Nevjerovatno kako je frajer samo sebi otišao u kontru.Velkoski wrote:Lešio se sa izvaljenim krstEvima sa groblja, a morališe današnjim navijačima
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Logovan
#17926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Dr. Kuca
#17927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisam upratio sta je bilo sa onom curom silovanom? Jesul izasla imena i prezimena?
- uglavnomja
#17928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Velkoski wrote:Lešio se sa izvaljenim krstEvima sa groblja, a morališe današnjim navijačima
vidis sta je iskustvo ...
niko nije mrtav ostao. a vaspitne mjere ocito i danasd jeluju. Ocito da niko nije ponio nozeve, palice, pogotovo pistolje ... nego je bio trenutak inspiracije.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ha ajde ti to objasni ovim danasnjim napujdanim marincima...u stvari kad im stvarno policija pocne objasnjavati kao u gornjem opisu onda ce valjda skontati koliko su kospe zdrave za prostatu u odnosu na pandrek. Iskreno molim boga da se taj dan sto prije desi i ponovo se pojave jedan Jozo i jedna Marica!!!!Dozer wrote:Meni je preko 40, ali evo - ni ja ne razumijem. Bio navijac prije rata, ali ovo ovako kako se danas ponasaju "navijaci" nikad nije bilo. Zato vise i ne gledam domacu ligu.
Dovoljno mi je samo kad vidim rulju kako se ponasa... Nema to vise nikakve veze ni sa sportom ni sa navijanjem. Ovo je, jednostavno receno, odron.
I, da - danasnje "navijace", koji na utakmice idu samo kako bi istresali neke svoje, ko zna kakve frustracije, i treba da kontrolisu specijalci. I to na nacin kako je to bilo i prije '92. Naravno, vecina danasnjih navijaca nema ni pojma kako je to izgledalo.
Da vam docaram - na utakmicama nije bilo vise od 20-ak drotova, i to obicnih, ne specijalaca, pa nikakvih budalastina nije bilo. Razlog jasan - nije se isplatilo biti "zajeban" i glumatati "silu", jer te onda zatvore u maricu, pa pravu silu prvo dobro osjetis do stanice, a onda ti je i te kako potvrde u stanici.
I onda izadjes odatle nakon 24 ili 48h, kako se njima cejfne, pa na sljedecu tekmu odes s dosta kospica i sjedis k'o bubica (a i ne mozes se bas nesto pretjerano bacakati jos uvijek...bole bubrezi i ledja), i na prvi znak bilo kakvog sranja, pa cak i onog verbalnog, brze-bolje zbrises na bar kilometar od stadiona. Jer, ako te se opet docepaju, onda na sljedeci tekmu ne mozes ni otici jer ne mozes na noge.
A zalit se mozes jedino Nailovoj materi.
Cak nije bilo ni da te babo spasi. Tacnije, nije babo ni pomisljao da ide u muriju - ako si zasr'o, nek' te olese. Ko ti @ebe mater kad se qrcis.
- Edin H.
#17930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jes't, da nije Hase drota iz cipela izbio na kosarkaskoj utakmici Bosnehrasno38 wrote:Ha ajde ti to objasni ovim danasnjim napujdanim marincima...u stvari kad im stvarno policija pocne objasnjavati kao u gornjem opisu onda ce valjda skontati koliko su kospe zdrave za prostatu u odnosu na pandrek. Iskreno molim boga da se taj dan sto prije desi i ponovo se pojave jedan Jozo i jedna Marica!!!!Dozer wrote:Meni je preko 40, ali evo - ni ja ne razumijem. Bio navijac prije rata, ali ovo ovako kako se danas ponasaju "navijaci" nikad nije bilo. Zato vise i ne gledam domacu ligu.
Dovoljno mi je samo kad vidim rulju kako se ponasa... Nema to vise nikakve veze ni sa sportom ni sa navijanjem. Ovo je, jednostavno receno, odron.
