Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Crvene_brigade

#17926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

Radio Sarajevo wrote:Ma jok ba, treba čekati 246 godina da u RS-u pobijedi normalna stranka :D.
Slabi, tanki i jadni su "argumenti" kojima bezuspjesno nastojite opravdati i rehabiltovati zlocinacku organiziciju Radovana Karadzica (SDS) i nacionalisticko-lopovsku ekipu SDA-HDZ.

Izdaja, prevara i laganje glasaca su sinonimi politicke obmane nazvane Demokratska fronta-Zeljko Komsic.
ultima_palabra

#17927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:Jedino opravdanje ove koalicije je ulazak u vlast. Sta vrijede glasovi ako ces sjediti u opoziciji?

Pokusavati SDS ili SDA predstaviti kao dobre stranke koje trebaju biti u vlasti je prestrasno.
SDA treba biti u vlasti jer je narod tako glasao.

SDS ili SNSD također moraju biti u vlasti, jer bez njih vlasti ne može biti... a trenutno se više stvari može dogovoriti sa SDS-om. Njima strategija nije kočenje svega živog, mada sigurno neće dopustiti diranje u ustavna ovlaštenja šumske.

Čak bih mogao podržati ovu koaliciju kad bi važila samo na državnom nivou... međutim, mislim da će ovo SDA iskoristiti da nastavi sa zulumom na nižim nivoima, a DF će im poslužiti kao zgodan smokvin list kad svi skontaju da je car (budžet) go :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#17928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote:Jedino opravdanje ove koalicije je ulazak u vlast. Sta vrijede glasovi ako ces sjediti u opoziciji?

Pokusavati SDS ili SDA predstaviti kao dobre stranke koje trebaju biti u vlasti je prestrasno.
SDA treba biti u vlasti jer je narod tako glasao.

SDS ili SNSD također moraju biti u vlasti, jer bez njih vlasti ne može biti... a trenutno se više stvari može dogovoriti sa SDS-om. Njima strategija nije kočenje svega živog, mada sigurno neće dopustiti diranje u ustavna ovlaštenja šumske.

Čak bih mogao podržati ovu koaliciju kad bi važila samo na državnom nivou... međutim, mislim da će ovo SDA iskoristiti da nastavi sa zulumom na nižim nivoima, a DF će im poslužiti kao zgodan smokvin list kad svi skontaju da je car (budžet) go :D
Podrzavali mi ili ne, vlast se s nekim mora formirati. A s obzurim da su igri sve vec ofucane i dokazano kriminalne stranke, ne moze nam se koalicija ni svidjati. Sve je to jasno.

Samo kazem da ne treba sad braneci DF velicati SDS,
Adriatic

#17929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Ovo sve isto kao sa SDP-om 2010. :D
nosara

#17930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

milonja wrote:
johntra wrote:
milonja wrote: sds se promjenio
a spram laktaškog čobana krmeta, predstavlja ipak manje zlo...trenutno
u šta se promijenio? u naivnu ovčicu ili?
pa bar ne kenjaju non stop kao laktaško krme o referendumu i ocepljenju, sa čime su se popeli svakom živom na kurac
za početak ...dovoljno
a dalje...vidjet ćemo ih
Dakle, prica o referendumu i otcjepljenju je gora po ovu drzavu od realizovanog genocida...? Ti si neki idiot...?
AlfaKentaur

#17931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by AlfaKentaur »

Zeljko i DF su ulaskom u ovu kombinaciju pokazali hrabrost i odgovornost. :thumbup: :bih:

