Vidiš da ništa nije sigurno.Ironman_88 wrote:Kako bi nam startna petorka trebala izgledati, tj. koja dva igrača još upadaju ako idemo od pretpostavke da su Gordić, Musa i Nurkić sigurni?
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Thorgerson
#17876 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
zlajapravaraja
#17877 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gordić, Lazić, Musa, Sulejmanović, Nurkić
Ostaje žal za petorkom Gordić, Đedović, Musa, Teletović, Nurkić...i Amerikanac na klupi za rezerve.
Ostaje žal za petorkom Gordić, Đedović, Musa, Teletović, Nurkić...i Amerikanac na klupi za rezerve.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17878 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da FIBA nije kurva, vrlo lahko bi ta petorka igrala.zlajapravaraja wrote:Gordić, Lazić, Musa, Sulejmanović, Nurkić
-
zlajapravaraja
#17879 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako nam je FIBA kriva za Đedovićevu iznenadnu izdaju, Mirzin bubreg i nesposobnost da se uganja kakav crnac, ne kontam... ?Tomahawk11 wrote:Da FIBA nije kurva, vrlo lahko bi ta petorka igrala.zlajapravaraja wrote:Gordić, Lazić, Musa, Sulejmanović, Nurkić
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17880 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To ti ozbiljno ili me zezaš?zlajapravaraja wrote: Kako nam je FIBA kriva za Đedovićevu iznenadnu izdaju, Mirzin bubreg i nesposobnost da se uganja kakav crnac, ne kontam... ?
Pa FIBA je kriva što se nešto kao slučaj Đedović uopšte može desiti.
Ovo sa Mirzom ne bih komentarisao, neukusno je i nema veze sa mojim komentarom.
- Radio Sarajevo
#17881 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U svim sportovima na svijetu, ako igraš za reprezentaciju, moraš imati pasoš te zemlje. Nihad to nema, a jedino je on kriv što nije tražio izuzetak kada je tražio njemačko državljanstvo. Možda je i tražio, ali mu nisu dozvolili, a on je procijenio da mu je važnije biti domaći igrač. Niko drugi tu ništa nije kriv, ni Savez, ni FIBA, samo on.Tomahawk11 wrote:To ti ozbiljno ili me zezaš?zlajapravaraja wrote: Kako nam je FIBA kriva za Đedovićevu iznenadnu izdaju, Mirzin bubreg i nesposobnost da se uganja kakav crnac, ne kontam... ?
Pa FIBA je kriva što se nešto kao slučaj Đedović uopšte može desiti.
Ovo sa Mirzom ne bih komentarisao, neukusno je i nema veze sa mojim komentarom.
On i dalje može ponovno dobiti naše državljanstvo, ali je moguće da se mora odreći njemačkog. Sigurno bi odmah igrao u reprezentaciji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17882 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mora se odreći njemačkog.
Ne branim ja nesposobnost našeg saveza, ali FIBA je stvorila takav sistem koji je pun rupa i gdje igrači mogu (ali ne moraju) igrati za reprezentaciju.
Posljednji u nizu bisera je sistem kvalifikacija koji se poklapa i sa kalendarom Eurolige, a sve kako bi turili prst u oko euroligašima.
Tako da sve i da hoćeš, teško možeš uklopiti i NBA-ligaše, Euro-ligaše i eventualno igrače koji se takmiče mimo ovih takmičenja, a imaju kvalitet.
Ne branim ja nesposobnost našeg saveza, ali FIBA je stvorila takav sistem koji je pun rupa i gdje igrači mogu (ali ne moraju) igrati za reprezentaciju.
Posljednji u nizu bisera je sistem kvalifikacija koji se poklapa i sa kalendarom Eurolige, a sve kako bi turili prst u oko euroligašima.
Tako da sve i da hoćeš, teško možeš uklopiti i NBA-ligaše, Euro-ligaše i eventualno igrače koji se takmiče mimo ovih takmičenja, a imaju kvalitet.
