Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#17851 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da, kad pogledamo zadnje utakmice i poveliku skromnost ekipe koju su činili igrači iz druge njemačke lige i naše lige
(svaka časta za borbu tih igrača, ali borbenost nije = kvalitet), ovo sad je dosta ozbiljnije..Gordić, Musa, Nurkić...ovaj Penava bi trebalo da dosta obećava.....iskusni Kikanović i Stipanović...Repeša odličan isto trener...ima potencijala za nešto definitivno 
- Altsa
#17852 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
a ko je to bolji od Gordica pa da ga udaljavamo iz repke.Xavier1 wrote:Sta se ima Gordic vracati? Udaljiti ga iz reprezentacije za sva vremena. Pa covjek se nije udostojio da barem odgovori na pozive i kaze ne mogu/ne zelim da dodjem.Diwan wrote:izgleda dobre vijesti
Očekuje se zvanična potvrda iz KSBiH: Repeša selektor, vraća se Gordić?
https://sport.avaz.ba/kosarka/410369/oc ... -se-gordic
Nije ni da je neki kvalitetan igrac da mu se tolerise bezobrazluk. Druga stvar sto smo mi na jedinici stvarno ograniceni pa nam je on ogromno pojacanje.
- Xavier1
#17853 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja ne znam sta ti citas. Pazi sta sam napisao.Altsa wrote:a ko je to bolji od Gordica pa da ga udaljavamo iz repke.Xavier1 wrote:Sta se ima Gordic vracati? Udaljiti ga iz reprezentacije za sva vremena. Pa covjek se nije udostojio da barem odgovori na pozive i kaze ne mogu/ne zelim da dodjem.Diwan wrote:izgleda dobre vijesti
Nije ni da je neki kvalitetan igrac da mu se tolerise bezobrazluk. Druga stvar sto smo mi na jedinici stvarno ograniceni pa nam je on ogromno pojacanje.
Boljeg nemamo. Radi se o tome da niko ne bi trebao moci birati kada i za koga ce da igra.
-
kakavdanakneiskustvu
#17854 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja ne znam sta ti citas. Pazi sta sam napisao.Xavier1 wrote:a ko je to bolji od Gordica pa da ga udaljavamo iz repke.Altsa wrote:Sta se ima Gordic vracati? Udaljiti ga iz reprezentacije za sva vremena. Pa covjek se nije udostojio da barem odgovori na pozive i kaze ne mogu/ne zelim da dodjem.Xavier1 wrote:izgleda dobre vijesti
Boljeg nemamo. Radi se o tome da niko ne bi trebao moci birati kada i za koga ce da igra.[/quote]
- Altsa
#17855 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
@Xavier1 ja citam da ti pises da nam Gordic ne treba i da ga ne treba vracati. i bolje da ti procitas ono sto ti sam napises. a napisao si ovo Sta se ima Gordic vracati? Udaljiti ga iz reprezentacije za sva vremena.
e ja kazem da ga treba vratiti u ekipu sta god da je bio problem jer takvog igraca nemamo.
e ja kazem da ga treba vratiti u ekipu sta god da je bio problem jer takvog igraca nemamo.
-
pravac
#17856 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pusti bolan ovog ne zna jadan šta govori..Altsa wrote:@Xavier1 ja citam da ti pises da nam Gordic ne treba i da ga ne treba vracati. i bolje da ti procitas ono sto ti sam napises. a napisao si ovo Sta se ima Gordic vracati? Udaljiti ga iz reprezentacije za sva vremena.
Još da zna kakav je gad Duško kao trener..
Pa taj davi igrace godinama da ne pricam o psovanju igracima i ostalo..
Mislim ne treba brojati 2 i 2 da znam zbog cega su se zakacili..
Da budem iskren psovao sam Gordicu nedavno kad sam vidio da nece doci, al' prvenstveno zbog toga što sam mislio da nas je odjebao a kao što se vidi po novom potezu zakacio se s njim tako da..
Repeša je isti gad kao on.
