Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#17901 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?
dale cooper

#17903 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

johnnykola wrote:Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?
Znaš da sam često na tvojoj strani Johnny, ali mislim da si pogrešno skontao omarkin početni upis prije nego što
je sve eskaliralo. :D Nije ona rekla da su Bajaga ili bendovi novog vala loši per se, nego da korištenje pojedinih pjesama
i izvođača u kontekstu serije izgleda i zvuči isklišeizirano, što mogu razumjeti. Isto kao recimo što je All Along The Watchtower
od Hendrixa nakon Forrest Gumpa korištena u masi filmova i to često u sličnim situacijama. I nije da je loša pjesma, nego
jednostavno ti dokurči je slušati i gledati kako se koristi lijeno i neinventivno.
SanskiBiser

#17904 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Image

Poceo gledati, malo starija serija, 3 sezone, pogledao 4 epizode prve i za sad odlicno. :thumbup:
johnnykola

#17905 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:
johnnykola wrote:Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?
Znaš da sam često na tvojoj strani Johnny, ali mislim da si pogrešno skontao omarkin početni upis prije nego što
je sve eskaliralo. :D Nije ona rekla da su Bajaga ili bendovi novog vala loši per se, nego da korištenje pojedinih pjesama
i izvođača u kontekstu serije izgleda i zvuči isklišeizirano, što mogu razumjeti. Isto kao recimo što je All Along The Watchtower
od Hendrixa nakon Forrest Gumpa korištena u masi filmova i to često u sličnim situacijama. I nije da je loša pjesma, nego
jednostavno ti dokurči je slušati i gledati kako se koristi lijeno i neinventivno.
Jeste, pa zato što jede. Je li ono sad u Mladog Pape bila u skorije vrijeme? Nemam ja ništa protiv toga ko bi negdje nešto metno već me generalno nervira stav staro = olinjalo. Ništa ni sa čim, pa tako će i ovo današnji biti staro i olinjalo kroz trideset godina. Šta je tu argument? Protok vremena? Smiješno. Baci nekog ko sad gleda film u budućnost. Samo zato, lupam, što će neke 2080. ljudi gledati film tako što će im nešto bljesnuti u oko ili ubrizgati u očni živac film iz 2019. neće valjati zato što smo ga "po starinski" gledali. Sve odlepilo k'o tenisica, puklo k'o livada.
johnnykola

#17906 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

kakavdanakneiskustvu wrote:bjork
:-D :kiss:
dale cooper

#17907 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

johnnykola wrote:
dale cooper wrote:
Jeste, pa zato što jede. Je li ono sad u Mladog Pape bila u skorije vrijeme? Nemam ja ništa protiv toga ko bi negdje nešto metno već me generalno nervira stav staro = olinjalo. Ništa ni sa čim, pa tako će i ovo današnji biti staro i olinjalo kroz trideset godina. Šta je tu argument? Protok vremena? Smiješno. Baci nekog ko sad gleda film u budućnost. Samo zato, lupam, što će neke 2080. ljudi gledati film tako što će im nešto bljesnuti u oko ili ubrizgati u očni živac film iz 2019. neće valjati zato što smo ga "po starinski" gledali. Sve odlepilo k'o tenisica, puklo k'o livada.
Pa jede, ali dokurči kada neki lijeni šupak od režisera doda pjesmu u film da doda nešto težine na neki prosječan uradak.

Nije ba omarka tog stava. Fan jednog Townesa Van Zandta ne može imati takve stavove. :D
kakavdanakneiskustvu

#17908 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

johnnykola wrote:
:thumbup:
omar little

#17909 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

smijesno mi je uopce o tome pricati, stoga sam, na meni svojstven nacin, i odbila prvobitno, ali spoticati mi da imam stav da je staro=olinjalo u postu u kojem samo dvije recenice iznad izjavljujem kako mi je super bilo cuti lea martina i biseru veletanlic koji su stariji od novog vala je glupost teska.

olinjala je glorifikacja novog vala i forma da svaki kul lik srbijanskog filma MORA slusati nesto iz novog vala. ne mozes biti arhetip beogradskog lika a da ne drkas to. proslo 40 godina, jedna te ista prica.

