Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mea_parvitas

#17851 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mea_parvitas »

Ovakvi sto ulijecu drugima jer im je mrsko sacekati drugo paljenje semafora. Mrs stoko

Image
drug_profi

#17852 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja sam neki dan namjerno začepio raskrsnicu da blokiram lika koji je preskočio cijeli red za skretanje sa svojim terencem na raskršću kod hitne iz Ložioničke prema Paromlinskoj. Sječe meni putanju, a ja iako je ispred mene gužva uđem u raskršće i stanem ispred njega.
Inače nikad ne bih blokirao normalan prolaz na raskršću, ali kako sam vidio da se ovaj sa kraja reda gura sa svojim jebenim terencem, lijepo ufuram. i Blokiram. Iza mene lik se uredno prisloni da potpuno začepi, vjerovatno ponukan istom alergijom kao i ja.
Grana baja rukama, svira.... sviraj materi. :mrgreen:
Morao se vratiti u rikverc da auto iz Paromlinske može proći da bih ja mogao proći naprijed, pa da onaj što je na redu bio prođe, pa tek onda on...
Šteta što ga nismo mogli vratiti na početnu poziciju, ali stvarno sam alergičan na filozofiju "vidi mi auta".
ranger

#17853 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ranger »

drug_profi wrote:Ja sam neki dan namjerno začepio raskrsnicu da blokiram lika koji je preskočio cijeli red za skretanje sa svojim terencem na raskršću kod hitne iz Ložioničke prema Paromlinskoj. Sječe meni putanju, a ja iako je ispred mene gužva uđem u raskršće i stanem ispred njega.
Inače nikad ne bih blokirao normalan prolaz na raskršću, ali kako sam vidio da se ovaj sa kraja reda gura sa svojim jebenim terencem, lijepo ufuram. i Blokiram. Iza mene lik se uredno prisloni da potpuno začepi, vjerovatno ponukan istom alergijom kao i ja.
Grana baja rukama, svira.... sviraj materi. :mrgreen:
Morao se vratiti u rikverc da auto iz Paromlinske može proći da bih ja mogao proći naprijed, pa da onaj što je na redu bio prođe, pa tek onda on...
Šteta što ga nismo mogli vratiti na početnu poziciju, ali stvarno sam alergičan na filozofiju "vidi mi auta".
za te likove znamo svi da su stoka, ali su mi jos uvijek nejasni oni koji ih puste da se ubace u kolonu... redovno mi se desava u ulici od klasa prema pijaci kvadrant i majmun se izbaci u kontra traku pretekne nas 20 koji cekamo i dolje pred kraj kolone neko ga pusti, pa meni je gori taj koji ga pusti.
BadBoy

#17854 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

un1ted wrote:Mislim da sam i ja negdje procitao da je minimalno ogranicenje 40km/h. Nisam siguran da li je to i za RS.
ZOBS BiH:

Član 45. stav 1:

"Brzina kretanja motornih vozila na putu pod normalnim uslovima saobraćaja ne smije se ograničiti saobraćajnim znakom ispod 40 km na čas."

Vrag se krije u ovom "normalni uslovi saobraćaja".
drug_profi

#17855 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Negdje je pisalo, a ne znam da li više piše, obzirom da su iskasapili ZOBS, da na magistralnim putevima ograničenje brzine ne može biti niže od 60 km/h u normalnim uslovima.

A za normalne uslove, ima valjda negdje u zakonu šta znače, ne može biti subjektivno ili paušalno tumačenje.
BadBoy

#17856 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

drug_profi wrote:Negdje je pisalo, a ne znam da li više piše, obzirom da su iskasapili ZOBS, da na magistralnim putevima ograničenje brzine ne može biti niže od 60 km/h u normalnim uslovima.

A za normalne uslove, ima valjda negdje u zakonu šta znače, ne može biti subjektivno ili paušalno tumačenje.
Prije je stajalo to za magistralne puteve, ali je to izbačeno najnovijim izmjenama i dopunama.

