HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hoggarr

#17876 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

kemox wrote:Ja stvarno ne znam što se raja žali. Meni radi sve, svi mi kanali otključani osim HBO i Cinemax. Jedino me ponekad zeza frekvencija 634, a taj problem imam od ranije.
Dobar ti je taj tvoj sarkazam!

Bitno je da je tebi dobro, a komšiji neka "crkne krava".
kakaljin

#17877 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hoggarr wrote:
kemox wrote:Ja stvarno ne znam što se raja žali. Meni radi sve, svi mi kanali otključani osim HBO i Cinemax. Jedino me ponekad zeza frekvencija 634, a taj problem imam od ranije.
Dobar ti je taj tvoj sarkazam!

Bitno je da je tebi dobro, a komšiji neka "crkne krava".
Ali napise da mu radi sve , ali ga zeza frekfencija 634, znaci nidje veze. Ili sve radi kako treba ili imas porblema. Trece nema.
Benq

#17878 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Discovery Science proradio :thumbup:
kakaljin

#17879 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Kada ce PETA FAZA pustanja novog signala korisnicima HKB-neta i HS-a.?
hoggarr

#17880 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Da čujemo, ko je sretnik dobitnik šestoaprilskog proširenja mreže?
vjesnicar

#17881 Re: HS kablovska

Post by vjesnicar »

zastavnik22 wrote:
Benq wrote:Danas bi trebali objavit u koje ulice pustaju signal u ovoj sedmici..
Ima li iko iz Grbavicke ulice da potvrsdi da je dobio novi signal.Ja skeniram svaki dan i nista uvijek istih 152 kanala.
Ja poslao poruku ovima ovdje i kazu mi da je pusten signal (na TV-u se nista nije desilo) i jutros nazovem centralu i kaze mi treba da je pusteno u pola Grbavicke (valjda neparni brojevi i par parnih) i kao od srijede idu ostali... kako nas j*bu nismo ni svjesni ccc
The Realist

#17882 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ja samo mogu onda Bogu zahvaliti da su mene prebacili na Telemach, iako sam mislio da nece, te sam i popust dobio i sve kanale, i D3 kucu i net.....
kakaljin

#17883 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

vjesnicar wrote:
zastavnik22 wrote:
Benq wrote:Danas bi trebali objavit u koje ulice pustaju signal u ovoj sedmici..
Ima li iko iz Grbavicke ulice da potvrsdi da je dobio novi signal.Ja skeniram svaki dan i nista uvijek istih 152 kanala.
Ja poslao poruku ovima ovdje i kazu mi da je pusten signal (na TV-u se nista nije desilo) i jutros nazovem centralu i kaze mi treba da je pusteno u pola Grbavicke (valjda neparni brojevi i par parnih) i kao od srijede idu ostali... kako nas j*bu nismo ni svjesni ccc
Pa to je nevjerovatno, ako napisu koju ulicu pustaju bez napisanih brojeva, onda se podrazumjeva da cijela ulica dobija novi signal. Ovo samo kod njih ima da ovako obmanjuju korisnike.
Benq

#17884 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Peta faza puštanja signala planirana je za 6.4.2016. godine.
U petoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:

GORNJA JOŠANICA III, AHMEDA RIZVE, EMERIKA BLUMA, SPLITSKA, ZAGREBAČKA, LJUBLJANSKA, BORAK, IVANA GORANA KOVAČIĆA, NEVESINJSKA, ŠAĆIRA SIKIRIĆA, G.M.LOKATELLI, TRNOVSKA, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, HRASNIČKA, DŽAMIJSKA, PORODICE RIBAR, HAMIDA HADŽIBEGIĆA, LUG, MIHOLJIĆI, PODGAJ, RAVNE, SVRAKE, STARA ŽELJEZNIČKA STANICA, NOVA ŽELJEZNIČKA STANICA, POTUROVIĆI.
kakaljin

#17885 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:Peta faza puštanja signala planirana je za 6.4.2016. godine.

GORNJA JOŠANICA III, AHMEDA RIZVE, EMERIKA BLUMA, SPLITSKA, ZAGREBAČKA, LJUBLJANSKA, BORAK, IVANA GORANA KOVAČIĆA, NEVESINJSKA, ŠAĆIRA SIKIRIĆA, G.M.LOKATELLI, TRNOVSKA, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, HRASNIČKA, DŽAMIJSKA, PORODICE RIBAR, HAMIDA HADŽIBEGIĆA, LUG, MIHOLJIĆI, PODGAJ, RAVNE, SVRAKE, STARA ŽELJEZNIČKA STANICA, NOVA ŽELJEZNIČKA STANICA, POTUROVIĆI.

