Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
avenija

#17901 Re: Zeničani

Post by avenija »

N.N. wrote:Jel SDP iseljava iz one zgrade ili sta ? Vidim danas neki prozori se mijenjaju, namjestaj se iznosi, pa reko da nisu odlucili da napuste one prostorije ?

p.s. a Lutrija se ipak "predomislila" :D Eno ih otvorise veliku poslovnicu sa aparatima na Uglovnici, gdje je nekada bila UniCredit banka...A vidim i onu poslovnicu preko puta pijace su opet otvorili. Toliko o napustanju Zenice :D
Stvarno se ne razumijem , ali ako Fudo moze naplatiti od KB kgz , koji je mehanizam naplatiti takse od kladionica za zadnje 3 godine ?
Pa nabralo je se sigurno preko milion sa starim taksama . Primjetio sam jos 10-tak novih kladionica otvorenih u zadnjih 1 mjesec.

SDP zgrada se renovira najvjerovatnije jer vidim da su i krov poceli mijenjat. Mislim da ne sele.
Casual's

#17902 Re: Zeničani

Post by Casual's »

avenija wrote:
N.N. wrote:Jel SDP iseljava iz one zgrade ili sta ? Vidim danas neki prozori se mijenjaju, namjestaj se iznosi, pa reko da nisu odlucili da napuste one prostorije ?

p.s. a Lutrija se ipak "predomislila" :D Eno ih otvorise veliku poslovnicu sa aparatima na Uglovnici, gdje je nekada bila UniCredit banka...A vidim i onu poslovnicu preko puta pijace su opet otvorili. Toliko o napustanju Zenice :D
Stvarno se ne razumijem , ali ako Fudo moze naplatiti od KB kgz , koji je mehanizam naplatiti takse od kladionica za zadnje 3 godine ?
Pa nabralo je se sigurno preko milion sa starim taksama . Primjetio sam jos 10-tak novih kladionica otvorenih u zadnjih 1 mjesec.

SDP zgrada se renovira najvjerovatnije jer vidim da su i krov poceli mijenjat. Mislim da ne sele.
Zanimljivo je da se Isak Ramo pravo aktivirao sa novim kladionicama, njegova je i ona "Zmajevi".
lokalni_razdjevicar

#17903 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevicar »

gdje u gradu mogu kupiti i izmijesati boju za krecenje zidova, a da nije skupo?
kakavdanakneiskustvu

#17904 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li ko u zadnje vrijeme isao autobusom za prag?
Warashii

#17905 Re: Zeničani

Post by Warashii »

lokalni_razdjevicar wrote:gdje u gradu mogu kupiti i izmijesati boju za krecenje zidova, a da nije skupo?
Maja u Radakovu? Almy u Pecuju?
Cijena ti ovisi koliko ja znam od tona, namjene kao i proizvodaca.
kamen spoticanja

#17907 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Warashii wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:gdje u gradu mogu kupiti i izmijesati boju za krecenje zidova, a da nije skupo?
Maya definitivno...rade odlicno
a i da ne dajes pare onom pakashu
lokalni_razdjevicar

#17908 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevicar »

Warashii wrote:
Hvala puno.

gdje je tacno ta maja u radakovu?
kakavdanakneiskustvu

#17909 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

lokalni_razdjevicar wrote:
Warashii wrote:
Hvala puno.

treca zgrado po ulasku u radakovo,cire truhelke,iznad konzuma,uz stepenice
Zaitsev

#17910 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

lokalni_razdjevicar wrote:
Warashii wrote:
Hvala puno.

Hjooooj Maja iz Radakova... :roll:

:izet:
belfy

#17911 Re: Zeničani

Post by belfy »

od sada smo polutrokut ili nesto trece...:
Biene Maya wrote: ...Ja znam, da velika vecina Bosnjaka koja zivi u trokutu Zenica - Sarajevo...
da je barem rekla dvokutu... :-) :lol:
Zaitsev

#17912 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

avenija

#17913 Re: Zeničani

Post by avenija »

Nisam upratio je li ovaj portal objavio ovu jaku lijepu pricu o Celiku, kada treba dnevno objavljivat kupljena jedna stolica na grbavici x 850 puta isto prvi su. Odlicna reportaza i fina prica.
ovo_mi_je_nick

#17914 Re: Zeničani

Post by ovo_mi_je_nick »

Ima li kakav parking blizu Kantonalne bolnice, kod kakvih zgrada, a da se ne plaća 1 sat - 2 KM kao što je u krugu.
clio_dci120

#17915 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Cim prodjes prvu kapiju (ulaz) sa lijeve strane imas parking...brzo se popuni ujutro, ali trebao bi naci makar jedno mjesto.
Biene Maya

