iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Pirija

#17926 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

adincebic wrote:
Pirija wrote:Android telefone samo OS jebe :izet:
Ti izgleda nisi narocito pametan, ne kazem da si glup.
P.S. Koristim iPhone.
a sta tebi mamina pametnice nije jasno u toj izjavi ?
AstorH

#17927 Re: iPhone - All about

Post by AstorH »

Ja imam i android i iOS, ali iOS je bolji operativni sustav.
zdruzdjo

#17928 Re: iPhone - All about

Post by zdruzdjo »

Halo ba ljudi
Nisam nista pisao da bih se svadjao sa nekim. odmah neka objava rata nekog.
Za to i postoji forum da openmind ljudi komentarisu i raspredaju. Ok eto uvjerite me u suprotno od ovoga sto sam nabrojao i ja cu javno preci na iphone. za prosjecne ne-power user tipve korisnika iphone je vrh, nema dalje.
Ali covjece USB transfer podataka tipa plug and play je ustanovljen vec 10-15 godina.
Da li biste kupili neki brand name usb stick i koristili ga ukoliko bi trebala za njega neka masivna aplikacija??????
zdruzdjo

#17929 Re: iPhone - All about

Post by zdruzdjo »

isx wrote:Cuj ne valja meni ajfon u bosni jer neki prosjecan amerikanac placa tamo nekom aolu nesto. [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Haj nemoj kenj...
Dao sam opis. O ovome pricam iz iskustva. Ne lupam bezveze.
Uvijek postoji default-na skupina korisnika za neki proizvod. Ali znam dobro jer tu zivim da vecina prosjecnih bh korisnika nikako ne spadaju u tu skupinu jer smo generalno gledajuci prilicno dobro informaticki osvjesteni.

Ali apple tretira svijet kao da su svi prosjecni amerikanci.
Ne kazem nista. Ja bih prvi koristio iphone i dan danas bez a, da nema stvari koje su izostavili a koje realno gledajuci nema ni jedan dobar razlog da izostavis.
Necu da nosam usb stick zato sto imam doc file od 15 kb koji trebam da dadnem nekome na laptopu a u isto vrijeme imam 32gb na telefonu.
Hocu da kad sjedim u autu uzmem zvuk od druga koji je snimio pijansku zezanciju na nekom derneku......
Pa ne sputavaj me covjece. Ubaci to malo stvari da zaokruzis, i pokorio si svijet. svi ostali ce moci kljuc u vrata.
isx

#17930 iPhone - All about

Post by isx »

Svi mi, manje vise, na ovoj temi smo koristili Android telefone i znamo njegove mogucnosti, ali jednostavno falinke tog sistema gotovo uvijek prevagnu na tasu nedostatke iOS-a tako da se nikad vise nebih natjerao koristiti isti. Nego odosmo predaleko tema je iPhone.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
bosnian batman

#17931 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

exampLe. wrote:Smarate vala i to opasno.

Ja sam sa S6 Edgea presao na 6s i mnogo sam zadovoljniji jabukom.

Nema pregrijavanja telefona, bugova, ciscenja smeca Clean Masterom svaki dan, milion glupih i nepotrebnih default aplikacija, lagavog TouchWiza, crashanja App Storea i da ne nabrajam dalje.

Kome se ne svidja iPhone bujrum, cistite svaki dan po 3GB smeca Clean Masterom, vracajte sistem na fabricke svakih mjesec dana, cekajte na sistemski "bug fix" update po godinu dana i uzivajte.
:lol: :lol:
koji si ti paćenik
legendo, znaš li ko koristi taj clean master ??? :?
kakvo bolan brisanje, kakvi bolan bagovi, lagovi, kurci palci...ponavljam imam obični Xiaomi redmi 2 sa "samo" 2 GB RAMa, 4 core cortex A53 i još je MIU 7 baziran na Kitkatu :-)
mobitel leti.....ima krila :autic: :brmbrm:
što se tiče zagrijavanja, ama baš kao i iPhone 4s koji sam koristio, samo kad se duže surfa na 3G
shalla

#17932 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Nema pregrijavanja telefona, bugova, ciscenja smeca Clean Masterom svaki dan, milion glupih i nepotrebnih default aplikacija, lagavog TouchWiza, crashanja App Storea i da ne nabrajam dalje.

Kome se ne svidja iPhone bujrum, cistite svaki dan po 3GB smeca Clean Masterom, vracajte sistem na fabricke svakih mjesec dana, cekajte na sistemski "bug fix" update po godinu dana i uzivajte.
Sve ovo boldirano ti se dešavalo na S6 Edge? Izvini ali niđe veze, četvrti mjesec koristim S7 Edge, hvala Bogu nijednom, ali doslovce NIJEDNOM mi se telefon nije restartovao, pregrijao, play store krahirao itd. Clean master? :lol: Zar neko još koristi te "ubrzivače"...

Mislim ok su mi neke kritike ali ovo tvoje napisano mi je baš niđe veze. Ili te je zapala extremno bugovita verzija, onda te razumijem...
_someone

#17933 Re: iPhone - All about

Post by _someone »

Cuj ovoga, on nekoga naziva pacenikom, a ti zadnjih par stranica pljujes po iosu i po svakome ko ti sta odgovori :lol: Svasta na ovome forumu ima, tesko momku shvatiti da neko vise preferira ios u odnosu na android, Boze sacuvaj :mrgreen:
exampLe.