Kukavice sa strane pljuju
nosara

#17932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

milonja wrote:
nosara wrote:
milonja wrote: pa bar ne kenjaju non stop kao laktaško krme o referendumu i ocepljenju, sa čime su se popeli svakom živom na kurac
za početak ...dovoljno
a dalje...vidjet ćemo ih
Dakle, prica o referendumu i otcjepljenju je gora po ovu drzavu od realizovanog genocida...? Ti si neki idiot...?
prije da si ti idiot...a to laktaško krme i stranka mu priznali genocid i ne negiraju ga
a to što nisu konkretno učestvovali je samo splet okolnosti da tada nisu postojali a što ne znači da ne bi isto uradili da su imali priliku ili da sutra isto to ne bi učinli...
ako misliš da ne bi i da se razlikuju nešto do sds, onda si stvarno idiot
Pa volino nije dodik od jucer... Da je htio bio bi dio sds-a, a ne u opoziciji... Istu pricu ce pricat i sds cim zasjednu jer bez te zvake u rs-u ne mozes bit na vlasti...

Ostaje cinjenica da je zlatni ljiljan amnestirao sds... Sto je samo po sebi simpaticno... :D
nosara

#17933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

AlfaKentaur wrote:Zeljko i DF su ulaskom u ovu kombinaciju pokazali hrabrost i odgovornost. :thumbup: :bih:

Da su ljiljan i parmaci pred izbore najavili koaliciju sa kleronacistima dobili bi kurcinu a ne glasove... To jeste hrabro, ali nije za pohvalu...
radostan dan

#17934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

nosara wrote:
Ostaje cinjenica da je zlatni ljiljan amnestirao sds... Sto je samo po sebi simpaticno... :D
osim borbe za vlast, što je i normalno za svaku pol. partiju, ja vjerujem da sds igra po notama stranaca i zbog toga jer im je (a u vezi buduće presude karadžiću) zaprijećeno mogućnošću zabrane političkog rada i djelovanja.

mđt, oni izgleda dobiše legitimitet i legalitet odakle su se najmanje nadali, i to prije presude.
Havatar

#17935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Oni koji pričaju kako je SDA u Bosni gora i neprihvatljivija od HDZ i SNSD se čude kako je to SDS prihvatljiviji od SNSD :-)
nosara

#17936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

radostan dan wrote:
nosara wrote:
osim borbe za vlast, što je i normalno za svaku pol. partiju, ja vjerujem da sds igra po notama stranaca i zbog toga jer im je (a u vezi buduće presude karadžiću) zaprijećeno mogućnošću zabrane političkog rada i djelovanja.

mđt, oni izgleda dobiše legitimitet i legalitet odakle su se najmanje nadali, i to prije presude.
Ma cijeli "projekat" df-a i ovog plana je americki picvajz... Jedan od mnogih u nizu koji nista dobro nece donijet ovom narodu...

Valja nama preko rijeke... :D
lerdi

#17937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Na prvu koalicija je katastrofa i čini se kao izdaja nekih principa za koje se stranka zalagala od samog početka. Na drugu, uz malo odklona i uz malo objektivnog pogleda na stvarnost koja nas okružuje, ovaj potez bi mogao donijeti državi puno toga dobrog. Željko je po meni ovim dokazao, iako sam na prvu bio jako ljut na njega, da mu je fakat država ispred stranke jer ovaj potez može istu srozat do dna. Ipak ova država jednostavno nema još puno prilika i neće joj se njih još puno ukazati. MZ je odlučila da proba još jednom i jednostavno ova prilika se nije smijela propustiti. Definitivno mi postaje jasno da se oni sa nama ne misle do narednog milenija zajebavati. Zbog toga se koliko vidim i pokušava ići na maksimalnu relaksaciju odnosa sa Hrvatima iako je to protivno nekim principima same stranke. U svakom slučaju mislim da ne treba osuđivati ovu koaliciju unaprijed, iako i sami znamo ko su partneri u istoj, jer će ono što dobijemo kao rezultat iste biti najbolji pokazatelj da li je trebalo ili nije trebalo ulaziti u ovu avanturu. DF i Željko imaju MZ na svojoj strani u ovoj priči, a to se može vidjeti iz dosta natpisa koji se pojavljuju u medijama ovih dana, i ostaje nam da vidimo da li je to dovoljno da se neke stvari pomaknu sa mrtve tačke. Naravno isto tako se nadam da postoje određeni rokovi koji su definisani za sprovođenje pojedinih tačaka i faza potpisanog dokumenta. Od DF-a očekujem da se ti rokovi javno objave i da ukoliko koalicioni partneri budu otezali sa dizanjem ručica za dogovoreno izađu iz koalicije jer sve suprotno tome je ostajanje u vlasti pod svaku cijenu. Kako i sami rekoše da neće ulaziti u vlast pod svaku ciijenu, tako nek ne ostaju u istoj pod svaku cijenu. Mnogi su to radili prije njih pa vidjesmo gdje završiše.
Crvene_brigade