Nema nigdje takve definicije u ZOBS-u. Cijeli zakon je pun termina "normalno odvijanje saobraćaja", "normalno kretanje vozila", "normalni uslovi" itd.
drug_profi

#17857 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Magistralni put time postaje isto što i regionalni. Vidi se da su travničke škole završavali zakonodavci.
Samo zamislite šta nas tek čeka u budućnosti.
Derdiyok

#17858 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Derdiyok »

Dope_Man

#17859 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Prodjoh u zadnje dvije sedmice par hiljada kilometara po Austriji, Slovackoj, Poljskoj, Madzarskoj... autoputeva, magistrala, gradske.. jednom se ukupno iznervirao zbog nekog lika u Poljskoj koji je uzeo peglati na magistrali pofino ispod ogranicenja. Jednom.

Dodjem u BiH preko Orasja.. vec do Arizone osijedio zbog kamiona. Samo koji sat ranije sam kroz Hrvatsku vozio za kamionom i nisam ga uopste ni zelio prestici jer je vozio taman kako treba. Dalje do Tuzle se ne mogu ni sjetiti koliko puta sam ispizdio zbog raznih sporaca, ubacivanja.. oko zivinica neki neizviljeni klinjo sa Mercedesom iz 80tih przi po cesti, ubi se da prestigne i onda odmah skrenu kraj ceste do nekog cunera, kad eto ga poslije ponovo, opet prestize.. sreca od Zivinica pa dalje nije bilo auta pa se vozilo normalno bez srkleta.

Uglavnom, na manje od 100 km nasih cesta sam ispizdio vise nego na par hiljada kilometara cesta gore, a vozio sam svojim istim tempom na obje. Dakle do nas je, i nasih vozacina. O kvaliteti cesta da i ne govorim.. hebo nas.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17860 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

BadBoy wrote:
un1ted wrote:Mislim da sam i ja negdje procitao da je minimalno ogranicenje 40km/h. Nisam siguran da li je to i za RS.
ZOBS BiH:

Član 45. stav 1:

"Brzina kretanja motornih vozila na putu pod normalnim uslovima saobraćaja ne smije se ograničiti saobraćajnim znakom ispod 40 km na čas."

Vrag se krije u ovom "normalni uslovi saobraćaja".
znači smije 20 i 30 na gradilištu, inače ne
BadBoy

#17861 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Očito smije i 30 u zoni škola.
esso_sa

#17862 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by esso_sa »

Derdiyok wrote:
Ovo nije nista. Prije par godina meni na motoru oduzme prvenstvo saobracajni policajac sa patrolnim autom. Balavac neki... Stignem ga i pridjem prozoru da ga nalijepim, lik me jos par puta trznu volanom, ono ko da ce se prestrojiti na mene... Zapisem tablice, odem u stanicu gdje je saobracajna policija preko puta Marsalke da ga prijavim, nece sef smjene da zaprimi prijavu, stiti smetljar kolegu...
Last edited by esso_sa on 11/09/2018 14:08, edited 2 times in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17863 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

esso_sa wrote:
Ovo nije nista. Prije par godina meni na motoru oduzme prvenstvo policajac sa patrolnim autom. Stignem ga i pridjem prozoru da ga nalijepim, lik me jos par puta trznu volanom, ono ko da me opali autom... Zapisem mu tablice i odem u stanicu gdje je saobracajna policija preko puta Marsalke, nece sef smjene da zaprimi prijavu, stiti smetljar kolegu...
ovo mogu potvrditi za PU novo sarajevo
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17864 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Jeste li trazili PISANU POTVRDU da nece zaprimiti vasu prijavu? :)
tempuser

#17865 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

esso_sa wrote:Zapisem tablice, odem u stanicu gdje je saobracajna policija preko puta Marsalke da ga prijavim, nece sef smjene da zaprimi prijavu, stiti smetljar kolegu...
Meni je ovaj organ sto je tvrdio da je u N. Filipovica dozvoljeno parkiranje odmah rekao da idem komandiru da se zalim ako mi nije sta jasno i to upravo u N. Sarajevo jer zna da je to usmeno i da ce dezurni te skine s dnevnog reda i cao. E, posto ja nisam bas tolika ovca da ga "poslusam" sve je islo drugim putem, pismeno i to ne na dezurnog, sefa smjene ili komandira nego sa druge strane pa im nije moglo bit a nece da zaprimi prijavu.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17866 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Ne postoji niti jedan promil šanse da neko ne želi da zaprimi vašu prijavu. Postoji kurcobolja, ali ista se rješava kada zatražiš da ti pismenim putem otkucaju da ne žele/ne mogu/nema zakonskog uporišta za prihvatanje prijave.
AmirBaa

