SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#17926 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:BTW, kad vi bacite cetku za reumenilo/puder?
Koji je stepen raspadanja u pitanju :D
Ako pusta farbu, ako joj dlacice ispadaju/linja se :D
@jooooj, ja otkako sam ovo probala- rahat sam sto se usana ticeImageImage
All Apologies

#17927 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by All Apologies »

Neki dan se sjetih da sam nekad negdje čitala o nanosenju tusa pomoću selotejpa, mislim da ga ni tako ne bih znala jednako staviti, lol, ali zalijepila sam selotejp i nanijela sjene. Ko nije probao preporučujem da proba, sminkanje ekstra brzo, a rezultat odličan :thumbup:
Mis mekinjas

#17928 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

Bas ima snizenje na feelunique na Nuxe. :D
Kupis 3, za cijenu 2.
emmahill

#17929 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

cLo wrote:
joooj wrote:Ja sam probala cini mi se svako drogerijsko labelo i Zg melem, ali svi mi jos vise isuse usne. Meni samo obicni plavi labello pomaze tako da ga svrstavam u kucnu apoteku :D
I ja sam istog tog mišljenja bila dok ne kupih ovaj
Image
stvarno ne isušuje i super mi je :D
meni lično taj bezveze. ne isušuje, ali sjedi na usnama, da malo sjaja i šimera i overall utisak mi je da mi usne izgledaju ko poslije tepsije janjetine.
emmahill

#17930 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Kakvo je ono jaje (spuzvica)?[/quote]

Ja sam čula samo pohvale za tu spužvicu :) Može li se kupiti negdje kod nas?[/quote]

Flormar, Golden Rose, Inglot, Essence, ima čini mi se i Ebelin ali nije došla kod nas. Imaju i na eBayu. Sranje, da izvinete, ja pipala u Inlgotu pošto je ona najskuplja od ovih što nisu orginal Beauty Blender i tvrda ko kamen. Uzela sam Oriflame jer mi je preporučila jedna cura, inače nikad ne bih jer Oriflame prezirem iz nepoznatih razloga, i mislim da su najjeftinije a najbliže što se može naći BBu. 2.5-3 KM, mekane, uvećaju veličinu kad se pokvase... meni odlične kad šminkam druge, kad šminkam sebe preferiram tekuće pudere umjesto kremastih pa skoro pa uvijek kistom stavljam.
emmahill

#17931 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

AAmilaAA wrote:Kad ste vec kod obrva, je li neko probao Catrice olovku i gel za obrve, i ako jeste kakav je? Ili neki drugi drogerijski brend(olovka i gel) ja sam htjela kupiti Anastasia brow... ali sam odustala, fine su mi obrve, a nikad ih ne sminkam nesto efektno tako da bi mi to samo stajalo.
Neko je pitao da li rezemo obrve, ja ih redovno "šišam", samo fine škarice i to super ide, i puno ljepše izgledaju .
PEACE :thumbup:
Catrice, Rimmel, Revelique.... Meni su sve fine od tih najbrojanih, pogotovo Revelique.
emmahill

#17932 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

BJB wrote:
Partizzanka wrote:mislim da sam ja fino objasnila moj stav i nema potrebe da vis eo tome pricam

eeej drugarice BJB
jel moguce da se te kiko sjene tako truse - znaci ne valjaju???
ja sve hocu da ih narucim (da moze se naruciti iz mog sela :)) ali ako neko kaze da se truse onda mi je bezze
Nema veze sto se truse, u Italiji sam ih stavljala bez podloge, prvo sredim oci, obrisem podrucje oko ociju, nanesem podlogu i ostalo..Uostalom ove vaznije makeup artistice ionako preporucuju da se tako radi..
@saga, prije sam imala Sigma brow gel koji je bezveze, zato sto se onaj prozirni dio 'uprlja' sjenom za obrve, a onaj u boji ima neke sjajuckave cestice i razmazuje se po licu-jednom ga stavila i nikad vise..Providni sam potrosila.
Sad koristim Illamasqua brow and lash gel i bas sam zadovoljna, to me nece sprijeciti da probam jos neki drugi..REcimo ona Pixi olovka za obrve me vec duze privlaci -olovka s jedne strane, gel za obrve s druge, samo me cijena odbija. :D
Ove beauty/makeup artists preporucuju i Anastazia brow gel..
Zaboravila sam reci u nedostatku brow gel-a, uzmes cist spoolie ili staru cetkicu od maskare po mogucnosti opranu, prsnes po njoj lak za kosu, i zacesljash' obrvice. :D Jednostavno, jeftino i prakticno. :D
Anastasia i Illamasqua su dobri, ali meni ipak najbolja solucija ta sa lakom za kosu.
emmahill

