SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Opal_89

#17926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Opal_89 »

splinter wrote:
Opal_89 wrote:Kako je preskocio ogradu? I koje je ovo vozilo?
Pa piše ti: Kia Sorento
Hvala. Nije jutros pisalo. Sreca njegova, u nesreci je sto nije bio sa slabijim autom, ne bi ga vise bilo.
Naslovnica

#17927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vješalica wrote:
muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171222009

jutros vidjeh :-)

malo se gasalo
ono je mislilo sto ima.dzipa da more sve i da mu nije niko ravan
Ne mora značiti da je "ima džipa i more sve".
Na ovom dijelu se vrlo često dešava da likovi iz srednje idu malo u lijevo zbog tramvajskih šina...
Možda je dohvatio Sorenta, i eto ti belaja.
Možda je čovjeka hercika strefila...
DaysleepeR

#17928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

nije dobar znak što nema više detalja, tukne na veze i vezice
supercali

#17929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Nekako mi marka auta tukne za veze I vezice al ko zna
drug_profi

#17930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

supercali wrote:Nekako mi marka auta tukne za veze I vezice al ko zna
Ma auto stari model. Nije to bas neka sila ako cemo gledati marku i model. Moje je duplo skuplje (i duplo čitavije :mrgreen: ). Ali dovoljno je da zna komesara, načelnika i sl. Ugledni član stranke narodni poslanik u skupšćini opšćine i sl.
supercali

#17931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

drugi profil wrote:
Ma auto stari model. Nije to bas neka sila ako cemo gledati marku i model. Moje je duplo skuplje (i duplo čitavije :mrgreen: ). Ali dovoljno je da zna komesara, načelnika i sl. Ugledni član stranke narodni poslanik u skupšćini opšćine i sl.
Stoji to nego govorim onako kako je inace praksa
Jer skoro svi ti vole pokazati kako su oni neke hadze
Tercius

#17932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

drugi profil wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
julisiz es grant

#17934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Stari ljudi i instalacije...često smrtonosna kombinacija.
Zejnep

#17935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zejnep »

julisiz es grant wrote:
Mislis da je ona uzrokovala pucanje radijatora? Kako?
julisiz es grant

#17937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Zejnep wrote:
julisiz es grant wrote:
Mislis da je ona uzrokovala pucanje radijatora? Kako?
Ne znam šta je bilo, ali očito je iz nekog razloga bila uz sam radijator kad se to desilo.
zateznistub

#17938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

julisiz es grant wrote: Ne znam šta je bilo, ali očito je iz nekog razloga bila uz sam radijator kad se to desilo.
Bas je ono krajnja misterija da žena u svom stanu stoji pored radijatora koji je u njenom stanu!

I ne, nije morala stajati uz sam radijator jer je voda u instalaciji pod jakim pritiskom.
Zejnep

#17939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zejnep »

Zato mi i nije jasno. Ako je spavala blizu radijatora onda se to svakom moze desiti.
insomnia78

#17940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Sta ti nije jasno hljeba ti. Cujes npr “eksploziju” iz sobe zar nije logicno da udjes i vidis sta se desava? A vrela voda iz puknutog radijatora pod pritiskom siklja ko gejzir
Zejnep

#17941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zejnep »

insomnia78 wrote:Sta ti nije jasno hljeba ti. Cujes npr “eksploziju” iz sobe zar nije logicno da udjes i vidis sta se desava? A vrela voda iz puknutog radijatora pod pritiskom siklja ko gejzir
Pa nije mi jasno da radijator moze puknuti tek tako, nicim izazvan. Onda svi, pa i mala djeca zivomo na po metra od kljucalog gejzira. I sta se deres na mene :twisted:
bingov buraz

#17942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bingov buraz »

