Jojaipo evra, fukara STOP!

Moderator: anex
E hvala, jest malo zajebano kad su tako neke vukojebine u pitanju. Ali ono moze se u Lidl dole preko Mostara otic pa uzet hrane usput.
Imas velike plodine u zaostrogu. Sve što ti treba imas tu i sve brendovi kojih ima u sarajevu. Ja neki dan kupio fine food pite.xPaco1337 wrote: ↑25/06/2025 18:51E hvala, jest malo zajebano kad su tako neke vukojebine u pitanju. Ali ono moze se u Lidl dole preko Mostara otic pa uzet hrane usput.
Jeste.. al me nauci jucer Bobi da su to sve nekadasnji”politicki funkcioneri”Messier wrote: ↑25/06/2025 20:20 Bio sam i ja dva puta, a mislim da je to Zivogosce Blato, dole je onaj kamp " Dole"..mobilne kuce.
Nije lose dole, ima i tamo ona kao konoba "Maslina".
Neki kafic kod mola i restoran nekakav uz more i kafice plazne.
Dosta raje iz Sarajeva sam sreo, neki imaju kuce, neki vole doci
Blato je menu pretprošle godine bilo katastrofa zbog gužve. Nesnosno, na rubu incidenta.moimoi wrote: ↑25/06/2025 19:42 Imas zivogosce blato, malu i veliku duba, zivogosce porat… ima jos iznad ceste i zivogosce strnj (tamo imas konobu… drzi je idiot.. ne znam kakva je hrana, ali mu je puno)
Ovisi gdje ces .. Ako si u dubi, najbliza ti je makarska za snabdjevanje s vecim samoposlugama.. ako si iza onda drvenik i gradac.
Iskreno, ne volim makarsku rivijeru.Chmoljo wrote: ↑25/06/2025 20:35Blato je menu pretprošle godine bilo katastrofa zbog gužve. Nesnosno, na rubu incidenta.moimoi wrote: ↑25/06/2025 19:42 Imas zivogosce blato, malu i veliku duba, zivogosce porat… ima jos iznad ceste i zivogosce strnj (tamo imas konobu… drzi je idiot.. ne znam kakva je hrana, ali mu je puno)
Ovisi gdje ces .. Ako si u dubi, najbliza ti je makarska za snabdjevanje s vecim samoposlugama.. ako si iza onda drvenik i gradac.
Zena osmi mjesec trudnoće na lezaljci, lik se ugura izmedju nje i kante za smece I svoju nogetinu stavi na lezaljku. Ili eskalirati I postati se na odmor il i tražiti prigodnije mjesto.
Mjesto ko mjesto ok.
Ma bilo je i jednog i drugog, kolko ja kontam.moimoi wrote: ↑25/06/2025 20:30Jeste.. al me nauci jucer Bobi da su to sve nekadasnji”politicki funkcioneri”Messier wrote: ↑25/06/2025 20:20 Bio sam i ja dva puta, a mislim da je to Zivogosce Blato, dole je onaj kamp " Dole"..mobilne kuce.
Dosta raje iz Sarajeva sam sreo, neki imaju kuce, neki vole docia ne ljudi koji su godinama kampovali pa krajem 80ih kupili zemljista. Uglavnom.. ne mjesam se.. klimam glavom. I ovi moji su.
Kafic se zove leut.
Moguce da je sad takva guzva, ja bio prije 10 godina mozda, nije drama bila uopste na plaziChmoljo wrote: ↑25/06/2025 20:35Blato je menu pretprošle godine bilo katastrofa zbog gužve. Nesnosno, na rubu incidenta.moimoi wrote: ↑25/06/2025 19:42 Imas zivogosce blato, malu i veliku duba, zivogosce porat… ima jos iznad ceste i zivogosce strnj (tamo imas konobu… drzi je idiot.. ne znam kakva je hrana, ali mu je puno)
Zena osmi mjesec trudnoće na lezaljci, lik se ugura izmedju nje i kante za smece I svoju nogetinu stavi na lezaljku. Ili eskalirati I postati se na odmor il i tražiti prigodnije mjesto.
Mjesto ko mjesto ok.
Haj odjebaus.
Imali su oni kuce po elitnim mjestima/gradovima… dubrovnik, grad korcula, makarska etc. Nisu imali po zabitima gdje si za sicu tada mogao kupiti zemlju. Ta ista zemlja vrijedi danas par stotina hiljada, ako je uz more. Ona iznad ceste desetak..uglavnom, imas masu srednjeg sloja ljudi iz onog vakta koji imaju kuce po hr. Orebic je recimo haman 20% bosanski.. ima ih i na korculi koliko volis. Korculani su inace sa Sarajevom tj tadasnjim Sipadom imali jako dobre odnose/ poslove.Messier wrote: ↑25/06/2025 20:49Ma bilo je i jednog i drugog, kolko ja kontam.moimoi wrote: ↑25/06/2025 20:30Jeste.. al me nauci jucer Bobi da su to sve nekadasnji”politicki funkcioneri”Messier wrote: ↑25/06/2025 20:20 Bio sam i ja dva puta, a mislim da je to Zivogosce Blato, dole je onaj kamp " Dole"..mobilne kuce.
