Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
zigzag

#17851 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zigzag »

hizo je heroj a ne ban
animus

#17852 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

duh_sa_sjekirom wrote:
radostan dan wrote:
nisi ti za politike...navedenog nema ni u engleskom parlamentu, a ne ovdje.
kombinatorika je sasvim jasna, kao i motivi, zbog čega je bio suzdržan. osim toga, ni način na koji je bakir sve to izveo nije ostavljao previše mogućnosti da drugačije postupi, šta više, napravio mu je mogućnost da se elegantno izvuče.
besmisleno je prozivati ga južnim srbinom, jer on radi i gleda interese onih koje predstavlja, uz konsultacije sa bazom iz koje dolazi. kao što i bakir radi. kao što i ivanić radi. kao što će raditi i oni koji dođu poslije njih. to je sva filozofija.
mislim da toliki bijes spram čovića dolazi iz činjenice da posebno vrijeđa to što su se bivši koalicioni partneri pa i suborci od 94-te pretvorili u svoju suprotnost, a bošnjački korpus se ponaša u vezi toga kao uvrijeđena mlada ostavljena pred oltarom. iako je od starta bilo jasno, još devedesete, da će (kao i danas) hrvati tražiti i gledati svoj interes.
čak i nakon presude o uzp, i potvrđene agresije od strane hrvatske na bih, provejava mišljenje i stav (bar ovdje na forumu) da se opet treba sa njima, prije nego sa srbima...ako razumiješ šta hoću da ti kažem - eto, imamo ćage da ste nas jebali, al bi mi opet ispočetka sa vama, a vi tako prema nama...

i ja razumijem takav stav, jer nekad je teško presložiti karte...pa i priznati da si dosadašnju partiju karata loše odigrao. nemoj shvatiti da ja mislim da je neko dobro odigrao...ovdje se samo može vagati ko je najmanje loše odigrao. i u svakoj varijanti, najmanje loše su odigrali oni koje čović predstavlja.
Pišeš bez ikakvog smisla i bez ikakve veze sa postom koji sam ja napisao.
Niti sam gdje spomenuo južne Srbe, niti koalicije, niti UZP, niti nekakav bijes... Mora ti se priznati pronicljivost i genijalnost i nadasve stručnost kada na osnovu samo jednog posta doneseš zaključak da li je neko za politiku ili nije. Tim prije što taj post jedva da ima tri rečenice. Čestitam! :thumbup:
U stvari, kad malo bolje pročitam, upravu si, biti suzdržan kod te odluke baš je onako moralno i časno i posebice u interesu hrvatskog naroda, čak na razini vitalnog nacionalnog interesa.
I evo, u znak zahvalnosti Draganu Čoviću i kao produkt njegove dobre kombinatorike, savez logoraša RS sprema tužbe protiv države Hrvatske.
:bih:
Ja sa Radosnim ne pricam dok mi ne odgovori jeli Mladić heroj ili zlocinac. Do danas nije nista odgovorio. Predlazem ti da se drzis te formule prije dalje rasprave.
radostan dan

#17853 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by radostan dan »

tebi da odgovorim? takvom? pa onda ja sam sa sobom ne bi pričao, kad bi sa takvim kao ti pričao ...
Mirza007

#17854 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

spreca wrote:
horkesh wrote:Fali i onaj dio o 700.000 žrtava u Jasenovcu.
Evo ga
milann1971 wrote:realno ..kenjas sada...ako si pokusao biti duhovit, nije ti uspjelo...stavljati Drazu i Hitlera u isti kos je bezveze...a Pavelica koji je odgovoran za 700k ljudi ubijenih u Jasenovcu, ???? ono, o cemu pricamo... :thumbup: :bih: :thumbup:...ono, kako znas da je izlazio kad je bio gladan ??? pa do 1944. skoro Srbija nije imala partizana, samo bili chetnici, vecinom nasljednici kraljeve vojske, manjim dijelom koljaci zlikovci...e Draza je bio na celu ovih prvih, to su cinjenice...mene fascinira cinjenica da pricamo o tim dogadjajima kao da su se desili PNE a ne prije 70 ak god
Ode Milance u Banovice, praviti (g)uzniku drustvo.
Ucio o Drazi po seriji Radosa Bajica. Divno. Covjek to kad odgleda shvati da su ga cijeli zivot progresno ucili i da se tu u stvari radilo o najvecoj humanitarnoj organizaciji za vrijeme II svjestskog rata. Sve sami sveci. Na celu sa Drazom, likom koji ponajvise podsjeca na majku Terezu. Isti ona. Samo ima kitu i bradu.
Kad odradi smjenu u Banovicima, mozda da se prihvati lektire prije spavanja. Toplo preporucujem (za pocetak):
1) Vasic - Moljevic: Homogena Srbija
2) Vladimir Dedijer: Genocid nad muslimanima
3) Vladimir Zerjavic: Manipulations with World War II victims in Yugoslavia
incognito071

