Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
- jazzer
#17927 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Edin H. wrote:Kad su Misimovicm Dzeko i Spaha mogli Mahiru zidati pojatui mogli su vala i kosarkasi Gordicu zavrsiti fasadu.
- Diwan
- Diwan
#17929 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Prekinute pripreme Baskonije: Čak 11 igrača služi reprezentacijama, Penava odlučio ostati
https://sportsport.ba/kosarka/prekinute ... ati/289606
Mene više iritira Penava i njemu slični sa svojim nedolaženjem nego Gordić koji je ipak puno dao ovoj repki. Nije kako treba ni proho'do, a vec je izgleda definisao svoj put, mislim na Penavu, koji po svemu sudeći nema nekih prevelikih dodirnih tačaka sa repkom. Sad ide ono beeeep kod neprimjerenog sdržaja/riječi
Mene više iritira Penava i njemu slični sa svojim nedolaženjem nego Gordić koji je ipak puno dao ovoj repki. Nije kako treba ni proho'do, a vec je izgleda definisao svoj put, mislim na Penavu, koji po svemu sudeći nema nekih prevelikih dodirnih tačaka sa repkom. Sad ide ono beeeep kod neprimjerenog sdržaja/riječi
-
zlajapravaraja
#17930 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ima tu mnogo nečega što košarkaški laici kao ti ne znaju odnosno ne kontaju u vezi ovakvih slučajeva, no budi uvjeren da je njegov izostanak stvar dogovora sa selektorom, i da će se dečko odazvati čim se opet uhoda u FIBA košarkuDiwan wrote:Prekinute pripreme Baskonije: Čak 11 igrača služi reprezentacijama, Penava odlučio ostati
Mene iritira citiranje portala čiji novinari su vjerovatno još veći laici nego ti
- Diwan
#17931 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Stvar dogovora sa selektorom na insistiranje njegovih roditeljazlajapravaraja wrote:Ima tu mnogo nečega što košarkaški laici kao ti ne znaju odnosno ne kontaju u vezi ovakvih slučajeva, no budi uvjeren da je njegov izostanak stvar dogovora sa selektorom, i da će se dečko odazvati čim se opet uhoda u FIBA košarkuDiwan wrote:Prekinute pripreme Baskonije: Čak 11 igrača služi reprezentacijama, Penava odlučio ostati
Mene više iritira Penava i njemu slični sa svojim nedolaženjem nego Gordić koji je ipak puno dao ovoj repki. Nije kako treba ni proho'do, a vec je izgleda definisao svoj put, mislim na Penavu, koji po svemu sudeći nema nekih prevelikih dodirnih tačaka sa repkom. Sad ide ono beeeep kod neprimjerenog sdržaja/riječi![]()
Mene iritira citiranje portala čiji novinari su vjerovatno još veći laici nego ti![]()
-
zlajapravaraja
#17932 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Roditelji se razumiju u košarku jer znaju da ne bi dobio ni sekunde u ovom prozoru, čak i sada kada je se Suljo povrijedio.Diwan wrote:Stvar dogovora sa selektorom na insistiranje njegovih roditeljazlajapravaraja wrote:Ima tu mnogo nečega što košarkaški laici kao ti ne znaju odnosno ne kontaju u vezi ovakvih slučajeva, no budi uvjeren da je njegov izostanak stvar dogovora sa selektorom, i da će se dečko odazvati čim se opet uhoda u FIBA košarkuDiwan wrote:Prekinute pripreme Baskonije: Čak 11 igrača služi reprezentacijama, Penava odlučio ostati
Mene više iritira Penava i njemu slični sa svojim nedolaženjem nego Gordić koji je ipak puno dao ovoj repki. Nije kako treba ni proho'do, a vec je izgleda definisao svoj put, mislim na Penavu, koji po svemu sudeći nema nekih prevelikih dodirnih tačaka sa repkom. Sad ide ono beeeep kod neprimjerenog sdržaja/riječi![]()
Mene iritira citiranje portala čiji novinari su vjerovatno još veći laici nego ti![]()
- Diwan
#17933 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Izvini Jasmine što nisam ranije shvatio da ti određuješ tko ima, a tko ne minutažu i tko je zaslužuje. Poenta je 'stručnjak' da su roditelji insistirali na tome ne radi minutaže u repci, nego radi kluba. Ukratko rečeno da pokaže 'vjernost' klubu, a u stvari radi samoga sebe i ostvarivanja što bolje pozicije tamo.Roditelji se razumiju u košarku jer znaju da ne bi dobio ni sekunde u ovom prozoru, čak i sada kada je se Suljo povrijedio.Stvar dogovora sa selektorom na insistiranje njegovih roditelja
Nažalost ružan primjer jednog mladog igrača spram repke. A nema ni bonusa, kao neki igrači pa da mu se malo progleda. Po početku može se naslutiti koliko mu je to bitno - igranje za reprezentaciju. Stavljam na tapet jednog Musu, prozivam radi raznih stvari, ali je momak došao iz jednog Brooklina da bi tu bio, iako mu to ne treba. Mogao je ispaliti repku kao što je to danas moderno, na razne načine.