Vidjecemo šta ce izvuci od igraca.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17857 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Većina ex yu košarkaških trenera su gadovi ako tako gledaš. Galame, urlaju, psuju, čini ti se da će udaviti igrača. Takav mentalitet.
-
pravac
#17858 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kljucna rijec cini ovaj je u akcijiTomahawk11 wrote:Većina ex yu košarkaških trenera su gadovi ako tako gledaš. Galame, urlaju, psuju, čini ti se da će udaviti igrača. Takav mentalitet.
- Ironman_88
#17859 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I trebaju da su gadovi, autoritet kroz strahopoštovanje je uvijek dobrodošao ako ga je majčinskim odnosom teško ili nemoguće stvoriti. Ostao mi je dobro u sjećanju time-out protiv Armenije u ovoj zadnjoj utakmici ako se ne varam. Dule govori Musi "haj napravi još jedu ličnu do kraja četvrtine ako smiješ, p***a ti materina", a manijački pogled u očima kao da će ga progutati živog svakog momenta
. I naravno da Musa nije napravio još jednu ličnu do kraja četvrtine.
-
pravac
#17860 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nemoj me pogrešno shvatiti uvijek sam ja na strani ovih gadova zato govorim vidjecemo šta ce Repeša izvuci jer je isti tip trenera.
- Laertes
#17861 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobro je, ba, lord OwenIt_is_a_Leclerc wrote:Don't dream dreams.
Naše šanse za plasman na WC su u domenu teorijeAli kako rekoh, dobra stvar je što smo plasmanom u ovu fazu kvalifikacija za WC osigurali sebi status "nositelja" u kvalifikacijama za Eurobasket.
-
al-em
#17862 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I kao rezultat dobijas najtrofejnijeg i najboljeg evropskog trenera, medalje sa svjetskih i evropskih prvenstava, olimpijade, stotinu igraca u nba ligi od kojih je bar 10 ostavilo dubok trag...Tomahawk11 wrote:Većina ex yu košarkaških trenera su gadovi ako tako gledaš. Galame, urlaju, psuju, čini ti se da će udaviti igrača. Takav mentalitet.
-
kakavdanakneiskustvu
- Diwan
#17864 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mi jednostavno nemamo mentalitet za uspjeh, iako se sa ovom postavom možemo nadati nečemu, ali daj Bože....
- It_is_a_Leclerc
#17865 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ciganluk u najstrašnijem mogućem smislu.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.klix.ba/sport/kosarka/repes ... /180903076
Pa zar se moramo uvijek sramotiti?
-
pravac
#17866 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Ciganluk u najstrašnijem mogućem smislu.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.klix.ba/sport/kosarka/repes ... /180903076
Pa zar se moramo uvijek sramotiti?
Repešina odluka 100%.
Zbog ekipe da ih upozna kako treba i ostalo vjerovatno vjeruje i sam da ne treba biti placen moguce da griješim mada teško.
- Ironman_88
#17867 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Meni je fenomen neobjašnjiv koliko je nas velikih regionalnih stručnjaka dolazilo voditi ako uzmemo u obzir situaciju u savezu i klimu općenito oko košarke. Otkad znam za sebe, savez je svako malo na izdisaju, nema para, afere, refanje neko stalno oko financiranja, igrači sami plaćaju smještaje, skandali za koje niko ne odgovara, a ako smo iskreni ni sportska perspektiva nije uvijek bila baš u tolikoj mjeri prisutna da bi čovjek laka srca prešao preko svih tih stvari jer može ostvariti neki značajniji uspjeh.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- Thorgerson
#17870 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I meni je ovo fascinantno.Ironman_88 wrote:Meni je fenomen neobjašnjiv koliko je nas velikih regionalnih stručnjaka dolazilo voditi ako uzmemo u obzir situaciju u savezu i klimu općenito oko košarke. Otkad znam za sebe, savez je svako malo na izdisaju, nema para, afere, refanje neko stalno oko financiranja, igrači sami plaćaju smještaje, skandali za koje niko ne odgovara, a ako smo iskreni ni sportska perspektiva nije uvijek bila baš u tolikoj mjeri prisutna da bi čovjek laka srca prešao preko svih tih stvari jer može ostvariti neki značajniji uspjeh.