#17933 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

badalpur wrote:Jel neko probao neki Inglotov puder? Ja sam stalno u potrazi za puderom :(...Trenutno koristim MAC Studio Fix Fluid, al mi je nekako tegoban na licu. Prije sam voljela takve pudere, da prekrivaju dobro, ali kako prevalih 35. to mi bash smeta.
ja uzela za kofera hd perfect coverup, maltene kremasti puderi u tekućoj formi, haman ko bb krema - gusti, na licu mat, ali ne isušuju nimalo suhe dijelove, pomalo teški ali baš su ugodni. i na fotografijama su super. (bilo mi mrsko pisati velika slova :D)
emmahill

#17934 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Amy82 wrote:Jutro curke :)

Koju maskaru da kupim a da je drugstore? Imala sam neku Bourjois volume (lupam naziv) i kontam možda opet neku njihovu?

I samo da vam kažem da mi je maskara Diorshow bezveze...nakon par sati mi se mrvice pojave ispod očiju, ne budem ko panda, ali kao da se osusi... uglavnom no no :jok:

Kupih s iherba ELF stipple brush i uzasna je. Imaju i small stipple brush koja mi djeluje bolja (puno gušća) ali je nemaju na iherbu. :kafa1:
Catrice Glamour Doll, također mi u koferu, najbolja maskara ikad :D Ta elfova je inače za rumenila, gledala sam i ja recenzije, baš nekakva rijetka, a stižu mi dvije manje bockalice uskoro pa javim dojmove.
emmahill

#17935 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

znači znam da mi je peti post redom, ali moram podijeliti uzbuđenje jer mi za 5 dana stiže nova šminka i totalno sam nestrpljiva a mislila sam da neću biti :D anastasia kremasta paleta za konturiranje, morphe sjene i kistovi, coastal scents kistovi, tarte tartalette paleta, occ lip tars, mac palete, aaaa neću imati strpljenja ono poslikati, uroniću papke :D
AAmilaAA

#17936 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

emmahill wrote:
AAmilaAA wrote:Kad ste vec kod obrva, je li neko probao Catrice olovku i gel za obrve, i ako jeste kakav je? Ili neki drugi drogerijski brend(olovka i gel) ja sam htjela kupiti Anastasia brow... ali sam odustala, fine su mi obrve, a nikad ih ne sminkam nesto efektno tako da bi mi to samo stajalo.
Neko je pitao da li rezemo obrve, ja ih redovno "šišam", samo fine škarice i to super ide, i puno ljepše izgledaju .
Catrice, Rimmel, Revelique.... Meni su sve fine od tih najbrojanih, pogotovo Revelique.
Revelique ima li gel za obrve, ili samo olovku? I ja sam porucila Oriflame spuzvuci,tu Ebeline sam trazila ali nisam nasla, hocu li se pokajati za Oriflame. I Tartelle obavezno slikaj, ja uzbuđena kad si je spomenula, a mogu misliti kako je tebi. :D
emmahill

#17937 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

AAmilaAA wrote:
emmahill wrote:
Revelique ima li gel za obrve, ili samo olovku? I ja sam porucila Oriflame spuzvuci,tu Ebeline sam trazila ali nisam nasla, hocu li se pokajati za Oriflame. I Tartelle obavezno slikaj, ja uzbuđena kad si je spomenula, a mogu misliti kako je tebi. :D
Ne znam za gel, ali olovke su im super. Neces se pokajati, zakon su spužvice. Slikacu, jedva čekam da je isprobam na nekom :D
BJB

#17938 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

emmahill wrote:znači znam da mi je peti post redom, ali moram podijeliti uzbuđenje jer mi za 5 dana stiže nova šminka i totalno sam nestrpljiva a mislila sam da neću biti :D anastasia kremasta paleta za konturiranje, morphe sjene i kistovi, coastal scents kistovi, tarte tartalette paleta, occ lip tars, mac palete, aaaa neću imati strpljenja ono poslikati, uroniću papke :D
Tarte Tartalette, s kojeg website si nju kupila?
Inace zene odakle nabavljate Tarte?
Partizzanka

#17939 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Imam ja ovaj nuxe i mislim da he dobar zaista ali i izvikan previse jer nije ono u fazonu da nema dalje
+ miris, tekstura, postojanost, nenametljivost pa mogu jesti bez ukusa, usne su mekane
- pakovanje tj cinjenica da ga moram mackati prstima

