Karlin vulgarna? Ili sve to nabrojano.?cendlerbing wrote:ja mislila ti govoriš o karlinkimoonca wrote:Stekla ime po """""""""NAJBRUTALNIJA VEDRANA RUDAN
Nisam pametna, ne znam ništa, izgledam prosječno, pa idem nać neki način kako se nametnut... pisanom vulgarnoscu
Popularne stvari koje ne kontam
- djevojka bez imena
#17926 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- triconja
#17927 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A ovo?djevojka bez imena wrote:Karlin vulgarna? Ili sve to nabrojano.?cendlerbing wrote:
ja mislila ti govoriš o karlinki

Za neupucene ovo na slici je iz 40k univerzuma, uglavnom ovo su supervojnici i zene i muski, i jedni i drugi ekstremni fanatici a zenske pogotovo. Ovdje jedna takva zenska gleda "katalog" muskih vojnika
- Jack Be Nimble
#17928 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa naravno. U stvari nisam se se smijao reda radi, samo na sahranama stalno naletis na nešto komicno. Pogotovo ako je sa nasom rajom, ne može proći a da neko ne spomene maratonce. Bio sam na američkim sahranama ko je su sterilne i niko ništa ne govori, a žalost im je zato dernek u poredzenju sa nama.Njanjavi wrote:Jel kad koga od vas spopo smjeh na djenazi il sam jedini debil kojem se to desilo.
- Njanjavi
#17929 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Heller wrote:Umrla meni majka, i poredali se mi u onaj red, mama, dajdža, dajnica, rođak, ja itd.. i sad dajnica gleda tamo u neku tačku a saučešće izjavljuje neki patuljak (kako već, čovjek visok metar) a dajnica ga ne vidi on drži ruku i čeka, mene rođak udara po nozi i ja se okrećem i vidim situaciju , jedva sam se suzdržo. Kad ide od majke buraz obuko neke bijele tole na tregere i kačket, govori rođak, glaj Hajre isto molerNjanjavi wrote:Jel kad koga od vas spopo smjeh na djenazi il sam jedini debil kojem se to desilo.![]()
jedva se suzdržavo, još me grli materina kolegica i govori nemoj plakat a ja samo što nisam crko kasnije čučnem uz zid i izkleberim se
Hajro moler hahahahaha!
Lakse mi je odma kad nisam sam
-
Heller
#17930 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I Hajro je blenton teški, al ima 85 godina do prije dvije znao basketa igrat
Umro mu buraz, moje matere dajdža i pičimo na dženazu u SA on, moj dajdža i ja, i sad scena prva ja i on, govori on nekom čiči s beretkicom nije ga trideset godina vidio otkud ti musliman mene si u SK učlanio
kasnije mi sa strane nešto šušti on po kesi bombona traži neki ukus u po dženaze 
- Njanjavi
#17931 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sto ja volim tako lud narod u pm.
-
Fudo387
#17932 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dzenaza, umro lik ovdje, sabralo se ovo dijasporaca sto ima treba lika ukopat,Njanjavi wrote:Jel kad koga od vas spopo smjeh na djenazi il sam jedini debil kojem se to desilo.
Nekako to hodza poreda, stani ti tu, ti ovdje, da to lici na safove, i poce ono standardno, o besmislenosti dunjaluka, kako je smrt svima blizu, kako treba ovo, treba ono...i nikad jarane.
A vani zima, -20, srce ti hoce iskociti od hladnoce.
U neka doba cuje se glas iza, haj hodza ubrzaj pricu pa da ga ukopamo, dok nismo i mi svi za njim.
Minuta sutnje,
Konacno hodza izusti, haj’ nos’te ga, isto Zmaj od sipova.
Ja sam jarana sve glavom u rame udaro, trpio da ne pustim avaz...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17933 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Došli rahmetli nani na dženazu neka rodbina što su u međuvremenu prešli u vehabije, kad će ti njima amidža mrtav hladan:Fudo387 wrote:Dzenaza, umro lik ovdje, sabralo se ovo dijasporaca sto ima treba lika ukopat,Njanjavi wrote:Jel kad koga od vas spopo smjeh na djenazi il sam jedini debil kojem se to desilo.
Nekako to hodza poreda, stani ti tu, ti ovdje, da to lici na safove, i poce ono standardno, o besmislenosti dunjaluka, kako je smrt svima blizu, kako treba ovo, treba ono...i nikad jarane.
U neka doba cuje se glas iza, haj hodza ubrzaj pricu pa da ga ukopamo, dok nismo i mi svi za njim.
Minuta sutnje,
- vi neki rokeri, u kojem bendu svirate?!
- Bloo
- Globalna šefica
#17934 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ZZ topTomahawk11 wrote:Došli rahmetli nani na dženazu neka rodbina što su u međuvremenu prešli u vehabije, kad će ti njima amidža mrtav hladan:Fudo387 wrote:Dzenaza, umro lik ovdje, sabralo se ovo dijasporaca sto ima treba lika ukopat,Njanjavi wrote:Jel kad koga od vas spopo smjeh na djenazi il sam jedini debil kojem se to desilo.
Minuta sutnje,
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17935 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Amidža inače živi u Pragu 30 godina, s vjerom se u putu nije sreo, a inače mu ide crni humor (novinar, pisao je neke radove na tu temu).Bloo wrote:
ZZ top
Neko bi rekao da ih nije skontao, sumnjam da vehabija ima u Pragu, bar je tako izgledalo.
