Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"slikana u mrklom mraku u pola noći, bez ikakve gradske rasvjete u blizini, bez mjesečeve svjetlosti, s brzinom zatvarača od 30 sekundi te najvećom dostupnom ISO osjetljivosti."
Buckethead wrote:Jako zanimljiv članak. Uporedni test kamere LG G4 i S6. Posebno su me dojmile maunelne postavke na G4 kameri i mogućnost slikanja mraku.
Više na linku: http://mob.hr/usporedni-test-kamere-lg- ... galaxy-s6/
"slikana u mrklom mraku u pola noći, bez ikakve gradske rasvjete u blizini, bez mjesečeve svjetlosti, s brzinom zatvarača od 30 sekundi te najvećom dostupnom ISO osjetljivosti."
Ne vidim dobro na telefonu (mala slika) ali ne primijeti se puno "noice" na ovoj slici, sto znaci da je slika vjerovatno slikana u raw formatu, pa podobro korigovana u lightroom sto se tice noice... Inace imas par stranica unazad gdje sam ja postavljao slike u sobi sa prilicno slabim osvjetljenjem, gdje se vec na iso 400 vidi doosta vise noice nego ovdje...
Ne vidim dobro na telefonu (mala slika) ali ne primijeti se puno "noice" na ovoj slici, sto znaci da je slika vjerovatno slikana u raw formatu, pa podobro korigovana u lightroom sto se tice noice... Inace imas par stranica unazad gdje sam ja postavljao slike u sobi sa prilicno slabim osvjetljenjem, gdje se vec na iso 400 vidi doosta vise noice nego ovdje...
"Za kraj donosimo jednu sliku s G4 koja nije spremljena u RAW, ali je slikana u mrklom mraku u pola noći, bez ikakve gradske rasvjete u blizini, bez mjesečeve svjetlosti, s brzinom zatvarača od 30 sekundi te najvećom dostupnom ISO osjetljivosti."
Kaže frajer da nije slikana u RAW formatu. Kamera mu je predobra po mraku fakat
A bilo koji uredjaj koji ima manuelni mod ekspozicije mora pravit koliko toliko dobre nocne slike,tj upotrebljive. Mada ima tu i druga strana medalje, za upotrebljivu sliku moras imat neki stativ, ili moras naslonit telefon na nesto da se ne pomjeri 30 sekundi, pa onda slikat uz pomoc timer-a da izbjegnes pomijeranje prilikom dodira display-a itd itd...
Respo ba, ako je iko dosadjivao sa kamerom i sony-jem onda si to ti... Sad si malo smirio jer si i sam skonto da iako svi koriste sony senzore, takodje imaju bolje kamere od samog sony-ja...