HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
made_in_sarajevo

#17901 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

HS zasto od prije par dana dosta kanala ne radi i zakljucani su, kanali iz prosirenog paketa? Nikakav ugovor bisam potpisao nego sam dobio novi signal koji je radio 5 dana i zakljucali se.onda kanali
MH i HS kablovska

#17902 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

polis wrote:Evo pitanje i za HS, imam KID paket i vaš fiksni. SAda moram li preći na Telemach i potpisati ugovor sa njima za trio paket? Mogu li dobiti ovu akciju 6 mjeseci / pola pretplate?
Zdravo polis,
možete i dalje koristiti servise koje ste do sada imali ili odabrati neki od unaprijeđenih servisa ako želite.
U slučaju da uzimate uslugu koju do sada niste imali možete koristiti akcijske benefite, ako želite javite nam se u inbox, rado ćemo Vas pozvati i upoznati s detaljima ponude, kako za nove tako i za postojeće korisnike.
polis

#17903 Re: HS kablovska

Post by polis »

MH i HS kablovska wrote:
polis wrote:Evo pitanje i za HS, imam KID paket i vaš fiksni. SAda moram li preći na Telemach i potpisati ugovor sa njima za trio paket? Mogu li dobiti ovu akciju 6 mjeseci / pola pretplate?
Zdravo polis,
možete i dalje koristiti servise koje ste do sada imali ili odabrati neki od unaprijeđenih servisa ako želite.
U slučaju da uzimate uslugu koju do sada niste imali možete koristiti akcijske benefite, ako želite javite nam se u inbox, rado ćemo Vas pozvati i upoznati s detaljima ponude, kako za nove tako i za postojeće korisnike.
Ok shvatio sam, ako si HS korisnik koji ima 3 usluge, dobićeš jedno veliko ništa. :bih: :bih:
hoggarr

#17904 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Zdravo HS, od kako ste se odselili iz grada u periferiju, ja od januara čekam te vaše unaprijeđene usluge, ali sada nikako da se sa signalom probijete iz periferije u grad. Nešto razmišljam, Enes je bio pametan čovjek, ponudite čovjeku dobru platu i vratite ga, neka vam pokaže kako se radi posao.
O'zone
Globalni moderator

#17905 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Jel ovo crkao internet ili je samo do mene. Restartovao ruter deset puta ali ništa sami DS lampica blinka?
relativno84

#17906 Re: HS kablovska

Post by relativno84 »

O'zone wrote:Jel ovo crkao internet ili je samo do mene. Restartovao ruter deset puta ali ništa sami DS lampica blinka?
Stoka :angry:
emirsarajevo

#17907 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

relativno84 wrote:
O'zone wrote:Jel ovo crkao internet ili je samo do mene. Restartovao ruter deset puta ali ništa sami DS lampica blinka?
Isto, više od 24 h bez interneta, postavili nove kablove i splitere kroz cijeli stan, tvrdili da moja instalacija ne valja, uredno će to naplatiti. A kroz ulaz vodi koax. sa 3 licne žice, on valja :)
emirsarajevo

#17908 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

emirsarajevo wrote:
relativno84 wrote:
Isto, više od 24 h bez interneta, postavili nove kablove i splitere kroz cijeli stan, tvrdili da moja instalacija ne valja, uredno će to naplatiti. A kroz ulaz vodi koax. sa 3 licne žice, on valja :)

Na 1360 tvrde da je modem offline, da je kvar kod mene u stanu i da se niko ne žali iz ulaza, što naravno nije tačno. Valjda je podrška dobila instrukcije da je kupac uvijek u krivu :izet:
O'zone
Globalni moderator

#17909 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

emirsarajevo wrote: Na 1360 tvrde da je modem offline, da je kvar kod mene u stanu i da se niko ne žali iz ulaza, što naravno nije tačno. Valjda je podrška dobila instrukcije da je kupac uvijek u krivu :izet:
Jutros evo radi :roll:
Benq