da ne spominjem koliko je izjava retardirana u kontekstu mene same i mojih muzickih afiniteta.
johnnykola

#17910 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

omar little wrote:smijesno mi je uopce o tome pricati, stoga sam, na meni svojstven nacin, i odbila prvobitno, ali spoticati mi da imam stav da je staro=olinjalo u postu u kojem samo dvije recenice iznad izjavljujem kako mi je super bilo cuti lea martina i biseru veletanlic koji su stariji od novog vala je glupost teska.

olinjala je glorifikacja novog vala i forma da svaki kul lik srbijanskog filma MORA slusati nesto iz novog vala. ne mozes biti arhetip beogradskog lika a da ne drkas to. proslo 40 godina, jedna te ista prica.

da ne spominjem koliko je izjava retardirana u kontekstu mene same i mojih muzickih afiniteta.
Jeste, a tu je bio i posrati Zlatni dan. Pa koga će staviti? Idu ljudi za onim što valja. Nekad legne, nekad ne, ali kad metneš bar znaš da valja skladba, nije svako Spilberg, Skot, Finčer. A ovo Dejl što piše, pa ko im je kriv kad su karinaši pa ne znaju uglaviti da valja. U Pape je leglo k'o budali šamar. Vrhunska djela, a naročito remek-djela uvijek i iznova mame na nova iščitavanja tako je Tower vrhunski na ulazu papinstva u Sorentina.
dale cooper

#17911 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

johnnykola wrote:
omar little wrote:smijesno mi je uopce o tome pricati, stoga sam, na meni svojstven nacin, i odbila prvobitno, ali spoticati mi da imam stav da je staro=olinjalo u postu u kojem samo dvije recenice iznad izjavljujem kako mi je super bilo cuti lea martina i biseru veletanlic koji su stariji od novog vala je glupost teska.

Jeste, a tu je bio i posrati Zlatni dan. Pa koga će staviti? Idu ljudi za onim što valja. Nekad legne, nekad ne, ali kad metneš bar znaš da valja skladba, nije svako Spilberg, Skot, Finčer. A ovo Dejl što piše, pa ko im je kriv kad su karinaši pa ne znaju uglaviti da valja. U Pape je leglo k'o budali šamar. Vrhunska djela, a naročito remek-djela uvijek i iznova mame na nova iščitavanja tako je Tower vrhunski na ulazu papinstva.
Jeste Johnny, ali nisu svi ti filmovi/serije kao Forrest ili Papa. Omarka je gledala ovu seriju pa je u kontekstu toga
prozborila o korištenju muzike. Ja i ti nismo, pa ne možemo ni reći jesu li pogodili ili fulali.
johnnykola

#17912 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

kakavdanakneiskustvu wrote:
johnnykola wrote:
:thumbup:
:)
johnnykola

#17913 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:
Jeste Johnny, ali nisu svi ti filmovi/serije kao Forrest ili Papa. Omarka je gledala ovu seriju pa je u kontekstu toga
prozborila o korištenju muzike. Ja i ti nismo, pa ne možemo ni reći jesu li pogodili ili fulali.
Sve ok, ali evo nastavlja već 40 godina svi bacaju drkicu po Novom valu. Ne, bacat će ju po narodnoj ili starogradskoj glazbi Trinidada i Tobaga ili po Ja Ruleu i Ashanti. :-) :-)
zomri

#17914 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Realno kad se želi nekoga prikazati urbanim i dalje se poseže za novim valom što je postao svojevrstan trope. Odem na poneki koncert tih dinosaura i jako je malo tu 20togodišnjaka, mlađe da ne spominjem.

Ne znam kojih su godina likovi u Jutru, ali ako su 20 something osobno ih ne bi portretirao kao neke što otkidaju na Caneta, Gileta i društvo.
omar little

#17915 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:Realno kad se želi nekoga prikazati urbanim i dalje se poseže za novim valom što je postao svojevrstan trope. Odem na poneki koncert tih dinosaura i jako je malo tu 20togodišnjaka, mlađe da ne spominjem.