#17855 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

radostan dan wrote:tebi da odgovorim? takvom? pa onda ja sam sa sobom ne bi pričao, kad bi sa takvim kao ti pričao ...
haj' meni odgovori onda
mO k3

#17856 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

incognito071 wrote:
radostan dan wrote:tebi da odgovorim? takvom? pa onda ja sam sa sobom ne bi pričao, kad bi sa takvim kao ti pričao ...
haj' meni odgovori onda
evo moze i meni , ja sam uvijek biJo fini :)
spreca

#17857 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Mirza007 wrote: Ode Milance u Banovice, praviti (g)uzniku drustvo.
Ucio o Drazi po seriji Radosa Bajica. Divno. Covjek to kad odgleda shvati da su ga cijeli zivot progresno ucili i da se tu u stvari radilo o najvecoj humanitarnoj organizaciji za vrijeme II svjestskog rata. Sve sami sveci. Na celu sa Drazom, likom koji ponajvise podsjeca na majku Terezu. Isti ona. Samo ima kitu i bradu.
Kad odradi smjenu u Banovicima, mozda da se prihvati lektire prije spavanja. Toplo preporucujem (za pocetak):
1) Vasic - Moljevic: Homogena Srbija
2) Vladimir Dedijer: Genocid nad muslimanima
3) Vladimir Zerjavic: Manipulations with World War II victims in Yugoslavia
Nebih se samo slozio sa tobom da su ga pogresno ucili .....sad se to tako uci...to je nova istorija ...sam je izjavio da treba druge knjige citati a ne gledati Film Veljka Bulajica koji je dobio 5to sobno stanovanje samo da u filmu sto vise ocrni crne cetnike :lol: :lol: :lol: .......cini mi se da cetnici u srbiji izjenaceni sa partizanima kao da je doslo do pomirenja ili nesto slicno ..ne tvrdim?.....u Hr se opaza povecani ustasizam ali ako se ne varam nije jos doslo do izjednacavanja...ako dodje sluzbeno do necega slicnog samo ce ustase i partizani zamjeniti mjesta
Obi Wan Bosnian

#17858 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

pici wrote:
F. Tudjman: "Misao slobode"; izbor tekstova Ivan Bekavac, citirano prema Slobodnoj Dalmaciji 22.5.1997.

- Muslimani su zeljeli ovladati cijelim Mostarom, dalje prodrijeti do mora i onda osnovati islamsku drzavu.

Zasto ste se, onda, uopce upustili u muslimansko-hrvatsku konfederaciju?

Smisao ove konfederacije jest u tome da je Zapad htio sprijeciti islamsku drzavu u srcu Europe. Zasto nam je inace predlozen taj savez? Europa je htjela u Bosni sprijeciti vjerski rat izmedju islama i zapadnoga svijeta. Tu smo mi dobili strategijski zadatak. Mi ga mozemo ispuniti samo ako Zapad izvrsi pritisak na Sarajevo.

Prema tome, iz zapadnih redova, sto se onda ocitovalo Washingtonskim sporazumima predlozeno je stvaranje Federacije hrvatsko-muslimanske, sto je zbog tih razloga zapadne civilizacije i zbog geostrateskih razloga za hrvatsko stanovnistvo bilo za Hrvatsku prihvatljivo. Hrvatska je prihvatila, znaci, tu zadacu europeizacije bosanskih Muslimana, znaci da ona bude jamstvo, da oni postaju sve vise sastavni dio europske civilizacije, a ne sredstvo fundamentalizma u Europi.

