Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tako sto ces pregledat auto ponekad , znaci vama bi trebala i lampica za otpadanje tocka jer drugacije ne bi shvatili
Meni auto sluzi za prevoz a ne da ga oblijecem lickam pickam i sl.
Ocito su pametniji ljudi od nas skontali da to treba pa poceli ugradjivati to. Kad postoje senzori za provjeru pritiska u gumama zasto ne bi i to bilo ?
tako sto ces pregledat auto ponekad , znaci vama bi trebala i lampica za otpadanje tocka jer drugacije ne bi shvatili
Ocito su pametniji ljudi od nas skontali da to treba pa poceli ugradjivati to. Kad postoje senzori za provjeru pritiska u gumama zasto ne bi i to bilo ?
imam ja kolegu koji na svakoj pauzi obleti 2 kruga oko auta pa trzne jelensku, nesto trlja i onda se naljuti na mene kad ga pitam dali mu tepa
sluzi i meni pa s vremena na vrijeme pregledam sve , nije za svakoga ni auto
da slazem se , pametniji skontali da ima dosta mozgova na paši
Last edited by amar1994 on 12/09/2018 16:55, edited 2 times in total.
NediM17 wrote:
@Amare, jednom prilikom dam lijevi zmigavac, namotam na parking od granapa (ostavim namotano, zmigavac se nije vratio) i ostavim pozicije posto cu samo kratko. Kad vidim radi samo vozaceva pozicija, vidi reko isti fol ko na VW. Na kraju skontam da nema nikakvog fola nego da je suvozaceva pozicija bila crknuta.
sluzi i meni pa s vremena na vrijeme pregledam sve , nije za svakoga ni auto
Ja vozim auto otprilike svako 6 mjeseci na mali servis i pregled, al isto tako se moze desiti da mi crkne pozicija dan poslije pregleda i male sanse su da cu sam skontati da se to desilo, ako mi ko ne kaze, i iz tog razloga sam rekao da nije losa opcija sto na vozilima ima ta opcija.
sale07 wrote:
Ja vozim auto otprilike svako 6 mjeseci na mali servis i pregled, al isto tako se moze desiti da mi crkne pozicija dan poslije pregleda i male sanse su da cu sam skontati da se to desilo, ako mi ko ne kaze, i iz tog razloga sam rekao da nije losa opcija sto na vozilima ima ta opcija.
najbolje se u garazama malo tamnijim vidi ..
samo znas sta je , ima i onih koji i pored toga nece da zamijene pa roknu duga i voze , ili recimo morali su napravit senzor nivoa ulja jer je problem dic haubu i izvuc sipku ljudima
Sodom1 wrote:Meni ne radi prednja pozicija ima par mjeseci
Meni recimo sve radi i meni je recimo normalno obici krug oko auta, pregledati tekućine jednom sedmično mjesecno oprati auto jednom sedmično i tako.
Ali valjda ja nisam normalan sta li....
Zato trabakula danas na tehnickom sve prodje bez greskice....
Throttle wrote:Moja trulja ima te pizdarije i za sijalice i za tekucinu, ulje, plocice izd. a i dosta Evropljana poslije 2000-te koji imaju BC, ne znam sto Japanci ne meću Jel nijedna mazda tih godina nema, mozda je uz neku doplatu i to islo
Na SX4 nemam to nista, jedino ima lampica za pritisak ulja ali to ima i na dvicini.
Mislio sam na upozorenje na BC za nivo ulja.
Ono, nije lose imat al nije pod moranje. Meni je na korsi crklo stop svjetlo, ne znam kad, slucajno skuzio po odrazu na drugom autu
Throttle wrote:
Ono, nije lose imat al nije pod moranje. Meni je na korsi crklo stop svjetlo, ne znam kad, slucajno skuzio po odrazu na drugom autu
ma nema ni to
ima ikona kantice za previse ulja , nije za tebe japanac
Throttle wrote:Lahko je tebi kad ti je tehbicki preko stele
Mogao bi biti ali nije, ja izmrcvarim svoje kolege na svojim autima po ps-u sve. Od eko testa kocnica trapa spure amortizera svega....
Za svoju 91 KM hocu sve sto ide za 91 KM i nije me strah da ce naci nesto da nije kako treba
Throttle wrote:
Nisam znao to za prebacivanje u svakom slucaju mora imat na tabli upozorenje, mene bi to iritiralo jos pogotovo sto je obicna sijalica nazad, sto nije problem zamijenit i sto kosta sicu
Ovo na e46 fl (09/2003+) isto ima, samo je zajeb kad treba promijeniti, haj skontaj koja tacno ne radi, on prebaca na nesto drugo
Doduse kad se lampica upali ima zasebno za naprijed nazad desno lijevo
Throttle wrote:
ma nema ni to
Na Ravu sam imao upozorenje za nizak nivo ulja. Stalno se palilo.
A onda mu je Meho u Semizovcu promijenio uljne karike.
Throttle wrote:
ma nema ni to
Ma provjeravam i ja to regularno al eto stop svjetlo nisam skuzio jer nemam nacina, zena skoro nikako ne vozi, radilo jedno i ono srednje na sajbi i po intenzitetu nisam skuzio. Kazem opet, fino je kad ima te djidje al i da nema ne bi smetalo. Za bocu od brisaca mi se svidja, boca je 5l pa mi zna potrajat dugo dok ne potrosim ako je fino vrijeme i nemam potrebu za pranjem sajbe i farova. A ako je lose il ga ptice ukenjaju stucem brzo tih 5l, fino je znat da je vrijeme za dosipanje, a i bocu svakako ne vidim, samo vrh
Jeste na ovim novim autima samo vidiš vrh boce tečnosti za brisače, a bocu su dole u podzemlje gurnuli... a kad počne da pere farove odmah opere ( čitaj zamrlja) i haubu i krov...
...
Usput... nisam ugasio kameru pa se opet nešto malo snimilo...ništa posebno iskreno...
...
Bakir1 wrote:Mene nervira sto nema znakova prestanka ograničenja...
Ograničenja ko u priči ali znakova prestanka jok!
Moram se sloziti sa ovim gore, valjda probili budzet za znakove zabrane, pa nije ostalo za ove znakove za prestanak.
Bakir1 wrote:Mogao sam da sam znao kome a i ti kada si vec znao ko je trebao si svirati.
Jesi vidio kako sam disciplinovan vozac sve po ograničenju, za onom landcruserkom sam Isao od olova
Ps nije me tesko sresti sada ko puscen s lanca
Mozda je ipak ona izrecena mjera barem kratkorocno imala neki efekat.
Sodom1 wrote:Meni ne radi prednja pozicija ima par mjeseci
Meni recimo sve radi i meni je recimo normalno obici krug oko auta, pregledati tekućine jednom sedmično mjesecno oprati auto jednom sedmično i tako.
Ali valjda ja nisam normalan sta li....
Zato trabakula danas na tehnickom sve prodje bez greskice....
Pozdravljam , i ja bih volio biti takav.Ali nisam bas nesto uredan. Hvala Bogu ne kasnim bar na posao , zasad .