-
zlajapravaraja
#17934 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
okDiwan wrote:Izvini Jasmine što nisam ranije shvatio da ti određuješ tko ima, a tko ne minutažu i tko je zaslužuje. Poenta je 'stručnjak' da su roditelji insistirali na tome ne radi minutaže u repci, nego radi kluba. Ukratko rečeno da pokaže 'vjernost' klubu, a u stvari radi samoga sebe i ostvarivanja što bolje pozicije tamo.Roditelji se razumiju u košarku jer znaju da ne bi dobio ni sekunde u ovom prozoru, čak i sada kada je se Suljo povrijedio.Stvar dogovora sa selektorom na insistiranje njegovih roditelja
Nažalost ružan primjer jednog mladog igrača spram repke. A nema ni bonusa, kao neki igrači pa da mu se malo progleda. Po početku može se naslutiti koliko mu je to bitno - igranje za reprezentaciju. Stavljam na tapet jednog Musu, prozivam radi raznih stvari, ali je momak došao iz jednog Brooklina da bi tu bio, iako mu to ne treba. Mogao je ispaliti repku kao što je to danas moderno, na razne načine.
- Radio Sarajevo
#17935 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam laik, i nabijem na kurac svakog košarkaša koji se ne odazove reprezentaciji.
Kad su mogli Rađa, Kukoč i ekipa svojevremeno dolaziti i odjebavati Bulse i Seltikse, mogu svi.
Pusti mi se priče "ne da klub". Da si dobar igrač, klub bi te molio da igraš kad možeš, a kad si klupa, onda ti moliš sve i svakoga. Može se i u Evropi dobro zaraditi, jebala ih Čemerika.
Kad su mogli Rađa, Kukoč i ekipa svojevremeno dolaziti i odjebavati Bulse i Seltikse, mogu svi.
Pusti mi se priče "ne da klub". Da si dobar igrač, klub bi te molio da igraš kad možeš, a kad si klupa, onda ti moliš sve i svakoga. Može se i u Evropi dobro zaraditi, jebala ih Čemerika.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17936 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisu ista vremena.
Može, ali ni blizu kao u NBA. Tamo se uzimaju baš blesave pare.
A i izazov je, realno.
A i izazov je, realno.
-
kakavdanakneiskustvu
#17937 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
jedan luis scola sa 38 godina je nedavno igrao za argentinu,kvalifikacijske tekme
-
Beno
#17938 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Danas u 18 sati utakmica. Jusuf Nurkic 24 godine a vec lider reprezentacije. Mnogi mu spocitavaju manjak patriotizma a prava istina je da se momak uvijek odazvao kad god je mogao a sto je najbitnije kad god je igrao za reprezentaciju, nebitno A ili mladje kategorije, uvijek je bio najbolji.
Danas Juka, Musa i ekipa ima da jedu malu djecu. Ako ne bude pobjeda, nista igra se dalje.
Bitno je da podrska nikad ne izostane i da se ostavi srce na terenu jer kroz trud i zalaganje se uvijek mogu nadoknaditi nedostaci.
6 razlike za nase Nurk 20 plus poena i 15 plus skokova, Dzanan 18 poena 5 plus asistencija i 5 plus skokova
Igraci odluke Elmedin Kikanovic i Andrija Stipanovic
Danas Juka, Musa i ekipa ima da jedu malu djecu. Ako ne bude pobjeda, nista igra se dalje.
Bitno je da podrska nikad ne izostane i da se ostavi srce na terenu jer kroz trud i zalaganje se uvijek mogu nadoknaditi nedostaci.
6 razlike za nase Nurk 20 plus poena i 15 plus skokova, Dzanan 18 poena 5 plus asistencija i 5 plus skokova
Igraci odluke Elmedin Kikanovic i Andrija Stipanovic
- Radio Sarajevo
#17939 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Fol je što vjerovatno u tim blesavim ugovorima piše da mu mogu zabraniti igranje za reprezentaciju. Tu FIBA treba da reaguje, a pošto je sa NBA-om nemoguće pregovarati, moraju se osmisliti ili kazne, ili drugačija pravila.Tomahawk11 wrote:Nisu ista vremena.