#17916 Re: Zeničani

Post by Biene Maya »

belfy wrote:od sada smo polutrokut ili nesto trece...:
Biene Maya wrote: ...Ja znam, da velika vecina Bosnjaka koja zivi u trokutu Zenica - Sarajevo...
Je li to tebe pogodila istina? Vi koji zivite u "DVOKUTU" Zenica - Sarajevo, vam je bas po mjeri! Ostatak drzave, to su oni onamo, oni tamo, ili oni njihovi itd. itd.
Biene Maya

#17917 Re: Zeničani

Post by Biene Maya »

Tek sad vidim da si jedan idiot! Ovaj moj post si prenio sa teme "Revizija presude protiv Srbije" a citirao si samo jedan mali dio! Zanima me samo, sto si htio sa ovim postici?! Jadnicak!!!
Casual's

#17918 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Biene Maya wrote:
Je li to tebe pogodila istina? Vi koji zivite u "DVOKUTU" Zenica - Sarajevo, vam je bas po mjeri! Ostatak drzave, to su oni onamo, oni tamo, ili oni njihovi itd. itd.
Aj ne prdi svega ti. Koliko je nama u Zenici dobro pokazuju izbori. Ne mijesaj Zenicu u ta bosnjacko-hrvatsko-srpska sranja. Ti nisi normalan/normalna. Zdravo.
belfy

#17919 Re: Zeničani

Post by belfy »

to je jedan od razloga zasto to prebacih ovamo. mada, primarni je bio sto sam se usput i lijepo nasmijao pa reko da podijelim sa sugradjanima...
Paulaner

#17920 Re: Zeničani

Post by Paulaner »

ovo_mi_je_nick wrote:Ima li kakav parking blizu Kantonalne bolnice, kod kakvih zgrada, a da se ne plaća 1 sat - 2 KM kao što je u krugu.
Imas kod Medicinske skole parking,ne placa se :thumbup:
ovo_mi_je_nick

#17921 Re: Zeničani

Post by ovo_mi_je_nick »

Paulaner wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Ima li kakav parking blizu Kantonalne bolnice, kod kakvih zgrada, a da se ne plaća 1 sat - 2 KM kao što je u krugu.
Imas kod Medicinske skole parking,ne placa se :thumbup:
Image

Misliš na ovaj pod 1. ?

Hvala
clio_dci120

#17922 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ovaj pod 2 je djabe, na njega sam mislio.

A vjerovatno je djabe i ovaj pod 1.

Nisam siguran, mislim da mozes uci djaba u krug bolnice na 5 min (ako vozis bekog starijeg da ga ispustis) i onda se vratis na jedan od ta dva parkinga. Ma bit ce mjesta na bilo kojem od ova dva.

A parking namjerno nebi koristio, platis i ocekujes kad ce te cuko zaganjati. Takodjer prije godinu dvije idem tako pjeske do auta, bio je mjesec maj pa se kosila trava i iz trimera frcnu kamen na obliznje autu, momentalno je pofino udubilo vrata. Svako ko radi sa trimerom zna da se ne koristi u blizini vozila.
Zaitsev

#17923 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Sa gornje slike su oba parkinga besplatna. Ima još par takvih u toj blizini. Ako bude trebalo, javi se. Ja živim blizu tu pa ćemo naći nešto...
Freamon Lester

#17924 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

clio_dci120 wrote:Ovaj pod 2 je djabe, na njega sam mislio.

Nisam siguran, mislim da mozes uci djaba u krug bolnice na 5 min (ako vozis bekog starijeg da ga ispustis) i onda se vratis na jedan od ta dva parkinga. Ma bit ce mjesta na bilo kojem od ova dva.

A parking namjerno nebi koristio, platis i ocekujes kad ce te cuko zaganjati. Takodjer prije godinu dvije idem tako pjeske do auta, bio je mjesec maj pa se kosila trava i iz trimera frcnu kamen na obliznje autu, momentalno je pofino udubilo vrata. Svako ko radi sa trimerom zna da se ne koristi u blizini vozila.
15 minuta je besplatno.
belfy

#17925 Re: Zeničani

Post by belfy »

Freamon Lester wrote:
clio_dci120 wrote:Ovaj pod 2 je djabe, na njega sam mislio.

15 minuta je besplatno.
ako si dobrovoljni davaoc (10 i vise puta dati krv), ili ides da dajes krv onda je u potpunosti besplatno. u slucaju davanja krvi samo na izlazu pokazes potvrdu sa transfuziologije (a ujedno spojis ugodno sa korisnim i nekome mozda spasis zivot).
Post Reply