome treba, i bez obzira o cemu se radi i da li te zna ili ne zna. I on je, na kraju, poginuo pokusavajuci pomoci prijatelju da vrati ukradeni auto...

Jedno je biti kabadahija i siledzija, ali potpuno drugo je biti kreten, necovjek, kriminalac, lopov i sl.

Vizavi dotičnih, rahmet im duši, ne bih komentarisala jer ih ne poznajem.Ti ih poznaješ, i to poštujem.
Mislila sam kad sam ti govorila vrijeđanjem, više općenito, a ustvari se nisam htjela nadovezati na te pojedinačne slučajeve.
Dozer

#17958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Shvatio sam ja tebe, ali ti mene nisi ;)

Sto se mene tice, svi ovi pobrojani su za mene bili neuporedivo veci i posteniji ljudi od bilo kojeg ovog danasnjeg "elitiste".
Last edited by Dozer on 21/04/2015 11:35, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#17959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Dozer wrote:Shvatio sam ja tebe, ali ti mene nisi ;)

Sto se mene tice, svi ovi pobrojani su za mene bili neuporedivo veci o posteniji ljudi od bilo kojeg ovog danasnjeg "elitiste".

Izvinjavam se na pretjeranoj reakciji.
Kroz jedno porodično iskustvo imala sam ''dodir'' sa tadašnjim kabadahijama, pa sam se našla uvrijeđena kad sam pomislila da ih ti ''braniš''.
Dozer

#17960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Ma ne branim nikoga, samo kazem sta je i kako je bilo, i to poredim s ovim danasnjim "kabadahijama".
insomnia78

#17961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Sve je to "relativno"
Cesto ces cuti da "da je babuka jos ziv ne bi se ovo desavalo" i kamaru ljudi ce reci da je bio "dobar, fer i posten", osim onih koje je ojadio
A takvih je vise, puno vise
Dozer

#17962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

Ja ti garantujem da ovi koje sam nabrojao nikad nikoga nisu ojadili. Za razliku od ovih "babukinih" danas...
rizibizi

#17963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rizibizi »

Ja samo znam da dok su Babuka i Ramiz bili zivi Nefic je komotno mogao da izadje i da kaze da je sigurnosna situacija u gradu zadovoljavajuca. A zasto, zato sto ovi nisu djeci otimali od uzine i busili gume. Ovo sad jebe lud zbunjenog pa ga i za usi vuce.

EDIT: Kako Babuke nema biznis sa ratkapama i obijanjem ostava na Ciglanama cvjeta, pa je onda murija morala da intervenise da se malo rucna povuce.
stakasa

#17964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by stakasa »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Djetinjstvo mi je u ovome proslo, de se samo ovoga sjeti
iTo

#17965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by iTo »

insomnia78 wrote:Sve je to "relativno"
Cesto ces cuti da "da je babuka jos ziv ne bi se ovo desavalo" i kamaru ljudi ce reci da je bio "dobar, fer i posten", osim onih koje je ojadio

znas li ijednog ojađenog ? daj ime i prezime molim te
insomnia78

#17966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

:lol:
stakasa

#17967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by stakasa »

iTo wrote:
insomnia78 wrote:Sve je to "relativno"

znas li ijednog ojađenog ? daj ime i prezime molim te
Pa zar nije silovo curu
FreakyStyley

#17968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Al najjace mi je kad kazu "babuka". :lol:
ultima_palabra

#17969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

FreakyStyley wrote:Al najjace mi je kad kazu "babuka". :lol:
Pretpostavljam da je to Ismet Ćelo, pominju se Ciglane? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Jeste.

Jedan je Babuka!
ultima_palabra

#17971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Jarani su živjeli ulaz do njegovog, auta i stanovi se nisu zaključavali :D

Ne ložim se na krimose ne daj Bože, ali ako već država ne može/neće zavesti red, onda je bolje da postoji par jačih i da se zna hijerarhija.
al-em

#17972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by al-em »

Velkoski wrote:Jeste.

Jedan je Babuka!
A ćela su dva.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote:Jarani su živjeli ulaz do njegovog, auta i stanovi se nisu zaključavali :D

Ne ložim se na krimose ne daj Bože, ali ako već država ne može/neće zavesti red, onda je bolje da postoji par jačih i da se zna hijerarhija.
A mi bili prvaci.. 8-) :mrgreen:
Dozer

#17974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dozer »

stakasa wrote:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ti onda mora da si bio glomazno dijete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stakasa

#17975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by stakasa »

Dozer wrote:
stakasa wrote:
Ti onda mora da si bio glomazno dijete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nisam. Ali je trafika bila tako postavljena da si se mogo naslonit pa gruhat nogama. A polica stalka sa cigarama plitka :D
Locked