Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#17926 Re: Android OS

Post by Maharadza »

skupljac_zeljeza wrote:Treći kvartal pa ili avgust ili septembar, ali prije septembar na sajmu IFA, ali spremi oko 1000 $. :mrgreen: Samsung očito radi da prestigne 'jabuku', a Note mu je za to najbolja platforma pa će nabacati lijepih poboljšanja po onome što se trenutno nagađa.
Jedno od mogućih novih poboljšanja; Olovka koja će automatski "iskočiti"!
Two magnets are used inside the handset with the same polarity as the magnet in the pen, to push it away from the handset, rather than having the user manually have to dig it out. The second magnet has the opposite polarity, so the pen with tend to protrude from the end of the handset without flying out and potentially getting lost.

The patent also suggests that the ejection method would be tied into software, as the design has sensors that can detect when the pen is ejected from the phone. This would then display a message to the user to inform them that the stylus was loose.
Image

Image

http://www.androidauthority.com/galaxy- ... nt-614628/
skupljac_zeljeza

#17927 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

Maharadza wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Treći kvartal pa ili avgust ili septembar, ali prije septembar na sajmu IFA, ali spremi oko 1000 $. :mrgreen: Samsung očito radi da prestigne 'jabuku', a Note mu je za to najbolja platforma pa će nabacati lijepih poboljšanja po onome što se trenutno nagađa.
Jedno od mogućih novih poboljšanja; Olovka koja će automatski "iskočiti"!
Po ovim crtežima i baterija ostaje promjenjiva uz mogućnost proširivanja interne memorije.
Quaresma

#17928 Re: Android OS

Post by Quaresma »

bilo bi dobro kad bi ostao plastični poklopac , ili neka dobra koza sto sad neki pocinju furati
fatamorgana

#17929 Re: Android OS

Post by fatamorgana »

Zar ti koristiš telefon? :lol:
skupljac_zeljeza

#17930 Re: Android OS

fatamorgana wrote:
Eh ti moj jugonostalgiĆaru. Lijepa vremena prošla kad samo okreneš onaj kolut, a sada se valja patit' sa phabletima, smartwatchovima i ostalim budalaštinama. :wink:
fatamorgana

#17931 Re: Android OS

Post by fatamorgana »

skupljac_zeljeza wrote:
fatamorgana wrote:
Eh ti moj jugonostalgiĆaru. Lijepa vremena prošla kad samo okreneš onaj kolut, a sada se valja patit' sa SDAphabletima, smartwatchovima i ostalim budalaštinama. :wink:
A kad će novi nick SDA potrĆko? :wink: :sax:
skupljac_zeljeza

#17932 Re: Android OS

fatamorgana wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
fatamorgana wrote: Zar ti koristiš telefon? :lol:
Eh ti moj jugonostalgiĆaru. Lijepa vremena prošla kad samo okreneš onaj kolut, a sada se valja patit' sa phabletima, smartwatchovima i ostalim budalaštinama. :wink:
Slušaj tip, mene zanimaju samo žene pa 'odabij'. Idi na parade pa traži 'telefone'.
fatamorgana

#17933 Re: Android OS

Post by fatamorgana »

skupljac_zeljeza wrote:
fatamorgana wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Slušaj tip, mene zanimaju samo žene pa 'odabij'. Idi na parade pa traži 'telefone'.
Garant te zanimaju hurije! SDA-Ovce čeka po 140 komaTa! :wink:
TheWatcher

#17934 Re: Android OS

Post by TheWatcher »

kada ce proraditi voice navigacija na google maps za ovo nase podrucje :oops:
supercali

#17935 Re: Android OS

Post by supercali »

TheWatcher wrote:kada ce proraditi voice navigacija na google maps za ovo nase podrucje :oops:
Kad ti suvozac pocne pricati gdje treba da ides
quarterback

#17936 Re: Android OS

Post by quarterback »

supercali wrote:
TheWatcher wrote:kada ce proraditi voice navigacija na google maps za ovo nase podrucje :oops:
Kad ti suvozac pocne pricati gdje treba da ides
:mrgreen:
mufa1

#17937 Re: Android OS

Post by mufa1 »

http://youtu.be/g0n2zT9xBdM

OnePlus One drugu godinu zaredom kralj low budget segmenta..
Nesto ne vidjeh da se igdje spominju poluproizvodi iz majkrosofta..
quarterback

