Dok te iste krsCane boli kurac za krscanstvom. Zovi ih cesto i krstasi. Isprani mozgovi koji su se vratili u srednji vijekrajv0sa wrote:Kad čujem termin "krŠČani" sa onim škripavim nepismenim š i č naježim se. Taj termin inače često biva upotrjebljen kod turkofilnih polupismenih nacionalno o(ne)svještenih i "vraćenih islamu" pojedinaca.
Republika Turska
-
Bodkin
#17901 Re: Republika Turska
- JedanOdBraceMorica
#17902 Re: Republika Turska
Nije moguce da jos uvijek postoje delegati koji misle da je cirkus zvani "drzavni udar" uistinu bio drzavni udar
wtf, dodjite sebi, ako nista ne pomaze onda malo vode preko masica dok nije kasno
-
MUNAFIK
#17903 Re: Republika Turska
Eto prosvjetli nas...JedanOdBraceMorica wrote:Nije moguce da jos uvijek postoje delegati koji misle da je cirkus zvani "drzavni udar" uistinu bio drzavni udar![]()
wtf, dodjite sebi, ako nista ne pomaze onda malo vode preko masica dok nije kasno
Jok ono je bio sve u holivudskom stilu snimljeno u nekom studiju i nama pušteno da mislimo da se fakat desilo.
Vrlo ozbiljan državni udar koji je sprijecen od strane NARODA koji je izašao u milionima na ulice u sred noci... protiv toga nema oružja, osim ako ne želiš da pobiješ jedno 10 000 ljudi za noć...
- JedanOdBraceMorica
#17904 Re: Republika Turska
Odvadi malo efendijaMUNAFIK wrote:Eto prosvjetli nas...JedanOdBraceMorica wrote:Nije moguce da jos uvijek postoje delegati koji misle da je cirkus zvani "drzavni udar" uistinu bio drzavni udar![]()
Jok ono je bio sve u holivudskom stilu snimljeno u nekom studiju i nama pušteno da mislimo da se fakat desilo.
Vrlo ozbiljan državni udar koji je sprijecen od strane NARODA koji je izašao u milionima na ulice u sred noci... protiv toga nema oružja, osim ako ne želiš da pobiješ jedno 10 000 ljudi za noć...
-
klixo
#17905 Re: Republika Turska
Kakve glupostianimals wrote:Niko ne mrzi Tursku , niti Turski narod..
ovdje je poenta nesto drugo, o davanju moci u jednoj drzavi u ruke jednom covjeku..
mislim da je to suludo, jer je povijest dokazala, da takvo nesto vodi do urusenja takvi drzava..
jer takvu moc, zele samo ludaci, a Erdogan je upravo takav..
i te stvari se mogu samo desiti u drzavama, gdje je narod ocajan..
Da pogledas malo stanje u Siriji ili Libiji prije i poslije ?
Te dvije drzave unistene su od strane najvecih "demokrata" na Svijetu pogotovo ova druga.
I cekaj majke ti , zar SAD nemaju isti sistem kao sto ce biti u Turskoj ?
- Sara03
#17906 Re: Republika Turska
Imati isti sistem i provoditi takav na dva dijametralno suprotno načina, gdje u drugom ne postoje gotovo nikakva pravno-demokratska ograničenja, ili kako bi stručnjaci rekli kočnice; definitivno nije, niti može biti jedno te isto.klixo wrote: I cekaj majke ti , zar SAD nemaju isti sistem kao sto ce biti u Turskoj ?
Al' eto, važno je samo da se negdje pročitalo da su sistemi "isti" - a ući u suštinu oba i raspravljati o tome; eh to je manje bitno.
- AleksoMKD
#17907 Re: Republika Turska
Trump donese ukaz a sutradan mu ga sudija stopira.
Erdogan ce birati ko ce biti sudija.
To je najveca razlika.
To je najveca razlika.
- Sara03
#17908 Re: Republika Turska
Da - vladavina sudokracije, koja je karakteristična za politički sistem u SAD-u, u Turskoj istovremeno nepostojeća.AleksoMKD wrote:Trump donese ukaz a sutradan mu ga sudija stopira.
To je najveca razlika.
- GeeTnT
#17909 Re: Republika Turska
Sta se desi sa Trumpovim sudijom dan nakon stopiranja?AleksoMKD wrote:Trump donese ukaz a sutradan mu ga sudija stopira.
To je najveca razlika.
Da budemo jasni, Erdogan je za EU "zlo juce, danas i sutra" i u to nema sumnje. Sumnjam da ce prezivjeti sve pritiske zapada, a vrlo je moguce da ga uskoro vidimo ukocenog..Siguran sam da bi Eu i pored mrtvog Erdogana, Tursku dtzala na distanci kao i do sada....
- AleksoMKD
#17910 Re: Republika Turska
Vise od jednog sudije je stopiralo Trumpov ukaz. POTUS ne moze smeniti federalne sudije kao sto moze Predsednik Republike Turkse sada.GeeTnT wrote: Sta se desi sa Trumpovim sudijom dan nakon stopiranja?
