SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- KPNCTNJAH
#17876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mijesate neke stvari, stavljate u isti kos zaljubljenika u sport i klub i onog koji je na tribini zbog furke, acab fazona, paljenja baklji, bijelih tena i pusenja vutre... rijetki su oni koji ostanu u drugoj grupi s 20+ godina... to svi prerastemo i prelazimo na drugu tribinu, dolazimo samo zbog kluba i utakmice... ako to ne shvatate, necete ni nakon stotinu objasnjenja... 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Još da je furka..
Ne kontam ni ja furku da se živi za lešenje petkom i subotom, ne kontam kvazielitu, ne kontam štošta al jbg.. Ne kakim po forumu svima redom ako ništa.
Imam svoje i držim se toga, i baj d vej, nisam na Sjeveru uopće fjodore.
Ne kontam ni ja furku da se živi za lešenje petkom i subotom, ne kontam kvazielitu, ne kontam štošta al jbg.. Ne kakim po forumu svima redom ako ništa.
Imam svoje i držim se toga, i baj d vej, nisam na Sjeveru uopće fjodore.
-
FreakyStyley
#17878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jeko Fjodor?
-
FreakyStyley
#17879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dobro, ja mislim da raja to vecinom i konta. Vjerovatno je samo ova prva grupa mnogima problematicna za shvatit.KPNCTNJAH wrote:Mijesate neke stvari, stavljate u isti kos zaljubljenika u sport i klub i onog koji je na tribini zbog furke, acab fazona, paljenja baklji, bijelih tena i pusenja vutre... rijetki su oni koji ostanu u drugoj grupi s 20+ godina... to svi prerastemo i prelazimo na drugu tribinu, dolazimo samo zbog kluba i utakmice... ako to ne shvatate, necete ni nakon stotinu objasnjenja...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#17880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mah, onaj forumaš od prije par strana što bi slao specijalce na navijače.FreakyStyley wrote:Jeko Fjodor?
Ja fakat ne kontam čemu ova rasprava.. Kod nas nit' ima Alkatraza, nit' će ikada biti, ponekad, a u biti rijetko, se desi incident i onda počne priča o "engleskom modelu", kako je u inostranstvu bolje bla bla.
Ko hoće da skonta šta Cvrle piše, skontat će, ko neće, neće nikada i to je to. I da bi se sralo o ovome, potrebno je poznavati materiju, a to slabo ko ovdje poznaje.. Jbt, ovdje uglavnom pišu nekakvi hipsteri svakako.
Last edited by Velkoski on 20/04/2015 02:16, edited 1 time in total.
-
celava_dlaka
#17881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vise volim gledati Zeljo Mladost nego neki el klasiko i druge nizerazredne utakmice 
-
FreakyStyley
#17882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Rek'o da mene slucajno nisi nazv'o Fjodorom, da te odmah VelikoVski pocnem zvat.Velkoski wrote:Mah, onaj forumaš od prije par strana što bi slao specijalce na navijače.FreakyStyley wrote:Jeko Fjodor?
Ja fakat ne kontam čemu ova rasprava.. Kod nas nit' ima Alkatraza, nit' će ikada biti, ponekad, a u biti rijetko, se desi incidenti i onda počne priča o "engleskom modelu", kako je u inostranstvu bolje bla bla.
Ko hoće da skonta šta Cvrle piše, skontat će, ko neće, neće nikada i to je to. I da bi se sralo o ovome, potrebno je poznavati materiju, a to slabo ko ovdje poznaje.. Jbt, ovdje uglavnom pišu nekakvi hipsteri svakako.
Slabo se ko ovdje medjusobno konta.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#17883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dok se držiš zvanja po nicku, dobro jeFreakyStyley wrote:Rek'o da mene slucajno nisi nazv'o Fjodorom, da te odmah VelikoVski pocnem zvat.Velkoski wrote:Mah, onaj forumaš od prije par strana što bi slao specijalce na navijače.FreakyStyley wrote:Jeko Fjodor?
Ja fakat ne kontam čemu ova rasprava.. Kod nas nit' ima Alkatraza, nit' će ikada biti, ponekad, a u biti rijetko, se desi incidenti i onda počne priča o "engleskom modelu", kako je u inostranstvu bolje bla bla.