- Radio Sarajevo
#17883 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To je druga priča, i tu se fakat vidi nesposobnost i amaterizam i FIBA-e i ULEB-a, koji se ne mogu dogovoriti oko osnovnih stvari. Zadnji Eurobasket im je primjer koliko to može biti sjajna priča, i koliko bi se u to trebalo ulagati, ali jok, njih boli kurac, i ponašaju se kao NBA.Tomahawk11 wrote:Mora se odreći njemačkog.
Sa NBA je opet treća priča, gdje oni ne pregovaraju ni s kim, jer im se može. Ipak, i FIBA i ULEB bi mogli nešto uraditi na tom polju, da li kaznama prema igračima koji se ne odazovu, da li zabranom da skroz igraju, kako god, ali ovaj trenutni sistem je naopak i nepravedan, i to svako vidi.
Ako se već ne može pregovarati sa NBA, onda se može zabraniti tim igračima da igraju, pa onda niko neće imati igrače iz Amerike, nego samo iz Evrope, i kraj priče. Ili ako se jednom ne odazovu, zabraniti doživotno da igraju, pa bi onda i igrači bili manje pizde, pa bi počeli lobirati u NBA da igraju za svoje zemlje.
- phillie
#17884 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja samo ne znam sta su mislili ovim postici...kao igraci ce odjebati klub pa ce doci igrati za reprezentaciju? how yes noTomahawk11 wrote:Mora se odreći njemačkog.
-
Lug
#17885 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
sistem je odlican, daje priliku i slabijima, plus priliku vecem broju igraca da se pokazu i dokazu...phillie wrote:Ja samo ne znam sta su mislili ovim postici...kao igraci ce odjebati klub pa ce doci igrati za reprezentaciju? how yes noTomahawk11 wrote:Mora se odreći njemačkog.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17886 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nigdje veze, i mi spadamo u te slabije i sistem nam nikako ne odgovara.
Ako ciljaš na to da mogu igrati igrači iz B sektora, smiješno.
-
kakavdanakneiskustvu
#17887 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tomahawk11 wrote:Da FIBA nije kurva, vrlo lahko bi ta petorka igrala.zlajapravaraja wrote:Gordić, Lazić, Musa, Sulejmanović, Nurkić
Mislis na ovu drugu,sa mirzom?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17888 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovaj sistem je fantastican za nasu repreznetaciju sto se i pokazalo. Ako nista izborili smo se da budemo nosici grupe u sljedecim kvalifikacijama za EP sto nismo nikada bili. Isto tako nase sanse za odlazak na SP su 50:50. Ako budemo imali Musu i Nurkica u svim utakmicama u sta cisto sumnjam onda su nam sanse ogromne jer sve ove reprezentacije moraju igrati za razliku od nas sa Rusijom i Francuskom a Rusija isto tako nije sigurna da bise zajebavala. Ako dobijemo prve dvije a Ceska izgubi prve dvije onda smo samo bod iza njih i ono sto je najvaznije je da njih dobijemo obadvije. Sa Nurkicem i Musom to mozemo 100%.Tomahawk11 wrote:Nigdje veze, i mi spadamo u te slabije i sistem nam nikako ne odgovara.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17889 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
50-50 ti u situaciji kad moramo sve dobiti do kraja?!hrasno38 wrote:Ovaj sistem je fantastican za nasu repreznetaciju sto se i pokazalo. Ako nista izborili smo se da budemo nosici grupe u sljedecim kvalifikacijama za EP sto nismo nikada bili. Isto tako nase sanse za odlazak na SP su 50:50. Ako budemo imali Musu i Nurkica u svim utakmicama u sta cisto sumnjam onda su nam sanse ogromne jer sve ove reprezentacije moraju igrati za razliku od nas sa Rusijom i Francuskom a Rusija isto tako nije sigurna da bise zajebavala. Ako dobijemo prve dvije a Ceska izgubi prve dvije onda smo samo bod iza njih i ono sto je najvaznije je da njih dobijemo obadvije. Sa Nurkicem i Musom to mozemo 100%.Tomahawk11 wrote:Nigdje veze, i mi spadamo u te slabije i sistem nam nikako ne odgovara.