Meni je recimo dobar jednako Ren cosmetics u tubici koji u sebi ima vecinom ricinusovo ulje i odlicno mi mirise na isto i cini cuda sa usnama

Obicno plavo labelo je odlicno i sasvim dovoljno
Probala bih rado ovaj baleiin u tubici

Kucni spas za ispucale i suhe usne je malo putera na iste ;)
Bambi_na_kofeinu

#17940 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

Meni je super oriflame balzam za usne, u onoj maloj rozoj kutijici.
emmahill

#17941 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

BJB wrote:
emmahill wrote:znači znam da mi je peti post redom, ali moram podijeliti uzbuđenje jer mi za 5 dana stiže nova šminka i totalno sam nestrpljiva a mislila sam da neću biti :D anastasia kremasta paleta za konturiranje, morphe sjene i kistovi, coastal scents kistovi, tarte tartalette paleta, occ lip tars, mac palete, aaaa neću imati strpljenja ono poslikati, uroniću papke :D
Tarte Tartalette, s kojeg website si nju kupila?
Inace zene odakle nabavljate Tarte?
Sephora USA
galamdzinica

#17942 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

I meni je odlično nuxe, ne kupujem ništa drugo i duugo traje. Ja svoj balzam imam već ca. 9 mjeseci i potrošila sam tek pola. Od plavog običnog labela, naročito kad je toplo, dobijem pileći sjaj usana.

emma, što nam ne naruči i hourglass ambient lighting paletu da nam kažeš kakva je? Ja nikako da se odvažim da je kupim, a još kako je euro pao do skoro dolara, ne isplati se pogotovo sad :(
Ductus Holedocus

#17943 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Ima li neko ideju ,gdje bih mogla potraziti rimmel lasting finish 25 hour puder (onaj stari)?
emmahill

#17944 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

galamdzinica wrote:I meni je odlično nuxe, ne kupujem ništa drugo i duugo traje. Ja svoj balzam imam već ca. 9 mjeseci i potrošila sam tek pola. Od plavog običnog labela, naročito kad je toplo, dobijem pileći sjaj usana.

emma, što nam ne naruči i hourglass ambient lighting paletu da nam kažeš kakva je? Ja nikako da se odvažim da je kupim, a još kako je euro pao do skoro dolara, ne isplati se pogotovo sad :(
Nije mi nešto napeta, imam MAC Soft&Gentle, a često umjesto njega koristim sjene. Ne volim pretrpavati kofer. Namjeravam uzeti sad i TheBalm Mary da imam za kategoriju zlaćanih highlightera i pokrivena sam za sve podtonove.
BJB

#17945 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ductus Holedocus wrote:Ima li neko ideju ,gdje bih mogla potraziti rimmel lasting finish 25 hour puder (onaj stari)?
http://www.feelunique.com/p/Rimmel-Last ... ation-112ghttp://www.feelunique.com/p/Rimmel-Last ... ation-30ml
Gdje naci ulje cajevca u vecim bociama, 50ml ili 100ml? Treba mi u nonbeauty svrhe.
brown.sugar

#17946 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Gdje ima Golden Rose u Sarajevu? Ako je neka pijaca u pitanju, mogu li neke smjernice? :D
emmahill

#17947 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

brown.sugar wrote:Gdje ima Golden Rose u Sarajevu? Ako je neka pijaca u pitanju, mogu li neke smjernice? :D
Otoka, Merkur suteren, prvi dugi prolaz desno.
AAmilaAA

#17948 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

emmahill wrote:
brown.sugar wrote:Gdje ima Golden Rose u Sarajevu? Ako je neka pijaca u pitanju, mogu li neke smjernice? :D
Otoka, Merkur suteren, prvi dugi prolaz desno.
Ima li tu ova nova olovka za usne, Dream lips?
Ella656

#17949 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

nema vise roxanne radnje na siranu. ili sam ja zakasnila ili jos niko nije napisao, ali malo mi je falilo da pocnem cmizdriti jer vise nema onih lakovaaaaaaaaaa i svega . :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Michun

#17950 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BJB wrote:
Ductus Holedocus wrote:Ima li neko ideju ,gdje bih mogla potraziti rimmel lasting finish 25 hour puder (onaj stari)?
http://www.feelunique.com/p/Rimmel-Last ... ation-112ghttp://www.feelunique.com/p/Rimmel-Last ... ation-30ml
Gdje naci ulje cajevca u vecim bociama, 50ml ili 100ml? Treba mi u nonbeauty svrhe.
30 ml imas u dm i to njihovo. Pravo je dobro. Ako ti treba vece, gledaj na ebay.
Post Reply