Sirija vol. 2

Locked
ioannes

#17901 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

:idea:
Maystor wrote:
Co0l wrote:Izgleda da od ovih rusofila necemo docekati dan ni zlocin dovoljno odvratan da vidimo i trunku osude ratnih zlocina koje na dnevnoj bazi vec odavno cine ovi za koje navijaju.Ocito je za njih vrhunac osude prica u stilu i drugi su nekad to slucajno uradili,sta fali sto i ovi nasi to danas rade namjerno.
To su te moralne vertikale u virtuelnoj borbi za bolji,'multipolarni' svijet :thumbup:
Ne znam ko ti je rusofil, ja sigurno nisam, ali sam večeras pisao o zločinačkom napadu na bolnice. Ne razumijem zašto to rade, nema nikakve koristi od toga, a okreću svijet protiv sebe.
Oni koji kreiraju takve globalne strategije ne razmisljaju kao normalni ljudi niti imaju emocije...oni ispred sebe samo vide sahovsko polje i figure.
Sjecam se intervijua sa zbignjevom brzinskim 1998
gdje ga novinar pita da li je bila greska 80 ih godina podrzavati islamiste u afganistanu i time napraviti podlogu za danasnji teror i fundamentalizam?
On odgovara: šta je bolje imati sansu osloboditi srednju europu od sovjetskog saveza i tome okonačati hladni rat ili podržati nekolicinu poludjelih muslimana
Last edited by ioannes on 15/02/2016 22:14, edited 1 time in total.
RepublikanskaGarda

#17902 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Kako su Rusi odigrali kartu sa Kurdima i izradili u prvom redu Tursku a potom i amerikance je fascinantno i nevjerojatno, neznam da li je ovo tko mogao predvidjeti prilikom početka ruske vojne intervencije u Siriji.
Challenger__

#17903 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

RepublikanskaGarda wrote:Kako su Rusi odigrali kartu sa Kurdima i izradili u prvom redu Tursku a potom i amerikance je fascinantno i nevjerojatno, neznam da li je ovo tko mogao predvidjeti prilikom početka ruske vojne intervencije u Siriji.
Za mene sasvim očekivano.
ioannes

#17904 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

pasha078 wrote:
De Ioannes, reci ti meni, sta ti je to Amerika nazao ucinila? Al budi iskren..... Razvalila ti Jugoslaviju, jel tak?
Što jugoslaviju?...nemoj vadit te stare priče,to je deplasirano :D
Ne źelim spemat temu,otvori diskusiju o americi ...
DaysleepeR

#17905 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

skyper wrote:
nocnaptica986 wrote:Image
I Kafr Nasih je pod kontrolom SAA.

https://en.wikipedia.org/wiki/Template: ... tailed_map
kako je Mare u poluokruženju Daesha, uz svu paniku, može Daesh uzeti taj grad u sekundi, ali neće braći po materi hljeb od usta da otkida...

ponavljam pitanje, kako Daesh duž turske granice nije prijetnja za Tursku?
ioannes

#17906 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Challenger__ wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Kako su Rusi odigrali kartu sa Kurdima i izradili u prvom redu Tursku a potom i amerikance je fascinantno i nevjerojatno, neznam da li je ovo tko mogao predvidjeti prilikom početka ruske vojne intervencije u Siriji.
:lol: :thumbup:
Challenger__

#17907 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Deir ez Zour

- podjela humanitarne pomoći:

Image

:arrow: LINK

- djelovanje avijacije:
#Warplanes target a house in #Hatla village, #DeirEzzor countryside, along with a big sound of bombing as it seems a warehouse of IEDs.
:arrow: LINK
#Warplanes target the outskirt of Alseyasia bridge in #DeirEzzor city.
izvor, isto
RepublikanskaGarda

#17908 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Challenger__ wrote:
Bome ja sam još u šoku i nevjerici.
Challenger__

#17909 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

RepublikanskaGarda wrote:Bome ja sam još u šoku i nevjerici.
Spremi se na još veće šokove.

