Ja samo da kazem da ja idem s novinama za pod guzicu. A i kospe se uzmu ponekad. Prije dva kola je bila solidna mazija, raspravljali smo da bi trebali pocet i deku nosit. A i onaj burek na sjeveru grbavice je odlican, al poskup.FreakyStyley wrote:Sta ja mislim da je najveci problem u sporazumijevanju je generacijski jaz. Jebi ga, nije ni mom starom jasno sto se vise ne ide na tekme sa mezom, novinama za pod guzicu i kospama. Drugacija su sad vremena dosla, samo sto ova i ovdje sa sobom nose jednu afirmaciju olosa, kojeg itekako ima na tribinama i problem nastaje jedino kad navijaci traze opravdanja za "navijace", sto ih u ocima mnogih, opravdano ili ne, stavlja u isti kos.Velkoski wrote: Dok se držiš zvanja po nicku, dobro je![]()
Pa i ne konta, dugo sam na forumu i kada bih dao ocjenu kakvi ljudi ovdje pišu vjerujem da bih dobio ban. U biti, svaka diskusija je okej dok ne ulete vječnistudenti, creasyji, zateznistubovi i slični.
Iluziorno je i ocekivati da student ETF-a bude vodja navijacke grupe. I ne treba da bude. Samo, jebem ga, pretjerivanje je i rec da se "ustane na pomen tog i tog". A zna citav grad o kakvim se tu ljudima radi.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Lakat Jebić
#17901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- radiša
#17902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Istina je nekom majka nekom maceha.Ponasaj se kulturno lako je bit coban.To svako zna.Bio sam ja veci navijac od vas obojice samo sam na vrijeme progledo.Ti si vatreniji navijac klixa visis 24 sata ovde nisi ti ni n od navijaca.Logovan wrote: Kako samo griješiš. Misliš da si pokupio svu pamet svijeta. Ne laprdaj više života ti.
Last edited by radiša on 20/04/2015 15:13, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#17903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Lakat Jebić wrote:Ja samo da kazem da ja idem s novinama za pod guzicu. A i kospe se uzmu ponekad. Prije dva kola je bila solidna mazija, raspravljali smo da bi trebali pocet i deku nosit. A i onaj burek na sjeveru grbavice je odlican, al poskup.FreakyStyley wrote:Sta ja mislim da je najveci problem u sporazumijevanju je generacijski jaz. Jebi ga, nije ni mom starom jasno sto se vise ne ide na tekme sa mezom, novinama za pod guzicu i kospama. Drugacija su sad vremena dosla, samo sto ova i ovdje sa sobom nose jednu afirmaciju olosa, kojeg itekako ima na tribinama i problem nastaje jedino kad navijaci traze opravdanja za "navijace", sto ih u ocima mnogih, opravdano ili ne, stavlja u isti kos.Velkoski wrote: Dok se držiš zvanja po nicku, dobro je![]()
Pa i ne konta, dugo sam na forumu i kada bih dao ocjenu kakvi ljudi ovdje pišu vjerujem da bih dobio ban. U biti, svaka diskusija je okej dok ne ulete vječnistudenti, creasyji, zateznistubovi i slični.
Iluziorno je i ocekivati da student ETF-a bude vodja navijacke grupe. I ne treba da bude. Samo, jebem ga, pretjerivanje je i rec da se "ustane na pomen tog i tog". A zna citav grad o kakvim se tu ljudima radi.
Ima l' jos onog sto nosi onaj kafe aparat, sta je vec, na ledjima i toci ko veliki?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ima. 
Sreća prije rata nije bilo ZBODEVA po BG-u i sličnih stvari. Živjela Jugoslavija, inače poznatija kao Utopija.
Sreća prije rata nije bilo ZBODEVA po BG-u i sličnih stvari. Živjela Jugoslavija, inače poznatija kao Utopija.
-
FreakyStyley
#17905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Velkoski, pozdravi Memu s kospama ako ga vidis. 
- Lakat Jebić
#17906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ima jeboga neskafe, redovne me zvekne onim aparatom kad prodjeFreakyStyley wrote:Velkoski, pozdravi Memu s kospama ako ga vidis.
