Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
treba se sa tim pomirit, imamo sta imamo, D&D su snimili nekoliko zavrsetaka tako i da imamo skripte nebi znali sta je kraj, mislim da oni tek sad poslije ispipavanja pulsa fannova montiraju kraj koji ce ublaziti ovaj fijasko... mada citajuci fannove tesko ih ista moze saprat... prve tri su inekako meni ok al ova cetvrta pa dalji tok ako je po nekim skriptama tacno, to ce biti duboko razocarenje... jebiga tako nam je kako nam je... nije mi jasno sta su sa cetvrtom toliko se zatrcali da ubiju zmaja i Misandru... imali su dovoljno da se ova cetvrta razvije kosto su prve dvije pred bitku za winterfell.
Preseravanje sa Euronom i razbucanje ostataka Danyjeve flote pa obezglavljivanje Misandre... morali u svakoj epizodi pogunuti neki lik... svela se knjiga na dva slova.
Preseravanje sa Euronom i razbucanje ostataka Danyjeve flote pa obezglavljivanje Misandre... morali u svakoj epizodi pogunuti neki lik... svela se knjiga na dva slova.
- Ramzess Veliki
#17852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni je jedino zao sto Clegane ne ubi Ledenog, on ima bas facijalne izraze za takvo nesto. 
-
Concord
#17853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jednom kad se pomirite sa cinjenicom da je serija jedno a knjige drugo bice vam lakse, i necete imati potrebu da pisete kilometarske zalopojke i expertne kritike na temu srednjovijekovnog oruzja, vojne taktike, ljudskih odnosa itd. Serija je korijenski svoje kvalitete vukla iz knjiga i onog trenutka kad ih je prestigla kvalitet je poceo linearno padati, u pocetku malo primjetno a sad je duboko u govnima, showtime sapunica, samo za zaradu.
Jednostavno prihvatite to i odgledajte seriju bez pridavanja srcu, knjige kad izadju i ako izadju procitajte sa merakom i to je to, mirna Bosna.
Jednostavno prihvatite to i odgledajte seriju bez pridavanja srcu, knjige kad izadju i ako izadju procitajte sa merakom i to je to, mirna Bosna.
-
swanfilter
#17854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dani zavrsi kao najveca luzerka. Valjda joj ostane zmaj do kraja, a ona ipak prezivi. Nekako mi se cini da ce zavrsiti u cefinima. Ali i ispuniti obecanje o kraju tiranije ...
- pici
#17855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
vidimo izostanak Vale vitezova i Yohn Royce koda su plisani medvjedici i samo ukras... nevjerovatno, o Tully familije ni glasa, Dorna sjebana kao i The Reach, Stormlands se Dany sjetila tek kad je ugledala Gendrija... jeBote ona dvojica na konto pisanja treba za jaja objesiti... Lannisteri se tek tako odrekli muskog nasljednika Jamiea koda je cuko pa na ulicu a ne general i nasljednik koji ih je zadnje vrijeme vodio iz pobjede u pobjedu dok je pijana Cersei sjedila u KL i smisljala "genijalne" planove sa ekstravagardnim Euronom koji pobi sve... ma jaBajte se.
-
omar little
#17856 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zasto ne bih komentirala lose pisanje? komentiram godinama, ne vidim zasto bih odjednom prestala i jela servirano bez rijeci.
- pici
#17857 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sad kad Varys zakuha sa Jonom, ubice ga Dany ko zeca 
-
Concord
#17858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne komentarisete lose pisanje nego pisete kilometarske kritike u nedogled i zatrpavate temu. Toliko ste uzivljeni u seriju da svaki ishod drugaciji od vaseg ocekivanja dozivljavate kao kraj svijeta, katastrofu, nema smisla vise zivjeti koliko su Got sjebaliomar little wrote:zasto ne bih komentirala lose pisanje? komentiram godinama, ne vidim zasto bih odjednom prestala i jela servirano bez rijeci.
-
1Dante1
#17859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U redu bi bilo da je drugaciji, al svaki ishod je kilometrima ispod ocekivanog. Dvije godine im trebalo da ovo naprave. Ne treba ni pretjerivat al ovo kurcu ne valja sto se price tice kako god okrenes. Glupani sami rekli da hoce jos jednu sezonu i da mogu sve zavrsit za to vrijeme, uprkos tome sto bi im HBO dopustio jos koliko god hoce vremena da zavrse pricu. Ko da pricamo o TBBT pa spominjes neko uzivljavanje, prvih par sezona serije je bila cista perfekcija i kad vidis na sta je onakva serija spala normalno da ce ljudi bit ogorceni. Jok treba se divit ovoj dvojici glupana kako su rijesili zavrsit pricu. Divit se vizualnim efektima koji nisu ni poenta GoT.Concord wrote:Ne komentarisete lose pisanje nego pisete kilometarske kritike u nedogled i zatrpavate temu. Toliko ste uzivljeni u seriju da svaki ishod drugaciji od vaseg ocekivanja dozivljavate kao kraj svijeta, katastrofu, nema smisla vise zivjeti koliko su Got sjebaliomar little wrote:zasto ne bih komentirala lose pisanje? komentiram godinama, ne vidim zasto bih odjednom prestala i jela servirano bez rijeci.
