Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SpecialOffer

#17851 Re: Android OS

Post by SpecialOffer »

shalla wrote: Mufa ti je već rekao:
1) Nije kralj telefona, jeste kralj po pitanju uloženo-dobijeno.
2) Čovjek ne tvrdi da je OPO bolji od G4 ali je rekao da G4 ne zaslužuje da je toliko skuplji
Vidiš li razliku između ovih i svojih tvrdnji?

Badžo ima Samsung S5, nema NIJEDNE stavke u kojoj je njegov S5 bolji/brži od mog OnePlusa, čak naprotiv.. To za G2 neću ni komentarisati...
Tjesite se sinovci. Kupili Oneplus One i sad privatizovali temu kao kralj telefona :lol: :lol: :lol:

Ja ne znam sta je vama furka tvrditi za telefon koji kupite da je nesto najbolje. Nije kad nije. One plus One vam je u rangu G2 gdje odgovorno tvrdim da je dvica bolji telefon a za G3 i G4 da ne pricam.
S5 koji je u rangu G3 je takodjer bolji telefon od Oneplus One a sad ce tvrdnja da sije i S6 :lol: :lol: :lol:
mufa1

#17852 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Saraf osmica jes to ti zivota ti... Haj ne kaki tako ti svetog HDMI-ja :lol: :lol: :lol:
Qler

#17853 Re: Android OS

Post by Qler »

mufa1

#17854 Re: Android OS

Post by mufa1 »

:lol: :lol: :lol: ovaj jos gori... vrijeme ti je za novu dioptriju kraljuuuu... :lol:
SpecialOffer

#17855 Re: Android OS

Post by SpecialOffer »

mufa1 wrote:Saraf osmica jes to ti zivota ti... Haj ne kaki tako ti svetog HDMI-ja :lol: :lol: :lol:
Oneplus One kralj telefona :lol: :lol: :lol:

Telefon ispod nivoa G2 a lik tvrdi da da je bolji od G4 :lol: :lol: :lol:
krakatoa

#17856 Re: Android OS

Post by krakatoa »

SpecialOffer wrote:
mufa1 wrote:Saraf osmica jes to ti zivota ti... Haj ne kaki tako ti svetog HDMI-ja :lol: :lol: :lol:
Oneplus One kralj telefona :lol: :lol: :lol:

Telefon ispod nivoa G2 a lik tvrdi da da je bolji od G4 :lol: :lol: :lol:
Univerzalno je najbolja radnja i tu rade najstručnije osobe iz branše telekomunikacija u evropi. Samsung i Apple su unajmili nekoliko desetina radnika univerzalnog kako bi njihovi inžinjeri stekli potrebna iskustva za daljni razvoj Samsunga i Apple-a :D :izet:
Qler

#17857 Re: Android OS

Post by Qler »

mufa1 wrote:

:lol: :lol: :lol: ovaj jos gori... vrijeme ti je za novu dioptriju kraljuuuu... :lol:

Ja samo iznosim cinjenice, a ti idi kod punice i trazi lovu za novi telefon... cmokic pusa
shalla

#17858 Re: Android OS

Post by shalla »

Mufa bolan opušteno, i meni bi bilo krivo da dadnem 1200 KM za telefon kada sam iste karakteristike mogao imati na telefonu od 600 KM...
Ustvari mogli su ćundaru imati sa 64GB interne memorije...
I generalno ne kontam ovu priču, ovaj gore očigledno trola jer pet puta pominje nešto što ni ja ni ti nismo rekli, pošto ne može da skonta evo da mu boldiram:

ONEPLUS ONE NIJE NAJBOLJI SMARTPHONE ALI JE VJEROVATNO BEST BUY VARIJANTA U SMISLU ULOŽENO - DOBIJENO...

Evo, šta konkretno Samsung S5 ima da Oneplus One nema? Identifikaciju otiskom prsta? Big deal u pičku materinu, badžo poslije 15 dana ugasio takav način otključavanja jer je uspijevao otključati telefon svaki treći put...
mufa1

#17859 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Znas sta je interesantno, sve više vidjam opo na ulici kod raje...
Neki dan vozio rutu biciklom i sjeo na klupu da odmorim. Prolaze lik i treba, ono setaju, i kako prolaze lik dobaci "cool telefon". Kad nakon par koraka vrati se i pita gdje sam nabavio bamboo cover... Reko dobio pozivnicu, kaze on i dan danas pokušava da nabavi... Tako prozborimo jos koju...