A memu ne znam, na grbavici je fudo s kospama
-
FreakyStyley
#17907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kaze Memo tarabu dobio na Grbavici, ne znam jel jos to traje. Preslato se u RS kod Sokolova. Ka'e zvacu ko ludi.Lakat Jebić wrote:Ima jeboga neskafe, redovne me zvekne onim aparatom kad prodjeFreakyStyley wrote:Velkoski, pozdravi Memu s kospama ako ga vidis.![]()
A memu ne znam, na grbavici je fudo s kospama
- Lakat Jebić
#17908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Najjace je kad neko nepozvan dodje s kospama, pa ga fudo otjera sa svoje teritorije

-
FreakyStyley
#17909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To ti govorim. Ima frajer monopol. Krupni kapitalista. 
- Lakat Jebić
#17910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo je poenta sto se prati nasa liga. Koda ja ne znam da je kvalitetniji fudbal na alijanc areni i nou kampu, al sta ja imam s njim. A ovdje znam i covjeka sto prodaje kospe
- SmokingMan
#17911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Šteta prolivenog ulja koje se ubilo za dobre maslenice....
- Creasy
#17912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Veliki izazov za MUP KS: U srijedu u Sarajevu dva derbija Premijer lige BiH

- Dozer
#17913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ih...kad se skupe razjareni "navijaci", a svaki jaci od jaceg (o pameti ne bih ovdje...) 
- Ned071
#17914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nisi ti majstore, uz svo postovanje, vidio stadiona prije rata. barem po ovom sto pisesDozer wrote:Meni je preko 40, ali evo - ni ja ne razumijem. Bio navijac prije rata, ali ovo ovako kako se danas ponasaju "navijaci" nikad nije bilo. Zato vise i ne gledam domacu ligu.
Dovoljno mi je samo kad vidim rulju kako se ponasa... Nema to vise nikakve veze ni sa sportom ni sa navijanjem. Ovo je, jednostavno receno, odron.
I, da - danasnje "navijace", koji na utakmice idu samo kako bi istresali neke svoje, ko zna kakve frustracije, i treba da kontrolisu specijalci. I to na nacin kako je to bilo i prije '92. Naravno, vecina danasnjih navijaca nema ni pojma kako je to izgledalo.
Da vam docaram - na utakmicama nije bilo vise od 20-ak drotova, i to obicnih, ne specijalaca, pa nikakvih budalastina nije bilo. Razlog jasan - nije se isplatilo biti "zajeban" i glumatati "silu", jer te onda zatvore u maricu, pa pravu silu prvo dobro osjetis do stanice, a onda ti je i te kako potvrde u stanici.
I onda izadjes odatle nakon 24 ili 48h, kako se njima cejfne, pa na sljedecu tekmu odes s dosta kospica i sjedis k'o bubica (a i ne mozes se bas nesto pretjerano bacakati jos uvijek...bole bubrezi i ledja), i na prvi znak bilo kakvog sranja, pa cak i onog verbalnog, brze-bolje zbrises na bar kilometar od stadiona. Jer, ako te se opet docepaju, onda na sljedeci tekmu ne mozes ni otici jer ne mozes na noge.
A zalit se mozes jedino Nailovoj materi.
Cak nije bilo ni da te babo spasi. Tacnije, nije babo ni pomisljao da ide u muriju - ako si zasr'o, nek' te olese. Ko ti @ebe mater kad se qrcis.
sarajevo-partizan, neka 88 89, tuca od stadiona do ulaza u tunel na ciglanama, i lik koji mlati grobara izvaljenim krstom sa obliznjeg groblja... samo na prvu sjecanje...
- Creasy
#17915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dozer wrote:Meni je preko 40, ali evo - ni ja ne razumijem. Bio navijac prije rata, ali ovo ovako kako se danas ponasaju "navijaci" nikad nije bilo. Zato vise i ne gledam domacu ligu.
Dovoljno mi je samo kad vidim rulju kako se ponasa... Nema to vise nikakve veze ni sa sportom ni sa navijanjem. Ovo je, jednostavno receno, odron.
I, da - danasnje "navijace", koji na utakmice idu samo kako bi istresali neke svoje, ko zna kakve frustracije, i treba da kontrolisu specijalci. I to na nacin kako je to bilo i prije '92. Naravno, vecina danasnjih navijaca nema ni pojma kako je to izgledalo.
Da vam docaram - na utakmicama nije bilo vise od 20-ak drotova, i to obicnih, ne specijalaca, pa nikakvih budalastina nije bilo. Razlog jasan - nije se isplatilo biti "zajeban" i glumatati "silu", jer te onda zatvore u maricu, pa pravu silu prvo dobro osjetis do stanice, a onda ti je i te kako potvrde u stanici.