Ko hoće da skonta šta Cvrle piše, skontat će, ko neće, neće nikada i to je to. I da bi se sralo o ovome, potrebno je poznavati materiju, a to slabo ko ovdje poznaje.. Jbt, ovdje uglavnom pišu nekakvi hipsteri svakako.![]()
Slabo se ko ovdje medjusobno konta.
Pa i ne konta, dugo sam na forumu i kada bih dao ocjenu kakvi ljudi ovdje pišu vjerujem da bih dobio ban. U biti, svaka diskusija je okej dok ne ulete vječnistudenti, creasyji, zateznistubovi i slični.
-
FreakyStyley
#17884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sta ja mislim da je najveci problem u sporazumijevanju je generacijski jaz. Jebi ga, nije ni mom starom jasno sto se vise ne ide na tekme sa mezom, novinama za pod guzicu i kospama. Drugacija su sad vremena dosla, samo sto ova i ovdje sa sobom nose jednu afirmaciju olosa, kojeg itekako ima na tribinama i problem nastaje jedino kad navijaci traze opravdanja za "navijace", sto ih u ocima mnogih, opravdano ili ne, stavlja u isti kos.Velkoski wrote: Dok se držiš zvanja po nicku, dobro je![]()
Pa i ne konta, dugo sam na forumu i kada bih dao ocjenu kakvi ljudi ovdje pišu vjerujem da bih dobio ban. U biti, svaka diskusija je okej dok ne ulete vječnistudenti, creasyji, zateznistubovi i slični.
Iluziorno je i ocekivati da student ETF-a bude vodja navijacke grupe. I ne treba da bude. Samo, jebem ga, pretjerivanje je i rec da se "ustane na pomen tog i tog". A zna citav grad o kakvim se tu ljudima radi.
- KPNCTNJAH
#17885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne zovu nas bezveze bolesnicimaFreakyStyley wrote: Dobro, ja mislim da raja to vecinom i konta. Vjerovatno je samo ova prva grupa mnogima problematicna za shvatit.![]()
Ja ne pamtim to nista, pratim fudbal i Sarajevo od kraja rata, to mi je dovoljno vremena da vidim da je razlika izmedju nas i "Europe" k'o izmedju Nike i Najk il' neke druge kopije... kao lici to na original, ali znas i ti kao i svi oni koji te sretnu da je fus u pitanju... al' et' ti dobio na poklon od drage osobe i za tebe ne postoji bolje, niti realno mozes priustiti
Jbg, ako nisi supcina neka il' skroz hladnokrvan, ako bas volis neku zenu, ostajes s njom i kad ostari, kad se razboli.. ono, u dobru i u zlu.. tako je i ovdje... volis i sa svim manama, fokusiras se na vrline, koliko god bile u manjini
Ma ne moze se to vama docarati, jbg... imate (ne)srecu da niste u tim vodama
- zateznistub
#17886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da, nije bio mnogo vojske slazem se. Ali ako si bio onda znas naprimjer da je TO čengić vile dolazio....hrasno38 wrote: Jebalo maj ku sad ispade da je na trgu bilo vojske i vojske i jedinica i jedinica.....
-
sumirprimus
#17887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a odel ko kad na tekmu nizeg ranga?
- Troll_Happens
#17888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/174036/horor-u-sad-u-bivsi-policajac-mersed-dautovic-ubio-djevojku-i-pocinio-samoubistvoznaci covjek pretuce covjeka i dobije 20 mjeseci.. Kod nas pucaju ubiju covjeka i izadje nakon par mjeseci..
- insomnia78
#17889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma boga pitaj sta je tu u pitanjuTroll_Happens wrote:malo da skrenemo s teme ipak za fudbal ima drugi podforum...Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/174036/horor-u-sad-u-bivsi-policajac-mersed-dautovic-ubio-djevojku-i-pocinio-samoubistvo
znaci covjek pretuce covjeka i dobije 20 mjeseci.. Kod nas pucaju ubiju covjeka i izadje nakon par mjeseci..
