Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#17901 Re: Gledate seriju - preporucite je
Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?
-
kakavdanakneiskustvu
- dale cooper
#17903 Re: Gledate seriju - preporucite je
Znaš da sam često na tvojoj strani Johnny, ali mislim da si pogrešno skontao omarkin početni upis prije nego štojohnnykola wrote:Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?
je sve eskaliralo.
i izvođača u kontekstu serije izgleda i zvuči isklišeizirano, što mogu razumjeti. Isto kao recimo što je All Along The Watchtower
od Hendrixa nakon Forrest Gumpa korištena u masi filmova i to često u sličnim situacijama. I nije da je loša pjesma, nego
jednostavno ti dokurči je slušati i gledati kako se koristi lijeno i neinventivno.
- SanskiBiser
#17904 Re: Gledate seriju - preporucite je
Poceo gledati, malo starija serija, 3 sezone, pogledao 4 epizode prve i za sad odlicno.
- johnnykola
#17905 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jeste, pa zato što jede. Je li ono sad u Mladog Pape bila u skorije vrijeme? Nemam ja ništa protiv toga ko bi negdje nešto metno već me generalno nervira stav staro = olinjalo. Ništa ni sa čim, pa tako će i ovo današnji biti staro i olinjalo kroz trideset godina. Šta je tu argument? Protok vremena? Smiješno. Baci nekog ko sad gleda film u budućnost. Samo zato, lupam, što će neke 2080. ljudi gledati film tako što će im nešto bljesnuti u oko ili ubrizgati u očni živac film iz 2019. neće valjati zato što smo ga "po starinski" gledali. Sve odlepilo k'o tenisica, puklo k'o livada.dale cooper wrote:Znaš da sam često na tvojoj strani Johnny, ali mislim da si pogrešno skontao omarkin početni upis prije nego štojohnnykola wrote:Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?
je sve eskaliralo.Nije ona rekla da su Bajaga ili bendovi novog vala loši per se, nego da korištenje pojedinih pjesama
i izvođača u kontekstu serije izgleda i zvuči isklišeizirano, što mogu razumjeti. Isto kao recimo što je All Along The Watchtower
od Hendrixa nakon Forrest Gumpa korištena u masi filmova i to često u sličnim situacijama. I nije da je loša pjesma, nego
jednostavno ti dokurči je slušati i gledati kako se koristi lijeno i neinventivno.
- johnnykola
#17906 Re: Gledate seriju - preporucite je
kakavdanakneiskustvu wrote:bjork
- dale cooper
#17907 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa jede, ali dokurči kada neki lijeni šupak od režisera doda pjesmu u film da doda nešto težine na neki prosječan uradak.johnnykola wrote:Jeste, pa zato što jede. Je li ono sad u Mladog Pape bila u skorije vrijeme? Nemam ja ništa protiv toga ko bi negdje nešto metno već me generalno nervira stav staro = olinjalo. Ništa ni sa čim, pa tako će i ovo današnji biti staro i olinjalo kroz trideset godina. Šta je tu argument? Protok vremena? Smiješno. Baci nekog ko sad gleda film u budućnost. Samo zato, lupam, što će neke 2080. ljudi gledati film tako što će im nešto bljesnuti u oko ili ubrizgati u očni živac film iz 2019. neće valjati zato što smo ga "po starinski" gledali. Sve odlepilo k'o tenisica, puklo k'o livada.dale cooper wrote:Znaš da sam često na tvojoj strani Johnny, ali mislim da si pogrešno skontao omarkin početni upis prije nego štojohnnykola wrote:Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?
je sve eskaliralo.Nije ona rekla da su Bajaga ili bendovi novog vala loši per se, nego da korištenje pojedinih pjesama
Nije ba omarka tog stava. Fan jednog Townesa Van Zandta ne može imati takve stavove.
-
kakavdanakneiskustvu
#17908 Re: Gledate seriju - preporucite je
johnnykola wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:bjork![]()
-
omar little
#17909 Re: Gledate seriju - preporucite je
smijesno mi je uopce o tome pricati, stoga sam, na meni svojstven nacin, i odbila prvobitno, ali spoticati mi da imam stav da je staro=olinjalo u postu u kojem samo dvije recenice iznad izjavljujem kako mi je super bilo cuti lea martina i biseru veletanlic koji su stariji od novog vala je glupost teska.
olinjala je glorifikacja novog vala i forma da svaki kul lik srbijanskog filma MORA slusati nesto iz novog vala. ne mozes biti arhetip beogradskog lika a da ne drkas to. proslo 40 godina, jedna te ista prica.
da ne spominjem koliko je izjava retardirana u kontekstu mene same i mojih muzickih afiniteta.
olinjala je glorifikacja novog vala i forma da svaki kul lik srbijanskog filma MORA slusati nesto iz novog vala. ne mozes biti arhetip beogradskog lika a da ne drkas to. proslo 40 godina, jedna te ista prica.
da ne spominjem koliko je izjava retardirana u kontekstu mene same i mojih muzickih afiniteta.
