Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
RahatHurmašica

#17876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by RahatHurmašica »

VjecitiStudent wrote:[

Kojeg je tu postavio elokventni Dino.
a kad smo već kod njega...

"Kako tvrdi naš izvor, Konaković je mogućim izborom za mandatara sasvim zadovoljan.

- On je sretan zbog toga. Smatra da bi to mogla biti dobra odskočna daska u njegovoj političkoj karijeri. Uprkos svim problemima u kojima se nalazi Kanton, on smatra da će uspjeti pokrenuti pozitivne procese - kaže naš izvor."

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/u-novoj ... isu-iz-sda
drug_profi

#17877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

On ce ti biti jal premijer federacije, jal nesto tako, samo ako se SDA bude pitala. Ublehas sa dobrom pricom, kud ces bolje.
RahatHurmašica

#17878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by RahatHurmašica »

odron. u normalnoj državi bi bio uhapšen za kupovinu diplome.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

RahatHurmašica wrote:odron. u normalnoj državi bi bio uhapšen za kupovinu diplome.
u normalnom društvu i normalnoj državi sam bi dao ostavku i poklopio se po ušima
weredsf

#17880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Blizu si sa konstatacijom da uvijek u neka leđa gledam...štaš kad mi je sudbina dodijelila ulogu da uvijek u neke šupke gledam

jedini ideal s kojom ulaziš u diskusiju je "naš čovek-dobar čovek" no matter what i ne prezaš ni od čega kako bi tu poziciju odbranio vjerovatno da smo negdje face tu face i nož bi potegnuo

štaviše ni malo introspekcije ili barem mrva stida ...žalosno je to i porazno.....ali istovremeno i poučno jer slikovito prikazuje s kakvim pacijentima dijelimo životni prostor...i na kraju šta nam nudi SDA i kakav vam je vrijednosni sistem ono zajahali smo e sad moremo šta hoćemo i kako hoćemo i sad ćemo se svima nahebati mame

Mrtvi su vama najdraži...što više tim bolje, posebice jer mrtva usta ne govore.....masovne grobnice nastale vašom izvornom ljubavi prema narodu su vam temelj predizborne kampanje...vidim već ste počeli

ps

i nadam se da ćeš popustiti više i s prozivanjem na osobnoj razini i držati se teme jer si pravo naporan s offtopičarenjem...Ako već hoćeš da diskutuješ samo sa mnom imaš pp pa ćemo raseravati šta hoćeš, a da pri tome ne tušimo druge ljude..... Ali jelde nije poenta da diskutuješ o nečemu već da moralnim metrom mjeriš čij je veći pred rajom
Nisam ja blizu konstatacije da ti gledas ljudim, vremenu i dogadjajima u ledja nego je ona tacna, i ti zbog toga kmecis, zbog toga si frustriran i na Imame i na Konakovica, kmecis jer si nebitan u tom budgetskom aparatu gdje parazitiras vjerovatno jedno desetljece vec
Ja nemam ideale niti ih tu branim, ja se bavim nacinom i uvredama kojima vi napadate sve sto nikada necete moci biti, ni svjetovno ni dugovno a to je velika razlika..Razlika je sto ti za KOnakovica i Spahica ne postojis, nebitan si dok ti o njima pricas sve najgore
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

kolko ste se mene ufatili ufuraću se da sam nekom ipak bitan :D

što me onda ne popustite s prozivkom kad ste već uredno, džematile, konstatovali da sam frustriran šupak, uhljebljenik, parazit, četnik, ustaša, Prolaznikov pionir, islamofob :?