-
Heller
#17936 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja i dajdža obično zajedno idemo na te familijarne dženaze i sad mi smo nevjernici, došli na dženazu neke rodice u jedno selo i svi osim nas dvojice i još dvojice ne klanjaju, kad neki lik pita "domaćina" jesu i ona dvojica SrbiBloo wrote:ZZ topTomahawk11 wrote:Došli rahmetli nani na dženazu neka rodbina što su u međuvremenu prešli u vehabije, kad će ti njima amidža mrtav hladan:Fudo387 wrote: Dzenaza, umro lik ovdje, sabralo se ovo dijasporaca sto ima treba lika ukopat,
Minuta sutnje,
- Bloo
- Globalna šefica
#17937 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemanja, najgori od sve djeceHeller wrote:
Ja i dajdža obično zajedno idemo na te familijarne dženaze i sad mi smo nevjernici, došli na dženazu neke rodice u jedno selo i svi osim nas dvojice i još dvojice ne klanjaju, kad neki lik pita "domaćina" jesu i ona dvojica Srbi
-
Fudo387
- triconja
#17939 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije fazon ba klanjat da znas sta se uci, da se provjerava znaju li oni sto dolaze na te stvari kako sta ide smijem glavu dat da bi 70% ljudi bilo odstranjeno, nego je vise ono dodjes i gledas sta drugi rade i ponavljas, radi neke homogenosti.

- irac300
#17940 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slažem se. To je i svrha tog običaja. Mada se mogu složiti i sa @Zejnom, ima ljudi, pogotovu žena koje ti zaviruju u svako ćoše kuće, ne bi li našle paučinu, prašinu... da se može tračat. Nije mi do mene u tim momentima, a kamoli do toga imam li prašine u kući.Toffee karamela wrote:sve može mutirati i deformisati se pogotovo običaj ali ta funkcija odlaska na žalost ima itekako svoju logikuZejnep wrote:Nemoj majke ti da počnem pričati kolko je taj odlazak na žalost lijep, insanski obicaj nes dobrih bosanaca. Kad dođu sa žalosti one ženturače iz firne pa počnu pričati kakav je kome namještaj u kući, je li čisto, kakve su zavjese.
Znam zašto sam postavila ono pitanje i znam zašto se iščuđavam i negodujem.
dolazi se da se podijeli žalost s onima koji su u šoku a kafa i te tričarije se nose jer se zbog mnogo gostiju moraju spravljati pića, kafa, čaj i sl pa neka bar ima tog praha i šećera jer se nakuhaju litri i litri dok sve ne prođe...i jelo se nosi, bar u SA, da bar u tim prvim danima domaćica ne mora voditi brigu i o tome...i ono žderanje nakon sahrana, te tzv. daće meni nisu bile jasne sve dok se nisam nekoliko puta vratila u šoku sa kojekkvih sahrana i zarovila se odmah u frižider
- insomnia78
#17941 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Al peglate. Ima l ikaka veselija prica
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17942 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima. Ona sa Sebijom i Baketom. Alija i da ustane, ponovo bi legao kad bi vidio šta rade.
-
Heller
#17943 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ima keharenje na dženazamainsomnia78 wrote:Al peglate. Ima l ikaka veselija prica
-
kakavdanakneiskustvu
#17944 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Heller wrote:I Hajro je blenton teški, al ima 85 godina do prije dvije znao basketa igratUmro mu buraz, moje matere dajdža i pičimo na dženazu u SA on, moj dajdža i ja, i sad scena prva ja i on, govori on nekom čiči s beretkicom nije ga trideset godina vidio otkud ti musliman mene si u SK učlanio
kasnije mi sa strane nešto šušti on po kesi bombona traži neki ukus u po dženaze
- insomnia78
#17946 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Oj pa dje ba lezbejku za ramazan
- Zejnep
#17947 Re: Popularne stvari koje ne kontam
insomnia78 wrote:Oj pa dje ba lezbejku za ramazan
Ma de, pusti video. Da vidiš problema
- insomnia78
#17948 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gledo sam. Ono sa onim snimcima jel
- insomnia78
#17949 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni je veci sjeb bio kad sam vidio da ona ima 60 godina
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#17950 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovo je jedan od najhumanijih i najsmislenijih obicaja. Naravno, da je glup ako u to upletes mahaluse, ali onda je besmislena i svadba ili bilo koja aktivnost koja ih ukljucuje.Zejnep wrote:Da li se samo kod nas, u Bosni, ide "na žalost"?
Nije mi jasno ovo isjeđavanje po žalostima, ovo po kile kafe, kocka i štaznamštajoš.
Nema svako veliku familiju, puno prijatelja i nikad ne znas koliko tvoja posjeta moze pomoci ozaloscenom. Kod nas je obicaj da porodici u komsiluku odneses i neki rucak, jer pretpostavljas ili da im nije do kuhanja ili da nemaju vremena, a svejedno se jesti mora. Poneses i neku hediju, da imaju i sebi i gostima. Ako je bliza rodbina ili prijatelj, ponudis pomoc novcanu ili oko organizacije sahrane, dzenaze.