SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#17876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

drugi profil wrote:Sjetite se potrage za profesorom Redžićem. GSS, i nesto policajaca, šumara i planinara.
Jel i tad proslo 15 dana do pronalaska tijela?
A ne moze se reci da je bio nebitan covjek u drustvu. Dapače tu se moglo nadati sretnom ishodu potrage u prvih nekoliko dana, dok je u slučaju rijeke stvar jasna nakon par sati, da ne kazem nakon 10 minuta.
mislim da nije bio nesretan slucaj kad je u pitanju uvazeni profesor pa da ima i odredjenih kako da se izrazim stavova i povrsnog truda oko potrage za istim

ps
irhanu ce biti dzenaza u subotu u 13h
triconja

#17877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:Bila je ona kraljica iz Zenice što je popila ''dvije Fante'', napuhala 1,51 :lol: :lol:
Sjecam se :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

ne bih je ja nazv'o kraljicom :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#17879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Samo da ga nadju ovi iz CZ. Ne mogu ni zamisliti medijski linč "prijatelja" i rodbine kad bi ga oni našli. Solaku bi glava letila i onda zbog par shisha majstora čovjek koji zna svoj posao mora da leti :roll:
uglavnomja

#17880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

drugi profil wrote:Sjetite se potrage za profesorom Redžićem. GSS, i nesto policajaca, šumara i planinara.
Jel i tad proslo 15 dana do pronalaska tijela?
A ne moze se reci da je bio nebitan covjek u drustvu. Dapače tu se moglo nadati sretnom ishodu potrage u prvih nekoliko dana, dok je u slučaju rijeke stvar jasna nakon par sati, da ne kazem nakon 10 minuta.
sjecam se slucaja, ne tehnickih detalja ... znam da je proslo prilicno dok ga nisu nasli

sjecam se da je bilo cudno da ni kolege ni porodica ne drame onoliko koliko bi se ocekivalo, dok su sluzbe trazile. a nije bilo ni pritiska medija, bilo je izvjestavanja, svakodnevnog, ali ne pritiska. koliko se sjecam

svasta je tu bilo mutno, od teorija zavjere do samoubistva, koje je na kraju ispalo najlogicnije, ali mislim da nikad nije potvrdjeno ili bar prihvaceno

opet su mediji ispali isto sto i sad, manipulatori lazovi, interesdzije, za klik i za politicku opciju, sa raznim teorijama zavjera, sevama, udbama, ... blabla plus sto je nadjen u eres-u ...

sorry za off
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#17881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Što se tiče Sulejmana Redžića, dobro se sjećam da je u jednoj TV emisiji Nedžad Korajlić koji je sada dekan na Kriminalistici i koji je radni vijek proveo radeći u policiji, sugerirao da mu je cijeli slučaj mutan i da sumnja da je riječ o ubistvu.
Tercius

#17882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

drugi profil wrote: Pričao sam negdje ovdje kako sam večerao i popio JEDNO veliko pivo i sjeo nakon jedno pola sata u auto, neplanirano potpuno. I kad hoće belaj zaustave me. Valjda mu damfalo ono pivo i da pušem. Ok reko, jedno je nema problema. Kad ono ispade 0,33. Pola godine prije toga bilo je dozvoljeno 0,5, taman spustili na 0,3. Znači nekakva siva zona.
Kazna i vozacka do sutra. 50+20 maraka kazne. Pitam sta cu sad sa autom, kaže ništa vozi idi gdje si krenuo, nisi ti pijan. Ovim riječima.
Pa reko što mi napisa kaznu, kaže moram radi aparata. Nisam ti vjerovao da je jedno pivo. Dođi ujutro u stanicu po vozačku i ponesi priznanice da si platio. Ako te ko zaustavi reci da smo ti je mi uzeli i pustili te da voziš.
Nonsens totalni.
Pri tom da se ogradim od moralista. Ne bunim se što sam dobio kaznu, zakon kaže da sam trebao, bez obzira sto sam mislio da sam unutar dozvoljene količine. Samo mi nije jasna svrha te kazne. Ja i dalje ostao na cesti kao vozač, samo sam dopunio trezor kantona. Dakle preventiva nije svrha.
Ne pijem inace kad vozim, odavno sam tu skolu zavrsio bez da ikoga imam na dusi. Ovo je bio eksces kad su se stvari poklopile tako.
To sto rade je takav propust koji ce nekoga stajati i glave i zatvora, sve do jednom.Zakon je precizan po tom pitanju, ista je procedura i sa 0,31 i sa 2,31.Zasto oni to tako rade sad ima milion razloga,nebitno ali to je vec druga tema.U praxi to bi znacilo da svako ko nastavi sa cinjenjem prekrsaja ce se lisiti slobode shodno Zakonu o prekrsajima, ciju naredbu izdaje dezurni sudija za prekrsaje.
drndalo

