valter.ba wrote:Imam jedan mali Galaxy Ace sa malom internom memorijom koja je cini se uglavnom popunjena sistemskim falovima. Iako sam instalirao phone2sd manager memorijska kartica je skoro prazna ali je zato interna skoro ivijek zagusena. Sve sto je moglo prebacio sam na SD. Zagusi ga toliko da ni SMS ne mogu primiti. Sve nepotrebno je izbrisano sa fona. Uradjen hard reset nekoliko puta ali nakon nekog vremena opet blokada. Postoji li nacin podesavanja na androidu da automatski preusmjerim sve sto moze da ide na SD? Cackam ga do besvjesti u podesavanjima ali nikako da skontam moze li to uopste da se podesi. Hvala na sugestijama unaprijed

Koliko ti je slobodnog RAM-a?
Rjesenje koje se meni pokazalo kao najbolje za te malo starije modele je da vratis na verziju androida s kojim je izasao telefon, uradis root, instaliras titanium back up, zamrznes sav onaj bloatware. Zatim instaliras greenify i tu ubacis sve aplikacije koje ti ne trebaju da rade u pozadini stalno. Napravis shortcut i lockscreen preko greenify, em je prakticno, jednim klikom zakljucas ekran, em i korisno. Onda mozes isto tako podesiti da ne radi auto update na play store-u, i onda instalirati starije verzije ovih aplikacija koje su veliki potrosaci ram-a, tipa facebook i slicno, gdje je samo interface promijenjen u novijim verzijama, a funkcionalnost ostala manje - vise ista.
Apropo fb, obavezno instalirati chat enabler, jer onaj njihov messenger zdere ram.
I nakon toga telefon bi trebao super da radi. Znam nije najsjajnije rjesenje, ali ipak telefon treba da ispunjava svoju osnovnu svrhu, pa sve onda ostalo, tako da meni licno taj kompromis je najoptimalniji.
E da, i pod developers options, iskljuciti animacije skroz.