#17938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

AlfaKentaur wrote:Zeljko i DF su ulaskom u ovu kombinaciju pokazali hrabrost i odgovornost. :thumbup: :bih:

Objasni prevarenim glasacima tzv. Demokratske fronte taj hrabri cin, odnosno ulazak u koaliciju sa nacionalisticko-lopovskom ekipom olicenoj u SDS-SDA-HDZ. :lol:
AlfaKentaur

#17939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by AlfaKentaur »

Gledati Dodika kako kmeci... neprocjenjivo. ;)
ultima_palabra

#17940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:
nosara wrote:

Meni je to pomalo stara priča... valjda bi se više entitet trebao brinuti za legalitet i legitimitet nego stranka? Karadžić je radio to što je radio kao predsjednik i vrhovni komandant toga nečega, ne kao predsjednik SDS-a... Ako SDS nije zabranjen 1996. neće ni sad.
nosara

#17941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

lerdi wrote:Na prvu koalicija je katastrofa i čini se kao izdaja nekih principa za koje se stranka zalagala od samog početka. Na drugu, uz malo odklona i uz malo objektivnog pogleda na stvarnost koja nas okružuje, ovaj potez bi mogao donijeti državi puno toga dobrog. Željko je po meni ovim dokazao, iako sam na prvu bio jako ljut na njega, da mu je fakat država ispred stranke jer ovaj potez može istu srozat do dna. Ipak ova država jednostavno nema još puno prilika i neće joj se njih još puno ukazati. MZ je odlučila da proba još jednom i jednostavno ova prilika se nije smijela propustiti. Definitivno mi postaje jasno da se oni sa nama ne misle do narednog milenija zajebavati. Zbog toga se koliko vidim i pokušava ići na maksimalnu relaksaciju odnosa sa Hrvatima iako je to protivno nekim principima same stranke. U svakom slučaju mislim da ne treba osuđivati ovu koaliciju unaprijed, iako i sami znamo ko su partneri u istoj, jer će ono što dobijemo kao rezultat iste biti najbolji pokazatelj da li je trebalo ili nije trebalo ulaziti u ovu avanturu. DF i Željko imaju MZ na svojoj strani u ovoj priči, a to se može vidjeti iz dosta natpisa koji se pojavljuju u medijama ovih dana, i ostaje nam da vidimo da li je to dovoljno da se neke stvari pomaknu sa mrtve tačke. Naravno isto tako se nadam da postoje određeni rokovi koji su definisani za sprovođenje pojedinih tačaka i faza potpisanog dokumenta. Od DF-a očekujem da se ti rokovi javno objave i da ukoliko koalicioni partneri budu otezali sa dizanjem ručica za dogovoreno izađu iz koalicije jer sve suprotno tome je ostajanje u vlasti pod svaku cijenu. Kako i sami rekoše da neće ulaziti u vlast pod svaku ciijenu, tako nek ne ostaju u istoj pod svaku cijenu. Mnogi su to radili prije njih pa vidjesmo gdje završiše.
Ovom koalicijom i komsic daje legitimitet podjeli drzave na nacionalne torove... Stara prica, jos jedan novi, neocekivani akter... Opet, po ko zna koji put, da je pred izbore otkrio karte ne bi presao prag ni u Ivana Krndelja...