#17883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Niemand wrote:Ako ga ne nadju i otkazu potragu nakon mjesec dana.. jos gore pljuvanje. :-?
Ma vala nek' Nailovoj materi pljuju, tersaju, itd...

I nek' zapale 2 shishe s okusom jabuke kao podrsku... Da je obratna situacija, i da treba traziti nekoga iz CZ gluho bilo, bas se bojim da bi digli guzice iz te dudlaone da pomognu u trazenju... :(
Radar71

#17884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Radar71 »

thekupus wrote:Je li klanjana dzenaza ovom momku sto je pronadjen? Nisam vidio nigdje u medijima, a pretpostavljam da je trebala do sad vec biti.
U subotu je dženaza

Image
Logovan

#17885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

liaar wrote:
zavezata-vreca wrote:jesu li ikad našli 2 momka iz Lašve?
2 jesu, trećeg nikad, onog što je vozio
Niti će ga ikada naći, ali daj Bože da se varam.

Kad je bio februar, evo skoro godina dana prođe.
Kinaski

#17886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kinaski »

Logovan wrote:
liaar wrote:
zavezata-vreca wrote:jesu li ikad našli 2 momka iz Lašve?
2 jesu, trećeg nikad, onog što je vozio
Niti će ga ikada naći, ali daj Bože da se varam.

Kad je bio februar, evo skoro godina dana prođe.
organski materijal se raspada sa vremenom, pa tako i mrtav insan.
O'zone
Globalni moderator

#17887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

@vješalica; @liaar; @zipoo

Razmislite dobro prije nego pritisnete submit. Posebno kad post sadrži vrijeđanje drugog forumaša.
karanana

#17888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

pa i kad napuses 2,31 ne uzmu ti kljuceve od auta. sjednes i nastavis voziti. ili?
seoBIH

#17889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

Prema slucajevima x, preko 0.5 nalazu da se auto parkira, ili da vozi suvozac ako ima vozacku.
Tercius

#17890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Na 1,51 izrice se mjera zadrzavanja do otrezenjenja ili najduze 12h, sto opet u RS tretiraju kao lisenje slobode pa te strpaju tamo sa onim sto je krao drva ili iznabado kelnera u mlijecnom restoranu Gorska vila...
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#17891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

mali_milojica wrote:Samo da ga nadju ovi iz CZ. Ne mogu ni zamisliti medijski linč "prijatelja" i rodbine kad bi ga oni našli. Solaku bi glava letila i onda zbog par shisha majstora čovjek koji zna svoj posao mora da leti :roll:
Koliko su digli linč na Solaka, čini mi se i da ga cz pronađe, nastavit će sa pljuvanjem.

I sve ovo mi djeluje da neko od vlasti vrši veliki pritisak na cz i Solaka.

Volio bi da ovo nisu nikakve teorije, već da će cz u budućem periodu sprovoditi ovakve akcije potraga i spašavanja... Ali dabogda.
Edin H.