:wink:
fosna2014

#17910 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#SAA have taken control of Al-Rawabi hills SW of Al-Qayatayn after clashes with #IS militants
SA 071

#17911 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

General War wrote:Kako nisu?...Pa gdje su one izbjeglice sto pobjegose pred isilom?
Sto se tice kurda i turaka, ne znam kako dodjose ona pojacanja u kobane i gdje su pobjegli kurdi pred naletom ISILa...a nepunu ni godinu kasnije kurdi opleli po turcima...i sad trebaju turci dozvolit da naoruzani do zuba kurdi lijepo dodju do granice sa turskom...zato su i dogovorili onu tampon zonu sa amerima cini mi se.
Jebo vas ba reutersova priča o 12 miliona izbjeglica. Što ne kažu da ih je oko 4 miliona pobjeglo iz Sirije u druge zemlje, a 8 miliona je interno raseljeno tako što su pobjegli od islamista i "umjerenih pobunjenika" na teritoriju pod kontrolom sirijske regularne armije.

Turci su pustili Kurde da krvare u Kobaneu i nisu im htjeli pustiti da prođe ispomoć. Ali očito Turci imaju puno bolje odnose sa ISIL-om nego sa Kurdima, Sirijcima ili Rusima. Jebi ga partnerske i ekonomske veze su među njima snažne. U pravu si, da sam ja Erdoan i da imam uhodan biznis sa ISIL-om oko nafte (da mi je to porodični biznis) i ja bi isto ovako radio kao Erdoan. I ja bih se trudio da Kurdima onemogućim da cijepaju moje partnere islamiste (i one radikalne i one "umjerene")...
Škobo Habu

#17912 Re: Sirija vol. 2

Post by Škobo Habu »

skyper wrote:Lov na dzihadiste po gudurama Latakie u neposrednoj blizini Kinsabbe!

https://www.facebook.com/syrian.reporte ... =2&theater
O kojoj je iranskoj jedinici riječ?
zigson

#17913 Re: Sirija vol. 2

Post by zigson »

++
Last edited by zigson on 15/02/2016 22:39, edited 2 times in total.
Kikibombona

#17914 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

skyper wrote:Lov na dzihadiste po gudurama Latakie u neposrednoj blizini Kinsabbe!

Ima se - moze se!

Tigar se zestoko roka sa ISILovcima! :-)

Kaligrafija

#17915 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Ovi stvarno imaju brdo municije, kad mogu razne rakete da ispaljuju za unistavanje neprijateljske zive sile...Kod nas u ratu su se cuvale kao oci u glavi za napad na tenkove, oklopna vozila, kamione...Ovi se rasipaju kao da puca iz snajpera jbt...
Challenger__

#17916 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

:lol:
vivaldi

#17917 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

#oprosti Fadile Kornet
dragma
Vozim: Pješe

#17918 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Novak20 wrote:Mogući pravci djelovanja sirijskih snaga protiv isisovaca.

Image
Navodno je cilj zauzimanje Tabqa baze i daljim napredovanjem prema sjeveru cijepanje samozvanog khalifata na dva dijela:

Image

Syrian Army Is Now 15 Kilometres Away From Cutting ISIS in Half
http://russia-insider.com/en/syrian-arm ... lf/ri12841
Challenger__

#17919 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Zna li ko šta je sa twitterom SyrianCivilWarReddit-a? Ne šljaka im linija već dva dana. Jesam li šta propustio?
SA 071

#17920 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Challenger__ wrote:Hajmo malo u širi kontekst ove apokaliptične priče...

- 9/11 u kome se Arapima, koji se ismijavaju kao najnesposobniji ljudi na planeti, vrlo sumnjivo prišiva visokosofisticirani zločinački akt. Pa je to iskorišteno kao predtekst za invaziju Afganistana i Iraka a sve na temelju lažnih optužbi. Pa onda ravnanje Libije, okultno ubistvo Gadafija i gigantska pljačka libijskih resursa. Pa farsa od "arapskog proljeća" i slanje desetine hiljada naoružanih razbojnika u Siriju. Sad odjednom histerija. Odjednom se ti isti zapadni licemjeri "zabrinuli za ljude". Ne, ne... Brine njih nešto drugo.

Brine ih to što im propadaju gigantski planovi vezani za Bliski istok.