BiH nema buducnosti ako sa politicke scene nestane gradjanska opcija... Ovim sramotnim "planom" upakovanim u obecane "integracije" lagano se ideja BiH svodi na utopiju...
dustaban

#17942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

JA predlazem da se ovi pljuvaci malo suzdrze da vidimo brate sta ce na kraju od svega ispasti.

A ja slutim, skinu li Dodika, vrate Chovica u Federaciju i uspostave funkcionalan sistem... Komsic ce biti kandidat za Nobelovu nagradu!

:mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

dustaban wrote:JA predlazem da se ovi pljuvaci malo suzdrze da vidimo brate sta ce na kraju od svega ispasti.

A ja slutim, skinu li Dodika, vrate Chovica u Federaciju i uspostave funkcionalan sistem... Komsic ce biti kandidat za Nobelovu nagradu!

:mrgreen:

izgleda da se ti još nisi probudio iz sna Slućajni Prolaznik a spasitelj :roll:
radostan dan

#17944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:

Meni je to pomalo stara priča... valjda bi se više entitet trebao brinuti za legalitet i legitimitet nego stranka? Karadžić je radio to što je radio kao predsjednik i vrhovni komandant toga nečega, ne kao predsjednik SDS-a... Ako SDS nije zabranjen 1996. neće ni sad.
ne znam...to sam pročitao još prošle godine, na-buka- ili -frontal-, a oni su spram vlasti u rs izrazito -antiprotivni-...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#17945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Admir_1984 »

lerdi wrote:Na prvu koalicija je katastrofa i čini se kao izdaja nekih principa za koje se stranka zalagala od samog početka. Na drugu, uz malo odklona i uz malo objektivnog pogleda na stvarnost koja nas okružuje, ovaj potez bi mogao donijeti državi puno toga dobrog. Željko je po meni ovim dokazao, iako sam na prvu bio jako ljut na njega, da mu je fakat država ispred stranke jer ovaj potez može istu srozat do dna. Ipak ova država jednostavno nema još puno prilika i neće joj se njih još puno ukazati. MZ je odlučila da proba još jednom i jednostavno ova prilika se nije smijela propustiti. Definitivno mi postaje jasno da se oni sa nama ne misle do narednog milenija zajebavati. Zbog toga se koliko vidim i pokušava ići na maksimalnu relaksaciju odnosa sa Hrvatima iako je to protivno nekim principima same stranke. U svakom slučaju mislim da ne treba osuđivati ovu koaliciju unaprijed, iako i sami znamo ko su partneri u istoj, jer će ono što dobijemo kao rezultat iste biti najbolji pokazatelj da li je trebalo ili nije trebalo ulaziti u ovu avanturu. DF i Željko imaju MZ na svojoj strani u ovoj priči, a to se može vidjeti iz dosta natpisa koji se pojavljuju u medijama ovih dana, i ostaje nam da vidimo da li je to dovoljno da se neke stvari pomaknu sa mrtve tačke. Naravno isto tako se nadam da postoje određeni rokovi koji su definisani za sprovođenje pojedinih tačaka i faza potpisanog dokumenta. Od DF-a očekujem da se ti rokovi javno objave i da ukoliko koalicioni partneri budu otezali sa dizanjem ručica za dogovoreno izađu iz koalicije jer sve suprotno tome je ostajanje u vlasti pod svaku cijenu. Kako i sami rekoše da neće ulaziti u vlast pod svaku ciijenu, tako nek ne ostaju u istoj pod svaku cijenu. Mnogi su to radili prije njih pa vidjesmo gdje završiše.
isto se ovako opravdavao sdp prije 4 godine kada je koalirao sa sda. vidjećemo kada poslanici df-a u raznim parlamentima svakog mjeseca na računima budu imali 5-7 milja hoće li izlaziti iz koalicije ako ovi drugi ne budu dizali ruke.
Styling

#17946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Radio Sarajevo wrote:
Styling wrote:Dakle, Željko Komšić, samoproklamovani patriota, zlatni ljiljan i borac, hladno uđe u koaliciju sa onima sa kojima se gledao preko nišana, koji su mu ubili 8000 sunarodnjaka u Srebrenici s jedne strane i sa onima koji žele rastočiti ovu državu i napraviti privatni pašaluk odbranih porodica u kojem će neprikosnoveno vladati s druge strane i nudi sve trećima koji žele treći entitet za 9% hrvata koliko ih ima u državi. Briljantno!
Evo i tebi ista poruka.