#17938 Re: Android OS

Post by quarterback »

mufa1 wrote:http://youtu.be/g0n2zT9xBdM

kakvi poluproizvodi, evo su napravili lock screen za android zove se next :)
Maharadza

#17939 Re: Android OS

Post by Maharadza »

quarterback wrote:
mufa1 wrote:http://youtu.be/g0n2zT9xBdM

kakvi poluproizvodi, evo su napravili lock screen za android zove se next :)
Još malo pa će razvijati više aplikacija za Android nego za sopstveni OS! :mrgreen:
quarterback

#17940 Re: Android OS

Post by quarterback »

dobar im je ovaj lock, moram priznati :)
agent_zero

#17941 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Maharadza wrote:Još malo pa će razvijati više aplikacija za Android nego za sopstveni OS! :mrgreen:
:D
oldtajmer

#17942 Re: Android OS

Post by oldtajmer »

ima li neko iz prve ruke iskustvo sa lollipop na xperia z2,citam kako pojedini imaju problem sa znatno brzim praznjenjem baterije i sl. pa se bas dvoumim da li da predjem sa kit kata
stachu

#17943 Re: Android OS

Post by stachu »

quarterback wrote:dobar im je ovaj lock, moram priznati :)
Nelose nelose :thumbup:
shalla

#17944 Re: Android OS

Post by shalla »

Gdje je ona trolčina da mi kaže kako lg g2 ima bolju kameru od Oneplus One :roll:

Image
direct upload
SpecialOffer

#17945 Re: Android OS

Post by SpecialOffer »

shalla wrote:Gdje je ona trolčina da mi kaže kako lg g2 ima bolju kameru od Oneplus One :roll:

Image
direct upload
Ovo kao dobra slika :? :? :?

Nemoj me zajebavati molim te!!!

Sine moj steta sto nemam vise LG G2 da ti pokazem sta je slika.
Maharadza

#17946 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Evo ima već testirano pod istim uslovima:

http://www.androidheadlines.com/2014/07 ... ition.html

ZAvisno od situacije, nekada g2 bolji nekada OPO, ukupno je to sve u 5 deka što bi rekli! :mrgreen:
super_bayern

#17947 Re: Android OS

Post by super_bayern »

Stvarno razočaran u lollipop na Nexus 5ici, kameru još više zabagovali sa 5.1.1, ne može se uopšte pokrenuti. Prvi put da sam ga odlučio otključati i vratiti na KitKat. Miran do daljnjeg
getriba

#17948 Re: Android OS

Post by getriba »

super_bayern wrote:Stvarno razočaran u lollipop na Nexus 5ici, kameru još više zabagovali sa 5.1.1, ne može se uopšte pokrenuti. Prvi put da sam ga odlučio otključati i vratiti na KitKat. Miran do daljnjeg
Definitivno je nešto do tebe. Lolipop radi bez greške na mojoj N5 već dugo vremena
RAZIEL

#17949 Re: Android OS

Post by RAZIEL »

getriba wrote:
super_bayern wrote:Stvarno razočaran u lollipop na Nexus 5ici, kameru još više zabagovali sa 5.1.1, ne može se uopšte pokrenuti. Prvi put da sam ga odlučio otključati i vratiti na KitKat. Miran do daljnjeg
Definitivno je nešto do tebe. Lolipop radi bez greške na mojoj N5 već dugo vremena
Ja sam prije neki dan uradio update xperia Z2 na lollipop i isto imam problema sa kamerom. Nekad nece da se otvori nikako, nekad kad prebacim na Time Shift vrati mi na lock screen. Al tek je izaso update za xperiju tako da se nadam da ce to popravit u skorije vrijeme.
skupljac_zeljeza

#17950 Re: Android OS

RAZIEL wrote:
getriba wrote:
Ja sam prije neki dan uradio update xperia Z2 na lollipop i isto imam problema sa kamerom. Nekad nece da se otvori nikako, nekad kad prebacim na Time Shift vrati mi na lock screen. Al tek je izaso update za xperiju tako da se nadam da ce to popravit u skorije vrijeme.
Imam 5.0 na Samsungu i nemam nikakvih problema. Najavili su do kraja juna 5.1 i čekam. Govorite li uopšte o Lollipopu ili o verzijama?
Post Reply