iPhone je super, iOS je odlican, sve je to činjenica, ali je i činjenica da opasno zaostaju za Andoridom (pa po pitanju display-a i za MS-om) ali jebi ga... ako nemas argumente, onda samo pricaj glasnije
iPhone - All about
Moderator: Benq
- Qler
#17876 Re: iPhone - All about
Dok iPhone ne dobije vecu rezoluciju, AMOLED display, bolju podrsku za VR, to nista ne treba... nije trebala ni kamera, ni veci display, ni vise memorije, ni video snimanje, nista to nije trebalo nikome... retina display je bolji od qhd-a, i tako te mantre 
iPhone je super, iOS je odlican, sve je to činjenica, ali je i činjenica da opasno zaostaju za Andoridom (pa po pitanju display-a i za MS-om) ali jebi ga... ako nemas argumente, onda samo pricaj glasnije
- bosnian batman
#17877 Re: iPhone - All about
Bukvalci sebi u odbranu odmah shvataju i postavljaju stvari bukvalno, pa se hajmo opet vratit na auto industriju jer je primjer najplastičniji, niko nije reko da je trebalo ostat na zaprežnom vozilu i parnoj lokomotivi kako bukvalci žele postavit stvari, ali postoje neke granice čak i prirodne, ne bi džaba švabo na svoja auta stavljao limitator brzine od 250, a inače sve preko 160 za što se i na auto putu popuši kazna za brzu vožnju, praktički je suvišno i nepotrebno
E isto tako je i u mob tehnologiji, ima neki optimalni maximum, sve ostalo preko toga je čisto preseravanje
E isto tako je i u mob tehnologiji, ima neki optimalni maximum, sve ostalo preko toga je čisto preseravanje
-
Vertig0
#17878 Re: iPhone - All about
U pravu je qler i ostali. Display na Samsungu npr. je daleko bolji od ovoga na iPhone-u i ovi sad fakat kaskaju u tom koraku u odnosu na njih.
Sta je razlog takve politike stvarno ne znam, cisto sumnjam da ne mogu upakovati display od 450 ppi u njega, AMOLED manje-vise, ima svojih mana i prednosti kao i LCD.
Sad da li to meni kao korisniku smeta? Meni licno ne smeta, a da bih volio vidjeti bolje displaye, volio bih
Sta je razlog takve politike stvarno ne znam, cisto sumnjam da ne mogu upakovati display od 450 ppi u njega, AMOLED manje-vise, ima svojih mana i prednosti kao i LCD.
Sad da li to meni kao korisniku smeta? Meni licno ne smeta, a da bih volio vidjeti bolje displaye, volio bih
-
Pirija
#17879 Re: iPhone - All about
kad neces nesto da kupis pa trazis sebi razloge 
-
Saka
#17880 Re: iPhone - All about
Fakat ima ovih zadrtih likova, nije ni čudo što nas Androidaši mrze.Vertig0 wrote:U pravu je qler i ostali. Display na Samsungu npr. je daleko bolji od ovoga na iPhone-u i ovi sad fakat kaskaju u tom koraku u odnosu na njih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Vertig0
#17881 Re: iPhone - All about
ma jrne budala s obje strane. ja probao i s jednim i s drugim i uzeo ono sto mi vise odgovara i na cemu sam se naucio. sto ne znaci da nekad opet necu probati android 
- Qler
#17882 Re: iPhone - All about
Vertig0 wrote:ma jrne budala s obje strane. ja probao i s jednim i s drugim i uzeo ono sto mi vise odgovara i na cemu sam se naucio. sto ne znaci da nekad opet necu probati android
E to je glavno, da ti/ja/5-10 uzmemo sta nam odgovara. Glup je argument nemoj jer ja ne mogu nesto... svako ima svoje potrebe, a i ukuse. iOS je meni dobar sto radi odlično, ne sviđa mi se iTunes i ta ograničenost. I ne sviđa mi se što idu kontra svijeta sa punjačima i data kablovima... Onda opet telefon je extra urađen i lijep.. ali opet zao mi dati tolike pare
-
Pirija
#17883 Re: iPhone - All about
i Lisica prica kako je grozdje kiselo
jer ga ne moze dohvatit 
-
Ali_G
#17884 Re: iPhone - All about
Dobio sam iPad mini, prva verzija. Trenutno je na njemu 8.4. Isplati li se raditi update na 9.4 sto mi nudi? Nije mi bas najfluidniji na 8ci pa se bojim da ga jos ne usporim.
-
lozze
#17885 Re: iPhone - All about
Ukucaj na youtube i vidi kako radiAli_G wrote:Dobio sam iPad mini, prva verzija. Trenutno je na njemu 8.4. Isplati li se raditi update na 9.4 sto mi nudi? Nije mi bas najfluidniji na 8ci pa se bojim da ga jos ne usporim.
- bosnian batman
#17886 Re: iPhone - All about
zanimljivo
Prvi put zabilježeno više problema s iOS, nego Android uređajima
http://mob.hr/prvi-put-zabiljezeno-vise ... uredajima/
iOS je u drugom kvartalu ove godine od Androida preuzeo ovaj nezavidni naslov, jer se u tom razdoblju ukupno 58% problema dogodilo upravno na iOS uređajima, dok je Android pao na 35%.
-
exampLe.
#17887 Re: iPhone - All about
Bullshit.bosnian batman wrote:zanimljivo
iOS je u drugom kvartalu ove godine od Androida preuzeo ovaj nezavidni naslov, jer se u tom razdoblju ukupno 58% problema dogodilo upravno na iOS uređajima, dok je Android pao na 35%.