Zašto je toliko bitno nadrHkavati se samnom mjesto držati se aktualne diskusije? Štaviše haman da me pratite s teme na temu :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#17882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:..Razlika je sto ti za KOnakovica i Spahica ne postojis, nebitan si dok ti o njima pricas sve najgore
NIđe veze. Onda se ovo može primjeniti za cijeli koncept forumanja, za Safeta Sušića ne postojimo i ne poznaje nas, pa stranice o njemu, Džeki, ostalim političarima itd. Ne znam odakle, na osnovu čega i po kojem osnovu toliko ideopoklonstvo nekom ko u naručenom cv-u napiše da je završio "najvažniji zanat sarajevskih ulica", jer ne samo da je esdeaovski tako tipično muško-šovinistički (zamislite da to piše za nekog ženskog spola) nego je i beskrajno glupo, valjda da fascinira neke došlje, šta li.. Da sam SDA pristalica ne bih toliko tipovala i igrala na Konakovića, prije bih, na primjer, preuzela ulogu branitelja "časnog i nečasno oblaćenog" Ahmetovića. Puno bi bilo inteligentnije.
KatarinaKosaca

#17883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote: Štaviše haman da me pratite s teme na temu :-)
:D velkam tu d klab. Ja sam ipak, malo bolje prošla. Po zadnjim konstatacijama sam samo nepismena (????, ali kaže tako @goranv16), isfrustrirana kućanica koja živi od para svog muža. Bolje sam prošla od tebe :oops:
madner

#17884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Pa jesmo li ovdje da sukamo jedni drugima ili nismo? :D
weredsf

#17885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:..Razlika je sto ti za KOnakovica i Spahica ne postojis, nebitan si dok ti o njima pricas sve najgore
NIđe veze. Onda se ovo može primjeniti za cijeli koncept forumanja, za Safeta Sušića ne postojimo i ne poznaje nas, pa stranice o njemu, Džeki, ostalim političarima itd. Ne znam odakle, na osnovu čega i po kojem osnovu toliko ideopoklonstvo nekom ko u naručenom cv-u napiše da je završio "najvažniji zanat sarajevskih ulica", jer ne samo da je esdeaovski tako tipično muško-šovinistički (zamislite da to piše za nekog ženskog spola) nego je i beskrajno glupo, valjda da fascinira neke došlje, šta li.. Da sam SDA pristalica ne bih toliko tipovala i igrala na Konakovića, prije bih, na primjer, preuzela ulogu branitelja "časnog i nečasno oblaćenog" Ahmetovića. Puno bi bilo inteligentnije.
Kato, jedno je tvoje pisanje a sasvim nesto drugo nazvati Spahica krmetom, kladim se da nema hrabrosti to covjeku reci u facu, isto vazi i za Konakovica, ne ulazi to u koncept foruma nego u licnu frustraciju, kladim se da je Dino zgodniji od njega, ima bolju zenu pored sebe, vise love...kompleksasima sasvim dovoljni razlozi da pisu na ovaj nacin
Najlakse je kmecati i parazitirati na racun drzave od koje redovno platu dobijas, dobija jer je sigurno ne zaradi od silnog kmecanja po forumu u toku radnog vremena.
KatarinaKosaca

#17886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Hajd, zatrolasmo Peđinu temu.. odnosno NS-ovu temu
Peđa, sasvim dobronamjerno i kao budući glasač, a i lobista za glasove :D (već 5 svojih bližnjih koje ću osobno voditi na biračko mjesto), a kao netko ko ima pojma o marketingu ili bar ima papir da ima :D , krajnje je vrijeme za agresivnije nastupe u medijima, hoću reći frekventnije, kako ćete iskopati termin i način to je stvar vaše organizacije, loobiranja itd, krajnje je vrijeme da izađete iz skuta Danisa Tanovića, koji može biti počasni predsjednik, osnivač, oskarovac i šta sve ne, ali ovo je mali grad, puno ga ljudi zna dugo decenija i nije baš sretno biti stalno u njegovoj sjeni cijela stranka, krajnje je vrijeme da vaša (prvenstveno mislim na tebe, haverića i bojana) sada stvarno , a ne kao kod konakovića :D elokvencija, sublimacija brilijantnih ideja i konkretnih prijedloga dođe do izražaja. Internet je odlično sredstvo, ali tu si samo ti aktivan, uključi ostale, kao i ostale medije. Ponavljam, sasvim dobronamjerno, šteta je ponoviti isti izborni rezultat (koji sam siguran da imate) treba ići na više i ja vas u oktobru vidim kao jezičak na vagi u formiranju vlasti (da ne kažem kao dačić na pretprošlim izborima u srbjii :D ).
KatarinaKosaca

