Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
asker

#17901 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by asker »

Pobogu sta se desava s Pjanicem? Nigdje ga nema, bjezi od lopte a i kad je dobije gleda da je sto prije vrati nazad. Cijelu utakmicu prebacujemo teren, veznog reda nigdje. Takav je i u Romi................nadam se da je neka prolazna faza.
Logovan

#17902 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

asker wrote:Pobogu sta se desava s Pjanicem? Nigdje ga nema, bjezi od lopte a i kad je dobije gleda da je sto prije vrati nazad. Cijelu utakmicu prebacujemo teren, veznog reda nigdje. Takav je i u Romi................nadam se da je neka prolazna faza.
Ako nije prolazna faza, onda smo jebali ježa u leđa. :skoljka: Jedan je od bitnijih igrača, mora ga Baždarević probuditi kako zna i umije.
asker

#17903 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by asker »

Mozda od svih nasih igraca on mi je uvijek izgledao da je konstantan, lucidan u pasovima, uvijek bezobrazan u igri, stabilan u glavi....................stvarno ne lici na sebe. U Romi je ovakav duze vremena, navijaci mu zvizde.
Veceras Bolic i Sabic samo sto ga nisu prozvali a vecina komentara se odnosila na njega.
cyprus

#17904 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Dobar je Višća, ne zajebajite... Ispred Hajrovića u ovom momentu, sasvim sigurno...
bingov buraz

#17905 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bingov buraz »

Cini mi se da Mesa pokusava da uigra varijantu B sa twin towers ili po naski Momo i Uzeir :mrgreen: u spicu,dva teskasa zato je i ostavio Edina sinoc a vidljivo je da se ovaj izvlacio na sredinu jer znamo iz Sitija kako dobro Edin gura lopte na krila okrenut ledjima golu.
Za tu varijantu trebaju pismena krila i bekovi koji ce bar jednu od pet ubaciti na sedam metara od gola.Da Hajrovic proigra u klubu dobili bi puno u toj postavci jer mu je centarsut odlican,sa druge strane Lulicu i Visci je bas to slabija strana.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17906 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by -LIBERO- »

cyprus wrote:Dobar je Višća, ne zajebajite... Ispred Hajrovića u ovom momentu, sasvim sigurno...
Visca bio jedan od tri najbolja na terenu. Dokaz koliko znaci kada si redovno u sastavu kluba u kojem igras.
Warashii

#17907 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Warashii »

asker wrote:Pobogu sta se desava s Pjanicem? Nigdje ga nema, bjezi od lopte a i kad je dobije gleda da je sto prije vrati nazad. Cijelu utakmicu prebacujemo teren, veznog reda nigdje. Takav je i u Romi................nadam se da je neka prolazna faza.
Čini mi se da su neki naši igrači sinoc igrali malo pod ručnom, mozebiti da je razlog tome strah od povrede, umjetna trava, nabrijan protivnik koji je bas igrao pravo prljavo .
Pjanic je cijelo vrijeme bio nervozan i u konstantnom duelu sa igra igračima Andore, pogotovo u drugom poluvremenu kada je ušao igrač sa brojem 2, mislio sam da ce neko da popije crveni.
Pa jbte šakama su ga ganja po terenu.
Mislim da je to bilo to, ko želi da zaradi ružnu povredu u ovom momentu, i to protiv Andore čiji igrači ništa ne rizikuju, njima je povreda samo bolovanje, jos se ovoliko suska oko raznih transfera naših igraca.
shake69

#17908 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Malo se pretjeruje s kritikama, pa tako i prema Miralemu. Igrati protiv vrlo grube ekipe koja se kompletna brani na 40 m bez ambicija da predju centar, nikome nije lagano. Sta tu moze i jedan Messi da igra nego pokusati s dugim loptama i po bokovima. Da ne govorimo o terenu i o opasnosti od povreda. Otisli po tri boda, dali tri gola i - sta sada zamjerati?
Prava provjera ide u utorak. Odlican travnjak, dobar protivnik, pune tribine, najmanje 10000 bh.navijaca...
Licno ne bih kretao s Vedadom. Jedino tu traziti izmjenu a ostali su, kako vidim, spremni i raspolozeni.
Stari

#17909 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Suma sumarum . ista meta - isto odstojanje

jedna od sest odradjena i uknjizena. Slijedeca u junu bi bila kljucna - da je Miralem pogodio onaj penal protiv Kipra (za tim jednim bodom i nad tim penalom cemo jos gorskih suza preplivati) ... Bilo kako bilo...ta u junu protiv Izraela se jos uvijek mora igrati sa nozem pod grkljanom ... mada se ni tom (eventualnom) pobjedom nista dramaticno ne mijenja na tablici...

Dobro je da su se momci sastali ...da je atmosfera bila OK ...da je Mehmed zapoceo pobjedom ... da je Emir Spahic tu i da je izgleda dobrog raspolozenja (uprkos tome sta o njemu inace kao nogometasu mislim - ovoj ekipi treba svaki profesionalni igrac) ...