Klix je to preveo zbrda zdola
Odlezo 20 mj, danas mu trebali ponovo suditi, tuzioci trazili 10-15 godina
- zateznistub
#17890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
šećeru, šta sam ti ja uradio?Velkoski wrote:
Dok se držiš zvanja po nicku, dobro je![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Otkako su Manijaci bacili eksplozivnu napravu na djecije igraliste, apsolutno ne zelim da znam za domacu ligu i derbije.
-
saja_dj
#17892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A i mediji samo loze dodatno...
http://www.klix.ba/sport/nogomet/fukare ... /150420022
Normalno da se neko krene loziti na navijanje na najgori moguci nacin, kad nema perspektive u zivotu, ako nista, svanut ce na klixu.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/fukare ... /150420022
Normalno da se neko krene loziti na navijanje na najgori moguci nacin, kad nema perspektive u zivotu, ako nista, svanut ce na klixu.
- radiša
#17893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Razumijem ja vrlo dobro sve samo na zalost takvi za bolje neznaju i misle da je to jedina zanimacija u zivotu.Bio sam i ja takav od kraja rata do 2005-te i shvatio stvari koji ce te i vi mozda nekad shvatit,zavisi samo jel to zelite.Logovan wrote:Ne razumiješ i gotovo. Nikad ni nećeš shvatiti, ni ti, ni ovaj Kinaski, ni neko deseti.radiša wrote: Ljubav prema cemu prema klubu koji je to nekad bio?
Last edited by radiša on 20/04/2015 11:14, edited 1 time in total.
- Troll_Happens
#17894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa moze se desiti da je i ubio covjea.. mada sumnjam da se za ubistvo dobija samo toliko.. Kao sto kazes ko zna sta je tu bilo tj kako su ovi nasi preveli...insomnia78 wrote:Ma boga pitaj sta je tu u pitanjuTroll_Happens wrote:malo da skrenemo s teme ipak za fudbal ima drugi podforum...Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/174036/horor-u-sad-u-bivsi-policajac-mersed-dautovic-ubio-djevojku-i-pocinio-samoubistvo
znaci covjek pretuce covjeka i dobije 20 mjeseci.. Kod nas pucaju ubiju covjeka i izadje nakon par mjeseci..
Klix je to preveo zbrda zdola
Odlezo 20 mj, danas mu trebali ponovo suditi, tuzioci trazili 10-15 godina
-
VjecitiStudent
#17895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
On i drug mu policajac dok su bili na nekakvom zaštitarskom poslu mimo redovnog policijskog radnog vremena, 2008. pretukli čovjeka čeličnim šipkama (pukla mu lobanja), jer im je oduzeo pravo prvenstva na raskrsnici, za šta je dobio 20 mjeseci zatvora, koje je već odslužio.
Tužilaštvo se poslije žalilo Vrhovnom sudu USA na ovu presudu, tražili da se kazni strogom kaznom, do 14 godina zatvora, sa čim se sud u principu složio, novo saslušanje trebalo biti jutros.
http://www.desmoinesregister.com/story/ ... /26038821/
Omar bi tamo crko od gladi, a Benjo bi već bio na višestrukoj doživotnoj.
Tužilaštvo se poslije žalilo Vrhovnom sudu USA na ovu presudu, tražili da se kazni strogom kaznom, do 14 godina zatvora, sa čim se sud u principu složio, novo saslušanje trebalo biti jutros.
http://www.desmoinesregister.com/story/ ... /26038821/
Omar bi tamo crko od gladi, a Benjo bi već bio na višestrukoj doživotnoj.
- O'zone
- Globalni moderator
- JThomas
#17897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i neko ti iz dijaspore popuje, ma neće oni, nisu oni takvi, do politike je, oni rade svoj posao koliko mogu...
- Logovan
#17898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako samo griješiš. Misliš da si pokupio svu pamet svijeta. Ne laprdaj više života ti.radiša wrote:Razumijem ja vrlo dobro sve samo na zalost takvi za bolje neznaju i misle da je to jedina zanimacija u zivotu.Bio sam i ja takav od kraja rata do 2005-te i shvatio stvari koji ce te i vi mozda nekad shvatit,zavisi samo jel to zelite.Logovan wrote:Ne razumiješ i gotovo. Nikad ni nećeš shvatiti, ni ti, ni ovaj Kinaski, ni neko deseti.radiša wrote: Ljubav prema cemu prema klubu koji je to nekad bio?
