Ako pusta farbu, ako joj dlacice ispadaju/linja seMichun wrote:BTW, kad vi bacite cetku za reumenilo/puder?
Koji je stepen raspadanja u pitanju
@jooooj, ja otkako sam ovo probala- rahat sam sto se usana tice

Moderator: anex
Ako pusta farbu, ako joj dlacice ispadaju/linja seMichun wrote:BTW, kad vi bacite cetku za reumenilo/puder?
Koji je stepen raspadanja u pitanju

meni lično taj bezveze. ne isušuje, ali sjedi na usnama, da malo sjaja i šimera i overall utisak mi je da mi usne izgledaju ko poslije tepsije janjetine.cLo wrote:I ja sam istog tog mišljenja bila dok ne kupih ovajjoooj wrote:Ja sam probala cini mi se svako drogerijsko labelo i Zg melem, ali svi mi jos vise isuse usne. Meni samo obicni plavi labello pomaze tako da ga svrstavam u kucnu apoteku
stvarno ne isušuje i super mi je
Catrice, Rimmel, Revelique.... Meni su sve fine od tih najbrojanih, pogotovo Revelique.AAmilaAA wrote:Kad ste vec kod obrva, je li neko probao Catrice olovku i gel za obrve, i ako jeste kakav je? Ili neki drugi drogerijski brend(olovka i gel) ja sam htjela kupiti Anastasia brow... ali sam odustala, fine su mi obrve, a nikad ih ne sminkam nesto efektno tako da bi mi to samo stajalo.
Neko je pitao da li rezemo obrve, ja ih redovno "šišam", samo fine škarice i to super ide, i puno ljepše izgledaju .
PEACE
Anastasia i Illamasqua su dobri, ali meni ipak najbolja solucija ta sa lakom za kosu.BJB wrote:Nema veze sto se truse, u Italiji sam ih stavljala bez podloge, prvo sredim oci, obrisem podrucje oko ociju, nanesem podlogu i ostalo..Uostalom ove vaznije makeup artistice ionako preporucuju da se tako radi..Partizzanka wrote:mislim da sam ja fino objasnila moj stav i nema potrebe da vis eo tome pricam
eeej drugarice BJB
jel moguce da se te kiko sjene tako truse - znaci ne valjaju???
ja sve hocu da ih narucim (da moze se naruciti iz mog sela) ali ako neko kaze da se truse onda mi je bezze
@saga, prije sam imala Sigma brow gel koji je bezveze, zato sto se onaj prozirni dio 'uprlja' sjenom za obrve, a onaj u boji ima neke sjajuckave cestice i razmazuje se po licu-jednom ga stavila i nikad vise..Providni sam potrosila.
Sad koristim Illamasqua brow and lash gel i bas sam zadovoljna, to me nece sprijeciti da probam jos neki drugi..REcimo ona Pixi olovka za obrve me vec duze privlaci -olovka s jedne strane, gel za obrve s druge, samo me cijena odbija.
Ove beauty/makeup artists preporucuju i Anastazia brow gel..
Zaboravila sam reci u nedostatku brow gel-a, uzmes cist spoolie ili staru cetkicu od maskare po mogucnosti opranu, prsnes po njoj lak za kosu, i zacesljash' obrvice.Jednostavno, jeftino i prakticno.
ja uzela za kofera hd perfect coverup, maltene kremasti puderi u tekućoj formi, haman ko bb krema - gusti, na licu mat, ali ne isušuju nimalo suhe dijelove, pomalo teški ali baš su ugodni. i na fotografijama su super. (bilo mi mrsko pisati velika slovabadalpur wrote:Jel neko probao neki Inglotov puder? Ja sam stalno u potrazi za puderom...Trenutno koristim MAC Studio Fix Fluid, al mi je nekako tegoban na licu. Prije sam voljela takve pudere, da prekrivaju dobro, ali kako prevalih 35. to mi bash smeta.
Catrice Glamour Doll, također mi u koferu, najbolja maskara ikadAmy82 wrote:Jutro curke![]()
Koju maskaru da kupim a da je drugstore? Imala sam neku Bourjois volume (lupam naziv) i kontam možda opet neku njihovu?
I samo da vam kažem da mi je maskara Diorshow bezveze...nakon par sati mi se mrvice pojave ispod očiju, ne budem ko panda, ali kao da se osusi... uglavnom no no![]()
Kupih s iherba ELF stipple brush i uzasna je. Imaju i small stipple brush koja mi djeluje bolja (puno gušća) ali je nemaju na iherbu.