#17867 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

tempuser wrote:
esso_sa wrote:Zapisem tablice, odem u stanicu gdje je saobracajna policija preko puta Marsalke da ga prijavim, nece sef smjene da zaprimi prijavu, stiti smetljar kolegu...
Meni je ovaj organ sto je tvrdio da je u N. Filipovica dozvoljeno parkiranje odmah rekao da idem komandiru da se zalim ako mi nije sta jasno i to upravo u N. Sarajevo jer zna da je to usmeno i da ce dezurni te skine s dnevnog reda i cao. E, posto ja nisam bas tolika ovca da ga "poslusam" sve je islo drugim putem, pismeno i to ne na dezurnog, sefa smjene ili komandira nego sa druge strane pa im nije moglo bit a nece da zaprimi prijavu.
ima li jos koja tema na kojoj ubjedjujes raju da ti nisi kriv za sudar :D :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17868 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Covjek je priznao sudar....
tempuser

#17869 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

AmirBaa wrote:
tempuser wrote:
ima li jos koja tema na kojoj ubjedjujes raju da ti nisi kriv za sudar :D :D
Ajd cisto statistike radi nadji gdje sam ja to napisao da nisam kriv za sudar.
AmirBaa

#17870 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

ma dobro, znas na sta mislim :) vidim ne smetaju ti sad ovi sto se po trotoaru parkiraju ispod mrvice onom cestom prema dragstoru, nisi pisao MUP-u pisma za njih ?
Sodom1

#17871 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

De ti napisi Sta :D, reci da raja parkira po trotoaru
tempuser

#17872 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

AmirBaa wrote:ma dobro, znas na sta mislim :) vidim ne smetaju ti sad ovi sto se po trotoaru parkiraju ispod mrvice onom cestom prema dragstoru, nisi pisao MUP-u pisma za njih ?
Ne znam, ne citam misli, citam sto pise, a pises gluposti. Meni sto je zasmetalo na to sam reagovao, kome smetaju ovi na trotoaru nek pisu MUP-u, imaju moju podrsku, jer je puno laksa varianta od toga palamudit po klixu.
vauvau

#17873 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

esso_sa wrote:
Derdiyok wrote:
Ovo nije nista. Prije par godina meni na motoru oduzme prvenstvo saobracajni policajac sa patrolnim autom. Balavac neki... Stignem ga i pridjem prozoru da ga nalijepim, lik me jos par puta trznu volanom, ono ko da ce se prestrojiti na mene... Zapisem tablice, odem u stanicu gdje je saobracajna policija preko puta Marsalke da ga prijavim, nece sef smjene da zaprimi prijavu, stiti smetljar kolegu...
Ovaj motociklist je napravio nebrojeno prometnih prekršaja u 11 minuta koje je snimio. Šta će reći da je prvo on krkan, pa onda ovaj koji njega naziva prometnim policajcem. Slično kao onaj šta je snimao pogrešno naštelana svjetla mobilnom u vožnji.
Throttle

#17874 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Sinoc je svakodnevna situacija sa izgorenim kratkim svjetlom i voznjom pod dugim presla na novi nivo. Liku na BMW e90 izgorile obe zadnje pozicije i vozi sa upaljenim zadnjim maglenkama :shock: Dvije sijalice 2KM
Dope_Man

#17875 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Throttle wrote:Sinoc je svakodnevna situacija sa izgorenim kratkim svjetlom i voznjom pod dugim presla na novi nivo. Liku na BMW e90 izgorile obe zadnje pozicije i vozi sa upaljenim zadnjim maglenkama :shock: Dvije sijalice 2KM
Odavno su maglenke zamjenile obicne sijalice. Iskreno nez tacno kako je to definisano zakonom i da li mogu kazniti zbog toga, ali ne mislim da su ikad ikoga kaznili i zato 90% auta vozi sa maglenkama konstantno, bez obzira da li regularna svjetla rade il ne.
Last edited by Dope_Man on 12/09/2018 10:56, edited 1 time in total.
Post Reply