SDA se nije ni spominjala prve dvije godine rata, pa kada srpsko-hrvatska agresija nije ostvarila ciljeve prisjetili se svoje stare zvrčke.Man of steel wrote:Snimak i govor koji trebaju pustiti na idućem kongresu SDA.
https://www.youtube.com/watch?v=YR-DtCrkTTk
Analiza snimka.
Alija sam priznao na početku da se nije obratio SDA članstvu, organima i slično od kongresa u Skenderiji 1991. znači tri godine.
Drugo, odmah počinje sa kritikom: "uvukli" se neki u stranku koji tamo ne pripadaju i time otkrio razlog zašto je zanemario vlastitu stranku. To je zato što ga vlastita stranka nije podržavala osim šaćice KOS - UDBA majmuna.
Treće, sam priznaje da je tolko glup da ne zna ni šta nam se u stvari desilo i tu svoju glupost projecira na cijeli narod,.
Već u prvih nekoliko minuta govora on nastoji "uglaviti" u stranku one koji su se "promijenili" jer i "Bosna se promjenila". Jednom izdajnik, uvijek izdajnik. Haj dalje.
Već primjećujem da on nije u stanju sastaviti ni jednu prosto-proširenu rečenicu a da je ne prekine, ne zamuca...
Poziva na čistke ko Staljin 1937. a obični je smlaćeni i smušeni izdajnik. Uzima kredilibiliteta koliko on hoće. To je problem kod njega bio, jer vlasti možeš uzeti koliko hoćeš ako si na vlasti ali kredibiliteta....
Traži poštenje a zna se ko traži poštenje.
Osuđuje familijarnost i nepotizam a sam je bio najeklatantniji primjer istoga.
Svojata Silajdžića a namješta mu zvrčke po ono malo novinica i po koloarima, usput smjera i da ga ucmeka.
Izgalame se na mene i ja na njih. Pa šta? Koja fajda?
Namještajte poštene, da bi on mogo svoje provoditi skrivajući se iza njih.
Nastavlja se