Razumijem, hvala na odgovoruzippoo87 wrote: ↑28/12/2023 20:37Ne moze bez posljedica...tj.da ne platis penale za raskid ugovora.
Uslov da uzmes telefon na rate i jeste pretplata na koju se veze i uredjaj na otplatu...to dvoje je povezano,ne mozes jedno otkazati a drugo koristiti.
Ili sve otkazati i platiti punu cijenu uredjaja (bez popusta) i platiti sve pretplate onoliko mjeseci koliko ti je ostalo ugovora.
Ti ugovori su obavezujuci.
BHTelecom
Moderator: Benq
- felix10
#17926 Re: BHTelecom
- zubi
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#17928 Re: BHTelecom
Imam jedno pitanje, da li je moguće da je BH Telecom "poklonio" Telemachu dio svoje mreže?
Znači, u Pejtonu smo, i htjeli smo da uzmemo neki paket od BHT-a. Kako god, rečeno nam je sljedeći dan da oni tehnički nemaju pristup tu (kao da je u pitanju neko selo daleko od svega?), ali Telemach uredno i bez problema može doći.
I u komšiluku je svako na Telemachu.
Znači, u Pejtonu smo, i htjeli smo da uzmemo neki paket od BHT-a. Kako god, rečeno nam je sljedeći dan da oni tehnički nemaju pristup tu (kao da je u pitanju neko selo daleko od svega?), ali Telemach uredno i bez problema može doći.
I u komšiluku je svako na Telemachu.
-
corei3
#17929 Re: BHTelecom
4g+ trenutno,lokacija Bascarsija,neupotrebljivo.
- ala7
#17930 Re: BHTelecom
Realno, gdje je upotrebljivo.. Mizerni download da bi imali opravdanje i rekli da radi.. Radi i golf 1 i golf 8, ali niko ne priča o stanju jednog i drugog..
Rasulo u mobilnoj mreži što se toče mobilnog pristupa internetu..
-
neki
#17931 Re: BHTelecom
realno, teško je i očekivati poboljšanje dok ne dođe 5G, očigledno potojeća tehnologija ne može zadovoljiti potrebe
I u Hrvatskoj 4G valja tek kad odeš u šumu
- ala7
#17932 Re: BHTelecom
Ako ćeš porediti HR telecom i naš bht nebo o zemlja..neki wrote: ↑29/12/2023 13:30realno, teško je i očekivati poboljšanje dok ne dođe 5G, očigledno potojeća tehnologija ne može zadovoljiti potrebe
I u Hrvatskoj 4G valja tek kad odeš u šumu
Imam HR karticu i često sam u Hrvatskoj. Mogu reći da je internet top 4G na bilo kojoj lokaciji, od autoputa u Slavoniji okolica Zagreba, otoci Hvar, Korčula, pa Pelješac, Dubrovnik.. Na Biokovu top isto, gore Zadar.. Nikad nisam imao problema dugih niz godina.. Ova lakrdija naša je katastrofa.. Kod nas ne radi u gradu kako treba, na Čengić Vili a kamoli neka šuma što kažeš..
Planinarim, znam o čemu pričam..
Jedini spas je ulazak drugih većih igrača kao Telemach u mobilnu mrežu..
-
neki
#17933 Re: BHTelecom
Eto vidiš, i ja u Makarskoj provedem 2-3 mjeseca godišnje, koristim 4G modem koji je u gradu neupotrebljiv, brzina nikad preko 2MBit/s, a kad se popnem u gornje Tučepe brzina ide i do 40..ala7 wrote: ↑29/12/2023 13:49Ako ćeš porediti HR telecom i naš bht nebo o zemlja..
Imam HR karticu i često sam u Hrvatskoj. Mogu reći da je internet top 4G na bilo kojoj lokaciji, od autoputa u Slavoniji okolica Zagreba, otoci Hvar, Korčula, pa Pelješac, Dubrovnik.. Na Biokovu top isto, gore Zadar.. Nikad nisam imao problema dugih niz godina.. Ova lakrdija naša je katastrofa.. Kod nas ne radi u gradu kako treba, na Čengić Vili a kamoli neka šuma što kažeš..
Kartica T-com, probao sam prije i druge, ništa bolje..
-
Sehro
#17934 Re: BHTelecom
Pušten "netFlat S", nemre bolje..

-
Lain Coubert
#17935 Re: BHTelecom
Svakako ti se isplati platiti sve što duguješ i ostaviti govna, odjaviti se sa svih njihovih usluga i preći kod nekog drugog.
