Republika Turska
- insomnia78
#17926 Re: Republika Turska
Jok. Sumska je nastala voljom naroda i bozijim davanjem
- @mba
#17928 Re: Republika Turska
MUNAFIK wrote:Eto prosvjetli nas...JedanOdBraceMorica wrote:Nije moguce da jos uvijek postoje delegati koji misle da je cirkus zvani "drzavni udar" uistinu bio drzavni udar![]()
wtf, dodjite sebi, ako nista ne pomaze onda malo vode preko masica dok nije kasno
Jok ono je bio sve u holivudskom stilu snimljeno u nekom studiju i nama pušteno da mislimo da se fakat desilo.
Vrlo ozbiljan državni udar koji je sprijecen od strane NARODA koji je izašao u milionima na ulice u sred noci... protiv toga nema oružja, osim ako ne želiš da pobiješ jedno 10 000 ljudi za noć...
nije drzavni udar zato sto nije uspio, da je kojim slucajem sve teklo kako su to planirali njemci i ostala bratija zu njih, bio bi drzavni!
nazalost su ih rusi zeznuli pa od udara postao poraz!
cijelu noc sam pratio te noci sta se desavalo, pratio sam zapadne medie i njihove izjave, vec se tada moglo vidjeti na cijoj su strani i ko je reziser svega!
samo napred amidza!!!
ne kontam sto su neki ljudi ovde na forumu moze se reci "opsjednuti" turskom, pustite ljude na miru vise imate svojih problema u bosni koliko hocete!
-
Bodkin
#17929 Re: Republika Turska
Najbolji su ovisto navijaju za tursku - iz njemacke
znaci odgovaraju njemacki liberalbi zakoni kad trebaju pljuvati po njoj i navijati za turke. Cudo da biko ne preseli u taj raj na zemlji
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#17930 Re: Republika Turska
to je sasvim normalno
- @mba
#17931 Re: Republika Turska
Bodkin wrote:Najbolji su ovisto navijaju za tursku - iz njemackeznaci odgovaraju njemacki liberalbi zakoni kad trebaju pljuvati po njoj i navijati za turke. Cudo da biko ne preseli u taj raj na zemlji
jes svi su u njemackoj rade i placaju porez toj drzavi njemackoj i ne rade protiv njemacke drzave i ne mijesaju se u unutrasnje stvari te zemlje, STO SVABE OCITO RADE U TURSKOJ....
i sve te vase price o tome "oni tamo u njemackoj, te ovo te ono" SU bullshit, ako se ne varam njemacka je te ljude sama sebi dovela kao radnu snagu!
-
Bodkin
#17932 Re: Republika Turska
@mba wrote:Bodkin wrote:Najbolji su ovisto navijaju za tursku - iz njemackeznaci odgovaraju njemacki liberalbi zakoni kad trebaju pljuvati po njoj i navijati za turke. Cudo da biko ne preseli u taj raj na zemlji
jes svi su u njemackoj rade i placaju porez toj drzavi njemackoj i ne rade protiv njemacke drzave i ne mijesaju se u unutrasnje stvari te zemlje, STO SVABE OCITO RADE U TURSKOJ....
i sve te vase price o tome "oni tamo u njemackoj, te ovo te ono" SU bullshit, ako se ne varam njemacka je te ljude sama sebi dovela kao radnu snagu!
Aha, slala avione u tursku po njih
- @mba
#17933 Re: Republika Turska
Bodkin wrote:@mba wrote:Bodkin wrote:Najbolji su ovisto navijaju za tursku - iz njemackeznaci odgovaraju njemacki liberalbi zakoni kad trebaju pljuvati po njoj i navijati za turke. Cudo da biko ne preseli u taj raj na zemlji
Aha, slala avione u tursku po njihturci zadovoljni bili u turskoj al svabo to na silu doveo
ocigledno nisi bas upucen sto se tice odlaska turskih drzavljana u svabiju!