To njih brine.
:thumbup: Ali neće ono da vidi dalje od nosa i reutersovih izvještaja :-)

Ono što se događa na Bliskom Istoku neko nazva "erozijom uticaja USA" u svijetu. Upravo im se to dešava. Jebi ga, kada izgubiš vjerodostojnost, džaba ti. Ne valja im Assad, a Sirija bila najmodernija, najtolerantnija i najdemokratskija arapska država. A valja im Saudija u kojoj osim kraljevske porodice više niko nema nikakva prava, jebo ih otac nomadski i englezi koji su ih tu instalirali da Arape decenijama drže u civilizacijskom mraku...
Co0l

#17921 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

pasha078 wrote:
Co0l wrote:Izgleda da od ovih rusofila necemo docekati dan ni zlocin dovoljno odvratan da vidimo i trunku osude ratnih zlocina koje na dnevnoj bazi vec odavno cine ovi za koje navijaju.Ocito je za njih vrhunac osude prica u stilu i drugi su nekad to slucajno uradili,sta fali sto i ovi nasi to danas rade namjerno.
To su te moralne vertikale u virtuelnoj borbi za bolji,'multipolarni' svijet :thumbup:
Ne tako davno, prije 30-tak godina, imali smo multipolarni svijet.

Srz problema je kako natjerati narod da zivi u tom drugom polu. Niko nece pod rusku cizmu :D
Ma to je vazda tako bilo.Od 100 rusofila neces nac dvojicu da bi prije u Rusiji zivjeli nego u nekoj razvijenoj zemlji 'Zapada'.Kad to imas uvidu,svaka rasprava na tu temu gubi smisao.
sumirprimus

#17922 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

exliberal-ex wrote:
sumirprimus wrote:Pricas o bateriji i 4 ptice podrske.... :mrgreen:
i ta jedna baterija sa 4 pticice zakova silnu tursku avijaciju :?
Pogresno postavljena premisa...
Naravno da ce zakovat.dok se ne digne ljestvica...
shin

#17923 Re: Sirija vol. 2

Post by shin »

TOW se TOW-om izbija.

Uglavnom šta se desilo sa ''ode bager'' videima, nema ni toga više?
Kikibombona

#17924 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Strasna slika, valjda bolnica u Azazu!

UPOZORENJE

https://pbs.twimg.com/media/CbSMgU8UAAEZ7Ne.jpg

HOROR! DJECA GLEDAJU RASKOMADANA TIJELA DJECE. NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM.

https://pbs.twimg.com/media/CbSKa1UWcAEaTYM.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/CbSFm4pUEAAtsuy.jpg

Rusi za danasnje bombardovanje bolnice zasluzuju svaku osudu! Monstruozno!

Covjek se moli Bogu na temeljima srusene dzamije

General War

#17925 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

SA 071 wrote:
General War wrote:Kako nisu?...Pa gdje su one izbjeglice sto pobjegose pred isilom?
Sto se tice kurda i turaka, ne znam kako dodjose ona pojacanja u kobane i gdje su pobjegli kurdi pred naletom ISILa...a nepunu ni godinu kasnije kurdi opleli po turcima...i sad trebaju turci dozvolit da naoruzani do zuba kurdi lijepo dodju do granice sa turskom...zato su i dogovorili onu tampon zonu sa amerima cini mi se.
Jebo vas ba reutersova priča o 12 miliona izbjeglica. Što ne kažu da ih je oko 4 miliona pobjeglo iz Sirije u druge zemlje, a 8 miliona je interno raseljeno tako što su pobjegli od islamista i "umjerenih pobunjenika" na teritoriju pod kontrolom sirijske regularne armije.

Turci su pustili Kurde da krvare u Kobaneu i nisu im htjeli pustiti da prođe ispomoć. Ali očito Turci imaju puno bolje odnose sa ISIL-om nego sa Kurdima, Sirijcima ili Rusima. Jebi ga partnerske i ekonomske veze su među njima snažne. U pravu si, da sam ja Erdoan i da imam uhodan biznis sa ISIL-om oko nafte (da mi je to porodični biznis) i ja bi isto ovako radio kao Erdoan. I ja bih se trudio da Kurdima onemogućim da cijepaju moje partnere islamiste (i one radikalne i one "umjerene")...
Pa navodno i Rusi imaju isto neke bizMise sa ISILom, pa nesmeta izgleda :zzzz:
Locked