Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Euron’s face when the baby is born with only one hand :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
mrgreen

#17877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

Hasan006 wrote:https://www.reddit.com/r/asoiaf/comment ... and_euron/

Zanimljiv Reddit post o tome kako je izostavljanje Young Griffa i pravog Eurona iz serije stvorilo većinu ovih rupa u priči. Uvijek mi se činilo da većina Feasta i Dancea nije za ekrana, ali evo čovjek napisa odličnu analizu i čini se da su ipak trebali pokušati, vjerovatno bi mnoge stvari sada imale dosta više smisla. Sve u svemu, da je GRRM završio knjige na vrijeme (prije početka serije, ili eventualno do 2013.) sumnjam da bi oni imali muda toliko odstupiti od završenog serijala, ali ovako su im njegova lijenost i razočaranost fanova davale sve više i više slobode čak i prije nego što su prestigli knjige sa radnjom i evo vam posljedica.
Nikad mi nije bilo jasno zašto je uvodio ove likove, cinilo mi se da samo komplikuje. Ovdje je odlično objasnjeno :thumbup:

Likovi sa reddita bolje razumiju knjige od ove dvojice dumb & dumber. Nema se vremena za gradnju ključnih motivacija, ali ima za citave epizode loseg humora, srednjoskolsku napaljenost i blejanje u prazan prostor.
Juliuscezar

#17878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pici wrote:
bhnapoleon1 wrote:Sansin prijedlog o tome ds se vojska oporavi je apsolutno razuman, a dočekan je od strane Daniris odvratno.
Onda totalno zanemarivanje svih nezadovoljanih u Westrrosu. Zasto ne iskoristit Sama Tarlya za Reach
zato je Jon isao na raport kod Arye, Sanse i Brana... cak je Tyrion ublazio njezinu verziju da ide na horuk uzimanje prestolja, nasta ga je Jon podupro da je najbolje da opkole KL... Dany je tek tada pokleknula, medjutim Sansa je pokusala da to odgodi dok se vojske ne oporave nasta je ova bjesnula... morao je Jon opet reagovat, kasnije na raport kod fHemilije :mrgreen:

Sam Tarly je logican izbor ali poslije spaljivanja brata i oca vise nije...
Pa dobro ono jeste ga šokirala smrt oca i brata ali realno da su ga se oni dočepali Sam bi bio pokojni, pogotovo nakon krađe mača
pici

#17880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

bhnapoleon1 wrote:
pici wrote:
bhnapoleon1 wrote:Sansin prijedlog o tome ds se vojska oporavi je apsolutno razuman, a dočekan je od strane Daniris odvratno.
Onda totalno zanemarivanje svih nezadovoljanih u Westrrosu. Zasto ne iskoristit Sama Tarlya za Reach
zato je Jon isao na raport kod Arye, Sanse i Brana... cak je Tyrion ublazio njezinu verziju da ide na horuk uzimanje prestolja, nasta ga je Jon podupro da je najbolje da opkole KL... Dany je tek tada pokleknula, medjutim Sansa je pokusala da to odgodi dok se vojske ne oporave nasta je ova bjesnula... morao je Jon opet reagovat, kasnije na raport kod fHemilije :mrgreen:

Sam Tarly je logican izbor ali poslije spaljivanja brata i oca vise nije...
Pa dobro ono jeste ga šokirala smrt oca i brata ali realno da su ga se oni dočepali Sam bi bio pokojni, pogotovo nakon krađe mača

nema to veze sad s ovim... Dany je kao nagradu mogla dati titulu i Samu jos Jonov najbolji prijatelj jos je Joraha izlijecio... po njoj Tarly su bili na pogresnoj strani i ne moze vjerovati Samu, pogibija oca mu nije tesko pala koliko pogibija brata... jos su im Lannisteri obecali Highgarden ... sto znaci Sam vozdrica jedino ako Jon postane kralj.
MarlboroGold

#17881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Hasan006 wrote:https://www.reddit.com/r/asoiaf/comment ... and_euron/

Zanimljiv Reddit post o tome kako je izostavljanje Young Griffa i pravog Eurona iz serije stvorilo većinu ovih rupa u priči. Uvijek mi se činilo da većina Feasta i Dancea nije za ekrana, ali evo čovjek napisa odličnu analizu i čini se da su ipak trebali pokušati, vjerovatno bi mnoge stvari sada imale dosta više smisla. Sve u svemu, da je GRRM završio knjige na vrijeme (prije početka serije, ili eventualno do 2013.) sumnjam da bi oni imali muda toliko odstupiti od završenog serijala, ali ovako su im njegova lijenost i razočaranost fanova davale sve više i više slobode čak i prije nego što su prestigli knjige sa radnjom i evo vam posljedica.
Dobar reddit post. Kao što sam ranije već spomenuo Euron u seriji je samo sjena onog iz knjige. Preloš lik u seriji.
alibaba_i_30_godina

#17882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

I vi se odmah palite na nekog ko dođe i baci tek tako neki post. Samo hladno ignore.

Da se hoće više završiti i ova serija, čak i meni postaje patnja sa svim ovim klišeima i nedostacima.
BarbaDue

#17883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by BarbaDue »

Ima li smisla da na kraju sunce izađe na zapadu?
MarlboroGold

#17884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

https://www.space.com/three-more-star-w ... unced.html

D&D prelaze na novu star wars trilogiju od 2022... mati mila još samo da mi to sjebu.
Lakat Jebić

#17885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

o ukljucenosti martina

"Of course you have an emotional reaction. I mean, would I prefer they do it exactly the way I did it? Sure." ...