-
channel10
-
isx
#17889 Re: iPhone - All about
9.3.5 je rijesio izraelce.
- Nogatrans
#17890 Re: iPhone - All about
Znate li kad ce te na Androidu ovako brzo dobiti update i da rijesi problem??
Nikad u zivotu. Citam na njemackim portalima da je i Android u istim problemu samo sto Android mudro suti jer njihov updejt dok dobiju svi moze se i do 2025 cekat.
Nikad u zivotu. Citam na njemackim portalima da je i Android u istim problemu samo sto Android mudro suti jer njihov updejt dok dobiju svi moze se i do 2025 cekat.
-
exampLe.
#17891 Re: iPhone - All about
Zbog toga je iOS Tito za handroid.Nogatrans wrote:Znate li kad ce te na Androidu ovako brzo dobiti update i da rijesi problem??
Ja sam imao S6 Edge i na istom je bio bug sa automatskim mijenjanjem osvjetljenja (u tamnoj prostoriji zatamni ekran a tamo gdje ima vise svjetla osvjetljenje se pojaca iako je auto brightness bio iskljucen), bilo je milion zalbi na taj problem i nikad nisu izbacili fix za to a mobitel je star godinu i po (ovo je cak samo jedan primjer a ima ih koliko hocete).
-
Pirija
#17892 Re: iPhone - All about
Android telefone samo OS jebe 
- rida1976
#17893 Re: iPhone - All about
Samo..to je samo je upravo poenta cijele price
- hakazvaka
#17894 Re: iPhone - All about
Android nije topic
-
adincebic
#17895 iPhone - All about
Ti izgleda nisi narocito pametan, ne kazem da si glup.Pirija wrote:Android telefone samo OS jebe
P.S. Koristim iPhone.
- bosnian batman
#17896 Re: iPhone - All about
Klsične šupljare priče u koje sam i ja nekad vjerovo dok sam 3 godine koristi ajfun, iOs i glupe itunese, a savjete ljudi da ću prodisat ako pređem na handroid, kako volite da se sprdate, prihvato kao zajebanciju
Međutim, vidi vraga, ljudi bili u pravu
Pa na jebenom iosu nemate obične jebene viđete, običnu jebenu mp3 pjesmu ne možete stavit za zvono, da ne govorim o ozbiljnijim stvarima da memorijom telefona ne možeš upravljat kao običnim stickom, sa jednostavnim copy/paste slika, videa (nego valja drkat preko glupih itunesa) ..nepostojanje slota za sd karticu, ili nedaj bože dual sim, koji je bio osnovni uzrok mog napuštanja ajfuna i prelazak na android mobitele, jer imam potrebu za dvije sim, da ne pričam...
Gluposti o fluidnosti i dobrom radu isoa, spram androida su opet obične gluposti, i kod mene sve leti, čak i brže nego na ajfunu, nikakvih bugova, lagova i sličnih budalastinja koje pripisujete handroidu, a još mi mob i nije bogzna... Xiaomi redmi 2 sa 2 gb RAM/16 GB interne
Elem, svo to vaše pljuvanje po handroidu i hvaljenje ajfuna i iiosa nije ništa drugo nego tješenje samih sebe što se bacili velike pare niušta
Ps. Nikad se više ne vratio na ajfun i glupe itunese,..... zadovoljni korisnik androida, BIVŠI nezadovoljni korisnik iOSa i ajfuna.... u potpisu
Međutim, vidi vraga, ljudi bili u pravu
Pa na jebenom iosu nemate obične jebene viđete, običnu jebenu mp3 pjesmu ne možete stavit za zvono, da ne govorim o ozbiljnijim stvarima da memorijom telefona ne možeš upravljat kao običnim stickom, sa jednostavnim copy/paste slika, videa (nego valja drkat preko glupih itunesa) ..nepostojanje slota za sd karticu, ili nedaj bože dual sim, koji je bio osnovni uzrok mog napuštanja ajfuna i prelazak na android mobitele, jer imam potrebu za dvije sim, da ne pričam...
Gluposti o fluidnosti i dobrom radu isoa, spram androida su opet obične gluposti, i kod mene sve leti, čak i brže nego na ajfunu, nikakvih bugova, lagova i sličnih budalastinja koje pripisujete handroidu, a još mi mob i nije bogzna... Xiaomi redmi 2 sa 2 gb RAM/16 GB interne
Elem, svo to vaše pljuvanje po handroidu i hvaljenje ajfuna i iiosa nije ništa drugo nego tješenje samih sebe što se bacili velike pare niušta
Ps. Nikad se više ne vratio na ajfun i glupe itunese,..... zadovoljni korisnik androida, BIVŠI nezadovoljni korisnik iOSa i ajfuna.... u potpisu
- insomnia78
#17897 Re: iPhone - All about
Da, vidzeti su stvarno bitni. Pada ti kisa na telefonu
-
isx
#17899 iPhone - All about
Lik nije znao postaviti mp3cu na zvono ajfona. Tu sam stao citati. U sta potrosi 3 godine.
- bosnian batman
#17900 Re: iPhone - All about
Vrlo si se zajebo, znao sam ja postavit, ali to nije jednostavni potez kao kod androida, nego drkanje sa skraćivanjem pjesme na nekih 20 sec ako se dobro sjećam, pa onda pretvaranje u drugi format kojeg jedino iOS prepoznaje, pa onda ubacivanje isključivo preko glupih itunesa... uglavnom sranje teško
A vjerujem da 80% korisnika ajfuna nema pojma kako postavit mp3 pjesmu za zvono
A vjerujem da 80% korisnika ajfuna nema pojma kako postavit mp3 pjesmu za zvono