#17910 Re: HS kablovska

Post by Benq »

emirsarajevo wrote: Na 1360 tvrde da je modem offline, da je kvar kod mene u stanu i da se niko ne žali iz ulaza, što naravno nije tačno. Valjda je podrška dobila instrukcije da je kupac uvijek u krivu :izet:
Da li je samo modem offline ili nemas ni analognu tv ? Ako je samo do interneta , provjeri spojeve na spliteru i na samom modemu da se kabal nije negdje malo izvukao.
emirsarajevo

#17911 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

Benq wrote:
Da li je samo modem offline ili nemas ni analognu tv ? Ako je samo do interneta , provjeri spojeve na spliteru i na samom modemu da se kabal nije negdje malo izvukao.
Slika i na digitalnoj i analognoj je odlična, već sam kabl što ide iz splitera u tv kopčao na modem, a ovaj sa modema na tv. Interneta nema, a na tv-u odlična slika. Čak sam i kablo što dolazi u spliter povezivao direktno u modem i ista stvar.
Podrška i dalje tvrdi da je do mene, danas im ističe 48 h za dolazak

p.s. Imam 105 kg i skoro 2 m visine, nema izlaska dok ne poprave net :lol:
Last edited by emirsarajevo on 06/04/2016 09:41, edited 1 time in total.
Benq

#17912 Re: HS kablovska

Post by Benq »

emirsarajevo wrote: Slika i na digitalnoj i analognoj je odlična, već sam kabl što ide iz splitera u tv kopčao na modem, a ovaj sa modema na tv. Interneta nema, a na tv-u odlična slika. Čak sam i kablo što dolazi u spliter povezivao direktno u modem i ista stvar.

p.s. Imam 105 kg i skoro 2 m visine, nema izlaska dok se ne poprave net :lol:
Mozes li pristupiti modemu preko IP adrese pa da nam napises kakvi su signali DS i US ?

Ma samo ostro :D
emirsarajevo

#17913 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

Benq wrote:
emirsarajevo wrote: Slika i na digitalnoj i analognoj je odlična, već sam kabl što ide iz splitera u tv kopčao na modem, a ovaj sa modema na tv. Interneta nema, a na tv-u odlična slika. Čak sam i kablo što dolazi u spliter povezivao direktno u modem i ista stvar.

p.s. Imam 105 kg i skoro 2 m visine, nema izlaska dok se ne poprave net :lol:
Mozes li pristupiti modemu preko IP adrese pa da nam napises kakvi su signali DS i US ?

Ma samo ostro :D
Hvala na savjetima, ali stvarno neka se oni petljaju sa decibelima, povratnom spregom i frekvencijama.
Kada pamet popusti, snaga dolazi do izražaja :)
made_in_sarajevo

#17914 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

made_in_sarajevo wrote:HS zasto od prije par dana dosta kanala ne radi i zakljucani su, kanali iz prosirenog paketa? Nikakav ugovor bisam potpisao nego sam dobio novi signal koji je radio 5 dana i zakljucali se.onda kanali
HS jos cekam odgovor na pitanje kao i odgovor na PP koji sam za vikend poslao. Necu da vas zovem da me.klempate po usima dok ona isprica milion stvari i jos da cekam
carsija_ner

#17915 Re: HS kablovska

Post by carsija_ner »

Da li neko jos ima slab signal na hayat folk i ponekad sk1 i jos neki kanali sjeckaju? Ono sto je zanimljivo da je signal bolji ujutro i navece ali ako sunce upekne onda nastaju problemi na dosta kanala. Kada pogledam signal na npr hayat folk pise jacina signala oko 80% ali kvalitet signala 20% i ne moze se gledati. Provjerio sam spojeve tv skretnice i ostalo i sve je Ok.
Benq

#17916 Re: HS kablovska

Post by Benq »

carsija_ner wrote:Da li neko jos ima slab signal na hayat folk i ponekad sk1 i jos neki kanali sjeckaju? Ono sto je zanimljivo da je signal bolji ujutro i navece ali ako sunce upekne onda nastaju problemi na dosta kanala. Kada pogledam signal na npr hayat folk pise jacina signala oko 80% ali kvalitet signala 20% i ne moze se gledati. Provjerio sam spojeve tv skretnice i ostalo i sve je Ok.
Kod mene ne sjecka nista , Hayat Folk (jacina signala 98% , kvaliteta signala 92%) , SK1 HD (jacina 95% , kvalitet 92%) , SK1 SD (jacina 99% , kvalitet 92%)
crnivrag

#17917 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote: Kod mene ne sjecka nista , Hayat Folk (jacina signala 98% , kvaliteta signala 92%) , SK1 HD (jacina 95% , kvalitet 92%) , SK1 SD (jacina 99% , kvalitet 92%)
Da nisi obrnuo jačinu i kvalitet :)

Kod mene je većinom kvalitet 100%, a jačina od 85% - 92% u zavisnosti od frekvencija.