Tocno, EU nece nikada primiti Tursku, sta god da se desi, nikada nisu imali nameru niti planiraju u buducnosti. To je vise nego jasno.GeeTnT wrote: Da budemo jasni, Erdogan je za EU "zlo juce, danas i sutra" i u to nema sumnje. Sumnjam da ce prezivjeti sve pritiske zapada, a vrlo je moguce da ga uskoro vidimo ukocenog..Siguran sam da bi Eu i pored mrtvog Erdogana, Tursku dtzala na distanci kao i do sada....
- GeeTnT
#17911 Re: Republika Turska
eeee posto je takvo stanje definitivno, otkud toliki strah od Turske...Neki dan sam prisustvovao histericnom govoru jednog drzavljana Njemacke o Turskoj i Erdoganu....AleksoMKD wrote:
Tocno, EU nece nikada primiti Tursku, sta god da se desi, nikada nisu imali nameru niti planiraju u buducnosti. To je vise nego jasno.
- JThomas
#17912 Re: Republika Turska
evo ja ne znam šta je bilo, reci mi ti šta je bilo s sudijama (množina) koji su suspendovali trumpove uredbe...
- Sara03
#17913 Re: Republika Turska
Možda misli da su smaknuti (na više načina).JThomas wrote:evo ja ne znam šta je bilo, reci mi ti šta je bilo s sudijama (množina) koji su suspendovali trumpove uredbe...
Pa nije to Turska.
- AleksoMKD
#17914 Re: Republika Turska
Mislim da ni Turci (vlasti Turske) nikada nisu verovali da ce uci u EU.GeeTnT wrote: eeee posto je takvo stanje definitivno, otkud toliki strah od Turske...Neki dan sam prisustvovao histericnom govoru jednog drzavljana Njemacke o Turskoj i Erdoganu....
- Sanjarko
#17915 Re: Republika Turska
Ma to nisu uoste ojedinci, ekcesi samo, nije rasrostranjeno toliko kako si ti naisala da kao mi svi to radimo. I ono ljudi sto to radi radi radi koristi. Jbg ako se mislis okoristiti normala da ces se nekome u pakas uvlaciti.Sara03 wrote:@Vizionar 1985
Da, rekla sam da pojedinci među Bošnjacima nemaju kritički stav prema onome što dolazi od pretežno islamskog svijeta, te da njihova sranja ne osuđuju, jer im je sve što oni rade divno, bajno, krasno... te se ne libe i ovdje prozivati nas koji iste kritikujemo: mrziteljima islama, fašistama, krstašima i sl.
Što se tiče Rusije, uvijek su bili da prostiš prkno od države. I nikad neće biti poštenih političara, ali ono što ih duboko razlikuje jeste sistem u kojem vladaju, i da li isti pruža ikakva demokratska ograničenja. Za Rusiju znamo kako to funkcioniše, a po meni i Turska ide u tom pravcu. No, vrijeme će najbolje pokazati, iako smo i dosad vidjeli koliko se Erdogan osilio, te da opozicija u Turskoj gotovo da i ne postoji.
Za Tursku i gdje ide vidjet cemo. Ne mozete tvrditi to sto tvrdite kada nije proslo uopste nista vremena. Treba proci barem destak i vise godina pa da vidimo gdje ide.
Recimo toliko ti je trebalo da se vidi gdje ide Njemacka, Japan itd. prije 2 svjetskog rata.
Vi odmah unaprijed misljenje o necemu donosite iako jos nista vremena nije proslo.
Time will tell. Kako Angli kaze. Znaci pustite malo vremenu da prodze pa onda lajte itd.
- animals
#17916 Re: Republika Turska
Ma Evropa je skup ludaka..AleksoMKD wrote:Mislim da ni Turci (vlasti Turske) nikada nisu verovali da ce uci u EU.GeeTnT wrote: eeee posto je takvo stanje definitivno, otkud toliki strah od Turske...Neki dan sam prisustvovao histericnom govoru jednog drzavljana Njemacke o Turskoj i Erdoganu....
pa Turska uopce nije u Evropi..
trebaju taj savez drugacije nazvati..
ne primaju Evropske zemlje, a primile bi Tursku..
- Tito_i_Partija
#17917 Re: Republika Turska
Ono sto se desi je da Trump laje par dana po Twitter-u kako mu ne daju da radi ono sto on hoce, i to je to.GeeTnT wrote:Sta se desi sa Trumpovim sudijom dan nakon stopiranja?AleksoMKD wrote:Trump donese ukaz a sutradan mu ga sudija stopira.
To je najveca razlika.
Zasto pitas? Da nisi mozda pomislio da Trump urucuje otkaze federalnim sudijama?
- Kikibombona
#17918 Re: Republika Turska
EmmanuelMacron , probably next french president, commemorated #ArmenianGenocide today. turkey still refuse to recognize their crimes