- Dozer
#17899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Meni je preko 40, ali evo - ni ja ne razumijem. Bio navijac prije rata, ali ovo ovako kako se danas ponasaju "navijaci" nikad nije bilo. Zato vise i ne gledam domacu ligu.
Dovoljno mi je samo kad vidim rulju kako se ponasa... Nema to vise nikakve veze ni sa sportom ni sa navijanjem. Ovo je, jednostavno receno, odron.
I, da - danasnje "navijace", koji na utakmice idu samo kako bi istresali neke svoje, ko zna kakve frustracije, i treba da kontrolisu specijalci. I to na nacin kako je to bilo i prije '92. Naravno, vecina danasnjih navijaca nema ni pojma kako je to izgledalo.
Da vam docaram - na utakmicama nije bilo vise od 20-ak drotova, i to obicnih, ne specijalaca, pa nikakvih budalastina nije bilo. Razlog jasan - nije se isplatilo biti "zajeban" i glumatati "silu", jer te onda zatvore u maricu, pa pravu silu prvo dobro osjetis do stanice, a onda ti je i te kako potvrde u stanici.
I onda izadjes odatle nakon 24 ili 48h, kako se njima cejfne, pa na sljedecu tekmu odes s dosta kospica i sjedis k'o bubica (a i ne mozes se bas nesto pretjerano bacakati jos uvijek...bole bubrezi i ledja), i na prvi znak bilo kakvog sranja, pa cak i onog verbalnog, brze-bolje zbrises na bar kilometar od stadiona. Jer, ako te se opet docepaju, onda na sljedeci tekmu ne mozes ni otici jer ne mozes na noge.
A zalit se mozes jedino Nailovoj materi.
Cak nije bilo ni da te babo spasi. Tacnije, nije babo ni pomisljao da ide u muriju - ako si zasr'o, nek' te olese. Ko ti @ebe mater kad se qrcis.
Dovoljno mi je samo kad vidim rulju kako se ponasa... Nema to vise nikakve veze ni sa sportom ni sa navijanjem. Ovo je, jednostavno receno, odron.
I, da - danasnje "navijace", koji na utakmice idu samo kako bi istresali neke svoje, ko zna kakve frustracije, i treba da kontrolisu specijalci. I to na nacin kako je to bilo i prije '92. Naravno, vecina danasnjih navijaca nema ni pojma kako je to izgledalo.
Da vam docaram - na utakmicama nije bilo vise od 20-ak drotova, i to obicnih, ne specijalaca, pa nikakvih budalastina nije bilo. Razlog jasan - nije se isplatilo biti "zajeban" i glumatati "silu", jer te onda zatvore u maricu, pa pravu silu prvo dobro osjetis do stanice, a onda ti je i te kako potvrde u stanici.
I onda izadjes odatle nakon 24 ili 48h, kako se njima cejfne, pa na sljedecu tekmu odes s dosta kospica i sjedis k'o bubica (a i ne mozes se bas nesto pretjerano bacakati jos uvijek...bole bubrezi i ledja), i na prvi znak bilo kakvog sranja, pa cak i onog verbalnog, brze-bolje zbrises na bar kilometar od stadiona. Jer, ako te se opet docepaju, onda na sljedeci tekmu ne mozes ni otici jer ne mozes na noge.
A zalit se mozes jedino Nailovoj materi.
Cak nije bilo ni da te babo spasi. Tacnije, nije babo ni pomisljao da ide u muriju - ako si zasr'o, nek' te olese. Ko ti @ebe mater kad se qrcis.
Last edited by Dozer on 20/04/2015 15:04, edited 3 times in total.
- zateznistub
#17900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo ko da sam ja napisao!Dozer wrote:Meni je preko 40, ali evo - ni ja ne razumijem. Bio navijac prije rata, ali ovo ovako kako se danas ponasaju "navijaci" nikad nije bilo. Zato vise i ne gledam domacu ligu.
I, da - danasnje "navijace", koji na utakmice idu samo kako bi sitresali svoje ko zna kakve frustracije, i treba da kontrolisu specijalci. I to na nacin kako je to bilo i prije '92. Naravno, vecina danasnjih navijaca nema ni pojma kako je to izgledalo.