Nego za one koji ne znaju, ne postoji bolji telefon od oneplus one. U svemu šije g4, s6, s6 edge, z3, htc m9.. A o ajfonima i microsoftovim poluproizvodima da ne pričam...

8-) 8-)
Maharadza

#17860 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Hajde ba šta se svađate, sve su to top telefoni, npr G2 možda bestbuy kod nas uzimajući u obzir da ih ima polovnih za 350KM sa stanić ofišl garom dok OPO opet po svemu ostalom, od hardvera pa do ROM-a (no bloatware itd.) tako da je sve to u 5 deka ali pogriješiti ne možeš koji god uzmeš. Android FTW. ;)

Inače, muštuluk za nas sa G2:

https://mobile.twitter.com/Cloudyfa/sta ... 7162280960

Za G3 već izašao. :thumbup:
SpecialOffer

#17861 Re: Android OS

Post by SpecialOffer »

Joj sto ne mogu ove price. Evo kolega iznad @Maharadza rece da ima G2 i ja odgovorno tvrdim ako vec pricamo o bestbuy da je to obda G2. Telefon je bolji od Oneplus One telefona a mislim da su i cijenom tu negdje.

Kamera na Oneplus One kurcu ne valja. Nadjidjana na papiru a stvarnosti nula. Mislim dobra je ako se poredi sa SGS2 ili SGS3. Pa kad snimas nesto samo pucketa kad god promjeni fokus. O kvalitetu same slike ili snimka necu ni da pricam. Pa eto uporedite slike npr. G2 ili Oneplus One pa pogledajte. O G4 necu ni da pricam, bilo bi poredjenje Golf 2 i Audi a8.
krakatoa

#17862 Re: Android OS

Post by krakatoa »

SpecialOffer wrote:Joj sto ne mogu ove price. Evo kolega iznad @Maharadza rece da ima G2 i ja odgovorno tvrdim ako vec pricamo o bestbuy da je to obda G2. Telefon je bolji od Oneplus One telefona a mislim da su i cijenom tu negdje.

Kamera na Oneplus One kurcu ne valja. Nadjidjana na papiru a stvarnosti nula. Mislim dobra je ako se poredi sa SGS2 ili SGS3. Pa kad snimas nesto samo pucketa kad god promjeni fokus. O kvalitetu same slike ili snimka necu ni da pricam. Pa eto uporedite slike npr. G2 ili Oneplus One pa pogledajte. O G4 necu ni da pricam, bilo bi poredjenje Golf 2 i Audi a8.
Šta ima u Univerzalnom? Jel ono fabričko resetovanje još uvijek poništava ionako nepostojeću garanciju? :lol: :lol: :lol:
mufa1

#17863 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Ima li taj g2 HDMI??

:lol: :lol: :lol:
Raigor Stonehoof

#17864 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

evo unistio sam bateriju ima samo 10mAh sad, svaku noc ga ostavljam po 8 sati na punjacu, smrc smrc :lol: moram otic u univerzalno da mi zamijene, samo oni imaju originale 8-)
mufa1

#17865 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Ja ne znam sta si ti do sad čeko jarane... Ti iz univerzalnog nisi trebo izlazit nikako.

Radar71

#17866 Re: Android OS

Post by Radar71 »

gdje da popravim htc, izgleda da je mikrofon otisao?
friskyoreo

#17867 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Nije se valjda opet reinkarnirao... :-)
SpecialOffer

#17868 Re: Android OS

Post by SpecialOffer »

krakatoa wrote:
SpecialOffer wrote:Joj sto ne mogu ove price. Evo kolega iznad @Maharadza rece da ima G2 i ja odgovorno tvrdim ako vec pricamo o bestbuy da je to obda G2. Telefon je bolji od Oneplus One telefona a mislim da su i cijenom tu negdje.