Zbog povijesnih razloga, najprihvatljiviji prijedlog bila bi takozvana lagana unija triju odvojenih entiteta, po Vanceovu i Owenovu prijedlogu, neka vrsta Beneluxa. Ali ni Europa ni Sjedinjene drzave nisu prihvacale radjanje cisto muslimanskog entiteta
20 godina kasnije sve isto. Treći neće da može i osuđeni su oni koji su radili na njemu. Ali vidjećete da imaju podršku zapada za promjenu izbornog zakona. Strani suci u Ustavnom sudu su tu već uradili posao.
Mirza007

#17859 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Obi Wan Bosnian wrote:
pici wrote:
F. Tudjman: "Misao slobode"; izbor tekstova Ivan Bekavac, citirano prema Slobodnoj Dalmaciji 22.5.1997.

- Muslimani su zeljeli ovladati cijelim Mostarom, dalje prodrijeti do mora i onda osnovati islamsku drzavu.

Zasto ste se, onda, uopce upustili u muslimansko-hrvatsku konfederaciju?

Smisao ove konfederacije jest u tome da je Zapad htio sprijeciti islamsku drzavu u srcu Europe. Zasto nam je inace predlozen taj savez? Europa je htjela u Bosni sprijeciti vjerski rat izmedju islama i zapadnoga svijeta. Tu smo mi dobili strategijski zadatak. Mi ga mozemo ispuniti samo ako Zapad izvrsi pritisak na Sarajevo.

Prema tome, iz zapadnih redova, sto se onda ocitovalo Washingtonskim sporazumima predlozeno je stvaranje Federacije hrvatsko-muslimanske, sto je zbog tih razloga zapadne civilizacije i zbog geostrateskih razloga za hrvatsko stanovnistvo bilo za Hrvatsku prihvatljivo. Hrvatska je prihvatila, znaci, tu zadacu europeizacije bosanskih Muslimana, znaci da ona bude jamstvo, da oni postaju sve vise sastavni dio europske civilizacije, a ne sredstvo fundamentalizma u Europi.

Zbog povijesnih razloga, najprihvatljiviji prijedlog bila bi takozvana lagana unija triju odvojenih entiteta, po Vanceovu i Owenovu prijedlogu, neka vrsta Beneluxa. Ali ni Europa ni Sjedinjene drzave nisu prihvacale radjanje cisto muslimanskog entiteta
20 godina kasnije sve isto. Treći neće da može i osuđeni su oni koji su radili na njemu. Ali vidjećete da imaju podršku zapada za promjenu izbornog zakona. Strani suci u Ustavnom sudu su tu već uradili posao.
Nema sanse.
General War

#17860 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Branitelji podnijeli prijavu protiv Mesića i Bajića
Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata podnijela je kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića te nekadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, a prijavu pripremaju i protiv bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

Branitelji ih optužuju za odavanje tajnih podataka i špijunažu te ih drže odgovornim za nedavnu hašku sudsku presudu šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata i smrt Slobodana Praljka.

Na konferenciji za novinare Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Zvonimir Šeparović, predsjednik udruge Hrvatsko žrtvoslovno društvo i njegove inicijative "Hrvatsko nacionalno etičko sudište", rekao je da su za smrt Slobodana Praljka krivi čimbenici svijeta i jedan površan politički sud ali i Hrvati, državljani hrvatske. Taj su problem, dodao je, osjetili prije dvije godine kad su osnovali Sudište kako bi upozorili na nepodnošljiva etička i moralna zastranjivanja.

Rekao je da je prvi "etički osuđeni" bio Stjepan Mesić koji je "u Haagu optužio svoga prethodnika dr. Franju Tuđmana za agresiju i zločinački pothvat u odnosu na Bosnu i Hercegovinu". Mesić je pred stranim sudom po Šeparovićevim riječima govorio protiv Hrvatske, prvog hrvatskog predsjednika, ministra obrane i jednog generala što je za njih, dodao je, bio veleizdajnički čin.
Šeparović je u tom kontekstu spomenuo i bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić jer je, rekao je, u Saboru rekla da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Spomenuo je i Josipa Manolića.