Radijator ne moze eksplodirati,ako je supalj procuri,nije kotao.
archi_a

#17943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Kod nagle promjene pritiska može, a to je ono što nam rade iz toplana. Majku mu, ako je zatvoren sistem, onda je zavoren sistem. Zašto se ispušta voda u toku sezone grijanja. Tu je najveći problem i uglavnom kod novog puštanja dolazi do nabijanja zraka, vakuma ili začepljenja, jer u toj tečnosti ima svega, čak i komada hrdje.
Do sada su se izvlačili jer još očigledno niko od povrijeđenih nije išao do kraja sa tužbom. Ljudi odustanu jer nemaju novac da ulažu u tužbu, u stručnjake koji bi procijenili i dokazali to na sudu i da se sa njima ganjaju po sudovima.
Imam primjer, kod prijatelja je cijev vertikale (koja ide od podruma do zadnjeg sprata), nabubrila i raširila se (kao bruh) toliko da su morali kompletan taj dio mijenjati. Alipašino je bilo u pitanju.
AmirBaa

#17944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Zejnep wrote:
insomnia78 wrote:Sta ti nije jasno hljeba ti. Cujes npr “eksploziju” iz sobe zar nije logicno da udjes i vidis sta se desava? A vrela voda iz puknutog radijatora pod pritiskom siklja ko gejzir
Pa nije mi jasno da radijator moze puknuti tek tako, nicim izazvan. Onda svi, pa i mala djeca zivomo na po metra od kljucalog gejzira. I sta se deres na mene :twisted:
meni prije 7 dana pukao radijator (zgrada stara 12 godina) i poplavio mi stan. Nije belaj koliki je mogao biti jer smo na vrijeme vidjeli, ali da je curilo jos jedno sat bas bi belaj bio.
O'zone
Globalni moderator

#17945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Novinari opet koriste pogrešne izraze....ništa čudno.

Radijator može da pukne, doslovce se rascjepi na sastavu ili kod gusanih zna da prsne rebro i stvori se rupa.

Imao sam priliku da "spašavam" kod komšije stvari iz sobe kad je pukao radijator. Mlaz vode iz njega je išao preko čitave sobe. Voda vrela ne možeš prići pa smo improvizirali štit od dvije deke jedna preko druge i približavali se radijatoru dok nismo došli do ventila i zavrnuli dotok vode.

Vjerujem da je nastradala gospođa isto pokušavala uraditi. Tj zaustaviti vodu iz radijatora ali na žalost i pretrpjela povrede prilikom toga.

Neumjesne komentare zadržite za sebe
vješalica

#17946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ne razumijem samo kakav je to neumjesan komentar toplana d aje obaveza korisnika da odrzavaju ispravnost a sad da ventil pocne curiti moras kretene sa zovnes da odrade svoj dio posla zavrtanja i kretene iz odrzavanja koje mores dobiti iz 10 ujutro a vikendom nikako
svalise na zenu na pravdi boga svoje javasluke
nepass1

#17947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

bingov buraz wrote:Radijator ne moze eksplodirati,ako je supalj procuri,nije kotao.
moze, u gradacackoj je vrisnuo gusani radijator kod komsinice. usao u stan dnevni boravak bukvalno "okrecen" u sivo. stan se grijao na toplane.
Kinaski

#17948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kinaski »

vješalica wrote:ne razumijem samo kakav je to neumjesan komentar toplana d aje obaveza korisnika da odrzavaju ispravnost a sad da ventil pocne curiti moras kretene sa zovnes da odrade svoj dio posla zavrtanja i kretene iz odrzavanja koje mores dobiti iz 10 ujutro a vikendom nikako
pa isto kao sto ti svaljujes grasove javasluke na gradjane :wink: psst
zateznistub

#17949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

vješalica wrote:ne razumijem samo kakav je to neumjesan komentar toplana d aje obaveza korisnika da odrzavaju ispravnost a sad da ventil pocne curiti moras kretene sa zovnes da odrade svoj dio posla zavrtanja i kretene iz odrzavanja koje mores dobiti iz 10 ujutro a vikendom nikako
Zoveš li elektroprivredu kad ti rikne osigurač?
vješalica

#17950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zateznistub wrote:
Zoveš li elektroprivredu kad ti rikne osigurač?
ne zovem
ali ocekivati od zene 81 godine da se sama bavi kvarom u stanu je retardirano
njena reakcija je uobicajna vjerovatno je prisla da 'rijesi problem' ali podvuci perfidno u seljacko-prevarantskoj izjavi lopovske firme,da je maltene kriva sama...pa to samo mogu tamo i nigdje drugo
Last edited by vješalica on 23/12/2017 19:38, edited 1 time in total.
Post Reply