#17887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:Kato, jedno je tvoje pisanje a sasvim nesto drugo nazvati Spahica krmetom, kladim se da nema hrabrosti to covjeku reci u facu, isto vazi i za Konakovica, ne ulazi to u koncept foruma nego u licnu frustraciju, kladim se da je Dino zgodniji od njega, ima bolju zenu pored sebe, vise love...kompleksasima sasvim dovoljni razlozi da pisu na ovaj nacin
Najlakse je kmecati i parazitirati na racun drzave od koje redovno platu dobijas, dobija jer je sigurno ne zaradi od silnog kmecanja po forumu u toku radnog vremena.
Da, slažem se, posebno za boldirano. jel za nabureisa Spahića, :shock: To je nešto najbolje što ima IZ i pisala sam o tome.. tako da, ako je tako , slažem se, potpuno.
weredsf

#17888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:Kato, jedno je tvoje pisanje a sasvim nesto drugo nazvati Spahica krmetom, kladim se da nema hrabrosti to covjeku reci u facu, isto vazi i za Konakovica, ne ulazi to u koncept foruma nego u licnu frustraciju, kladim se da je Dino zgodniji od njega, ima bolju zenu pored sebe, vise love...kompleksasima sasvim dovoljni razlozi da pisu na ovaj nacin
Da, slažem se, posebno za boldirano. jel za nabureisa Spahića, :shock: To je nešto najbolje što ima IZ i pisala sam o tome.. tako da, ako je tako , slažem se, potpuno.
Da je napisao sa Cerica ne bih se previse bunio mada je i to uvreda za sve vjernike i clanove IZ ali za Spahica nema opravdanja, stvarno nema..
KatarinaKosaca

#17889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:Da je napisao sa Cerica ne bih se previse bunio mada je i to uvreda za sve vjernike i clanove IZ ali za Spahica nema opravdanja, stvarno nema..
:shock: Ja ne znam za taj post. Za Spahića to može napisati samo netko četničke orjentacije ili potpuno tup na ljudsku bol, rat, i dignitet profesije. Kao ateista, odlično pamtim ratne dženaze koje je klanjao i šta je govorio, a to su , nažalost bili sve bliski ljudi. Spšahić je ljudska i vjerska gromada, ali bukvalno.
Challenger__

#17890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

- Naša stranka je metafora našeg društva: mali po broju, mali po dometu, u okviru zadate paradigme. U skladu sa tim, svoje djelovanje treba uskladiti sa realnim mogućnostima, a težište (uz neophodne reforme i razvojne projekte) usmjeriti na socijalna pitanja, još preciznije na socijalnu preraspodjelu.

- Ko iole ima kontakta sa narodom shvata da se na tom području mora nešto hitno poduzeti, kao što je npr - nadoknada za nezaposlene na birou. Otkud novac? Preusmjeravanjem sredstava i redistribucijom dijela primanja budžetskih korisnika. Samo na taj način se može probuditi uspavani dio društva i natjerati na rad, rad i samo rad.
Challenger__

#17891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Ovom društvu, u okviru datih mogućnosti je neophodan bič. Bič po leđima glomazne administracije i ostalih budžetskih korisnika koji rade malo i loše, a imaju nerealno visoka primanja u zemlji sa velikom stopom nezaposlenosti. Taj bič je budžetska preraspodjela u korist nezaposlenih u formi novčane nadoknade. Ako žele veća primanja, neka rade na smanjenju nezaposlenosti.

Nadam se da će P.K. pročitati ovaj komentar i ideju plasirati u Stranci.

p.s.