Zastupnik u Saboru Željko Glasnović rekao je da su to imena nekih "kadrova umrežene organizacije koji djeluju u Hrvatskoj kao strana agentura". To nisu samo pojedinci nego to su i nevladine udruge koje su umrežene s vanjskim lobistima i neprijateljima hrvatske države koji djeluju kao strano tijelo u tkivu hrvatskog naroda, rekao je Glasnović, nabrojivši pritom Dokumentu, pojedinca čije ime nije vrijedno spominjati koji je istraživao hrvatske zločine u Mrkonjić Gradu i poremećeni Drago Pilsel. Ta strana agentura ima dvostruku misiju - da kriminaliza hrvatsku državu, Domovinski rat i rat u Bosni i Hercegovini i da legitimizira propali društveni eksperiment zvan Jugoslavija, rekao je Glasnović i istaknuo da nikad nije bilo namjere Hrvatske da okupira Bosnu i Hercegovinu.

Oni se bave dezinformacijama i tko prati taktiku dezinformacija, to je jedno od temeljnih obavještajnih načela, oni se bave poluistinom i polulaži, to zamotaju i plasiraju u javnost, rekao je Glasnović i ustvrdio da toga ima puno, od hrvatskih tjednika do 'mainstream' medija. Glasnović tvrdi da po kriterijima Haškog suda nema ni jedne države u 20. stoljeću koja ne bi mogla biti dovedena na sud pravde.

Povjesničar Josip Jurčević rekao je da je on u Haagu 2009. predao ekspertizu koja je dokazala da je Hrvatska najzaslužnija za obranu i opstanak Bosne i Hercegovine, ali je to prešućivano. Jurčević je ustvrdio također da je teza o 'udruženom zločinačkom pothvatu' nastala u hrvatskim državnim institucijama 1994. vezano za unutarnji sukob ili za ono što se zove pokušaj državnog udara. Po Jurčevićevu mišljejnu, suđenje protiv šestorice iz BiH bilo je suđenje hrvatskoj budućnosti i protiv hrvatske države.

:-) :-)

Gdje nadju ove idiote :-)
Odvjetnica Nika Pintar rekla je kako presuda šestorki nije bila zasnovana na dokazima, već na direktivi. Pintar kaže da kao pravnica mora priznati presudu, ali da je neće poštovati. :lol:
http://vijesti.hrt.hr/419064/otvoreno-j ... nio-zadacu
seldzuk

#17861 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seldzuk »

I Lagumdžija podržava Izetbegovića u vezi istupa u Beogradu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdz ... /171207066
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17862 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

samo da dopunim ove misli velikohrvatskog UZP. Franje Tudjmana koje nisu usamljene nego sezu od pajz sad Franje Ferdinanda kojega ubi maloletnik po sred sarajva...

Image
moa

#17863 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

@war general

Ne mogu prihvatiti krivicu i istinu.
seldzuk wrote:I Lagumdžija podržava Izetbegovića u vezi istupa u Beogradu
Naravno da je tako, dokle god se vanjska politika BiH bude krojila u Zg ili Bg nema ovdje hajra. Pa ako je i stav precjednistva da nema dogovora onda je i to neki stav. Nemamo usaglasen stav i vozdra, kad ga budemo imali znat ce se a ne kako zg ili bg kaze, sto ce reci da oni jos uvijek svojataju bih kao njihovu dravu. Dokle god bude tako nece biti dobro ni bosankim pravoslavcima niti bosanskim katolicima kao ni bosnjacima.
bosnjaci trebaju da rjesavaju stvari na mikro nivou dok se ovaj fasizam ne smiri ili dok ne dodju politicke stranke kojima ce biti cilj lokalno stanovnistvo a ne srbija i hrvatska. Ovo mi izgleda cisto kao prodaja izbornog tjela od strane pravoslavnih i katolickih stranaka jer je njima bitnije da stanovnistvo srbije i hravtske bolje zive nego njihovi glasaci.
General War