Ne znam kojih su godina likovi u Jutru, ali ako su 20 something osobno ih ne bi portretirao kao neke što otkidaju na Caneta, Gileta i društvo.
o tome pricam, olinjala asocijacija. u skoro svakom filmu/seriji mora biti minimum par novi val muzickih izbora, makar u bekgrandu. bez obzira kakvi su, da li je kapetan esid okej ili ne stvar, nije poenta.

likovi su ranih tridesetih i njihovi dijegetski izbori nisu novovalni vecinom, prikladniji su im. nedijegetski izbori me iritiraju jer se slika "urbana atmosfera" kraticom. meni opcenito ide nakurac ta glorifikacija novog vala, tako da mi je fitilj jos kraci no obicno. :D

evo, recimo, za nedijegetsko zatvaranje jedne epizode uzeli su corbinu svirao je dejvid bouvi i skroz okej ispalo. jeste malo bukvalan izbor bio obzirom na tematiku, ali nisam cula stvar sto godina i bas fino sjelo.
johnnykola

#17916 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Sve si sama napisala. Ide ti na živce i sve ostalo iz toga slijedi. Koliko je tek Čorba olinjao, a li on ti je lego jer ga ne eksploatiraju toliko.
p206

#17917 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by p206 »

jebiga nisam vas upratio o čemu baš pišete,mrsko mi sve čitat :mrgreen: al uglavnom je muzika i to stara razlog zbog koje i gledam filmove
za mnoge , čak i poznate pjesme, ne bi čuo da ih nisam čuo u filmovima i serijama, kao što su ove...

kakavdanakneiskustvu

#17918 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

sopranosi,na pola sam prve sezone
zomri

#17919 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Svršio Russian Doll, nije loša druga polovica sezone :thumbup:

Krenuo reprizirati Deadwood da spreman dočekam film kad izađe. Pregledao s01e01 i pola stvari se ne sjećam uopšte. Dobro, osim Swearingenovog 'sovanja :mrgreen:
omar little

#17920 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:Svršio Russian Doll, nije loša druga polovica sezone :thumbup:

Krenuo reprizirati Deadwood da spreman dočekam film kad izađe. Pregledao s01e01 i pola stvari se ne sjećam uopšte. Dobro, osim Swearingenovog 'sovanja :mrgreen:
i ja sam deadwood planirala obnoviti uskoro, toliko dijaloga dobro napisanog ima da na svako gledanje ja otkrijem neke bisere koji su mi promakli.

baj d vej, krenula sam bjelogrlicevu zigosani u reketu, da vidimo kako i sta bjela oce sad. sama premisa mi opasno smrdi na konasbrezavadisanje, ali tek sam jednu i pol odgledala a necu da trcim pred rudu sa kritikom (samotaps, samotaps :D). jes' ti to gledo? leze mi ovih dana serije na jezicima bliskim maternjim. :D
vicious

#17921 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

Sigur Ros, čim si ih dvaput metn'o :D :D
zomri

#17922 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:
zomri wrote:Svršio Russian Doll, nije loša druga polovica sezone :thumbup:

i ja sam deadwood planirala obnoviti uskoro, toliko dijaloga dobro napisanog ima da na svako gledanje ja otkrijem neke bisere koji su mi promakli.

baj d vej, krenula sam bjelogrlicevu zigosani u reketu, da vidimo kako i sta bjela oce sad. sama premisa mi opasno smrdi na konasbrezavadisanje, ali tek sam jednu i pol odgledala a necu da trcim pred rudu sa kritikom (samotaps, samotaps :D). jes' ti to gledo? leze mi ovih dana serije na jezicima bliskim maternjim. :D
nemam to u planu, javi kakva je. zainteresovan sam za Besu ali ne nađoh finih linkova pa odustah. budem se zarovio kada završi sezona.
johnnykola

#17923 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

vicious wrote:
Sigur Ros, čim si ih dvaput metn'o :D :D
:D :D :D
karanana

#17924 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

besa veoma dobra.
odgledah i devetu i super je.
neko je mislim poredi i rece da je ubice mog oca bolja. ne bih se bas slozio. gluma i prica mi vise drze kod bese. dobro glume ovi neki shipci.
ja gledam preko kodija i balkan green addona. momci updejtuju haman cim nesto izadje na addonu je.
omar little

#17925 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

neam kodi, imal na torentima?
Post Reply