IRAN

Post Reply
bogoljub

#17901 Re: IRAN

Post by bogoljub »

:lol:
Challenger_ wrote:
славянин wrote:Ne znam nisam sa sela niti citam vjersku literaturi u kojoj karanje je u normalnoj upotrebi kao rijec drugacije definicije od je*anja.
Nisi čitao Kur'an, a očigledno nisi čitao ni Bibliju iliti Sveto Pismo:
"Ja koje god ljubim one i karam i poučavam; postaraj se dakle, i pokaj se".

:arrow: 19. stih

Mani se politike, tužni čovječe. Radi na elementarnom obrazovanju.
:lol: :thumbup:
славянин

#17902 Re: IRAN

Post by славянин »

Otkrivenje 3,19 Ja, sve one što volim, prekorije- vam i ispravljam. Budi dakle gorljiv i pokaj se!
https://biblija.biblija-govori.hr/glava ... ijevod=sve
Nemas kapacitet da shvatis da uzimas za izvor sa prevodom koji koristi turcizme ?
Last edited by славянин on 14/05/2019 01:58, edited 1 time in total.
salik79

#17903 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:Ne znam nisam sa sela niti citam vjersku literaturi u kojoj karanje je u normalnoj upotrebi kao rijec drugacije definicije od je*anja.

Ipak suzdrzat cu se od uvreda prema vama dvojici/paru stovatelja homeinija i mula. :wink:

:lol: :lol: :lol: :roll:

Dobro danas covjek rece - klasicni Dunning-Kruger efekt.

Image
salik79

#17904 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Challenger_ wrote:
Sutra ide u Soči da sa Lavrovom i Putinom izdogovara "novu Jaltu". Pazi tih bombi. Kao, ovi će se oduševiti, povjerovati im i tako ostati sasvim po strani u ovom ludilu oko Irana.

Koji underground level.
I htjede, kao usput, klizeci (nenajavljeno) uletiti i dobiti podrsku EU. Ovi se snebivali. Cini mi se da se, na kraju, nisu ni slikali s njim (sto mu je bio glavni cilj :-) :lol:).
I opet pocinjete sa gladjenjem ledja jedan drugom i nebulozama kao “nisu se htjeli sastati eu predstavnici sa americkim kojem je bio cilj da se slikaju” - zbog tvrdnji popit ovih nema potrebe da se odgovori na neke “uvrede” od vas jer sami pokazujete domete svog razumjevanja politike :lol:
Da, kao danas tvoje usmijavanje Trumpovog davanja broja, uz poruku "call me". Dobro je da se ti razumijes u politiku. :D
bogoljub

#17905 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:Danas ministri EU, na celu sa Mogherini, maksimalno izignorisali Pompea, koji je izbenadnim dolaskom htio uhvatiti koju fotosesiju, kao argument podrske americkoj politici. Dozivio totalni fiasko, otprilike kao s onom lakrdijom odrzanoj u Varsavi prije par mjeseci.
Sutra ide u Soči da sa Lavrovom i Putinom izdogovara "novu Jaltu". Pazi tih bombi. Kao, ovi će se oduševiti, povjerovati im i tako ostati sasvim po strani u ovom ludilu oko Irana.

Koji underground level.
Zašto Pompeov avion stalno menja kurs
„Ovo nije prvo otkazivanje Pompeove posete poslednjih dana — on je otkazao i svoju posetu Nemačkoj. Moguće je da on nikoga nije želeo da uvredi. Prosto je situacija sa Iranom toliko zaoštrena da je želeo da dobije podršku. Otputovaće u Soči, gde su planirani glavni sastanci sa Lavrovom i eventualno sa Putinom. U Moskvi je želeo da se sastane sa zaposlenima u američkoj ambasadi, a pored toga se obično sastaju i sa predstavnicima demokratske opozicije. Očigledno je da ovo nije toliko značajno i da je taj susret otkazan radi drugih ciljeva. To se dešava u diplomatskoj praksi“, objašnjava za Sputnjik ruski politikolog Jurij Počta.