#17864 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

moa wrote:@war general

Naravno da je tako, dokle god se vanjska politika BiH bude krojila u Zg ili Bg nema ovdje hajra. Pa ako je i stav precjednistva da nema dogovora onda je i to neki stav. Nemamo usaglasen stav i vozdra, kad ga budemo imali znat ce se a ne kako zg ili bg kaze, sto ce reci da oni jos uvijek svojataju bih kao njihovu dravu. Dokle god bude tako nece biti dobro ni bosankim pravoslavcima niti bosanskim katolicima kao ni bosnjacima.
bosnjaci trebaju da rjesavaju stvari na mikro nivou dok se ovaj fasizam ne smiri ili dok ne dodju politicke stranke kojima ce biti cilj lokalno stanovnistvo a ne srbija i hrvatska. Ovo mi izgleda cisto kao prodaja izbornog tjela od strane pravoslavnih i katolickih stranaka jer je njima bitnije da stanovnistvo srbije i hravtske bolje zive nego njihovi glasaci.
Pa ako ju je priznala (presudu)...nece je postovati...isti je jezik, to nema smisla jedno sa drugim
horkesh

#17865 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

To isto kao da nekoga kriminalca osude na smrt i on im kaže da ne poštuje njihovu presudu.

Ko te pita, presuda će biti sprovedena, a ko gubi ima pravo da se ljuti.
detroit-mercy

#17866 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by detroit-mercy »

radostan dan wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
radostan dan wrote: Dva, uz pravo veta trećeg, koje bi sigurno uslijedilo.
No, svejedno, glasanjem "za" mogao je makar sačuvati obraz i pokazati mrvu poštovanja spram 250000 prognanih Hrvata iz RS-a.
Ovako, ni obraza ni poštovanja.
nisi ti za politike...navedenog nema ni u engleskom parlamentu, a ne ovdje.
kombinatorika je sasvim jasna, kao i motivi, zbog čega je bio suzdržan. osim toga, ni način na koji je bakir sve to izveo nije ostavljao previše mogućnosti da drugačije postupi, šta više, napravio mu je mogućnost da se elegantno izvuče.
besmisleno je prozivati ga južnim srbinom, jer on radi i gleda interese onih koje predstavlja, uz konsultacije sa bazom iz koje dolazi. kao što i bakir radi. kao što i ivanić radi. kao što će raditi i oni koji dođu poslije njih. to je sva filozofija.
mislim da toliki bijes spram čovića dolazi iz činjenice da posebno vrijeđa to što su se bivši koalicioni partneri pa i suborci od 94-te pretvorili u svoju suprotnost, a bošnjački korpus se ponaša u vezi toga kao uvrijeđena mlada ostavljena pred oltarom. iako je od starta bilo jasno, još devedesete, da će (kao i danas) hrvati tražiti i gledati svoj interes.
čak i nakon presude o uzp, i potvrđene agresije od strane hrvatske na bih, provejava mišljenje i stav (bar ovdje na forumu) da se opet treba sa njima, prije nego sa srbima...ako razumiješ šta hoću da ti kažem - eto, imamo ćage da ste nas jebali, al bi mi opet ispočetka sa vama, a vi tako prema nama...

i ja razumijem takav stav, jer nekad je teško presložiti karte...pa i priznati da si dosadašnju partiju karata loše odigrao. nemoj shvatiti da ja mislim da je neko dobro odigrao...ovdje se samo može vagati ko je najmanje loše odigrao. i u svakoj varijanti, najmanje loše su odigrali oni koje čović predstavlja.
O kakvom interesu pricas, nema tu interesa, postoji samo jedan visedecenijski trend,
Cvetkovic-Macek
Nedic-Pavelic
Kardzic-Boban
Milosevic-Tudjman
Dodig-Covic
nastavi niz...
Nista se ne mijenja, jednostavno dvije balkanske pripizidine koje su si umislile da su neki kurac bi da dijele nesto izmedju sebe na zdusno odusevljenje lokalaca :mrgreen:
Duka Dizel

#17867 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Duka Dizel »

A s kim je Izetbegović u Sarajevu postigao dogovor da izlazi sa stavovima o Kosovu?
Eno, on kaže da će se uzeti u obzir mišljenje Prištine.
S kim je to u Sarajevu dogovorio? Sa Ivanićem? Sa Čovićem?
S kim je dogovorio ono pokretanje revizije? I to je vid delovanja u vanjskoj politici.