-
omar little
#17860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja sam individua i predstavljam sebe, ko je to mi? gdje su moji kilometarski postovi? gdje je meni kraj svijeta?Concord wrote:Ne komentarisete lose pisanje nego pisete kilometarske kritike u nedogled i zatrpavate temu. Toliko ste uzivljeni u seriju da svaki ishod drugaciji od vaseg ocekivanja dozivljavate kao kraj svijeta, katastrofu, nema smisla vise zivjeti koliko su Got sjebaliomar little wrote:zasto ne bih komentirala lose pisanje? komentiram godinama, ne vidim zasto bih odjednom prestala i jela servirano bez rijeci.
kao drugo, a sta je to bit ove teme koju, mozes misliti, misljenja ljudi "zatrpavaju"? da se dijele meme? pljesce kako je sve super? papagajski ponavlja vidjeno? sta? ljudi pisu sta misle o seriji onako kako to zele. sto ukljucuje i kilometarske poslove ako im je to kurcu cejf. za sta sluzi forumska tema nego za iznosenje misljenja i drvljenje u nedogled o necemu? ti ces odredjivati prihvatljivu formu i sadrzaj postova?
- Hasan006
#17861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma jebi ga, toga je uvijek bilo na ovom forumu, neko ko je djelomično zainteresovan za temu ne shvata raju koja ulazi dublje u diskusiju i smatra ih budalama. Eto po čemu se ovaj forum razlikuje od npr. stranih foruma, Reddita, itd. - ne zna raja da gleda svoja posla.omar little wrote:ja sam individua i predstavljam sebe, ko je to mi? gdje su moji kilometarski postovi? gdje je meni kraj svijeta?Concord wrote:Ne komentarisete lose pisanje nego pisete kilometarske kritike u nedogled i zatrpavate temu. Toliko ste uzivljeni u seriju da svaki ishod drugaciji od vaseg ocekivanja dozivljavate kao kraj svijeta, katastrofu, nema smisla vise zivjeti koliko su Got sjebaliomar little wrote:zasto ne bih komentirala lose pisanje? komentiram godinama, ne vidim zasto bih odjednom prestala i jela servirano bez rijeci.
kao drugo, a sta je to bit ove teme koju, mozes misliti, misljenja ljudi "zatrpavaju"? da se dijele meme? pljesce kako je sve super? papagajski ponavlja vidjeno? sta? ljudi pisu sta misle o seriji onako kako to zele. sto ukljucuje i kilometarske poslove ako im je to kurcu cejf. za sta sluzi forumska tema nego za iznosenje misljenja i drvljenje u nedogled o necemu? ti ces odredjivati prihvatljivu formu i sadrzaj postova?
- Jack Be Nimble
#17862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rimljani nisu imali MIGove da im lete iznad glava, pa im nije bila potrebna balistika zemlja zrak.kamberovica polje wrote: Gađaju s brodova koji nisu stacionarna postolja i koja se drndaju u svim smjerovima. Ni Rimljani u najboljim svojim danima nisu imali takvu preciznost na balistama jer ti jedan ispaljen projektil pojebe preciznost idućeg.
Što se tiče strijela, ispada da putuju većom brzinom od topovskih kugli što ni u snu nije moguće.
- MarlboroGold
-
Juliuscezar
#17864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sansin prijedlog o tome ds se vojska oporavi je apsolutno razuman, a dočekan je od strane Daniris odvratno.
Onda totalno zanemarivanje svih nezadovoljanih u Westrrosu. Zasto ne iskoristit Sama Tarlya za Reach
Onda totalno zanemarivanje svih nezadovoljanih u Westrrosu. Zasto ne iskoristit Sama Tarlya za Reach
- MarlboroGold
#17865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo si dobro rekao i tačno jeste tako. Balkancu je duša pametovati nekad i bez ikakvog pokrića i osnove. Nikako da shvate da postoje ljudi koji će se ipak detaljnije uključiti u neku tematiku i rastaviti je na dijelove, jer to vole i žele i super ako nađu druge ljude i s njima ulaze u diskusije. I onda delegati dođu sa kometarima tipa ma daj šta se zamarate, geekovi, isto djeca, sve je super ovo ono... balkanizam. Samo da se pametuje i nešto kaže kad je bolje šutiti. Nije ovo samo u vezi GoT-a, već i mnogo čega drugog.Hasan006 wrote: Ma jebi ga, toga je uvijek bilo na ovom forumu, neko ko je djelomično zainteresovan za temu ne shvata raju koja ulazi dublje u diskusiju i smatra ih budalama. Eto po čemu se ovaj forum razlikuje od npr. stranih foruma, Reddita, itd. - ne zna raja da gleda svoja posla.