I, da - danasnje "navijace", koji na utakmice idu samo kako bi istresali neke svoje, ko zna kakve frustracije, i treba da kontrolisu specijalci. I to na nacin kako je to bilo i prije '92. Naravno, vecina danasnjih navijaca nema ni pojma kako je to izgledalo.
Da vam docaram - na utakmicama nije bilo vise od 20-ak drotova, i to obicnih, ne specijalaca, pa nikakvih budalastina nije bilo. Razlog jasan - nije se isplatilo biti "zajeban" i glumatati "silu", jer te onda zatvore u maricu, pa pravu silu prvo dobro osjetis do stanice, a onda ti je i te kako potvrde u stanici.
I onda izadjes odatle nakon 24 ili 48h, kako se njima cejfne, pa na sljedecu tekmu odes s dosta kospica i sjedis k'o bubica (a i ne mozes se bas nesto pretjerano bacakati jos uvijek...bole bubrezi i ledja), i na prvi znak bilo kakvog sranja, pa cak i onog verbalnog, brze-bolje zbrises na bar kilometar od stadiona. Jer, ako te se opet docepaju, onda na sljedeci tekmu ne mozes ni otici jer ne mozes na noge.
A zalit se mozes jedino Nailovoj materi.
Cak nije bilo ni da te babo spasi. Tacnije, nije babo ni pomisljao da ide u muriju - ako si zasr'o, nek' te olese. Ko ti @ebe mater kad se qrcis.
O cemu li se ovdje prica?
- Dozer
#17931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Black swan wrote:mislim da je ovo za internet meme
lešio se s policijom i navijačima 1989
morališe današnjim navijačima
Vas dvojica imate malo pogresnu sliku, jer:Velkoski wrote:Lešio se sa izvaljenim krstEvima sa groblja, a morališe današnjim navijačima
1. Ja u zivotu nisam ostetio tudju stvar, a pogotovo ne grob (glave, vilice, rebra, ruke i noge u to ne racunam), niti sam prvi ista zapoceo. Uvijek upadao u frku radi raje.
2. U zivotu nisam nekoga prvi ni provocirao, a kamoli udario. Vracam uvijek tri puta rigoroznije, cinjenica.
3. U toj tadasnjoj tuci, u kojoj je ucestvovalo preko 100 ljudi, ja nisam ni dobacio do groblja, nego samo do kruga Zetre, pa nas (glupake) murija pobrala u onom magacinsko-servisnom tunelu gdje je zbrisala grupa "onih", a pobrase nas jer nije bilo drugog izlaza osim onog jednog
4. U toj tuci ja se ne sjecam da je iko bio izboden ili upucan. Polomljenih je bilo, ali mrtvih - niko. Razlog opet jasan - da te murija uhvatila s tim djelom, odmah bi popusio mjesec pritvora, a tamo bi te uredno plehali svaki dan. I opet - mog'o si se zalit Nailovoj materi.
Ja nisam ni rekao da su danas svi navijaci stoka, ali dobar dio jeste, i sigurno procentualno puno veci dio od prijeratnog.
Nemojte da se lazemo - prije se na utakmice islo radi utakmica, a ako ispadne frka iz nje i od nje se nije bjezalo. Sve za raju!
Danas je obratno - masa na utakmice, pogotovo s klubovima druge " nacionalnosti", ide radi namjerne frke, a ne radi utakmice.
Danas su sila i kabadahijstvo postali nekakva prirodna norma ponasanja. Svi su zajebani do jaja, svi nosaju utoke i svi se nesto kurce, ali samo kad nisu sami. Ako su bar dvojica, odmah kurcenje, ali pozeljno je da ih je bar 3+. Ali, isti ti kad su sami, samo sto u gace ne pisaju ako se sretnu s nekim s kim su ranije zakuhali u gomili.