Naravno u pitanju je originalna Telemach shema u Sarajevu.
Benq

#17918 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote:
Benq wrote: Kod mene ne sjecka nista , Hayat Folk (jacina signala 98% , kvaliteta signala 92%) , SK1 HD (jacina 95% , kvalitet 92%) , SK1 SD (jacina 99% , kvalitet 92%)
Da nisi obrnuo jačinu i kvalitet :)

Kod mene je većinom kvalitet 100%, a jačina od 85% - 92% u zavisnosti od frekvencija.

Naravno u pitanju je originalna Telemach shema u Sarajevu.
Nisam drug obrnuo nista :) , ja sam na HS-u , stari signal.
crnivrag

#17919 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote: Nisam drug obrnuo nista :) , ja sam na HS-u , stari signal.
Čudno mi je bilo da ti je kvalitet slabiji od jačine, ali eto u svakom slučaju svi parametri su ti jaki, tako da ne može ni doći do pikselizacije slike na kanalima.
Benq

#17920 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote: Čudno mi je bilo da ti je kvalitet slabiji od jačine, ali eto u svakom slučaju svi parametri su ti jaki, tako da ne može ni doći do pikselizacije slike na kanalima.
Sad sam jos jednom provjerio i sve je kako sam i napisao za jacinu i kvalitetu. Ja stvarno nemam nikakvih problema sto se slike tice , samo eto nekad se zna desiti da se kanal kodira ali to brzo rijese. Eh sad , kako ce biti kada puste novi signal , to cemo vidjet , ulica mi nije ni u ovoj fazi pa ce valjda sljedece sedmice jer su bukvalno sve ulice oko moje zavrsili.
r_faruk

#17921 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

kod mene se kockica na HD kanalima, na ovim obicnim najnormalnija slika, snaga oko 70% kvalitet 100%.
carsija_ner

#17922 Re: HS kablovska

Post by carsija_ner »

r_faruk wrote:kod mene se kockica na HD kanalima, na ovim obicnim najnormalnija slika, snaga oko 70% kvalitet 100%.
Meni je uvijek kvalitet slabiji od jacine signala sve su prilike da ih moram zvati jer nesto ocito ne stima.
winnie

#17923 Re: HS kablovska

Post by winnie »

Zdravo HS,

Večeras ću vas pitati zašto ne radi VH1 Adria i VH1. itd..
Počnite odmah smišljati odgovor
djigibau

#17924 Re: HS kablovska

Post by djigibau »

Zdravo HS, zašto nema signala u ulici A.Šačirbegović? Vrijeme sadašnje.
Benq

#17925 Re: HS kablovska

Post by Benq »

djigibau wrote:Zdravo HS, zašto nema signala u ulici A.Šačirbegović? Vrijeme sadašnje.
Danas pustaju novi signal u toj ulici :
GORNJA JOŠANICA III, AHMEDA RIZVE, EMERIKA BLUMA, SPLITSKA, ZAGREBAČKA, LJUBLJANSKA, BORAK, IVANA GORANA KOVAČIĆA, NEVESINJSKA, ŠAĆIRA SIKIRIĆA, G.M.LOKATELLI, TRNOVSKA, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, HRASNIČKA, DŽAMIJSKA, PORODICE RIBAR, HAMIDA HADŽIBEGIĆA, LUG, MIHOLJIĆI, PODGAJ, RAVNE, SVRAKE, STARA ŽELJEZNIČKA STANICA, NOVA ŽELJEZNIČKA STANICA, POTUROVIĆI.
Sve info : http://www.hkb.ba/?p=4900
Locked