Nisam lično motivisan, ja u svakom slučaju pripadam onima koji samo pune budžet.
Challenger__

#17892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Mogući model: Smanjiti primanja za 15%. Pomnožiti to sa brojem budžetskih korisnika. Eto primarne mase za nezaposlene koja se može dopuniti iz čitavog seta mjera. Tako to rade oni koji imaju društvenu odgovornost i vole svoj narod i zemlju.

Sve ostalo je DE-MA-GO-GI-JA.
hizo ramidovic

#17893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hizo ramidovic »

KatarinaKosaca wrote:Ponavljam, sasvim dobronamjerno, šteta je ponoviti isti izborni rezultat (koji sam siguran da imate) treba ići na više i ja vas u oktobru vidim kao jezičak na vagi u formiranju vlasti (da ne kažem kao dačić na pretprošlim izborima u srbjii :D ).
nece moci!
postoji osoba, imenom i prezimenom, koju je na ovaj svijet poslao svevisnji, sa zadatkom da bude jezicak na vagi u skupstini kantona srajevo...
dakle, sve druge pozicije vam halal, ali ovu ne dirajte!
Pedja Kojovic

#17894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

katarinakosaca

Sada cu vam odgovoriti samo na onaj dio pitanja koji se tice prisutnosti u medijima a kasnije, nadam se, na sustinu vaseg i drugih pitanja koja se pojavljuje u posljednjih par postova.(Nadam se da su zavrseni licni obracuni koji su se protegli na par prethodnih strana).
Mislim da mediji, pogotovo javni TV servisi nisu pravicni prema nama i da iz nekog razloga o kojem necu da spekulisem sprovode protiv nas medijsku blokadu. Znam neke ljude koji rade u tim medijima i znam da se ne radi o odluci urednika pojedinih programa, odnosno, emisija.

p.k.
palermo

#17895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

sve hoću nešto da napišem, ali nikako da nađem vremena.Jedva nekako. Ponukan ovom raspravom, ili kako se već to može nazvati oko prijateljstva Dine i Peđe.
Čini mi se da upravo reagovanje na ovom forumu na Peđinu konstataciju vezano za Dinu pokazuje zapravo sliku prosječnog glasača Naše stranke. Osnova koja okuplja glasače Naše stranke (ili barem one koji se ovdje tako deklariraju) je samoproklamirajući elitizam koji svoje uporište nalazi u nekom, meni neshvatljivom ali njima očito ne, osjećaju moralne nadmoći. A elitizam kao elitizam, uvijek nastoji da pooštri kirterije, da suzi krug ljudi koji nam (vam) pripadaju,jer samo na taj način i osjećaj sopstvene vrijednosti raste, postajemo dovoljno važni sami sebi.

I čini mi se da sadašnjim glasačima Naše stranke, upravo ova situacija i jeste najbolja. Oni zapravo i ne bi da se bave politikom, oni ne bi ni da šire svoju bazu, oni bi jednostavno da budu u politici taman toliko da se mogu samodopadno šepuriti pred drugima, nikada ne dovodeći sebe u situaciju da eventualno svojim odlukama naruše onaj gore spomenuti osjećaj sopstvene moralne nadmoći. Nije ovo jedini primjer, zar i samo pominjanje Emine Ganić u kontekstu Naše stranke nije izazvalo slična burna reagovanja. I mislim da je Naša stranka jedan od rijetkih slučajeva, kada je rukovodstvo (doduše, sada se moram ograditi, mogu govoriti samo o Peđi na osnovu njegovog djelovanja na forumu ) bolje od samog članstva.

A pitanje može li i smije li Peđa biti prijatelj sa Dinom je naprosto glupo.....rekao bih neizmjerno glupo, pa nismo zar dotle došli da budemo samo jednodimenzionalne ličnosti u kojima nam ideološka "čistoća" određuje praktički sve. Mene bi bilo strah biti sa takvima.
Pedja Kojovic

#17896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

katarinakosaca i drugi,
a glede mandatara i perioda do oktobra....