Ali polako... Ja predvidjam vrlo skoro samoorganizovanje normalnih gradjana, a medju njima ima i te kako stvarno zajebanih i opasnih likova kojima je pun klinac stnja u gradu, a onda... Bice " jao, majko...gdje su nam "fina" djeca"...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
preozbiljan si
ne trosi toliko energije na forum i slova na ekranu sto smo mi svi
ne trosi toliko energije na forum i slova na ekranu sto smo mi svi
- insomnia78
#17933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jebo te led dje, u kojoj drzavi i pod kojom milicijom, stasase Celo i Juka, likovi kakvim i danas nema ravnih u sarajevskom kriminalnon miljeu
Kako to na njih preodgojno ne uticase pendrek, marica i 'ladna vlazna soba
- Edin H.
#17934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
insomnia78 wrote:Jebo te led dje, u kojoj drzavi i pod kojom milicijom, stasase Celo i Juka, likovi kakvim i danas nema ravnih u sarajevskom kriminalnon miljeu
Koji Chelo, I ili II?
A zaboravili ste Dragisu kad je sa Ismetom onu babu sto su joj pljackali stan, zamotao u cilim. Ili kad je Dragisa zbo klinca, jer mu nije dao romane. Pa onda tuziteljici poslase ono dijete da je ubije, pa se mali prepao
Murija ko murija, vazda bila ista, udarala na koga smije i smatrala da moze, a kad shanko zagalami sto ga zaustavljaju, tisina
Preporucio bih dozeru da malo prelista ovu temu
http://forum.klix.ba/momci-sa-sarajevsk ... 24179.html
- DaysleepeR
#17935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ćelo rat dočekao u Zenici, a i Juka je bio preodređen. Stasali su kako je SDA demokratija jačalainsomnia78 wrote:Jebo te led dje, u kojoj drzavi i pod kojom milicijom, stasase Celo i Juka, likovi kakvim i danas nema ravnih u sarajevskom kriminalnon miljeu
Da ne pričam da su bili idoli samo u svojim malim mahalama, a kako dođe demokratija, sa naslovnica su se smješili, celebrity postali.
- Edin H.
#17937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Oni jesu bili celebrities, pa nece valjda novine pisati o nekakvome inzinjeru sto je otisao na posao i sjedio 10 sati za kompjuterom.DaysleepeR wrote:Ćelo rat dočekao u Zenici, a i Juka je bio preodređen. Stasali su kako je SDA demokratija jačalainsomnia78 wrote:Jebo te led dje, u kojoj drzavi i pod kojom milicijom, stasase Celo i Juka, likovi kakvim i danas nema ravnih u sarajevskom kriminalnon miljeu
Da ne pričam da su bili idoli samo u svojim malim mahalama, a kako dođe demokratija, sa naslovnica su se smješili, celebrity postali.
Sjecam se u ratu kad su roknuli Ismeta, gori Bosna na sve strane, UN konferencija za stampu, cijelo vrijeme se samo prica da li ce Karadzic odobriti da Ismet izadje na lijecenje u Italiju.
A prije toga naslovnica "Ratnih Dana", kaze Ismet, rat ga vise ne interesuje, samo business
Jedino sto ga Zeljini navijaci nisu ispostavali na Kosevu, poslije rata, kad se vozao fijakerom
- cvrčak_na_hedonizmu
#17938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Đeš ispred Juga prolaziti sa fijakerom, a pitar 
-
Paul F.
#17939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vala baš. Ako se ne varam, oni su kod roditelja živjeli pred rat. A jesu bili opasni i takvi bi u drugim okolnostima barem mogli stan platiti.DaysleepeR wrote:Ćelo rat dočekao u Zenici, a i Juka je bio preodređen. Stasali su kako je SDA demokratija jačalainsomnia78 wrote:Jebo te led dje, u kojoj drzavi i pod kojom milicijom, stasase Celo i Juka, likovi kakvim i danas nema ravnih u sarajevskom kriminalnon miljeu
-
nema me tamo
#17940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Još nije uhapšen ubica Adnana Sačina?
