Moderators: _BataZiv_0809, anex
Koliko pređeš godišnje?Mehemed wrote:Cijela Evropa ima bolje plate nego BiH(ne baš cijela ali većina).
Sudeći po googleu Velika britanija ima 5-6 puta veću prosječnu platu nego BiH. Jest da su im cijene goriva 2.60-2.90 KM ali 1.5x(malo čak i manje) veća cijenu goriva na 5-6 puta veću platu nije ništa. To je isto da na naše plate litar goriva bude 0.50KM.
Skuplja im je i hrana, ali opet je uredu za njihov standard, ali to je sad druga priča.
Trenutno od 10 do 15 hiljada, ranije sam i više. Znam otprilike po zamjeni ulja(mijenjam svako 10k).mk ultra wrote: Koliko pređeš godišnje?
Dok je bilo jeftinije puno više sam prelazio, 2016e sam 3 puta zamijenio ulje, to znači preko 20000km za godinu i vazda sam točio do čepa, nisam dao ni da dođe do rezerve, a sad maximalno 30KM i to je to, jednom jedva stigao do benzinske, 4-5 puta se ugasio. Nekom logikom sam imao više para dok je bilo jeftinije gorivo, kako je poskupilo oslabio sa parama kao da je duplo poskupilo. Neka lančana reakcija.mk ultra wrote:I koja ti je razlika da ti je jeftinije gorivo 20kf na 12000km, nije ni 150KM na godinu
basicm wrote:Ja jucer nasuo na umaxu, jutros komsija sto je parkirao do mene jedva upali. Nije ono dzaba jeftino...
I šta dobiješ time što točiš triput po 30 a ne jednom za 90KM? Na stranu to što ti se auto gasi jer imaš litar u rezervoaru, to je neka druga temaMehemed wrote: Dok je bilo jeftinije puno više sam prelazio, 2016e sam 3 puta zamijenio ulje, to znači preko 20000km za godinu i vazda sam točio do čepa, nisam dao ni da dođe do rezerve, a sad maximalno 30KM i to je to, jednom jedva stigao do benzinske, 4-5 puta se ugasio. Nekom logikom sam imao više para dok je bilo jeftinije gorivo, kako je poskupilo oslabio sa parama kao da je duplo poskupilo. Neka lančana reakcija.
znaci i tebi trokirabasicm wrote:Ja jucer nasuo na umaxu, jutros komsija sto je parkirao do mene jedva upali. Nije ono dzaba jeftino...
Pa zajebaju seTuzla111 wrote:Ne znam sta pricaju o UMAXu, meni radio predobro i rajao je poprilicno.
Ama pilamo ukoso...Tuzla111 wrote:Ne znam sta pricaju o UMAXu, meni radio predobro i rajao je poprilicno.
Kupujmo domace podrzimp domace punimo budzetTuzla111 wrote:pa tako onda reciteJa hvalim UMAX gdje god stignem. Sigurno zaradjuju 10X VISE OD OVIH PUMPI SA VISOKIM MARZAMA.
Mene obislo, komsiju zezaamar1994 wrote:znaci i tebi trokirabasicm wrote:Ja jucer nasuo na umaxu, jutros komsija sto je parkirao do mene jedva upali. Nije ono dzaba jeftino...![]()
![]()
Ja gdje god da natočim - jedva upali. Ponekad neće bez klemanja. Čak mi je nedavno dolazio i BIHAMK. Točim svuda. 'nači, ne valja gorivo nigdje. Dedemi.basicm wrote:Ja jucer nasuo na umaxu, jutros komsija sto je parkirao do mene jedva upali. Nije ono dzaba jeftino...
Ti ti negdje auto na vjetru stoji, pa ga napuhalo.Naslovnica wrote:Ja gdje god da natočim - jedva upali. Ponekad neće bez klemanja. Čak mi je nedavno dolazio i BIHAMK. Točim svuda. 'nači, ne valja gorivo nigdje. Dedemi.basicm wrote:Ja jucer nasuo na umaxu, jutros komsija sto je parkirao do mene jedva upali. Nije ono dzaba jeftino...
basicm wrote:Ja jucer nasuo na umaxu, jutros komsija sto je parkirao do mene jedva upali. Nije ono dzaba jeftino...
Dje parkiras kad dodjes u Bosnu ?zforumas wrote:Druze niko nije rekao da je lose, uostalom da mi nije bolje vratio bih se u Bosnu odakle sam i dosao. Ali da ima ljudi da se "uklapaju" u platu ima, pogotovo ovi koji rade po domovima.drug_profi wrote:Odvadite bogavam. I kad poplacate sve te stranjske rezije opet vam ostane neto jedna dobra bosanska plata.
Nemojte nas bas takvim idiotima smatrat.
Ali to svakako nije tema tako da necu da se upustam u raspravu bezveze. Uglavnom se raja najezi na sam spomen dijaspore, kao da su svi isti.
Dok sam imao točio sam pun jer sam tako znao 100% tačnu prosječnu potrošnju između sipanja. Sad ovako računam koliko sipam dok ne budem imao za pun pa ću izračunati prosjek na tih par hiljada km koje sam prešao između dva puna sipanja, a sipao sam sve na Gazpromu, prije Gazproma preskupi Petrol. Toliko sam imao para da sam mogao nasuti pun na Petrolu, znao sam nasut po 2.41KM pun...Throttle wrote: I šta dobiješ time što točiš triput po 30 a ne jednom za 90KM?