- johnnykola
#17910 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jeste, a tu je bio i posrati Zlatni dan. Pa koga će staviti? Idu ljudi za onim što valja. Nekad legne, nekad ne, ali kad metneš bar znaš da valja skladba, nije svako Spilberg, Skot, Finčer. A ovo Dejl što piše, pa ko im je kriv kad su karinaši pa ne znaju uglaviti da valja. U Pape je leglo k'o budali šamar. Vrhunska djela, a naročito remek-djela uvijek i iznova mame na nova iščitavanja tako je Tower vrhunski na ulazu papinstva u Sorentina.omar little wrote:smijesno mi je uopce o tome pricati, stoga sam, na meni svojstven nacin, i odbila prvobitno, ali spoticati mi da imam stav da je staro=olinjalo u postu u kojem samo dvije recenice iznad izjavljujem kako mi je super bilo cuti lea martina i biseru veletanlic koji su stariji od novog vala je glupost teska.
- dale cooper
#17911 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jeste Johnny, ali nisu svi ti filmovi/serije kao Forrest ili Papa. Omarka je gledala ovu seriju pa je u kontekstu togajohnnykola wrote:Jeste, a tu je bio i posrati Zlatni dan. Pa koga će staviti? Idu ljudi za onim što valja. Nekad legne, nekad ne, ali kad metneš bar znaš da valja skladba, nije svako Spilberg, Skot, Finčer. A ovo Dejl što piše, pa ko im je kriv kad su karinaši pa ne znaju uglaviti da valja. U Pape je leglo k'o budali šamar. Vrhunska djela, a naročito remek-djela uvijek i iznova mame na nova iščitavanja tako je Tower vrhunski na ulazu papinstva.omar little wrote:smijesno mi je uopce o tome pricati, stoga sam, na meni svojstven nacin, i odbila prvobitno, ali spoticati mi da imam stav da je staro=olinjalo u postu u kojem samo dvije recenice iznad izjavljujem kako mi je super bilo cuti lea martina i biseru veletanlic koji su stariji od novog vala je glupost teska.
prozborila o korištenju muzike. Ja i ti nismo, pa ne možemo ni reći jesu li pogodili ili fulali.
- johnnykola
#17912 Re: Gledate seriju - preporucite je
kakavdanakneiskustvu wrote:johnnykola wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:bjork![]()
- johnnykola
#17913 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sve ok, ali evo nastavlja već 40 godina svi bacaju drkicu po Novom valu. Ne, bacat će ju po narodnoj ili starogradskoj glazbi Trinidada i Tobaga ili po Ja Ruleu i Ashanti.dale cooper wrote:
Jeste Johnny, ali nisu svi ti filmovi/serije kao Forrest ili Papa. Omarka je gledala ovu seriju pa je u kontekstu toga
prozborila o korištenju muzike. Ja i ti nismo, pa ne možemo ni reći jesu li pogodili ili fulali.
- zomri
#17914 Re: Gledate seriju - preporucite je
Realno kad se želi nekoga prikazati urbanim i dalje se poseže za novim valom što je postao svojevrstan trope. Odem na poneki koncert tih dinosaura i jako je malo tu 20togodišnjaka, mlađe da ne spominjem.
Ne znam kojih su godina likovi u Jutru, ali ako su 20 something osobno ih ne bi portretirao kao neke što otkidaju na Caneta, Gileta i društvo.
Ne znam kojih su godina likovi u Jutru, ali ako su 20 something osobno ih ne bi portretirao kao neke što otkidaju na Caneta, Gileta i društvo.
-
omar little
#17915 Re: Gledate seriju - preporucite je
o tome pricam, olinjala asocijacija. u skoro svakom filmu/seriji mora biti minimum par novi val muzickih izbora, makar u bekgrandu. bez obzira kakvi su, da li je kapetan esid okej ili ne stvar, nije poenta.zomri wrote:Realno kad se želi nekoga prikazati urbanim i dalje se poseže za novim valom što je postao svojevrstan trope. Odem na poneki koncert tih dinosaura i jako je malo tu 20togodišnjaka, mlađe da ne spominjem.
likovi su ranih tridesetih i njihovi dijegetski izbori nisu novovalni vecinom, prikladniji su im. nedijegetski izbori me iritiraju jer se slika "urbana atmosfera" kraticom. meni opcenito ide nakurac ta glorifikacija novog vala, tako da mi je fitilj jos kraci no obicno.
evo, recimo, za nedijegetsko zatvaranje jedne epizode uzeli su corbinu svirao je dejvid bouvi i skroz okej ispalo. jeste malo bukvalan izbor bio obzirom na tematiku, ali nisam cula stvar sto godina i bas fino sjelo.