-
Sehro
#17936 Re: BHTelecom
Zanimljiva situacija kod mene. Kao što sam naveo u prethodnom postu prijavio sam NetFlat S umjesto dosadašnjeg NetFlat10 paketa. Pustili su mi brzinu koja se vidi iz postavki rutera, desno na slici. Nakon nekog vremena uđem u postavke rutera i vidim da su mi dobrano smanjili brzinu, postavke rutera na slici lijevo. Ima li neko od kolega na forumu (BH Telecom workers) da može pomoći da se bar vrati stara brzina?

-
zippoo87
#17937 Re: BHTelecom
Ja mislim da se to automatski radi,tj.da se profili mijenjanju u zavisnosti od infrastrukture/parice,tj. kvaliteta kablova i mreze do tvog routera.Sehro wrote: ↑29/12/2023 21:14 Zanimljiva situacija kod mene. Kao što sam naveo u prethodnom postu prijavio sam NetFlat S umjesto dosadašnjeg NetFlat10 paketa. Pustili su mi brzinu koja se vidi iz postavki rutera, desno na slici. Nakon nekog vremena uđem u postavke rutera i vidim da su mi dobrano smanjili brzinu, postavke rutera na slici lijevo. Ima li neko od kolega na forumu (BH Telecom workers) da može pomoći da se bar vrati stara brzina?
![]()
Bilo je i prije ovakvih upita ali pokusaj nazvati 1444 pa sa njima iskomuniciraj i trazi da ti ostave neki od profila sa vecim brzinama.
Last edited by zippoo87 on 30/12/2023 00:19, edited 1 time in total.
- ala7
#17938 Re: BHTelecom
To rade sistemski.. Neće primijetiti korisnici da se šta radilo na profilu.. Podmuklo i bezobrazno u svakom slučaju sa njihove strane.. Isti sam imao problem sa njima...Sehro wrote: ↑29/12/2023 21:14 Zanimljiva situacija kod mene. Kao što sam naveo u prethodnom postu prijavio sam NetFlat S umjesto dosadašnjeg NetFlat10 paketa. Pustili su mi brzinu koja se vidi iz postavki rutera, desno na slici. Nakon nekog vremena uđem u postavke rutera i vidim da su mi dobrano smanjili brzinu, postavke rutera na slici lijevo. Ima li neko od kolega na forumu (BH Telecom workers) da može pomoći da se bar vrati stara brzina?
![]()
-
ing-ecc
#17939 Re: BHTelecom
zippoo87 wrote: ↑29/12/2023 22:18 Ja mislim da se to automatski radi,tj.da se profili mijenjanju u zavisnosti od infrastrukture/parice,tj. kvaliteta kablova i mreze do tvog routera.
Bilo je i prije ovakvih upita ali pokusaj nazvati 1444 pa sa njima iskomuniciraj i trazi da ti ostave neki od profila da vecim brzinama.
- nivla
#17940 Re: BHTelecom
za cengic vilu se treba najebat majke onim majmunima sto zive iza vjetrenjace jer nisu dali da se stavi bazna stanica, ali niko iz okoline nema dovoljno volje da se organizuje da im se zabrani onaj svijetleci panel koji jebe sav komsiluk do malte, navodno ce biti bazna stanica na vila parku ali je puno bolja lokacija bila na toj zgradiala7 wrote: ↑29/12/2023 13:49
Ako ćeš porediti HR telecom i naš bht nebo o zemlja..
-
niho92
#17941 Re: BHTelecom
Kod mene je 3G brzi od 4G
Niti imamo mobilni internet kako treba, niti ovaj žični, jer optika nece zazivit u mnogim gradovima jos 10 godina minimalno, ako i bude volje za proširenjem
Niti imamo mobilni internet kako treba, niti ovaj žični, jer optika nece zazivit u mnogim gradovima jos 10 godina minimalno, ako i bude volje za proširenjem
- Pennywho
#17942 Re: BHTelecom
Zna li iko šta je ovaj klinac pmsnthmobile tako nešta? Stari mi na pretplati u BH Telecomu te ovi govnari mu nabijaju 3 KM svakih par dana kao potrošnja van paketa pod sms a on poruke nije slao nikome godinu dana. Zvali BH Telecom kažu ne znaju šta je, da proba poslati "STOP" na broj 06202020 i tu ništa, kaže nema aktivnih usluga par dana kasnije opet 3 KM. Kako da se ovo zaustavi??
- -Chesterfield-
#17943 Re: BHTelecom
Lakše je izganjati pomoć za penzionere od EU nego par Mb povećanje.Sehro wrote: ↑29/12/2023 21:14 Zanimljiva situacija kod mene. Kao što sam naveo u prethodnom postu prijavio sam NetFlat S umjesto dosadašnjeg NetFlat10 paketa. Pustili su mi brzinu koja se vidi iz postavki rutera, desno na slici. Nakon nekog vremena uđem u postavke rutera i vidim da su mi dobrano smanjili brzinu, postavke rutera na slici lijevo. Ima li neko od kolega na forumu (BH Telecom workers) da može pomoći da se bar vrati stara brzina?