Šta ima u Univerzalnom? Jel ono fabričko resetovanje još uvijek poništava ionako nepostojeću garanciju? :lol: :lol: :lol:
:?
SpecialOffer

#17869 Re: Android OS

Post by SpecialOffer »

mufa1 wrote:Ima li taj g2 HDMI??

Evo cuje se zvuk pucketanja kad mijenja fokus :lol: :lol: :lol:

Evo kaze punica kupila slimport i fercera HDMI 8-)
Image

Sta kaze tvoja ima li nade za pucketanje prilikom promjene fokusa ili ti kupuje novi telefon :lol: :lol: :lol:
valter.ba

#17870 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Imam jedan mali Galaxy Ace sa malom internom memorijom koja je cini se uglavnom popunjena sistemskim falovima. Iako sam instalirao phone2sd manager memorijska kartica je skoro prazna ali je zato interna skoro ivijek zagusena. Sve sto je moglo prebacio sam na SD. Zagusi ga toliko da ni SMS ne mogu primiti. Sve nepotrebno je izbrisano sa fona. Uradjen hard reset nekoliko puta ali nakon nekog vremena opet blokada. Postoji li nacin podesavanja na androidu da automatski preusmjerim sve sto moze da ide na SD? Cackam ga do besvjesti u podesavanjima ali nikako da skontam moze li to uopste da se podesi. Hvala na sugestijama unaprijed ;-)
Qler

#17871 Re: Android OS

Post by Qler »

friskyoreo

#17872 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

valter.ba wrote:Imam jedan mali Galaxy Ace sa malom internom memorijom koja je cini se uglavnom popunjena sistemskim falovima. Iako sam instalirao phone2sd manager memorijska kartica je skoro prazna ali je zato interna skoro ivijek zagusena. Sve sto je moglo prebacio sam na SD. Zagusi ga toliko da ni SMS ne mogu primiti. Sve nepotrebno je izbrisano sa fona. Uradjen hard reset nekoliko puta ali nakon nekog vremena opet blokada. Postoji li nacin podesavanja na androidu da automatski preusmjerim sve sto moze da ide na SD? Cackam ga do besvjesti u podesavanjima ali nikako da skontam moze li to uopste da se podesi. Hvala na sugestijama unaprijed ;-)
Koliko ti je slobodnog RAM-a?
Rjesenje koje se meni pokazalo kao najbolje za te malo starije modele je da vratis na verziju androida s kojim je izasao telefon, uradis root, instaliras titanium back up, zamrznes sav onaj bloatware. Zatim instaliras greenify i tu ubacis sve aplikacije koje ti ne trebaju da rade u pozadini stalno. Napravis shortcut i lockscreen preko greenify, em je prakticno, jednim klikom zakljucas ekran, em i korisno. Onda mozes isto tako podesiti da ne radi auto update na play store-u, i onda instalirati starije verzije ovih aplikacija koje su veliki potrosaci ram-a, tipa facebook i slicno, gdje je samo interface promijenjen u novijim verzijama, a funkcionalnost ostala manje - vise ista.
Apropo fb, obavezno instalirati chat enabler, jer onaj njihov messenger zdere ram.
I nakon toga telefon bi trebao super da radi. Znam nije najsjajnije rjesenje, ali ipak telefon treba da ispunjava svoju osnovnu svrhu, pa sve onda ostalo, tako da meni licno taj kompromis je najoptimalniji.
E da, i pod developers options, iskljuciti animacije skroz. :)
shalla

#17873 Re: Android OS

Post by shalla »

Postaviću ti sutra nekoliko slika koje sam uslikao sa OPO pa da ti pokažem da se sa njim može uslikati vrhunska fotografija...
I video ti mogu uploadati, neće mi fakat biti problem, možda promjeniš mišljenje ;)
Qler

#17874 Re: Android OS

Post by Qler »

Kad smo kod kvalitete videa, evo kako je G4 pokazao, i kako je 808 opet zadala zadacu sa HAAC mikrofonima ;)

http://allaboutwindowsphone.com/feature ... pture_.php
agent_zero

#17875 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Zašto je kod nas ovoliko skup oneplus one?

Gledam po piku, strava i užas od cijena.
Post Reply