HDP je jedina parlamentarna stranka u Turskoj koja priznaje genocid nad Armenima!
https://mobile.twitter.com/HDPenglish/s ... 9824991233HDP English @HDPenglish
On the 102th year of the #ArmenianGenocide, we share the pain and commemorate all those who have fallen with grief and respect.
HDP is the only party in Turkey to recognize the #ArmenianGenocide in 100+ years. Reminder that its leaders are currently jailed by Erdogan.
Jedino HDP bastini evropske vrijednosti, pa je zato smijenjena vecina nacelnika i parlamentaraca, zatvoreno i osudjeno stotine clanova, ukljucujuci predsjednika i potpredsjednika.
Utamniceni predsjednik i potrepdsjednica, Selahatin Demirtas i Figen Jiksekdag

Figen je dobila 1.5 godina zatvora za 'teroristicku propagandu' a Selahetinu se sudi za sve i svasta. Mislim da je vec dobio 6 mjeseci za nesto, vridjanje predsjednika ili tako nesto. Trenutno clanovi HDP strajkuju u zatvorima radi nehumanih uslova.
I kako ce ovakva drzava u EU, koja se ovako obracunava sa opozicijom? Koja hapsi radi knjige? Koja otpustati sa posla hiljade nastavnika radi ideoloskih razlika? Koja ukida djecijiji program zato sto su crtani filmovi na kurdskom jeziku? Koja konfiskuje crkve? Koja ima fasisticki odonos prema manjinama? Pa dajte molim vas, oni mogu u uniju jedino sa Sjevernom Korejom. Ima milion racionalnih razloga zbog kojih Turska ne smije dobiti bezvizni rezim a kamoli clanstvo u EU. Neka sa Rusijom i Iranom prave uniju.
Armenian genocide: ‘No peace without recognition’
https://komnews.org/armenian-genocide-n ... cognition/
Bog sam zna kada ce se Turska suociti sa jednim od najstrasnijih genocida u hisotriji covjecanstva. Mrznja prema Armenima nikada nije popustila, iako su ih sve protjerali i pobili prije 100 godina.
HDP u Istanbulu. Koja muda ovi ljudi imaju, kapa do poda.

- Kikibombona
#17919 Re: Republika Turska
Ljudi iz stranke HDP su vrijedni svakog divljenja. Simbol hrabrosti i ponosa. Pred monstruma su stali snagom istine i pravde. Ne plase se za posljedice. Hiljade clanova stranke se hapsi, smjenjuje sa pozicija vlasti, otpusta sa posla, premlacuje, pale se uredi, lijepe najgore etikete, provode kristalne noci... A oni i dalje stoje hrabro i prkosno, fasistima govore da su fasisti.

Ferhat Encu u parlamentu fasistima govori da su fasisti!
'Uhapsite me, bagro fasisticka', taj stav!

Sebahat Tunceli, autorka knjige 'Genocid nad Armenima'. Njeno hapsenje prosle godine...

Na ulici

Ferhat Encu u parlamentu fasistima govori da su fasisti!
'Uhapsite me, bagro fasisticka', taj stav!

Sebahat Tunceli, autorka knjige 'Genocid nad Armenima'. Njeno hapsenje prosle godine...

Na ulici
- Krokodajl
#17920 Re: Republika Turska
Da se prisjetimo, nikada zaboraviti, a dogodilo se i nama, sram da bude onog ko niječe.
...
A uvaženi predsjednik je odnio pobjedu i u Francuskoj !

...

- Sara03
#17921 Re: Republika Turska
Stotinu i druga godišnjica (1915 - 2017)

-
Sociolog
#17922 Re: Republika Turska
Prvi post na ovu temu, zgadili su mi se iskreno Turci, kad sam vidio kako njihova Zandarmerija one Kurde kao pse biju, koji su se predale, pale cijela sela...Ljudi pricaju cirka 7000 godina taj jezik,s dijalektima, i ovi im to brane..
-
Bodkin
#17923 Re: Republika Turska
Ne kontas ti da su to teroristiSociolog wrote:Prvi post na ovu temu, zgadili su mi se iskreno Turci, kad sam vidio kako njihova Zandarmerija one Kurde kao pse biju, koji su se predale, pale cijela sela...Ljudi pricaju cirka 7000 godina taj jezik,s dijalektima, i ovi im to brane..
- insomnia78
#17924 Re: Republika Turska
Krokodajl wrote:Da se prisjetimo, nikada zaboraviti, a dogodilo se i nama, sram da bude onog ko niječe.
...

- Sara03
#17925 Re: Republika Turska
Fašistička politika, na kojoj je i nastala Republika. Nešto poput Šumske.Sociolog wrote:Prvi post na ovu temu, zgadili su mi se iskreno Turci, kad sam vidio kako njihova Zandarmerija one Kurde kao pse biju, koji su se predale, pale cijela sela...Ljudi pricaju cirka 7000 godina taj jezik,s dijalektima, i ovi im to brane..