Po meni, izbor mandatara je druga najvaznija tacka dnevnog reda o kojoj ce se, nadam se, diskutovati na sljedecoj sjednici SKS-a. Prva je prijedlog mjera koje se mogu i moraju uraditi do oktobra. (Svi se, nadam se, pridrzavamo prinicipa realnosti i baziramo ocekivanja na cinjenicama - teska i komplikovana finansijska, pravna i politicka situacija i kratko vrijeme).
Nakon sto Skupstina usvoji plan/prinicpe konsolidacije troskova u vlasti, u javnoj upravi, u javnim komunalnim preduzecima treba potvrditi novu Vladu.
Mislim, takodje, da oni koji duze prate ovu forumsku temu znaju koje i kakve mjere ja smatram da je neophodno uciniti.
Potpuno sam svjestan da ce mjere, u ekonomskom smislu, pogoditi veliki broj ljudi i da ce promjena za mnoge biti veliki izazov ali sam siguran - preciznije bi bilo nadam se - da bi uvodjenje zakonskog reda, insistiranje na efikasnom radu policije, tuzilastva i sudstva i otvoreni dijalog sa gradjanima o problemima i rjesenjima stvorilo atmosferu podrske vladi koja se konacno upustila u rjesevanje problema a ne njihovo guranje pod tepih.

p.k.
drug_profi

#17897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Ne znam kakve su vam namjere i kako mislite ispostovati usvojeni budzet, ali ogromna greska ce biti dodatno zahvatanje u dzepove zaposlenih u privredi.

@palermo
dobar post. Zamislio sam se.
Zakljucio sam sljedece. Svako bira sebi prijatelje, a od vajkada vazi da si "s kim si takav si". Kao i sve druge narodne mudrosti i ova ima jako uporiste u iskustvu.
Za svako pravilo postoje izuzeci, pa se nadam i cini mi se da je Pedja taj.
Ne mogu reci da sam elita, niti da stremim to biti. Moj krug prijatelja je raznolik, od fabrickih radnika, pijacnih trgovaca, do pravnika i doktora medicine... Sve ih krasi zajednicka osobina da imam povjerenje u njihov obraz.
BTW, ukakismo topic skroz sa Dinom Kiflom, a ja se nadam de ce uskoro nekad postati marginalan lik.
Challenger__

#17899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

- Da bih otklonio nedoumicu da li je u pitanju ignorisanje ili ne, evo direktno pitanje za P.K.

Da li vaša stranka ili vi lično podržavate ideju za materijalnu nadoknadu za nezaposlene - registrovane na birou za zapošljavanje?
KatarinaKosaca

#17900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca

Sada cu vam odgovoriti samo na onaj dio pitanja koji se tice prisutnosti u medijima a kasnije, nadam se, na sustinu vaseg i drugih pitanja koja se pojavljuje u posljednjih par postova.(Nadam se da su zavrseni licni obracuni koji su se protegli na par prethodnih strana).
Mislim da mediji, pogotovo javni TV servisi nisu pravicni prema nama i da iz nekog razloga o kojem necu da spekulisem sprovode protiv nas medijsku blokadu. Znam neke ljude koji rade u tim medijima i znam da se ne radi o odluci urednika pojedinih programa, odnosno, emisija.

p.k.
Javni servisi će vam zakonski morati dati minutažu kao svakome u izbornoj kampanji. Moja se refleksija prvenstveno odnosila na kampanju prije kampanje, odnonso ovu koja je već počela, pa je i zahuktana. I mislim da je šteta da se ne čuju stavovi i ideje koje imate, kao i to da jeste bez oraha u džepovima. Ovako samo onaj ko gleda skupštinu kantona ili čita ovu temu zna ponešto o tome. A to je premalo za ciljanu grupu onih za koje mislite da treba da vam daju glas. Utoliko je ta kampanja isključivo na vama i organima stranke, jer se ovako čini da samo vas par nešto radi po tom pitanju.
Locked