"It can also be... traumatic. Because sometimes their creative vision and your creative vision don't match, and you get the famous creative differences thing — that leads to a lot of conflict." ...

"You get totally extraneous things like the studio or the network weighing in, and they have some particular thing that has nothing to do with story, but relates to 'Well this character has a very high Q Rating so let's give him a lot more stuff to do.'"

https://www.youtube.com/watch?v=V6QXPbhDMCg
todd_smith

#17886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Denarys objasnila, valjda je svima jasno sta ocekivati od finala

https://twitter.com/wildtargaryen/statu ... 82721?s=21
90minut

#17887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

todd_smith wrote:Denarys objasnila, valjda je svima jasno sta ocekivati od finala

https://twitter.com/wildtargaryen/statu ... 82721?s=21
Ne od finala vec od ukupnog dojma serije i bukvalno što neko rece ispod cijelo vrijeme su nas upozoravali mi i dalje hypovali..
Nerealno je šta su debili uradili
sumirprimus

#17888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

debeli je piso knjige, oni napravili seriju. da nije bilo serije vecina ne bi ni znali za knjige dobro je to sve .
ocekujem nastavak u vidu trilogije, nesto poput hobita :D
e to ce bit speTakl :izet:
annoy

#17889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Preston sumira moje osjecaje :D

...Yes, now it is a pathetic mockery of its old self and it has long outlived its purpose but sometimes you have to see something through and watch it collapse in a whimper.
r_faruk

#17890 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

kamberovica polje wrote:
Jack Be Nimble wrote:
animus wrote:Postalo presmijesno gledat. Jedva cekam da se zavrsi. Nekad mi je bila najbolja svih vremena a zadnje dvije epizode su bas odron. Jos kad pomislim da su preskocili jednu godinu da bi kao ispalo sve super a ono bi i u crtanom filmu ispalo uvjerljivije od ove parodije. Ljudi sa snajperom ne mogu onako gađati ko ovi sa razarača. Na 1000 metara precizni pogotci ko da su citav zivot vjezbali a ne oruzje koje su tek izumili. Jos je i mobilno pa se okrece ko PAT. Ma hajde molim te. Postala serija za djecu ispod 12 godina. Ipak mi Breaking Bad ostaje najbolja serija a ovo ce pasti na jedva top 10.
Pa ne gadzaju vrabca u letu na 1000 metara pa da treba snajper. Imaju 8-10 skorpiona, opali prema generalnoj putanji zmaja i pogodice manje vise. Takodjer ovo je skorpion 2.0 u poredjenju sa onim sto je Bron koristio.
Gađaju s brodova koji nisu stacionarna postolja i koja se drndaju u svim smjerovima. Ni Rimljani u najboljim svojim danima nisu imali takvu preciznost na balistama jer ti jedan ispaljen projektil pojebe preciznost idućeg.
Što se tiče strijela, ispada da putuju većom brzinom od topovskih kugli što ni u snu nije moguće.
mozda su ugradili ziroskope :D
Mišo_Kovač

#17891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

I romulanske cloaking naprave da se mogu komforno svi djuture sakrit iza jedne stijene :evil:
mali_balon

#17892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mali_balon »

Znaci serija je postala....tipicno trecerazredna sto se tice borbe i akcionih scena jedino je drzi prijasnje sezone i taj, ja bi ga nazavo, dnevno politicki zaplet i razvoj.......
Haj mogu nekako jeeeeedva mogu prihavtiti da onako ubiju zmaja, ali sto sa dorgonom, nakon onog nekog prkosnog stmoglavnjenja, na zaobidje onaj otocic i na napadne Eurona sa ledja......
Doduse, nije se Deneris nimalo namucila....kada malo bolje skontamo, osim sto ju je Drogo malo razvaljivao u startu nikad joj nije izgubila, sad pocela da gubi.....ja mislim da je Cerseio 1000 gore prosla u zivotu......zato je i lukavija i pametnija....
5korpus

#17894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 5korpus »

Ajoj sto ljudi seru i pametuju, eto ko da bi nesto bolje napravili da mogu :-)
pici

#17895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

MarlboroGold wrote:https://www.space.com/three-more-star-w ... unced.html

D&D prelaze na novu star wars trilogiju od 2022... mati mila još samo da mi to sjebu.
Image
AleksoMKD

#17896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
bosanska senzacija

#17897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bosanska senzacija »

zbog ogromne popularnosti producenti se prilagođavaju široj američkoj publici i ne čudi me što serija sve više podsjeća na neke marvelove filmove gdje se više računa vodi o cgi efektima i vizuelnom spektaklu nego o fabuli i samoj radnji.
kakavdanakneiskustvu

#17898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ramzess Veliki wrote:Meni je jedino zao sto Clegane ne ubi Ledenog, on ima bas facijalne izraze za takvo nesto. :D

da,i meni,valjda bar ubije buraza svog
Concord

#17899 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Concord »

kakavdanakneiskustvu wrote: da,i meni,valjda bar ubije buraza svog
Hound ili Grey Worm, jedan ce mu doci glave garantovano. Ja bi vise volio da ga Grey Worm u duelu masakrira kao dzukelu i osveti onu ljepotu boziju sto je ubio u prosloj epizodi.
alibaba_i_30_godina

#17900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

Kad pogledam ove odlične scene i uporedim sa ovom posljednjom sezonom. A da ne spominjem još neke druge, čak i bolje od ovih kao što su scene iz Battle of Bastards. :( :place1:

I ova zajedno sa muzikom. :shock:

Post Reply