Nisam advokat DF-a, ali brate znaš li ti računati? Kako misliš da DF ili bilo koja slična stranka IKAD izbjegne koaliciju "s onim koji su nas ubijali", kad u hrvatskim i srpskim dijelovima NE POSTOJI normalna partija? Ne ulazi se u politiku da bi vječno bio u opoziciji, nego da se uradi koliko se može.

To su ti osnovne računske radnje, nije toliko teško. Sjedi i saberi koliko ko ima glasova, pa se onda vrati na forum i predstavi nam formulu za apsolutnu pobjedu ljevice u BiH, vjerujem da će te mnogi podržati :).
Nije morao u koaliciju, ali draga vlast. Nisu Hanka i ostala ekipa ušli u DF da bi bili opozicija. O tome se radi. U vlast po svaku cijenu.
The BEN10

#17947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Styling wrote:Nije morao u koaliciju, ali draga vlast. Nisu Hanka i ostala ekipa ušli u DF da bi bili opozicija. O tome se radi. U vlast po svaku cijenu.
SDP junoše ne popuštaju na ovoj temi. Ruže li Komšića ruže. Jao, jao... :lol:
lerdi

#17948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

nosara wrote:
Ovom koalicijom i komsic daje legitimitet podjeli drzave na nacionalne torove... Stara prica, jos jedan novi, neocekivani akter... Opet, po ko zna koji put, da je pred izbore otkrio karte ne bi presao prag ni u Ivana Krndelja...

BiH nema buducnosti ako sa politicke scene nestane gradjanska opcija... Ovim sramotnim "planom" upakovanim u obecane "integracije" lagano se ideja BiH svodi na utopiju...
Ovom pričom Komšić pokušava otkočiti stvari u državi. To i čorav vidi. Dodik kao glavni kočničar je sklonjen u stranu, malom od palube Čoviću se daje i više nego što zaslužuje kako više ne bi kmečao a EU i MZ prave nove pristupe prema BiH nebili je ovakvu nakardnu ugurali u te svoje saveze. Mi smo podjeljeno društvo i sami se integrirati nećemo. To je dokazano u ovih skoro 20 godina nakon rata. Jedini način je da nas neko "veliki" prigrli i u tom zagrljaju reformiše. To je sva pamet. Jedino što sa naše strane mora doći je želja da nas taj neko "veliki" prigrli. Sve ostalo će samo po sebi doći. Zakoni EU su i više nego građanski orjentisani pa sam pokušaj ulaska u jednu takvu zajednicu je veliki korak ka građanskoj BiH.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

KOLUMNE
Željko nije Zlatko
Vildana, draga Vildana :roll:
lerdi

#17950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Admir_1984 wrote:
isto se ovako opravdavao sdp prije 4 godine kada je koalirao sa sda. vidjećemo kada poslanici df-a u raznim parlamentima svakog mjeseca na računima budu imali 5-7 milja hoće li izlaziti iz koalicije ako ovi drugi ne budu dizali ruke.
Ma DF i SDP nisu ni blizu u istoj ravni. SDP je bio pobjednik izbora, imao podršku MZ ali su napravili toliko kikseva da su na kraju sami sebe sahranili. DF nema ni blizu veliki mandat koliki je SDP imao. Na kraju krajeva SDP je mogao bez SDA i HDZ-a, DF ne može. ;)
Post Reply