I onda izadjes odatle nakon 24 ili 48h, kako se njima cejfne, pa na sljedecu tekmu odes s dosta kospica i sjedis k'o bubica (a i ne mozes se bas nesto pretjerano bacakati jos uvijek...bole bubrezi i ledja), i na prvi znak bilo kakvog sranja, pa cak i onog verbalnog, brze-bolje zbrises na bar kilometar od stadiona. Jer, ako te se opet docepaju, onda na sljedeci tekmu ne mozes ni otici jer ne mozes na noge.
Cak nije bilo ni da te babo spasi. Tacnije, nije babo ni pomisljao da ide u muriju - ako si zasr'o, nek' te olese. Ko ti @ebe mater kad se qrcis.
Like, like!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kontradiktorna su ti ta dva upisa... prvo nije vidio stadiona onda navodiš tuču van stadionaNed071 wrote:nisi ti majstore, uz svo postovanje, vidio stadiona prije rata. barem po ovom sto pisesDozer wrote:Meni je preko 40, ali evo - ni ja ne razumijem. Bio navijac prije rata, ali ovo ovako kako se danas ponasaju "navijaci" nikad nije bilo. Zato vise i ne gledam domacu ligu.
sarajevo-partizan, neka 88 89, tuca od stadiona do ulaza u tunel na ciglanama, i lik koji mlati grobara izvaljenim krstom sa obliznjeg groblja... samo na prvu sjecanje...
- Ned071
#17917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sta bi bilo da su tada postojali portali?
- Truba
#17918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bijedić i pucar bi ih zabranili i pisalo bi se samo o titu 
- limeni
#17919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ned071 wrote:nisi ti majstore, uz svo postovanje, vidio stadiona prije rata. barem po ovom sto pisesDozer wrote:Meni je preko 40, ali evo - ni ja ne razumijem. Bio navijac prije rata, ali ovo ovako kako se danas ponasaju "navijaci" nikad nije bilo. Zato vise i ne gledam domacu ligu.
Ne zna lik kud goni al je uvijek prvi da se napravi pametan makar znao kao ja o astrofizici.
Pa dozere dragi, znas li da su prije rata u Splitu torcidasi bacali navijace zvjezde u vodu, znas li ti da su horde cakijama pravili belaj po beogradu, ma bilo je toga uvijek i bit ce te vrste belaja.
U prvoj ligi engleske ili njemacke doduse rijetko bude belaj jer su ogromne pare u pitanju ali de malo pogledaj drugu ili trecu ligu..oni drezdenovci zapalise sve zivo, inace citava istocna njemacka je belaj teski.
Pogledaj belaj po turskoj ma to je ratno stanje kada se igra derbi galata-fener ili u italiji gdje je normala da tifozi napolija ubijaju sve zivo.
Dolaze li skripari i navijaci protivnika zelje u sarajevo?
- Dozer
#17920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ned071 wrote: nisi ti majstore, uz svo postovanje, vidio stadiona prije rata. barem po ovom sto pises
Za tvoju info - ucestvovao u njoj. Bila '89. I zavrsio sa jos 30-ak slicnih na M. Dvoru (sto je bilo za nijansu bolje nego onima sto zavrsise u Logavinoj
A pretpostavljam da tvoje sjecanje i seze tacno do tih nekih, 3-4 godine pred rat. Bez namjere vrijedjanja.
Tada su polako i pocinjala ova st(r)anja po stadionima, inicirana u BG (Slobo, Gazimestan, bla, bla, bla), ali je i tada murija jos uvijek uredno mastrafila k'o i '85.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Lešio se sa izvaljenim krstEvima sa groblja, a morališe današnjim navijačima 

- Truba
#17922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mislim da je ovo za internet meme 
lešio se s policijom i navijačima 1989
morališe današnjim navijačima
lešio se s policijom i navijačima 1989
morališe današnjim navijačima
- radiša
#17923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Došo covjek tobe u cemu je problem?Pokusava skrenut paznju danasnjim samozvanim navijacima-huliganima da od toga nema hajra.
Zdravo cao.
Zdravo cao.
- Ned071
#17924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve ok. Seze moje pamcenje dalje. Samo me nervira prica kako su danas svi divljaci a prije bili akademici...
-
__Phoenix__
#17925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Black swan wrote:mislim da je ovo za internet meme![]()