Nisam baš siguran da ćemo imati Nurkića i Musu sve utakmice.
-
kakavdanakneiskustvu
#17890 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svako ko imalo prati kosarku zna da je smijesno ipomisliti da nba igraci igraju za reprezentacije u novembru i cino mi se februaru
- hrasno38
#17891 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ha u tom slucaju nece igrati ni euroligaski igraci pa smo opet svi na nekom istom nivou s tim ponavljam da mi nemamo utakmice sa velesilama Francuskom i Rusijom. Za Cesku onda nece igrati Vesely......i opet smo svi na istom jer ove tri reprezentacije otprilike imaju po dva extra dobra igraca a ostalo kao i kod nas s brda s dola...kakavdanakneiskustvu wrote:Svako ko imalo prati kosarku zna da je smijesno ipomisliti da nba igraci igraju za reprezentacije u novembru i cino mi se februaru
- hrasno38
#17892 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma nije tacno da moramo dobiti sve do kraja! Moramo dobiti Cesku...sa Bugarskom smo egal po 8 bodova a Finska i Rusija imaju po jednu pobjedu vise....Bugarska, Ceska i Finska ce vjerovatno izgubiti sve utakmice od Francuske i Rusije......Tomahawk11 wrote:50-50 ti u situaciji kad moramo sve dobiti do kraja?!hrasno38 wrote:Ovaj sistem je fantastican za nasu repreznetaciju sto se i pokazalo. Ako nista izborili smo se da budemo nosici grupe u sljedecim kvalifikacijama za EP sto nismo nikada bili. Isto tako nase sanse za odlazak na SP su 50:50. Ako budemo imali Musu i Nurkica u svim utakmicama u sta cisto sumnjam onda su nam sanse ogromne jer sve ove reprezentacije moraju igrati za razliku od nas sa Rusijom i Francuskom a Rusija isto tako nije sigurna da bise zajebavala. Ako dobijemo prve dvije a Ceska izgubi prve dvije onda smo samo bod iza njih i ono sto je najvaznije je da njih dobijemo obadvije. Sa Nurkicem i Musom to mozemo 100%.Tomahawk11 wrote:Nigdje veze, i mi spadamo u te slabije i sistem nam nikako ne odgovara.
- Xavier1
#17893 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisu Musa i Nurkic Lebron i Durant da garantuju neke pobjede. Lakse malo sa tim, pa da moguce razocarenje bude manje.Tomahawk11 wrote:50-50 ti u situaciji kad moramo sve dobiti do kraja?!hrasno38 wrote:Ovaj sistem je fantastican za nasu repreznetaciju sto se i pokazalo. Ako nista izborili smo se da budemo nosici grupe u sljedecim kvalifikacijama za EP sto nismo nikada bili. Isto tako nase sanse za odlazak na SP su 50:50. Ako budemo imali Musu i Nurkica u svim utakmicama u sta cisto sumnjam onda su nam sanse ogromne jer sve ove reprezentacije moraju igrati za razliku od nas sa Rusijom i Francuskom a Rusija isto tako nije sigurna da bise zajebavala. Ako dobijemo prve dvije a Ceska izgubi prve dvije onda smo samo bod iza njih i ono sto je najvaznije je da njih dobijemo obadvije. Sa Nurkicem i Musom to mozemo 100%.Tomahawk11 wrote:Nigdje veze, i mi spadamo u te slabije i sistem nam nikako ne odgovara.