I tako to ...pozitivne stvari nakon sinocnjeg meca su (za mene cisto subjektivno) vecinom u domeni - psihickih .... dusevnih...moralnih

Sto se tice konkretnih stvari ...same igre ....tja .ne znam ...tesko je reci puno toga susvislog - jer je suparnik bio onakav kakav je bio (zvuci kao izvlakusa da)....da smo zapamtili i boljih trenutaka jesmo...ali da je izgledalo nesto posebno lose = ne definitivno nije.

U junu ce morati biti bolje ...
papanova

#17910 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by papanova »

Utakmica bila za podizanje samopouzdanja (za Vedu i ne bas uspjesno). Međutim, gdje smo i u kakvom je stanju repka tek će nam meč u utorak protiv Austrije otkirt.
Logovan

#17911 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

cyprus wrote:Dobar je Višća, ne zajebajite... Ispred Hajrovića u ovom momentu, sasvim sigurno...
Kao da je teško biti ispred mrtvog Hajrovića. Lik haman pa ni ne igra, statistika mu čista nula.
todd_smith

#17912 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Ne zajebajem fkt bas me zanima, na osnovu cega nakon utakmice sinoc mislis da je lik dobar? Ne poredim ga sa Hajrovicem, mislim da su i jedan i drugi tu negdje, zivi prosjek, ja fkt sinoc nisam vidio nista korisno od Visce. Imao je par centarsuteva, od cega je samo jedan dosao do Edina, a i taj je bio previsok, a Edin haman 2 metra
Zmijuga loma

#17913 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zmijuga loma »

todd_smith wrote: Ovo je prva utakmica mozda u zadnje 3-4 godine gdje Lulic igra korektno za repku.
:lol:

Samo tri direktne asistencije su mu trebale da Mr. 20.000 stručno i nepristrasno konstatuje da je imao "korektnu" utakmicu.
Freamon Lester

#17914 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Freamon Lester »

Realno upisane bodove protiv amaterskih reprezentacija je jebeno dobiti. Ali i dalje ih se mora dobiti sto smo dobro odradili. Dzeko u vrhunskom izdanju je prevaga protiv jacih reprezentacija, a kamo li protiv ovih amatera.

Vedo je u ocajnoj formi i ja apsolutno ne vidim razloga zasto bi neko protestvovao zbog izmjene? Ako je ovakav bio i od pocetka okupljanja trebao je grijati klupu, a dobiti pola sata. Nikog se tu ne odrice, ali mi nismo ni Spanija niti Brazil da ekipa moze pokriti jednog koji je tu po zaslugama od ranije.
Pogotovo kad smo zahvaljujuci starom selektoru spali na raspolozenje i formu Dzeke da donosi prevagu. Ovog novog klipana treba gurnuti od prve minute protiv Austrije da vidimo moze li se na njega racunati u jacim utakmicama. Da se odma zna gdje smo i sta smo.

Miralemovu izvedbu tesko je komentarisati, ali prosipati silu i ulaziti u tucu sa amaterima je razlog za jedan razgovor sa psihologom. Ocigledno lose partije Rome i situacija u toj ekipi se odrazava i na njega mentalno. Pa zamislite da je dobio crveni sinoc zbog tuce? I da ga nemamo dvije ili tri utakmice? To bi tek bila tragedija. A ta njegova nervoza se odrazila i na njegovu igru na terenu koja je realno bila za kurac.

Hvala kurcu da je i Lulic pokazao malo svoj kvalitet ali to isticati protiv amaterskih reprezentacija nije pametno. Isto vazi i za ostale. Pisati hvalospjeve kako je Visca odigrao dobro ili kako je ovaj ili onaj pokazao nesto je smijesno. Jedina pohvala ide odbrani koja nije dopustila da im ovi poljoprivrednici uvale gol i unesu dodatnu pomutnju u plan igre.

Uglavnom mora se raditi vise i jace jer ovakvim zalaganjem na terenu cemo dobiti po uslima i od Belgije i od Welsa.
vryzas

#17915 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vryzas »

todd_smith wrote:
Ne zajebajem fkt bas me zanima, na osnovu cega nakon utakmice sinoc mislis da je lik dobar? Ne poredim ga sa Hajrovicem, mislim da su i jedan i drugi tu negdje, zivi prosjek, ja fkt sinoc nisam vidio nista korisno od Visce. Imao je par centarsuteva, od cega je samo jedan dosao do Edina, a i taj je bio previsok, a Edin haman 2 metra

Odvadi malo :oops: ...daj mi boljeg trenutno na toj poziciji. :? Momak igra dobro u kontinuitetu za klub, a to je nesto sto se za 80% reprezentativaca ne moze reci. Korektno obavlja zadatke u oba pravca, sinoc je bio jedan od tri nasa najbolja igraca.
NeKi_LiK

#17916 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by NeKi_LiK »

Ko se sve mota oko Miralema u zadnje vrijeme i dobro igra... ekipa koja je tapšanjem po ramenu i "paša najbolji si, pišaj dušmane" srozala svakoga ko joj je prišao blizu... ista ona ekipa koja će u narednom periodu gurati poluproizvod od Anela Hadžića i koja se svim silama borila da nam za reprezentaciju igraju rekreativci iz Poljske lige... i tako...