- pici
#17866 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
MarlboroGold wrote:Ovo si dobro rekao i tačno jeste tako. Balkancu je duša pametovati nekad i bez ikakvog pokrića i osnove. Nikako da shvate da postoje ljudi koji će se ipak detaljnije uključiti u neku tematiku i rastaviti je na dijelove, jer to vole i žele i super ako nađu druge ljude i s njima ulaze u diskusije. I onda delegati dođu sa kometarima tipa ma daj šta se zamarate, geekovi, isto djeca, sve je super ovo ono... balkanizam. Samo da se pametuje i nešto kaže kad je bolje šutiti. Nije ovo samo u vezi GoT-a, već i mnogo čega drugog.Hasan006 wrote: Ma jebi ga, toga je uvijek bilo na ovom forumu, neko ko je djelomično zainteresovan za temu ne shvata raju koja ulazi dublje u diskusiju i smatra ih budalama. Eto po čemu se ovaj forum razlikuje od npr. stranih foruma, Reddita, itd. - ne zna raja da gleda svoja posla.
HamO vid mu glOve
-
Concord
#17867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sto se pronadjose fanboysi odma
Vrhunac duboke diskusije im pljuvanje po producentima i naprdjivanje kako se sta trebalo dogoditi u seriji, po njihovom uvjerenju.
Gori sam ja sto se bakcem sa vama
Vrhunac duboke diskusije im pljuvanje po producentima i naprdjivanje kako se sta trebalo dogoditi u seriji, po njihovom uvjerenju.
- pici
#17868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zato je Jon isao na raport kod Arye, Sanse i Brana... cak je Tyrion ublazio njezinu verziju da ide na horuk uzimanje prestolja, nasta ga je Jon podupro da je najbolje da opkole KL... Dany je tek tada pokleknula, medjutim Sansa je pokusala da to odgodi dok se vojske ne oporave nasta je ova bjesnula... morao je Jon opet reagovat, kasnije na raport kod fHemilijebhnapoleon1 wrote:Sansin prijedlog o tome ds se vojska oporavi je apsolutno razuman, a dočekan je od strane Daniris odvratno.
Sam Tarly je logican izbor ali poslije spaljivanja brata i oca vise nije...
-
omar little
#17869 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
za razliku od tvojih dubokoumnih i nadasve inteligentnih obzervacija o likovima, narativu, dijalozima, tehnickoj izvedbi i tako to.
- pici
#17870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

kolko god neki prezirali Sansu ona pokazuje iskrenost prvo na dzenazi Theonu i onda obracanje Tiryonu da ne zeli da Jon ide dole na jug... s druge strane na onoj gozbi pokazuje da je LF ucenica i da manipulise...
- P308
#17871 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni su prve tri epizode sasvim ok. Istina, losije u odnosu na prethodne sezone ali i dalje jako dobre. Najvise mi smeta cinjenica da izostavljaju neke detalje (a i vazne price) na koje su ranije puno vise obracali paznju pa u odredjenim trenucima radnja gubi smisao i nema logiku. Neki likovi su se gradili iz sezone u sezonu i prosli toliko toga da bi ih na kraju unistili u jednoj ili dvije epizode. Ovu cetvrtu epizodu ste vec dovoljno prokementarisali i uglavnom se slazem.
Medjutim ako ce se zavrsiti onako kako sam procitao da ce se zavrsiti onda
Ali isto tako nas od pocetka upozoravaju da se nece zavrsiti onako kako svi prizeljkujemo, tako da se trebamo sto manje nervirati 
Medjutim ako ce se zavrsiti onako kako sam procitao da ce se zavrsiti onda
- MarlboroGold
#17872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dosadni ste kao žohari. Uvijek standardan generičan odgovor od vas kad vam neko uzvrati sa "fanboysi haha, naprđivanje, imam pametnijeg posla nego s vama da pričam" sa kompleksom bolji sam od vas (nipočemu). Učini nam uslugu i nemoj se više nikako javljati ovdje svega ti... mada će opet neki drugi delegat poput tebe doći i to je neizbježno.Concord wrote:Sto se pronadjose fanboysi odma![]()
- Hasan006
#17873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo kao nadmetanje ko je najmanji nolifer od svih nolifera ovdjeMarlboroGold wrote:Dosadni ste kao žohari. Uvijek standardan generičan odgovor od vas kad vam neko uzvrati sa "fanboysi haha, naprđivanje, imam pametnijeg posla nego s vama da pričam" sa kompleksom bolji sam od vas (nipočemu). Učini nam uslugu i nemoj se više nikako javljati ovdje svega ti... mada će opet neki drugi delegat poput tebe doći i to je neizbježno.Concord wrote:Sto se pronadjose fanboysi odma![]()
- pici
#17874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

ova borba za sjever i zaljubljenost u Jona ju je skupo kostalo... i ne popizdila
- Optimus09
#17875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
.
Last edited by Optimus09 on 02/06/2019 22:11, edited 1 time in total.