Eksperti takođe smatraju da ovaj stil američke diplomatije može ukazivati i na to da sistem planiranja i izgradnje logistike ne funkcioniše dobro u Stejt departmentu, a da su najverovatnije spoljna kriza i unutaramerički problemi takvi da je u okviru planiranih sastanaka i napravljenog rasporeda rada nemoguće odgovoriti na spoljne izazove. SAD sada imaju jaku glavobolju, u okviru koje se gradi raspored narednih sastanaka.

„Američki predsednik Donald Tramp je napravio mnogo problema i situacija je zaista teška i kada je reč o Venecueli, i Severnoj Koreji i Iranom, u toku je trgovinski rat sa Kinom, obim sankcija protiv Rusije se ne smanjuje… Naravno, Pompeo ima dovoljno briga“, smatra Počta.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17906 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

NapreDkov lik sada bunca o turcizmu. Jeste da je na vi sa osnovama jezika, ali je "ekspert" za etimologiju.

:lol: :lol: :lol:

______

Ama, samo na ignore.
salik79

#17907 Re: IRAN

Post by salik79 »

MMM1977 wrote:

U Iranu je doslovno sprdancija po ovom pitanju. Drustvene mreze su preplavili skecevi na ovu temu. Cak i dopisnik CNNa iz Teherana je o ovome izvijestio. :lol:
salik79

#17908 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
Otkrivenje 3,19 Ja, sve one što volim, prekorije- vam i ispravljam. Budi dakle gorljiv i pokaj se!
Nemas kapacitet da shvatis da uzimas za izvor sa prevodom koji koristi turcizme ?

Tuuuuuurcizme, aaaaahhhaaaaahaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta reci?! :D

(A ono praslavenska rijec, na koje on, jelte, otkida)
Last edited by salik79 on 14/05/2019 02:05, edited 1 time in total.
славянин

#17909 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:NapreDkov lik sada bunca o turcizmu. Jeste da je na vi sa osnovama jezika, ali je "ekspert" za etimologiju.

______

Ama, samo na ignore.
Jeli te karao profesor u skoli kada nisi dobro ucio ? - kako ti shvatas tu recenicu :lol:
славянин

#17910 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:

Tuuuuuurcizme, aaaaahhhaaaaahaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta reci?! :D

(A ono praslavenska rijec, na koje on, jelte, otkida)
“Karanje” praslavenska rijec :D ako tako kazes :lol:
salik79

#17911 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
Challenger_ wrote:NapreDkov lik sada bunca o turcizmu. Jeste da je na vi sa osnovama jezika, ali je "ekspert" za etimologiju.

______

Ama, samo na ignore.
Jeli te karao profesor u skoli kada nisi dobro ucio ? - kako ti shvatas tu recenicu :lol:

Hej moj "Turcizmu" :D

Image
salik79

#17912 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote: “Karanje” praslavenska rijec :D ako tako kazes :lol:
Znas li sta je "etimologija"? :?

Image
salik79

#17913 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:

______

Ama, samo na ignore.
Straaasno. :run: :skoljka:
salik79

#17914 Re: IRAN

Post by salik79 »

______

Ama, samo na ignore.
Jedino rjesenje :thumbup:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17915 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Znas li sta je "etimologija"? :?
Kakva etimologija, to je za njega nepoznanica, nema taj pojma ni o čemu.

salik79 wrote:Ama, samo na ignore.
Jedino rjesenje :thumbup:[/quote]

+1.

Čitamo se.