Istina je da se i dalje previše toga gura pod tepih... a da neko krene pričati proglasili bi ga ludjim od pilota Germanwingsa :)

Najveće pljuvanje po Safetu (čijeg sam i ja bio dio) radi jednog poteza, tj izostavljanja iz sastava jednog vrlog dečka je bio rezultat što se dotični toliko olešio noć prije da nije mogao hodati a ne igrati utakmicu...

Ali jebiga, o tome se ne priča... to su idoli nacije...

:)
insaneinthebrain

#17918 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

NeKi_LiK wrote:Ko se sve mota oko Miralema u zadnje vrijeme i dobro igra... ekipa koja je tapšanjem po ramenu i "paša najbolji si, pišaj dušmane" srozala svakoga ko joj je prišao blizu... ista ona ekipa koja će u narednom periodu gurati poluproizvod od Anela Hadžića i koja se svim silama borila da nam za reprezentaciju igraju rekreativci iz Poljske lige... i tako...

Istina je da se i dalje previše toga gura pod tepih... a da neko krene pričati proglasili bi ga ludjim od pilota Germanwingsa :)

Najveće pljuvanje po Safetu (čijeg sam i ja bio dio) radi jednog poteza, tj izostavljanja iz sastava jednog vrlog dečka je bio rezultat što se dotični toliko olešio noć prije da nije mogao hodati a ne igrati utakmicu...

Ali jebiga, o tome se ne priča... to su idoli nacije...

:)
i ti se lesio sa njim pa znas :oops:
north

#17919 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by north »

Treba biti oprezan kada se pravi paralela između Višće ili reimo Hajrovića..ovaj prvi IGRA, ali u klubu u Turskoj gdje je teško izgovoriti njegovo ime i koji ništa ne predstavlja u fudbalu, ali ponavljam IGRA..... drugi u Werderu igra svaku petu i to po par minuta, ako i to....Hajrović dok je bio dobar u Grashopers-u, mogao je birati klub iz Turske osim možda Fenera ili Galate gdje je doduše i otišao i zajebao se, ali tamo se zajebao i jedan Miske...Hajrović se očigledno zajebao odlaskom u Werder, ali ko bi na njegovom mjestu odbio bundeligaša :-) ...Ne bi u Werderu ništa bolje prošao ni Višća, budimo pošteni :oops: ....Višća je klasični tip igrača koji nikad neće otići u veliki klub, jer je ograničen, napravi prodor, polomi igrača i kad treba fino ubaiti u petera ili ošutati, po defaultu usere...to je odlika mnogih naših igrača, koje znamo faliti, ali nikakva pljačka ako pričamo o ozbiljnom fudbalu...Višća nije za prvih 11, ali nažalost u ovom momentu mi i nemamo boljeg :-)
NeKi_LiK

#17920 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by NeKi_LiK »

IcedMFEarth wrote:Jel' to iz prve ruke ?
insaneinthebrain wrote: i ti se lesio sa njim pa znas :oops:
Hajmo reći da se u tim krugovima ni ne krije... prepričava se k'o u nekoj firmi događaj sa teambuildinga :D ...
limeni

#17921 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

NeKi_LiK wrote:
IcedMFEarth wrote:Jel' to iz prve ruke ?
insaneinthebrain wrote: i ti se lesio sa njim pa znas :oops:
Hajmo reći da se u tim krugovima ni ne krije... prepričava se k'o u nekoj firmi događaj sa teambuildinga :D ...
ti mislis na kolasinca i njegovo izostavljanje protiv nigerije?
burekodsira

#17922 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by burekodsira »

evo jedna s treninga danas :D :izet:

Image

inace djeca su plakala pa nisam mogao da se koncentrisem na slikanje :lol:
Dead Man Walking

#17923 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Visca mi je drag, kao bivsi igrac Zelje ima i dodatni plus, ali Hajrovic je doktor fudbala za njega.
Edin H.

#17924 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Dead Man Walking wrote:Visca mi je drag, kao bivsi igrac Zelje ima i dodatni plus, ali Hajrovic je doktor fudbala za njega.
Ovo citiras, sta ja sinoc rekoh jaranu :D
RtrnOfSalisbury

#17925 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by RtrnOfSalisbury »

zakljucak je da je sajke bio u pravu glede vede, nije fer nikoga ubacati namjesto nj. jer bi se vedo mogo naljutit :? mi bi izgleda sceli da igra i vedo i dedo tj. svi zasluzni al da se isprobaju i nove snage, moglo bi kad bi dozvolili da igramo sa 15 igraca. nama se smijesi dobar fijasko ako pjano ne popravi formu il ne izmislimo nekog, kako cemo ovakvi u utakmice koje moramo dobit tice znaju. mozda oprobati grcki sistem kad se vrate seo (mislim na sea) i sejo, natrpati hin na nasu polovinu a djeko nek dezura na protivnickoj i mozda nesto prodje al mi ne znamo tako igrat, pa mi smo odma poslije njemaca po efikasnosti :izet:
Post Reply