Opet se ponavljau ulice koje su radjene u proslim fazama.

Hocete li vi iz HS-a vec jednom napisati kompletan plan kada ce sve ulice dobiti novi signal, jer ovo sto radite nije nikako lijepo sto radite korisnicima.

Bolje je za vas da napisete plan pustanja pa ako se probije datum bolje je napisati radimo na poboljsanju da imate kvalitetniju uslugu, nego ovako da zavlacite korisnike i obmanjujete ih sa ovakvim pisanjem dan pred pustanje signala.

I ne mozete svim korisnicima isto da imaju promotivni period do 01.08.2016, kada neki dobiju novi signal 3 mjeseca prije drugih. Znaci produzujte taj period korisnicima koji kasnije dobiju signal. Da bi Vam svi korisnici jednaki bili.
MH i HS kablovska

#17886 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA PODRUČJU SARAJEVA – PETA FAZA

Poštovani korisnici,
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prva, druga, treća i četvrta faza puštanja signala je završena. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Peta faza puštanja signala planirana je za 6.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Poklon za vas.
Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, 2 mjeseca BESPLATNO dobiti dodatne TV kanale iz osnovne digitalne ponude i neke od atraktivnih HD kanala bez ikakve obaveze. Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.
Posebna akcija za vas.
Kako biste nove servise, koje ćemo vam pružiti, dobili pod najboljim uslovima, za vas smo pripremili i posebnu akciju, u kojoj ćete moći uštedjeti i do 309 KM. Detaljnije informacije slat ćemo vam posebnim pismom, u narednim danima, tako da ne zaboravite svaki dan provjeriti poštanske sandučiće.
Mi ćemo srediti sve ostalo.Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči.
Za više informacije pozovite nas na zajednički broj Kontakt centra 1360
vjesnicar

#17887 Re: HS kablovska

Post by vjesnicar »

MH i HS kablovska wrote:OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA PODRUČJU SARAJEVA – PETA FAZA

Poštovani korisnici,
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prva, druga, treća i četvrta faza puštanja signala je završena. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Peta faza puštanja signala planirana je za 6.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Poklon za vas.
Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, 2 mjeseca BESPLATNO dobiti dodatne TV kanale iz osnovne digitalne ponude i neke od atraktivnih HD kanala bez ikakve obaveze. Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.
Posebna akcija za vas.
Kako biste nove servise, koje ćemo vam pružiti, dobili pod najboljim uslovima, za vas smo pripremili i posebnu akciju, u kojoj ćete moći uštedjeti i do 309 KM. Detaljnije informacije slat ćemo vam posebnim pismom, u narednim danima, tako da ne zaboravite svaki dan provjeriti poštanske sandučiće.
Mi ćemo srediti sve ostalo.Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči.
Ko koga ovdje pravi ludim? Grbavicke vise nema na spisku? Je li to znaci da ovi brojevi kojima nije pusten novi signal do daljnjeg nece ima isti?
zastavnik22

#17888 Re: HS kablovska

Post by zastavnik22 »

vjesnicar wrote:
MH i HS kablovska wrote:OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA PODRUČJU SARAJEVA – PETA FAZA

Poštovani korisnici,
Kako do programa?
Poklon za vas.
Posebna akcija za vas.
Ko koga ovdje pravi ludim? Grbavicke vise nema na spisku? Je li to znaci da ovi brojevi kojima nije pusten novi signal do daljnjeg nece ima isti?

Izgleda da nece.Pa oni su zaista totalni amateri.Jako neprofesionalno od njih.
polis

#17889 Re: HS kablovska

Post by polis »

Evo pitanje i za HS, imam KID paket i vaš fiksni. SAda moram li preći na Telemach i potpisati ugovor sa njima za trio paket? Mogu li dobiti ovu akciju 6 mjeseci / pola pretplate?
House

#17890 Re: HS kablovska

Post by House »

nat geo hd nema zvuka :roll:
docdr

#17891 Re: HS kablovska

Post by docdr »

I poslije mjesec dana kako je receno da ce signal u mojoj ulici biti pusten jedno veliko nista. Neprofesionalno krajnje.
crnivrag

#17892 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

House wrote:nat geo hd nema zvuka :roll:
Je li se radi o staroj ili novoj shemi.