-
kakavdanakneiskustvu
#17894 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrasno38 wrote:Ha u tom slucaju nece igrati ni euroligaski igraci pa smo opet svi na nekom istom nivou s tim ponavljam da mi nemamo utakmice sa velesilama Francuskom i Rusijom. Za Cesku onda nece igrati Vesely......i opet smo svi na istom jer ove tri reprezentacije otprilike imaju po dva extra dobra igraca a ostalo kao i kod nas s brda s dola...kakavdanakneiskustvu wrote:Svako ko imalo prati kosarku zna da je smijesno ipomisliti da nba igraci igraju za reprezentacije u novembru i cino mi se februaru
da
-
zlajapravaraja
#17895 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gledam ove uigrane Čehe kako razvaljuju Italiju...
Ono, dabogda da nas ne zgaze 30 razlike...
Ono, dabogda da nas ne zgaze 30 razlike...
-
kakavdanakneiskustvu
#17896 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
neki euroligaski mizda i budu igrali,npr. neko ko je 11. igrac ekipe,mozda, a ovi iz nba,nidje veze,i sad ih dosta ne igra a ni predsezonske tekme nisu pocelehrasno38 wrote:Ha u tom slucaju nece igrati ni euroligaski igraci pa smo opet svi na nekom istom nivou s tim ponavljam da mi nemamo utakmice sa velesilama Francuskom i Rusijom. Za Cesku onda nece igrati Vesely......i opet smo svi na istom jer ove tri reprezentacije otprilike imaju po dva extra dobra igraca a ostalo kao i kod nas s brda s dola...kakavdanakneiskustvu wrote:Svako ko imalo prati kosarku zna da je smijesno ipomisliti da nba igraci igraju za reprezentacije u novembru i cino mi se februaru
-
kakavdanakneiskustvu
#17897 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisu Musa i Nurkic Lebron i Durant da garantuju neke pobjede. Lakse malo sa tim, pa da moguce razocarenje bude manje.[/quote]Xavier1 wrote:50-50 ti u situaciji kad moramo sve dobiti do kraja?!Tomahawk11 wrote:Ovaj sistem je fantastican za nasu repreznetaciju sto se i pokazalo. Ako nista izborili smo se da budemo nosici grupe u sljedecim kvalifikacijama za EP sto nismo nikada bili. Isto tako nase sanse za odlazak na SP su 50:50. Ako budemo imali Musu i Nurkica u svim utakmicama u sta cisto sumnjam onda su nam sanse ogromne jer sve ove reprezentacije moraju igrati za razliku od nas sa Rusijom i Francuskom a Rusija isto tako nije sigurna da bise zajebavala. Ako dobijemo prve dvije a Ceska izgubi prve dvije onda smo samo bod iza njih i ono sto je najvaznije je da njih dobijemo obadvije. Sa Nurkicem i Musom to mozemo 100%.hrasno38 wrote:[quNigdje veze, i mi sadamo u te slabije i sistem nam nikako ne odgovara.
-
zlajapravaraja
#17898 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Idioti iz FIBA trebaju da skroz ukinu novembarski prozor, i da se pokušaju dogovoriti sa NBA da za vrijeme All-Star pauze u februaru puste igrače na sedmicu odsustva. Tako bi bilo moguće ispoštovati sve prozore, uključujući junski i septembarski, mada opet junski ostaje problematičan za igrače koji ne igraju play-off u svojim ligama, pa time završavaju sezonu već u aprilu.
Kažem idioti iz FIBA, jer idioti ne shvataju da ne mogu preslikati FIFA fudbalski sistem na košarku.
Kažem idioti iz FIBA, jer idioti ne shvataju da ne mogu preslikati FIFA fudbalski sistem na košarku.
-
kakavdanakneiskustvu
#17899 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ponavljam,smijesno je i pomisliti da nba igraci u sred sezone dolaze igrati kvalif.tekme za s.prvenstvo,dosta ih i sad mjesec i po prije sezone ne dolazi na ove tekme zbog ovog ili onog razloga
- Sidius