Košarka je baš drugi svijet za fudbal. Mislim tamo imamo love realno, a opet s trenerima je problem.
Mislim kad bi te neko u fudbalu došao voditi besplatno. Ili se čak spustio nivo ispod kao što su to uradili Duško Ivanovic i Duško Vujošević pa eto i Aco Petrović. Pa evo sad i Repeša.
- shalla
#17871 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dakle bez Penave 
-
Dead Man Walking
#17872 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne kontam ovo, potpisao ugovor za klub i odmah ne moze igrati. 
- Diwan
#17873 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije mi jasno ovo:
Po ovome ispada da bi ipak mogao doći ali da su odlučili da idu bez njega. Ja bih dao momku priliku bez obzira.Ajdin Penava potpisao je ugovor sa Baskonijom i priključio se španskom euroligaškom klubu kako bi obavio neophodne ljekarske preglede, a potom potpisao ugovor, što je i zvanično učinio.
Iako se ime odličnog krilnog centra (21) nalazilo na spisku košarkaša za predstojeće mečeve protiv Finske i Češke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, prema riječima direktora reprezentacije Bosne i Hercegovine Siniše Kovačevića, Ajdinov debi za bh. seniore (igrao je za juniorsku selekciju BiH) bit će vjerovatno odgođen.
- Ajdin je tek potpisao za novi klub, koji mu ne dozvoljava da se priključi. Možda bi postojala mogućnost da doputuje naknadno, sigurno je da bi ga stručni štab naše reprezentacije volio vidjeti.
Međutim, nema previše vremena do prve utakmice, a, u krajnjoj liniji, dovoljno je visokih igrača već u rosteru. Vjerujem da ćemo Ajdina, ako ne u ovom, onda u narednom reprezentativnom terminu u novembru imati na raspolaganju - rekao je Kovačević.
Penava (206 centimetara) nekada je bio član sarajevskog Sparsa. Protekle tri sezone proveo je na američkom Maršal Univerzitetu. Prošlu sezonu bivši juniorski reprezentativac BiH završio je kao najbolji bloker kompletne američke univerzitetske NCAA lige (prosjek 15,6 poena, 8,5 skokova i 4 blokade u prošloj sezoni).
- Xavier1
#17874 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa i ovi otkazi igraca dovoljno govore. Kad se desilo da neki fudbaler odbije da igra za reprezentaciju?Thorgerson wrote:I meni je ovo fascinantno.Ironman_88 wrote:Meni je fenomen neobjašnjiv koliko je nas velikih regionalnih stručnjaka dolazilo voditi ako uzmemo u obzir situaciju u savezu i klimu općenito oko košarke. Otkad znam za sebe, savez je svako malo na izdisaju, nema para, afere, refanje neko stalno oko financiranja, igrači sami plaćaju smještaje, skandali za koje niko ne odgovara, a ako smo iskreni ni sportska perspektiva nije uvijek bila baš u tolikoj mjeri prisutna da bi čovjek laka srca prešao preko svih tih stvari jer može ostvariti neki značajniji uspjeh.
Košarka je baš drugi svijet za fudbal. Mislim tamo imamo love realno, a opet s trenerima je problem.
Mislim kad bi te neko u fudbalu došao voditi besplatno. Ili se čak spustio nivo ispod kao što su to uradili Duško Ivanovic i Duško Vujošević pa eto i Aco Petrović. Pa evo sad i Repeša.
Kosarka je trenutno drugorazredan sport u odnosu na fudbal.
- Ironman_88
#17875 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako bi nam startna petorka trebala izgledati, tj. koja dva igrača još upadaju ako idemo od pretpostavke da su Gordić, Musa i Nurkić sigurni?