#17934 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

bosnian batman wrote:

koji si ti paćenik
kakvo bolan brisanje, kakvi bolan bagovi, lagovi, kurci palci...ponavljam imam obični Xiaomi redmi 2 sa "samo" 2 GB RAMa, 4 core cortex A53 i još je MIU 7 baziran na Kitkatu :-)
što se tiče zagrijavanja, ama baš kao i iPhone 4s koji sam koristio, samo kad se duže surfa na 3G
Cuj pacenik. Momak snizi ton.

@shalla

Da, sve mi se to desavalo na S6 Edgeu, ukljucujuci i auto brightness bug koji takodjer postoji na svakom S6 Edgeu.
bosnian batman

#17935 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

exampLe. wrote: Cuj pacenik. Momak snizi ton.
paćenik u smislu da se eto patiš bespotrebnim stvarima i to na s6
nevjerovatno
eto to su ti koji onda pljuju po androidu
shalla

#17936 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

exampLe. wrote:
bosnian batman wrote:

koji si ti paćenik
Cuj pacenik. Momak snizi ton.

@shalla

Da, sve mi se to desavalo na S6 Edgeu, ukljucujuci i auto brightness bug koji takodjer postoji na svakom S6 Edgeu.
E ne znam, žao mi je što je tako ali fkt ne mogu da vjerujem da je tako bugovit bio... Mislim vjerujem tebi al si onda baš bio peh...
insomnia78

#17937 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

'ta će prosječni Amerikanac
isx

#17938 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Mene zanima kako niko od iOS korisnika na Android temi nikom nista ne dokazuje. Samo Androidasi nesto filuju ovdje uvijek. :)

bosnian batman

#17939 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

zato što nema nikog da se sa androida vratio na iOS pa da kaže kako je loš android
dok vidiš, nas koji smo prešli sa iOSa na android ima kamara i ukazujemo da prosipate šuplju blateći android a dižući u nebesa pristrasno iOS po principu evo ovih "bolji je iOS" a kad ga pitaš što...on onako po inerciji...leti
samo se o tome radi :oops:
AstorH

#17940 Re: iPhone - All about

Post by AstorH »

Ti da si prebolio iOS ne bi bio na ovoj temi.
exampLe.

#17941 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

AstorH wrote:Ti da si prebolio iOS ne bi bio na ovoj temi.
Upravo tako, to ti je isto k'o da pricas o bivsoj non stop, govoris raji kako si je vidio s drugim itd. a kazes da si je prebolio i da te ne interesuje. :lol:
Ali_G

#17942 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Ne znam samo kako ste iskusili ta usporavanja sa novim verzijama iOSa. Ja koristio 4ku (dosla sa iOS4), radio redovne update i tek sa 7icom je poceo da stuca, a tad mu je bilo skoro 4 godine.
Ostalo nabrojano je stvar licnih preferencija. Al isto tako shvatite da ima ljudi kojima je sasvim svejedno za mp3 zvoni, fm radio, delivery report. Na kraju krajeva Apple prati globalne trendove u kojima je fm out i kod kojih se transfer i skladistenje obavlja preko clouda. Njih ne zanima sto u BiH nema signala na svim mjestima i sto operateri daju smijesne limite za mobilni internet.

bosnian batman

#17943 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

exampLe. wrote:
AstorH wrote:Ti da si prebolio iOS ne bi bio na ovoj temi.
Upravo tako, to ti je isto k'o da pricas o bivsoj non stop, govoris raji kako si je vidio s drugim itd. a kazes da si je prebolio i da te ne interesuje. :lol:
apsolutno, ali apsolutno se varate :oops:
PREZADOVOLJAN sa svime što pruža android, a ono jedino što je dobro bilo kod ajfuna, dizajn metal/staklo i donekle sam look home/lock screen sam dobio sa Xiaomijem (razlog zbog koje je na njega i pao izbor) jer MIU OS je mješavina androida i iOSa :D pokupio je izgled iOSa a fercera sa lagodnostima androida :-D

Image
Image
AstorH

#17944 Re: iPhone - All about

Post by AstorH »

Fino je da si bar na neki nacin utjesen pa makar i sa kopiranjem iPhonea od strane kineza.
No tema o kinezima i androidima ti je u podrumu pravo pa desno.
shalla

#17945 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Joj bio sam zaboravio na 2g to 3g :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dr Kova

#17946 Re: iPhone - All about

Post by Dr Kova »

shalla wrote:Joj bio sam zaboravio na 2g to 3g :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
isx

#17947 Re: iPhone - All about

Post by isx »

E svasta, na ovoj temi imamo screenshote kinez drndroida. :D

shalla

#17948 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Buckethead wrote:
shalla wrote:Joj bio sam zaboravio na 2g to 3g :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oj jbm ti kralja i otadžbinu :gunjastajl:
Gledaj homesreena, baš onako diskretan, pregledan ko favele u Riju :mrgreen:
bosnian batman

#17949 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

Buckethead wrote:
nepismeni, šta je smiješno
daj da se i ja smijem
smiješno vam što na ajfunu nemate ni jebene widgete :lol: poput tog, koji omogućava direktan pristup ( a ne čačkanje kroz postavke) do podešavanja 2g ili 3g; opciju koju svako pametan koristi, jer 2g štedi bateriju, i tek kad imam potrebu za bržim surfanjem prebacim na 3g a uglavnom je na EDGE i sasvim dovoljno
Last edited by bosnian batman on 29/08/2016 15:03, edited 1 time in total.
Ali_G

#17950 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Valjda homescreen powerusera izgleda ovako pregledno. Kloniran nick i po ko zna koji put ista mantra.

Post Reply