- johnnykola
#17916 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sve si sama napisala. Ide ti na živce i sve ostalo iz toga slijedi. Koliko je tek Čorba olinjao, a li on ti je lego jer ga ne eksploatiraju toliko.
- p206
#17917 Re: Gledate seriju - preporucite je
jebiga nisam vas upratio o čemu baš pišete,mrsko mi sve čitat
al uglavnom je muzika i to stara razlog zbog koje i gledam filmove
za mnoge , čak i poznate pjesme, ne bi čuo da ih nisam čuo u filmovima i serijama, kao što su ove...
za mnoge , čak i poznate pjesme, ne bi čuo da ih nisam čuo u filmovima i serijama, kao što su ove...
-
kakavdanakneiskustvu
#17918 Re: Gledate seriju - preporucite je
sopranosi,na pola sam prve sezone
- zomri
#17919 Re: Gledate seriju - preporucite je
Svršio Russian Doll, nije loša druga polovica sezone
Krenuo reprizirati Deadwood da spreman dočekam film kad izađe. Pregledao s01e01 i pola stvari se ne sjećam uopšte. Dobro, osim Swearingenovog 'sovanja
Krenuo reprizirati Deadwood da spreman dočekam film kad izađe. Pregledao s01e01 i pola stvari se ne sjećam uopšte. Dobro, osim Swearingenovog 'sovanja
-
omar little
#17920 Re: Gledate seriju - preporucite je
i ja sam deadwood planirala obnoviti uskoro, toliko dijaloga dobro napisanog ima da na svako gledanje ja otkrijem neke bisere koji su mi promakli.zomri wrote:Svršio Russian Doll, nije loša druga polovica sezone![]()
baj d vej, krenula sam bjelogrlicevu zigosani u reketu, da vidimo kako i sta bjela oce sad. sama premisa mi opasno smrdi na konasbrezavadisanje, ali tek sam jednu i pol odgledala a necu da trcim pred rudu sa kritikom (samotaps, samotaps
- vicious
#17921 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sigur Ros, čim si ih dvaput metn'ojohnnykola wrote:Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?
- zomri
#17922 Re: Gledate seriju - preporucite je
nemam to u planu, javi kakva je. zainteresovan sam za Besu ali ne nađoh finih linkova pa odustah. budem se zarovio kada završi sezona.omar little wrote:i ja sam deadwood planirala obnoviti uskoro, toliko dijaloga dobro napisanog ima da na svako gledanje ja otkrijem neke bisere koji su mi promakli.zomri wrote:Svršio Russian Doll, nije loša druga polovica sezone![]()
baj d vej, krenula sam bjelogrlicevu zigosani u reketu, da vidimo kako i sta bjela oce sad. sama premisa mi opasno smrdi na konasbrezavadisanje, ali tek sam jednu i pol odgledala a necu da trcim pred rudu sa kritikom (samotaps, samotaps). jes' ti to gledo? leze mi ovih dana serije na jezicima bliskim maternjim.
- johnnykola
#17923 Re: Gledate seriju - preporucite je
vicious wrote:Sigur Ros, čim si ih dvaput metn'ojohnnykola wrote:Koliko sam to samo puta prošao. Preporučam filmove od Freddie Got Fingered preko Tripa do Offreta, ali tu je još uvijek čuđenje u svetu, pa je tako dosad bilo u raznim periodima života upita tipa pa ti slušaš Gunse, RATM, Vojka V, evo sve do Bajage? Ko problem nešto slušati, gledati, do toga doći, skinuti. Hajte sad ovako napišite, po vama, šta ste mislili da slušam? Eru Ojdanića, Franku Bebić, Kaliopi, Megadeath, Sigur Ros, Kedžu, Tina i Saleta, Deena, Sigur Ros, Bjork, Verve...? Da ponovim, osim možda posljednjeg albuma Bajaga nema pjesme na deset albuma prethodnih da mu je loša. Ako to nećeš cijeniti ne znam šta ćeš. Ali šta sve ljudi ne cijene, zašto bi jednog Balegu?![]()
- karanana
#17924 Re: Gledate seriju - preporucite je
besa veoma dobra.
odgledah i devetu i super je.
neko je mislim poredi i rece da je ubice mog oca bolja. ne bih se bas slozio. gluma i prica mi vise drze kod bese. dobro glume ovi neki shipci.
ja gledam preko kodija i balkan green addona. momci updejtuju haman cim nesto izadje na addonu je.
odgledah i devetu i super je.
neko je mislim poredi i rece da je ubice mog oca bolja. ne bih se bas slozio. gluma i prica mi vise drze kod bese. dobro glume ovi neki shipci.
ja gledam preko kodija i balkan green addona. momci updejtuju haman cim nesto izadje na addonu je.
-
omar little
#17925 Re: Gledate seriju - preporucite je
neam kodi, imal na torentima?