Sad sam provjerio i ton normalno radi na kanalu National Geographic HD u originalnoj Telemach digitalnoj shemi u Sarajevu, vjerovatno je u pitanju lokalni problem u HS, HKB i M&H digitalnim shemama.
Benq

#17893 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Nat Geo HD , HS stari signal , uredno radi i zvuk i prevod.
SM1967

#17894 Re: HS kablovska

Post by SM1967 »

Porodice Ribar u "fazi" još od druge... :-)
nedims

#17895 Re: HS kablovska

Post by nedims »

House wrote:nat geo hd nema zvuka :roll:
I kod mene pojedini kanali nisu imali ton. Problem sam rijesio tako sto sam na daljinskom kliknuo na dugme audio(malo crveno dugme)...pa sam malo tu cackao i dobio ton.
A to je neko od Forumasa ovde napisao...Pokusaj, mozda ces tako rijesiti problem.
Nepass

#17896 Re: HS kablovska

Post by Nepass »

Pitanje za vas upucenije. Imam ovaj net od 15km
Na speedtest mi je download speed 12-14mb/s. Ovi iz hs/telemacha uzimaju to kao mjerodavno. Eh sad bilo sta da skidam sa neta traje vjecnost. Neki dan program od 365mb je skidalo dobrih 20minuta. Kontam da bi to trebalo krace trajati ili se varam?
Sta ciniti?
Benq

#17897 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Nepass wrote:Pitanje za vas upucenije. Imam ovaj net od 15km
Na speedtest mi je download speed 12-14mb/s. Ovi iz hs/telemacha uzimaju to kao mjerodavno. Eh sad bilo sta da skidam sa neta traje vjecnost. Neki dan program od 365mb je skidalo dobrih 20minuta. Kontam da bi to trebalo krace trajati ili se varam?
Sta ciniti?
Sve zavisi i od servera sa kojeg skidas , jesi li pokusao skidati neki torrent koji ima dosta seedera ?
S obzirom da je kod tebe 14Mb brzina , to je teoretski oko 1,7MB/s download , a u praksi 1,4-1,5MBps , sto znaci da bi program od 365MB trebao skinuti za 6-7 minuta ako je server ok i ako pruza punu brzinu downloada. Ako hoces da testiramo , daj neki link koji ti sporo ide pa da vidimo kako ide kod nas.
Nepass

#17898 Re: HS kablovska

Post by Nepass »

Benq wrote:
Nepass wrote:Pitanje za vas upucenije. Imam ovaj net od 15km
Sta ciniti?
Sve zavisi i od servera sa kojeg skidas , jesi li pokusao skidati neki torrent koji ima dosta seedera ?
S obzirom da je kod tebe 14Mb brzina , to je teoretski oko 1,7MB/s download , a u praksi 1,4-1,5MBps , sto znaci da bi program od 365MB trebao skinuti za 6-7 minuta ako je server ok i ako pruza punu brzinu downloada. Ako hoces da testiramo , daj neki link koji ti sporo ide pa da vidimo kako ide kod nas.
Radi se o ps4. I problem je sto krene skida haman 2mb/s. Onda skida 1mb u 24 sec. Bilo mi dopizdilo pa sam brojao. Estimated time varira od 28 min do 17h.
Ovi iz hs kazu to je to ne moze bolje. Toliko plaacas toliko i dobijas.
Benq

#17899 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Nepass wrote: Radi se o ps4. I problem je sto krene skida haman 2mb/s. Onda skida 1mb u 24 sec. Bilo mi dopizdilo pa sam brojao. Estimated time varira od 28 min do 17h.
Ok , jesi li spojen sa konzolom na internet preko wifi ili preko mreznog kabla ? Preporucio bih ti da ides preko mreznog ako vec nisi. Sto se downloada tice , imao sam PS3 i kad sam radio update GTA5 bilo je bas sporo , a bilo kakav download preko racunara kad radim onda ide kako treba, pa nemoj iskljuciti mogucnost da je server opterecen.
Nepass

#17900 Re: HS kablovska

Post by Nepass »

Benq wrote:
Nepass wrote: Radi se o ps4. I problem je sto krene skida haman 2mb/s. Onda skida 1mb u 24 sec. Bilo mi dopizdilo pa sam brojao. Estimated time varira od 28 min do 17h.
Ok , jesi li spojen sa konzolom na internet preko wifi ili preko mreznog kabla ? Preporucio bih ti da ides preko mreznog ako vec nisi. Sto se downloada tice , imao sam PS3 i kad sam radio update GTA5 bilo je bas sporo , a bilo kakav download preko racunara kad radim onda ide kako treba, pa nemoj iskljuciti mogucnost da je server opterecen.
Sad je preko wi-fi dok sredim raspored ici ce preko kabla.
Probacu sta i na laptop skinuti da vidim kako radi
Locked