Revelique ima li gel za obrve, ili samo olovku? I ja sam porucila Oriflame spuzvuci,tu Ebeline sam trazila ali nisam nasla, hocu li se pokajati za Oriflame. I Tartelle obavezno slikaj, ja uzbuđena kad si je spomenula, a mogu misliti kako je tebi.emmahill wrote:Catrice, Rimmel, Revelique.... Meni su sve fine od tih najbrojanih, pogotovo Revelique.AAmilaAA wrote:Kad ste vec kod obrva, je li neko probao Catrice olovku i gel za obrve, i ako jeste kakav je? Ili neki drugi drogerijski brend(olovka i gel) ja sam htjela kupiti Anastasia brow... ali sam odustala, fine su mi obrve, a nikad ih ne sminkam nesto efektno tako da bi mi to samo stajalo.
Neko je pitao da li rezemo obrve, ja ih redovno "šišam", samo fine škarice i to super ide, i puno ljepše izgledaju .
PEACE
Ne znam za gel, ali olovke su im super. Neces se pokajati, zakon su spužvice. Slikacu, jedva čekam da je isprobam na nekomAAmilaAA wrote:Revelique ima li gel za obrve, ili samo olovku? I ja sam porucila Oriflame spuzvuci,tu Ebeline sam trazila ali nisam nasla, hocu li se pokajati za Oriflame. I Tartelle obavezno slikaj, ja uzbuđena kad si je spomenula, a mogu misliti kako je tebi.emmahill wrote:Catrice, Rimmel, Revelique.... Meni su sve fine od tih najbrojanih, pogotovo Revelique.AAmilaAA wrote:Kad ste vec kod obrva, je li neko probao Catrice olovku i gel za obrve, i ako jeste kakav je? Ili neki drugi drogerijski brend(olovka i gel) ja sam htjela kupiti Anastasia brow... ali sam odustala, fine su mi obrve, a nikad ih ne sminkam nesto efektno tako da bi mi to samo stajalo.
PEACE
Tarte Tartalette, s kojeg website si nju kupila?emmahill wrote:znači znam da mi je peti post redom, ali moram podijeliti uzbuđenje jer mi za 5 dana stiže nova šminka i totalno sam nestrpljiva a mislila sam da neću bitianastasia kremasta paleta za konturiranje, morphe sjene i kistovi, coastal scents kistovi, tarte tartalette paleta, occ lip tars, mac palete, aaaa neću imati strpljenja ono poslikati, uroniću papke
Sephora USABJB wrote:Tarte Tartalette, s kojeg website si nju kupila?emmahill wrote:znači znam da mi je peti post redom, ali moram podijeliti uzbuđenje jer mi za 5 dana stiže nova šminka i totalno sam nestrpljiva a mislila sam da neću bitianastasia kremasta paleta za konturiranje, morphe sjene i kistovi, coastal scents kistovi, tarte tartalette paleta, occ lip tars, mac palete, aaaa neću imati strpljenja ono poslikati, uroniću papke
Inace zene odakle nabavljate Tarte?
Nije mi nešto napeta, imam MAC Soft&Gentle, a često umjesto njega koristim sjene. Ne volim pretrpavati kofer. Namjeravam uzeti sad i TheBalm Mary da imam za kategoriju zlaćanih highlightera i pokrivena sam za sve podtonove.galamdzinica wrote:I meni je odlično nuxe, ne kupujem ništa drugo i duugo traje. Ja svoj balzam imam već ca. 9 mjeseci i potrošila sam tek pola. Od plavog običnog labela, naročito kad je toplo, dobijem pileći sjaj usana.
emma, što nam ne naruči i hourglass ambient lighting paletu da nam kažeš kakva je? Ja nikako da se odvažim da je kupim, a još kako je euro pao do skoro dolara, ne isplati se pogotovo sad
http://www.feelunique.com/p/Rimmel-Last ... ation-112ghttp://www.feelunique.com/p/Rimmel-Last ... ation-30mlDuctus Holedocus wrote:Ima li neko ideju ,gdje bih mogla potraziti rimmel lasting finish 25 hour puder (onaj stari)?
Otoka, Merkur suteren, prvi dugi prolaz desno.brown.sugar wrote:Gdje ima Golden Rose u Sarajevu? Ako je neka pijaca u pitanju, mogu li neke smjernice?
Ima li tu ova nova olovka za usne, Dream lips?emmahill wrote:Otoka, Merkur suteren, prvi dugi prolaz desno.brown.sugar wrote:Gdje ima Golden Rose u Sarajevu? Ako je neka pijaca u pitanju, mogu li neke smjernice?
30 ml imas u dm i to njihovo. Pravo je dobro. Ako ti treba vece, gledaj na ebay.BJB wrote:http://www.feelunique.com/p/Rimmel-Last ... ation-112ghttp://www.feelunique.com/p/Rimmel-Last ... ation-30mlDuctus Holedocus wrote:Ima li neko ideju ,gdje bih mogla potraziti rimmel lasting finish 25 hour puder (onaj stari)?
Gdje naci ulje cajevca u vecim bociama, 50ml ili 100ml? Treba mi u nonbeauty svrhe.