![]()
Ja sam sestri prijavio taj isti paket i pustili ovo...

Znam da je blizu onog ormara - centrale za razliku ostalih mještana...
- crnivrag
#17944 Re: BHTelecom
Treba mi pomoć nekog BHT korisnika koji ima Moja Web TV aplikaciju u okviru svog paketa na mreži, samo da provjeri da li rade sljedeći kanali putem aplikacije, ili se trenutno ne mogu učitati?
BHT1, RTV Zenica, ATV (Alternativna TV), K3, RTV Sana, Herceg TV, Pink Show, Pink n Roll, Pink Romance, Pink Soap, Pink Action, Pink Thriller, Pink Premium, Pink Comedy, TimeOut, Pink World, KCN 1, TNT Kids, Imperia TV, MTV Europe, Club MTV, Agro TV i Radio ASK.
Live kamere: Bjelašnica i Zenica.
Također može pomoći i neko od BH Telecom uposlenika da izvrši provjere, radi se o prepaid paketu za korisnike drugih operatera.
BHT1, RTV Zenica, ATV (Alternativna TV), K3, RTV Sana, Herceg TV, Pink Show, Pink n Roll, Pink Romance, Pink Soap, Pink Action, Pink Thriller, Pink Premium, Pink Comedy, TimeOut, Pink World, KCN 1, TNT Kids, Imperia TV, MTV Europe, Club MTV, Agro TV i Radio ASK.
Također može pomoći i neko od BH Telecom uposlenika da izvrši provjere, radi se o prepaid paketu za korisnike drugih operatera.
- Del_Boy1
#17945 Re: BHTelecom
Evo ja sam provjerio (nisam baš svaki kanal) i ne rade.crnivrag wrote: ↑30/12/2023 18:47 Treba mi pomoć nekog BHT korisnika koji ima Moja Web TV aplikaciju u okviru svog paketa na mreži, samo da provjeri da li rade sljedeći kanali putem aplikacije, ili se trenutno ne mogu učitati?
Imam webtv u sklopu moja tv paketa.
- crnivrag
- crnivrag
#17947 Re: BHTelecom
Samo da javim da od jutros svi kanali koje sam naveo ponovo rade, i da se zahvalim osobi/osobama koje su proslijedile ovu primjedbu na pravu adresucrnivrag wrote: ↑30/12/2023 18:47 Treba mi pomoć nekog BHT korisnika koji ima Moja Web TV aplikaciju u okviru svog paketa na mreži, samo da provjeri da li rade sljedeći kanali putem aplikacije, ili se trenutno ne mogu učitati?
-
ibnudu
#17948 Re: BHTelecom
nece slika da mi se ucita, posalji STOP IGR na taj broj o nebi trebalo biti dalje naplate.Pennywho wrote: ↑30/12/2023 16:02 Zna li iko šta je ovaj klinac pmsnthmobile tako nešta? Stari mi na pretplati u BH Telecomu te ovi govnari mu nabijaju 3 KM svakih par dana kao potrošnja van paketa pod sms a on poruke nije slao nikome godinu dana. Zvali BH Telecom kažu ne znaju šta je, da proba poslati "STOP" na broj 06202020 i tu ništa, kaže nema aktivnih usluga par dana kasnije opet 3 KM. Kako da se ovo zaustavi??
Usluga je najmenjena skidaju raznog sadrzaja sa net-a i aktivira se slanjem poruke tako da je vjerovatno poslana poruka za pretplatu a traje sve dok se ne posalje poruka za otkazivanje.
-
grafit
#17949 Re: BHTelecom
Nedavno sam onako usput radio speedtestove 4G mreže BHT-a po Sarajevu i jedino na platou Skenderije imao adekvatnu brzinu mobilnog interneta oko 100 Mbit/s u Download-u. Ostale lokacije duž glavne ceste od Baščaršije prema Ilidži sve je otprilike bilo ozmeđu 10 i 20 Mbit/s.
Ostala dva operatera puno bolje stoje sa brzinama mobilnog interneta...
Na forumu se ljudi žale mjesecima da je 4G mreža BHT-a skoro pa neupotrebljiva i ništa se značajnije nije poboljšalo po tom pitanju.
Ako je BHT-u cilj egzodus korisnika na konkurentske mreže, onda neka im bude...svakako postoji opcija zadržati postojeći broj i preći kod drugog operatera.
- escobar__
#17950 Re: BHTelecom
Ma to je zato što poštuju zakone. Drugi operateri ih ne poštuju i zato imaju bolju i stabilniju mrežu od Telekoma u Sarajevu.