______
Kikibombona

#17916 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Marko Rubio je poznat kao covjek razuma i glas mira
Marco Rubio

@marcorubio

8m

Potentially grave situation developing in Mid East #Iran’s #IRGC believes: - If Shia militias attack Americans in Iraq,Iran will not be blamed;& - U.S. will not respond forcefully for fear of intl condemnation They are dangerously wrong & should reconsider before its too late
Tramp poziva Iran da se urazumi

https://mobile.twitter.com/Breaking911/ ... 9593295874

Tramp kaze da ce za Iran biti lose ako se ispotavi da su napali saudijske tankere. Ova izjava je izrecena prije nego ce americki zvanicnici potvrditi da iza napada stoje iranske snage.

https://mobile.twitter.com/RealKyleMorr ... 6975208450

Bombarderi kao poruka upozorenja i mira

https://thehill.com/policy/defense/4434 ... RPlVdCMzyl

White House Reviews Military Plans Against Iran, in Echoes of Iraq War

https://www.nytimes.com/2019/05/13/worl ... -iran.html

Sve ovo izgleda veoma lose. Daj boze da iranski narod uvidi opasnost i skine mule sa vlasti. Neka idu u Rusiju, neka ponesu novac koji su uzeli od naroda, samo da se zemlja spasi katastrofe.
Kikibombona

#17917 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Iran je ranije zaprijetio da ce zaustaviti izvoz nafte kroz perzijski zaljev ako isto pravo bude uskraceno Iranu. Mozda su konacno ispunili prijetnju...
CBS reports Iran or Iranian-backed proxies used explosives to blow holes in four ships -- two Saudi oil tankers and two others -- near the Strait of Hormuz, according to an initial assessment of the U.S. team sent to investigate.
Norveski brod kojeg je navodno napao Iran...

https://mobile.twitter.com/CyrusShares/ ... 8457361408

Ostecena su cetiri broda.
salik79

#17918 Re: IRAN

Post by salik79 »

Image
basar

#17919 Re: IRAN

Post by basar »

Kad čitam ove postove kikija i ovih nekih drugih, sa izrazima : "mule bježite, mule ovo, mule ono.."
Ne znam bil se smijo il plako.

Hahahaha, čuj bježite, eto katastrofe.... hahhaha
ja71

#17920 Re: IRAN

Post by ja71 »

Evropa treba da se pripremi na do sada mozda najveci val izbjeglica
CPT

#17921 Re: IRAN

Post by CPT »

ja71 wrote:Evropa treba da se pripremi na do sada mozda najveci val izbjeglica
Izbjeglice su najveci problem kod napada na Iran :lol: :-)
King Theoden

#17922 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Kikibombona wrote:Daj boze da iranski narod uvidi opasnost i skine mule sa vlasti. Neka idu u Rusiju, neka ponesu novac koji su uzeli od naroda, samo da se zemlja spasi katastrofe.
Čovječe, ti bez da trepneš izvrćeš činjenice i širiš takvu lafinu da bi ti pozavidio i sam goebels.
Čitajući tvoje upise, čovjek bi zaključio da se iran jednostrano povukao iz ugovora i da je u zadnjih par godina pobio stotine hiljada ljudi u regionu.
muzicar_iz_parka

#17923 Re: IRAN

Post by muzicar_iz_parka »

Jel Iran ispunio obaveze iz sporazuma o obustavljanju nuklearnog programa? Jeste
Jel USA jednostrano istupila iz sporazuma i dodatnim sankcijama pokušava uništiti Iran? Jeste

Jel se vrši indirektni pritisak na evropske firme uskraćivanjem pristupa amer tržištu ako budu sarađivali sa Iranom? Vrši se

U čitavoj ovoj igranci ne vidim ni trunka krivice na iranskoj strani, nego samo pokušaj eliminacije Irana kad su već obustavili nuklearni program.
Smješne su ove kikijeve gluposti o nekom glasu razuma iz USA, nije Iran ni jedan metak ispalio na Ameriku, a ovi hoće da ih unište. Američke aktivnosti su u određenoj mjeri kao objava rata Iranu, iako Iranci niti su objavili rat Amerikancima niti recimo napali nekog američkog saveznika (mislim na države a ne kojekakve paradržavne tvorevine).
insomnia78

#17924 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Jesi makar sluso starog poturcenjaka Vlatka Stefanovskog “uci me majko, karaj me”
salik79

#17925 Re: IRAN

Post by salik79 »

Dennis Kucinich, kada je Obama zveckao oruzjem:

Post Reply