- animals
#17934 Re: Republika Turska
Ovaj Erdogan ce na kraju ko i Staljin pola Turske u radne logore 
-
Bodkin
#17935 Re: Republika Turska
Znaci ti bi mene sad hladno ubjedjivao da turci ne idu u tursku jer im je bolje nego nekako svabe njih dovedu?@mba wrote:
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17936 Re: Republika Turska
kad je bio drzavni udar jedne noci sam dvije noci spavao 
-
ja71
#17937 Re: Republika Turska
Ne provaljuj se Bodkine, 60/70-tih su Nijemci motivisali gastarbajtere da dodju raditi. Na isti način je i 1. Generacija iz bivse Yu otišla u Njemačku.Bodkin wrote:Znaci ti bi mene sad hladno ubjedjivao da turci ne idu u tursku jer im je bolje nego nekako svabe njih dovedu?@mba wrote:
E druga je priča što je 30 god. Kasnije proizvodnja se automatizovala a kasnije otisla u Kinu pa su gastarbajteri bili prvi na udaru koji su gubili posao i zavrsavali na socijali. Pa sad neki ovdje seru kako stranci na Zapadu iskorištavaju sistem sto je daleko id istine. Njemačka svoj brzi uspon je (dijelom ) bazirala i na jeftinij radnoj snazi gastarbajtera
-
Bodkin
#17938 Re: Republika Turska
Sta bolan znaci motivisala? Ovaj gore pise kao da su ih njemci doslovno pohvatali po turskoj i doveli u njemacku.ja71 wrote:Ne provaljuj se Bodkine, 60/70-tih su Nijemci motivisali gastarbajtere da dodju raditi. Na isti način je i 1. Generacija iz bivse Yu otišla u Njemačku.Bodkin wrote:Znaci ti bi mene sad hladno ubjedjivao da turci ne idu u tursku jer im je bolje nego nekako svabe njih dovedu?@mba wrote:
E druga je priča što je 30 god. Kasnije proizvodnja se automatizovala a kasnije otisla u Kinu pa su gastarbajteri bili prvi na udaru koji su gubili posao i zavrsavali na socijali. Pa sad neki ovdje seru kako stranci na Zapadu iskorištavaju sistem sto je daleko id istine. Njemačka svoj brzi uspon je (dijelom ) bazirala i na jeftinij radnoj snazi gastarbajtera
I kako to ds nisu motivisali francuze ili svicarce? A i ako ih je motivisala tad, kako ih nije kasnije demotivisala bego i dalje rijeka turaka hoce u njemacku?
Kako mozete takve gluposti pisati.
- Putnik ali stvarno
#17939 Re: Republika Turska
Ma ljudi samo hoce da obidju rodbinu i odmah nazad kod Brkana, ko i nasi, to rodjeni turisti & poliglote,
nadasve on line patriote
nadasve on line patriote
-
ja71
#17940 Re: Republika Turska
Je li ti živiš u Njemackoj ?
Ponavljam : 60/70 su gastarbajteri bili u obostranom interesu i zato imaš i danas more gastarbajtera 3. Ili 4. Generacije. Nijemci su mogli zaustaviti priliv stranaca ali nisu nego su slali biroima za zaposljavanje oglase (izmedju ostalog i u bivsoj YU ) da traze radnike. Naravno da su teoretski mogli i Svajcarci doći da su bili spremni raditi za male pare. E to što se Njemačka precijenila i mislila da ce se gastarbajteri vratiti kućama posle 3 godine je druga priča .
Ponavljam : 60/70 su gastarbajteri bili u obostranom interesu i zato imaš i danas more gastarbajtera 3. Ili 4. Generacije. Nijemci su mogli zaustaviti priliv stranaca ali nisu nego su slali biroima za zaposljavanje oglase (izmedju ostalog i u bivsoj YU ) da traze radnike. Naravno da su teoretski mogli i Svajcarci doći da su bili spremni raditi za male pare. E to što se Njemačka precijenila i mislila da ce se gastarbajteri vratiti kućama posle 3 godine je druga priča .
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17941 Re: Republika Turska
jel ono brka ukino wikipediju... 
-
Bodkin
#17942 Re: Republika Turska
Dakle pitam po treci put, jel to znaci da nakon 70ih nema ni jednog turcina koji je dosao u njemacku? Stvarno vjerujete u ovo sto pisete?ja71 wrote:Je li ti živiš u Njemackoj ?
- animals
#17943 Re: Republika Turska
Ma pola Turske bi sad dosli u Njemacku i Austriju, da ih puste..Bodkin wrote:Dakle pitam po treci put, jel to znaci da nakon 70ih nema ni jednog turcina koji je dosao u njemacku? Stvarno vjerujete u ovo sto pisete?ja71 wrote:Je li ti živiš u Njemackoj ?
toliko je to bogata drzava..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17944 Re: Republika Turska
citam blokirali vikipediju u turskoj
kako ce sad studenti spremati ispite
kako ce sad studenti spremati ispite
-
ja71
#17945 Re: Republika Turska
Šta ti u stvari želiš reći?Bodkin wrote: Dakle pitam po treci put, jel to znaci da nakon 70ih nema ni jednog turcina koji je dosao u njemacku? Stvarno vjerujete u ovo sto pisete?
Šta nije tacno što sam napisao ?
Odakle si ti tako dobar poznavalac Turskog naroda ?
- Tito_i_Partija
#17946 Re: Republika Turska
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... l-security
Ovaj brko fakat nije normalan. Wikipedia mu opasnost po nacionalnu sigurnost.
Ovaj brko fakat nije normalan. Wikipedia mu opasnost po nacionalnu sigurnost.
- Sara03
#17947 Re: Republika Turska
A kad je bio... normalan? 
- Tito_i_Partija
#17948 Re: Republika Turska
Ma ne znam sta da ti kazem, jednostavno nemam adekvatnih rijeci da opisem ovo ludilo. Prvo novinari, pa onda profesori, i sad Wikipedia. Brko svoj narod svjesno vraca u feudalizam. 
- HAVANA
#17949 Re: Republika Turska
- HAVANA
#17950 Re: Republika Turska
Sad kad mi neko pokuca na vrata,kae jesi ti jebo brkinu nanu?