- zateznistub
#17941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo prosto nije tacno! Znam licno osobu, prijratnog drota koji je mlatio i Juku i Edu omerovica. A bio prisutan ka su Omerovica trpali u maricu i lmatili ga..Edin H. wrote:insomnia78 wrote:Jebo te led dje, u kojoj drzavi i pod kojom milicijom, stasase Celo i Juka, likovi kakvim i danas nema ravnih u sarajevskom kriminalnon miljeu
Koji Chelo, I ili II?![]()
A zaboravili ste Dragisu kad je sa Ismetom onu babu sto su joj pljackali stan, zamotao u cilim. Ili kad je Dragisa zbo klinca, jer mu nije dao romane. Pa onda tuziteljici poslase ono dijete da je ubije, pa se mali prepao, nije opucao iz pistolja. A bio je cirkus i kada su Juku oni iz Pjafa ganjali.
Murija ko murija, vazda bila ista, udarala na koga smije i smatrala da moze, a kad shanko zagalami sto ga zaustavljaju, tisina![]()
Preporucio bih dozeru da malo prelista ovu temu![]()
-
VjecitiStudent
#17942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne zaboravljajte da smo krajem 1990. dobili demokratiju, i s njom SDA-ovog piljara na mjestu ministra unutrašnjih poslova.
- drndalo
#17943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Murija je mlatila i njih, ali nekima od njih nije bilo pomoci jer su bili patoloski slucajevi... Juka, npr... On je volio i dobiti batine, samo da se nesto desava... Jednostavno, kratak spoj u glavi i zdravo... Takvih je od svih potencijalnih "problematicnih" uvijek bilo 5-10%... I njima nije bilo pomoci dok ih neko trajno ne ohladi... Ostalih 90% "mangupa" (kao ovih koji kao sada prosipaju silu kad su u kolicini, ili kada imaju utoku protiv nekoga ko je nema) bi nakon prvih uspjesnih "lesenja" od strane murije skontali da im se ta struka ipak ne svidja toliko da bi to redovno ponavljali bar 6x godisnje...zateznistub wrote:Ovo prosto nije tacno! Znam licno osobu, prijratnog drota koji je mlatio i Juku i Edu omerovica. A bio prisutan ka su Omerovica trpali u maricu i lmatili ga..Edin H. wrote:insomnia78 wrote:Jebo te led dje, u kojoj drzavi i pod kojom milicijom, stasase Celo i Juka, likovi kakvim i danas nema ravnih u sarajevskom kriminalnon miljeu
Koji Chelo, I ili II?![]()
A zaboravili ste Dragisu kad je sa Ismetom onu babu sto su joj pljackali stan, zamotao u cilim. Ili kad je Dragisa zbo klinca, jer mu nije dao romane. Pa onda tuziteljici poslase ono dijete da je ubije, pa se mali prepao, nije opucao iz pistolja. A bio je cirkus i kada su Juku oni iz Pjafa ganjali.
Murija ko murija, vazda bila ista, udarala na koga smije i smatrala da moze, a kad shanko zagalami sto ga zaustavljaju, tisina![]()
Preporucio bih dozeru da malo prelista ovu temu![]()
E tu je osnovna razlika izmedju tadasnjeg SISTEMA (kakav god, bio je SISTEM), i sadasnjeg NESISTEMA (gdje je nedostatak sistema upravo SISTEM)... Uh, upravo pobih sam svoju tezu...
-
VjecitiStudent
#17944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ko kaže da sad nema sistema, murija i klošari su sada dvije čete iste vojske.
- Banksy
#17945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Istina. Kad smo kao baš male curice prvi put izašle u grad, plašilo nas (preventivno) pričajući legende o nekim silovateljima, Ćeli, Njufku i Dragiši, koji robijaju u Zenici.DaysleepeR wrote:Ćelo rat dočekao u Zenici, a i Juka je bio preodređen. Stasali su kako je SDA demokratija jačalainsomnia78 wrote:Jebo te led dje, u kojoj drzavi i pod kojom milicijom, stasase Celo i Juka, likovi kakvim i danas nema ravnih u sarajevskom kriminalnon miljeu
edit: a onda nas je obasjalo sunce demokraCije ...