#17892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

seoBIH wrote:Prema slucajevima x, preko 0.5 nalazu da se auto parkira, ili da vozi suvozac ako ima vozacku.
Moze li bez vozacke ako je suvozac p(i)jan?
uglavnomja

#17893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

karanana wrote:pa i kad napuses 2,31 ne uzmu ti kljuceve od auta. sjednes i nastavis voziti. ili?
znam i ja za ovakav slucaj, u stvari 2 :roll:
ne znam je li bilo 2,31, ali je bilo iznad zakonske granice
ono: kol'ko si popio?
dvije pive ...
haj polako do kuce i pazi, parkiraj, ne vozi vise veceras ... doc'e ti kazna da platis
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#17894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

O'zone wrote:@vješalica; @liaar; @zipoo

Razmislite dobro prije nego pritisnete submit. Posebno kad post sadrži vrijeđanje drugog forumaša.
Počet ću te sanjat :lol: Dobro šefe, mojne nervoze među skeptike
meteorit135531

#17895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteorit135531 »

Meni nije jasno kako brat moze ocekivati da tijelo pronadju mjestani , ili privatni rafteri koji pregledaju korito , a Solak kaze da je tijelo pod vodom i da ce 10 ili 11 dan isplivati jer ce ga rijeka izbacit ?

I ako je tijelo pod vodom , kakvu pomoc moze ocekivat od gradjana?
Samo se stvara dodatni pritisak na CZ.
800 ljudi je bilo angazovano.
Vise nego za poplave 2014.
JThomas

#17896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

karanana wrote:pa i kad napuses 2,31 ne uzmu ti kljuceve od auta. sjednes i nastavis voziti. ili?
trebali bi ti uzeti, naravno. ali fakat, ja lično i pouzdano znam slučaj gdje iznad 3 nisu...a jesu napisali kaznu i uzeli vozačku.

a znaš šta je iznad 3, ispadanje iz auta... :mrgreen:
BHF_Manijak

#17897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHF_Manijak »

stetoskop wrote:
Koliko su digli linč na Solaka, čini mi se i da ga cz pronađe, nastavit će sa pljuvanjem.

Volio bi da ovo nisu nikakve teorije, već da će cz u budućem periodu sprovoditi ovakve akcije potraga i spašavanja... Ali dabogda.
Opet cu ponoviti da source.ba, kojem su omiljeni ovi likovi kockastih glava i daje im se prostor, prednjaci u tom lincu i favorizovanju jedne strane, u ovom slucaju Mulica, stradalog brata i udar na FUCZ i Solaka.

U onom intervjuu, tacno u glasu osjetis da bi muda otkinuli Solaku... Cuj "koja je onda svrha spasioca, ako nece u duboku rijeku zagazit/uci", pa dan te jebo... :roll: :roll: :-)
al-em

#17898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by al-em »

so.urce.ba pravi klosarski portal, sve novinare i vlasnika na dugogodisnju robiju
AhmetShabo

#17899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AhmetShabo »

BHF_Manijak wrote:
stetoskop wrote:

Opet cu ponoviti da source.ba, kojem su omiljeni ovi likovi kockastih glava i daje im se prostor, prednjaci u tom lincu i favorizovanju jedne strane, u ovom slucaju Mulica, stradalog brata i udar na FUCZ i Solaka.

U onom intervjuu, tacno u glasu osjetis da bi muda otkinuli Solaku... Cuj "koja je onda svrha spasioca, ako nece u duboku rijeku zagazit/uci", pa dan te jebo... :roll: :roll: :-)
spasioc je ovdje kljucna rijec
Sta oni spašavaju, mrtvo tijelo?
mozda malo odgoja, otac, roditelj u pola 3 = kuca, stan, zena i dijete. A ne kafana , alkohol i valjanje po podu,A pogotovo ne skakanju u Miljacku sa rijecima ne moze meni voda nista.
Dakle odgoj ocigledno treba nekima i u 28-oj
Ljakan

#17900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

meteorit135531 wrote:Meni nije jasno kako brat moze ocekivati da tijelo pronadju mjestani , ili privatni rafteri koji pregledaju korito , a Solak kaze da je tijelo pod vodom i da ce 10 ili 11 dan isplivati jer ce ga rijeka izbacit ?

I ako je tijelo pod vodom , kakvu pomoc moze ocekivat od gradjana?
Samo se stvara dodatni pritisak na CZ.
800 ljudi je bilo angazovano.
Vise nego za poplave 2014.
Miljacka je jako plitka sad,sve se skoro golim okom moze vidjet,jedino ako je zaglavio u viru negdje gdje dublja voda onda ce jako tesko biti za pronalazak.
Post Reply