Dosta raje iz Sarajeva sam sreo, neki imaju kuce, neki vole docia ne ljudi koji su godinama kampovali pa krajem 80ih kupili zemljista. Uglavnom.. ne mjesam se.. klimam glavom. I ovi moji su.
Kafic se zove leut.
Al funkcioneri su po mom misljenju, misleci da ce njihovo trajati vjecno, vise koristili hotelske usluge, najbolja odmaralista koliko zele, nisu bas imali potrebu da grade nesto.
Odes fino u Auroru u Trsteno, u Trpanj (isto neka vila tamo onaj put vila,mislim da se zove ulica), il na Vis u vilu.
Vise sam na toj varijanti price, sto se tice Bh vlasti.
A ovi iz bgd, Brioni i te price.
Sve za dzaba, sto bi gradio?
Ma i Zuljana je sad provaljena, gdje je Trstenik?dječak sa šibicama wrote: ↑25/06/2025 20:51 Peljesac mi je dobar na onoj strani, Zuljana i Trstenik posebno ovaj drugi, bio par puta i nekako mirno opusteno nekad guzva nekad ne. Blizu Dingac i Postup, mozda nisu neke plaze ali opustena varijanta iako je tu polazio trajekt za Mljet odnosno Polacu. Navodno radi samo u sezoni.
Ova strana kod Trpnja ili tamo Orebic, strava. Ko da sam na tefericu u Ilovaci.
Ma nije to tako bilo po meni, al glupa nam je prica, nije za ove teme.moimoi wrote: ↑25/06/2025 21:01Imali su oni kuce po elitnim mjestima/gradovima… dubrovnik, grad korcula, makarska etc. Nisu imali po zabitima gdje si za sicu tada mogao kupiti zemlju. Ta ista zemlja vrijedi danas par stotina hiljada, ako je uz more. Ona iznad ceste desetak..uglavnom, imas masu srednjeg sloja ljudi iz onog vakta koji imaju kuce po hr. Orebic je recimo haman 20% bosanski.. ima ih i na korculi koliko volis. Korculani su inace sa Sarajevom tj tadasnjim Sipadom imali jako dobre odnose/ poslove.Messier wrote: ↑25/06/2025 20:49Ma bilo je i jednog i drugog, kolko ja kontam.
Al funkcioneri su po mom misljenju, misleci da ce njihovo trajati vjecno, vise koristili hotelske usluge, najbolja odmaralista koliko zele, nisu bas imali potrebu da grade nesto.
Odes fino u Auroru u Trsteno, u Trpanj (isto neka vila tamo onaj put vila,mislim da se zove ulica), il na Vis u vilu.
Ne mogu te bas upratiti… uglavnom-nije prica za ove teme. Sa zadnjim se slazemMessier wrote: ↑25/06/2025 21:42Ma nije to tako bilo po meni, al glupa nam je prica, nije za ove teme.moimoi wrote: ↑25/06/2025 21:01Imali su oni kuce po elitnim mjestima/gradovima… dubrovnik, grad korcula, makarska etc. Nisu imali po zabitima gdje si za sicu tada mogao kupiti zemlju. Ta ista zemlja vrijedi danas par stotina hiljada, ako je uz more. Ona iznad ceste desetak..uglavnom, imas masu srednjeg sloja ljudi iz onog vakta koji imaju kuce po hr. Orebic je recimo haman 20% bosanski.. ima ih i na korculi koliko volis. Korculani su inace sa Sarajevom tj tadasnjim Sipadom imali jako dobre odnose/ poslove.Messier wrote: ↑25/06/2025 20:49
Ma bilo je i jednog i drugog, kolko ja kontam.
U KPJ si, imas stan od 180 u Bgd, i kao ti imas i kucu na Korculi?
Taj sistem nije tako radio.
Mogao si imati naslijedje na moru, kupiti ne, iz vise razloga.
Do devedesetih i vila u Neumu.
Mogao ti je caca imati kucu koja ti je ostala na Korculi, a da je kupis iz vana, iz Sa, Bg, Zg kao dio tadasnje drustvene postavke ne, sve dok se SFRJ nije pocela urusavati.
To je glede vrhuske.
A mislim da je obicna raja mogla kupiti sto je htjela, pa pola Rovinja i Portoroza drze Albanci sa Kosova.
Prodas stado ovaca i preselis se u Portoroz, prodajes sladoled, 50 godina poslije si milioner.
Tako i nasi, za bilo kakvu lovu se kupovala ova Duba il Sreser, ne kupis Golfa , kupis pola duluma u Zaostrogu.
Puno obicne raje ima kuce po moru, to sam htio reci
Pa ljudi se ovdje sprdaju s tobom...stari prdonja, a ne moze skontati banalne stvari i jos se nesto kofrci.Dozer wrote: ↑25/06/2025 20:55Haj odjebaus.
Procitaj sta ljudi pisu, mozda u ogledalu skontas ko ispada glup.