A i izazov je, realno.
Sad je počelo isto sranje i sa euroligaškim ekipama, a ne može me niko ubijediti da se to ne može dogovoriti.
- Logovan
#17940 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ove ćemo večeras pregaziti. 
-
svi u napad
#17941 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Samo jedno pitanje. kako Francuzi se uvijek odazivaju i igraju za repku? Ko hoce i zeli taj dodje.
- Radio Sarajevo
#17942 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa zato što odjebu klubove i imaju muda. Takvi su generalno kao nacija, dok smo mi beskičmenjaci. Zato smo tu gdje jesmo, u svemu, ne samo u košarci.svi u napad wrote:Samo jedno pitanje. kako Francuzi se uvijek odazivaju i igraju za repku? Ko hoce i zeli taj dodje.
-
kakavdanakneiskustvu
#17943 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
svi u napad wrote:Samo jedno pitanje. kako Francuzi se uvijek odazivaju i igraju za repku? Ko hoce i zeli taj dodje.
dobro pitanje,nije bas da su se uvijek svi njihovi iz nba odazivali ali vecina jeste
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17944 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
FIBA nema nikakvu kontrolu nad tim, prošao je voz kad su imali ili kad su mogli nešto uraditi po tom pitanju.
Tako da će biti sve više Gordića, ali i Jokića, Vučevića...nema nikakvih sankcija, nema potrebe da se igra.
Na kraju će se i svesti sve na to koliko ko ima želju da igra za reprezentaciju.
Ima tu i one ''bježi odavde gdje te noge nose'', neće ljudi da budu dio cirkusa.
Nema za puta, nema za dvorane, nema zašta nema....
Tako da će biti sve više Gordića, ali i Jokića, Vučevića...nema nikakvih sankcija, nema potrebe da se igra.
Na kraju će se i svesti sve na to koliko ko ima želju da igra za reprezentaciju.
Ima tu i one ''bježi odavde gdje te noge nose'', neće ljudi da budu dio cirkusa.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17945 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa jebote, kome se ne igra za repku ne mora ni igrati i zdra'o, vrlo jednostavna politika 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17946 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jeste, samo što nama kad kažu neće Nurkić i Musa da igraju, hoćemo bunu da izazovemo 
- Ironman_88
#17947 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa i da je tako, rasčistiš sa reprezentacijom za sva vremena i mirna Bosna. Ali stvoren je ambijent da se igrači mogu ponašati po principu danas hoću, sutra neću, prekosutra ću možda.Velkoski wrote:Pa jebote, kome se ne igra za repku ne mora ni igrati i zdra'o, vrlo jednostavna politika
- Diwan
#17948 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jednostavno - druga su vremena, a mnogi od nas žive u prošlim vremenima i sistemu. Kultovi reprezentacije nisu svugdje isti - što je država bolja, bogatija i uređenija, vrlo su rijetke situacije koje imaju siromašne i neuređene poput naše. Danak propasti jedne države se ogleda na svemu, , pa i na sportu. Money counts, što se ogleda recimo i u razlici između fudbalskog i košarkaškog saveza, gdje u fudbalskom imamo mnogo manje problema oko neodazivanja, a i generalno je bolje uređen - organizacija itd. Kad se ima para, sve bolje štima.Tomahawk11 wrote:FIBA nema nikakvu kontrolu nad tim, prošao je voz kad su imali ili kad su mogli nešto uraditi po tom pitanju.
Baš bi recimo jednom savezu poput španskog mogli ispaljivati jedan Penava, peti ili deset.
-
vryzas
#17949 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tomahawk11 wrote:FIBA nema nikakvu kontrolu nad tim, prošao je voz kad su imali ili kad su mogli nešto uraditi po tom pitanju.
- Radio Sarajevo
#17950 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je. Ako neće jednom, onda neće nikad više i kraj priče. Ali to treba vrijediti za sve reprezentacije.Ironman_88 wrote:Pa i da je tako, rasčistiš sa reprezentacijom za sva vremena i mirna Bosna. Ali stvoren je ambijent da se igrači mogu ponašati po principu danas hoću, sutra neću, prekosutra ću možda.Velkoski wrote:Pa jebote, kome se ne igra za repku ne mora ni igrati i zdra'o, vrlo jednostavna politika
Ili jednostavno zabraniti da NBA košarkaši igraju za reprezentacije, kao što je bilo nekad. I onda svima isto.