Ne treba da se kroji vanjska politika BiH u Beogradu i Zagrebu, ali eto može na nekom Bakirovom privatnom minderluku.
General War

#17868 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

horkesh wrote:
seldzuk wrote:
hizo ramidovic wrote:На овом тзв. форуму банују се само српски и хрватски форумаши јер износе реална мишљења о подели ове тзв.државе и никога не вређају.
И онда кажете како ово није происламски тзв. форум!?
Nije islamski, ali jeste bh. forum. I nije takozvana, već je država sa hiljadugodišnjim postojanjem. Pročitaj još ponešto osim antibosanskih propagandnih uradaka. Ima toga čak i na engleskoj wikipediji.
Upeca te dobro :-D

Image

:lol:
spreca

#17869 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Duka Dizel wrote:
A s kim je Izetbegović u Sarajevu postigao dogovor da izlazi sa stavovima o Kosovu?
Onnije iznio stav predstavnistva nego svoj licni stav....jose gore se je izjasnio Cocic.....a Dodig je uopste precrtao Kosovo i samo je ostavio sjver kosova u srbiji ali je zato srpsku pipojio srbiji afederaciju podjelio na dva djela i nikom nista
Opet je iznio svoj stav a ne Predsjednistva
Sta?
S kim je dogovorio ono pokretanje revizije? I to je vid delovanja u vanjskoj politici.
Sa kim je Ivanic godinu do toga dogovorio tekst pisma koje je piso Haskom sudu da Softic nemoze podnijeti zahtjev o reviziji
Ne treba da se kroji vanjska politika BiH u Beogradu i Zagrebu, ali eto može na nekom Bakirovom privatnom minderluku.
Koji je to Bakirov privatni minderluK?
Škobo Habu

#17870 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Šta imamo od tog tzv. političkog saveza sa HDZ-om? Apsolutno ništa i mislim da se ta farsa što prije treba prekinuti.
Taj savez je politička nužnost, a ne stvar političkog izbora.
animus

#17871 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

@duh_sa_sjekirom evo vidis kako ga istjeras na cistac i završiš sa njegovim doskocicama.
seldzuk

#17872 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seldzuk »

Duka Dizel wrote:

Koliko sam upratio, Bakir je samo rekao da cemo mi vjerovatno na kraju priznati Kosovo. Jos jacu izjavu imao je Covic nekada, prosla potpuno nezapazeno.
Bakir predstavlja sve svoje glasace, a njegovih glasaca je, ipak ces priznati, najvise. Kada su interesi BiH upitanju, dva clana Predsjednistva se pocesto ponasaju ravnodusno.
Bosnjaci su u BiH vecina, sto nikako necete sami sebi da priznate, a kamoli nama. Da je ovo Makedonija ili Crna Gora, Srbi i Hrvati bi bili donji a pikala bi se rijec probosanskih snaga.
Ovako se sve dijeli na troje, pa Bosnjaci vazda donji.
horkesh

#17873 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

seldzuk wrote: Bakir predstavlja sve svoje glasace, a njegovih glasaca je, ipak ces priznati, najvise. Kada su interesi BiH upitanju, dva clana Predsjednistva se pocesto ponasaju ravnodusno.
Moram istaći da je Ivanić imao više glasova od Bakira :-D
Streptokok

#17874 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

horkesh wrote:
seldzuk wrote: Bakir predstavlja sve svoje glasace, a njegovih glasaca je, ipak ces priznati, najvise. Kada su interesi BiH upitanju, dva clana Predsjednistva se pocesto ponasaju ravnodusno.
Moram istaći da je Ivanić imao više glasova od Bakira :-D
Iza bakira, kada su ove stvari u pitanju, stoji vecina stanovnistva bih. Dakle vise nego iza ove dvojice zajedno.
moa

#17875 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

https://vijesti.ba/clanak/385163/uposle ... etbegovica

ovaj bi trebao biti nogiran sa posla momentalno.
Post Reply