- Dozer
#17946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
C,c,c...
Ja odrastao s Dzildom rahmetli, i bracom mu, a pred rat malo i s Celom (Ismetom) dok ne ode u Zenicu. Prijeratni Dzildin domet je bio da nogama udara trafiku "s ledja" i obara stalaze s cigarama, da tu i tamo nekoga namlati (i uvijek je obavezno zavrsavao u muriji, pa bio miran nakon toga par dana). To su bile vrste likova koji su svojom silom pridobijali mladju raju da ih slijede. Tako je postao i vodja navijaca Zelje, na kraju krajeva.
Inteligencija im nije bila jaca strana, ali su i pored toga oni ipak bili ljudine na neki nacin, jer su i pored svoje sile i kabadahijskog ponasanja, ipak bili posteni.
I onda dodje SDA. Ostalo znamo...
Ja odrastao s Dzildom rahmetli, i bracom mu, a pred rat malo i s Celom (Ismetom) dok ne ode u Zenicu. Prijeratni Dzildin domet je bio da nogama udara trafiku "s ledja" i obara stalaze s cigarama, da tu i tamo nekoga namlati (i uvijek je obavezno zavrsavao u muriji, pa bio miran nakon toga par dana). To su bile vrste likova koji su svojom silom pridobijali mladju raju da ih slijede. Tako je postao i vodja navijaca Zelje, na kraju krajeva.
Inteligencija im nije bila jaca strana, ali su i pored toga oni ipak bili ljudine na neki nacin, jer su i pored svoje sile i kabadahijskog ponasanja, ipak bili posteni.
- šatirana_ljubičica
#17947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovim zaključkom koji si izveo na kraju, nenadano si otkrio i nivo svoje inteligencijeDozer wrote:C,c,c...![]()
Čuj bile kabadahije, ali su bile ljudine, jer su bili pošteni?Navedi primjer tog poštenja moliću?!
Sve mi se čini da si ti bio mali od palube pa ti je ostao taj sindrom ''divljenja''.
I naravno, u skladu sa inteligencijom, najlakše je okriviti nekoga tamo..ko je za sve kriv, neku stranku?super.
Ne branim SDA, svi su mi više-manje isti, ali ...daj se saberi, šta pričaš, sa tolikim godinama?
- holowey
#17948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pretpostavljam da je pod posteni mislio da su se stvari rjesavale "na sake" a ne nozevima i pistoljima kao danas...šatirana_ljubičica wrote:Ovim zaključkom koji si izveo na kraju, nenadano si otkrio i nivo svoje inteligencijeDozer wrote:C,c,c...![]()
Čuj bile kabadahije, ali su bile ljudine, jer su bili pošteni?Navedi primjer tog poštenja moliću?!
Sve mi se čini da si ti bio mali od palube pa ti je ostao taj sindrom ''divljenja''.
I naravno, u skladu sa inteligencijom, najlakše je okriviti nekoga tamo..ko je za sve kriv, neku stranku?super.
Ne branim SDA, svi su mi više-manje isti, ali ...daj se saberi, šta pričaš, sa tolikim godinama?
- šatirana_ljubičica
#17949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
šta god da je mislio, ala se razotkrio a inače dežurni pametnjaković na forumuholowey wrote:pretpostavljam da je pod posteni mislio da su se stvari rjesavale "na sake" a ne nozevima i pistoljima kao danas...šatirana_ljubičica wrote:Ovim zaključkom koji si izveo na kraju, nenadano si otkrio i nivo svoje inteligencijeDozer wrote:C,c,c...![]()
- JThomas
#17950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
klošarstva je uvijek bilo. ali nikad nije bilo faktor koji je danas. i to je kriva jedino i isključivo vlast.