FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Nota

#17851 Re: FC Barcelona

Post by Nota »

Suvise lako odpisujete ekipu koja zadnjih godina dominira fudbalom.2-0 jeste puno ali ne i nemoguce.
Meni najvise bode u oci prvih 15 minuta Barcine igre tu su mi nekako tanki :P

Volio bih vidjeti Davida od pocetka utakmice
MoSa LjoŽe

#17852 Re: FC Barcelona

Post by MoSa LjoŽe »

kisni indijanac wrote:
MoSa LjoŽe wrote:Na žalost Barcelona ni pomoću filmskih trikova nije u stanju stići ovih 2:0, a mislio sam da će bez ikakvih problema proći Milana.
nije nedostižno, ne vjerujem da mogu dva puta ponoviti ono blijedo izdanje sa san sira, ipak je to barca...skenderija je dobro primijetio ako se ne varam..poslije toliko utakmica protiv milana, morala je doći i ta sa porazom, zato ni ja nisam bio sretan sa žrijebom, ima još tih 90 min. vidjećemo....
U fudbalu ništa nije nemoguće, daleko od toga... Ali, slijede te 2 utakmice protiv Real Madrida, što će vjerujem dodatno da pogorša psihičko stanje i moral ekipe, a nemaju dovoljno čvrstu ruku na klupi da to sve izvede na pravi put. Čak sumnjam da će i jednu od te dvije utakmice dobiti.
Dr. Kuca

#17853 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Mozes ti imat fenomenalne igrace al ako je trener "los" ili nije "autoritet" onda nije to-to. Vidimo najsvjeziji primjer Barcelona od odlaska Tita, od ranije Real.

Ja sam ubjedjen da Barca prolazi, Milan je dao 150% od sebe, Barca nije ni 50.
MoSa LjoŽe

#17854 Re: FC Barcelona

Post by MoSa LjoŽe »

Dr. Kuca wrote:Mozes ti imat fenomenalne igrace al ako je trener "los" ili nije "autoritet" onda nije to-to. Vidimo najsvjeziji primjer Barcelona od odlaska Tita, od ranije Real.

Ja sam ubjedjen da Barca prolazi, Milan je dao 150% od sebe, Barca nije ni 50.
Iz tvojih usta u Božije uši što kažu :) Nadam se da griješim, ali daj Bože...
sumirprimus

#17855 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ja opet nekako kontam, da su prokockali šansu...grehota vako rano... koliko god dosadili ostatku svekolikog pućanstva...
DonVito

#17856 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Image

Image
sumirprimus

#17857 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

:D
omega369

#17858 Re: FC Barcelona

Post by omega369 »

Svasta! :shock:

ne vidim niti jedan jedini razlog da ne potraze privremenog trenera. a pep slobodan do ljeta svakako :?
LSD

#17859 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Pep nije ravaku da se poziva po potrebi, covjek je svakako vec potpisao za Bayern.
Mada ne znam kako to ide sa trenerima :roll: da li se i oni prijavljuju UEFI kao i igraci?? može li se uopšte angažovati naknadno :?: i znaci li to da bi (po pravilima) morali prvo Titu dati otkaz, u slucaju ako bi odlucili dovesti novog trenera :-?

Čelnici fudbalskog kluba Barselona saopštili su da planiraju da organizuju prijateljsku utakmicu protiv kombinovanog tima Izraelaca i Palestinaca, kako bi promovisali mir u pojasu Gaze. Vrijeme i mjesto odigravanja utakmice nisu saopšteni, a izraleski mediji prenose da bi utakmica mogla biti održana 31. jula na stadionu "Ramat Gan" u blizini Tel Aviva
5 0 5

#17860 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

LSD wrote:Pep nije ravaku da se poziva po potrebi, covjek je svakako vec potpisao za Bayern.
Mada ne znam kako to ide sa trenerima :roll: da li se i oni prijavljuju UEFI kao i igraci?? može li se uopšte angažovati naknadno :?: i znaci li to da bi (po pravilima) morali prvo Titu dati otkaz, u slucaju ako bi odlucili dovesti novog trenera :-?
ma pep ima posla preko glave. treba se pripremiti za novu sezonu, posloziti tim (na papiru), milion stvari. jedan od razloga zasto je prihvatio bayern je bio taj sto su mu oni (pored chelsieja) jedini mogli garantovati iducu sezonu, tako da ima dovoljno vremena da se spremi. (svi ostali klubovi koji su pregovarali imaju trenere pod ugovorima).

ako ce nekog zvati, moze to biti rijkard, npr. on poznaje klub, sistem, vecinu igraca... i trenutno nema posla, koliko znam. na par mjeseci, zasto da ne?
skenderija04

#17861 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Pep nije ravaku da se poziva po potrebi, covjek je svakako vec potpisao za Bayern.

Čelnici fudbalskog kluba Barselona saopštili su da planiraju da organizuju prijateljsku utakmicu protiv kombinovanog tima Izraelaca i Palestinaca, kako bi promovisali mir u pojasu Gaze. Vrijeme i mjesto odigravanja utakmice nisu saopšteni, a izraleski mediji prenose da bi utakmica mogla biti održana 31. jula na stadionu "Ramat Gan" u blizini Tel Aviva
Ne znam pravilo ali sta se moze promijeniti za 15 dana? Tito se vraca u aprilu a do tada ko ziv ko mrtav. Ova sezona je takva kakva je. Ne vjerujem da je Roura kriv iako vidim da ga svi optuzuju. Barcelona ima automatizme koje je uveo Tito, a Roura ih samo primjenjuje. Problem se treba analizirati od pocetka sezone. Tito je kao glavni cilj postavio ono sto je izgledalo nemoguce: spojiti da Xavi, Iniesta,Messi i Cesc igraju skupa i da jedan drugome ne smetaju. U pocetku je izglealo traljavo ali na kraju je uspio. Protivnici skeniraju sistem i uspjeli su da ga demontiraju. Od Pellegrinija u kupu (2-2) svi su postavili istu taktiku, pritisak sa dvije linije prva na 35 metara a druga na 25. Kako Iniesta koji je zrtvovan u ovom sistemu treba sa igra krilo a to nije i po inerciji ide u sredinu, dolazi do zagusenja na sredini terena. Jedinu komotnu utakmicu koju je Barcelona odigrala od nove godine bila je protiv Getafe-a Zasto? Igrao se stari Pepov 4-3-3, a Luis Garcia ga nije ocekivao. Getafe je slab ok, ali Osasuna i Granada su isti nivo ili cak i losiji ali su ustopali Barcelonu. Osasuna dok nije ostala bez igraca je bila ravnopravna a protiv Granade je bilo povuci potegni. Golovi iz odbice i slobodnog udarca. Ako se sjecas, dok je bio Pep cekalo se sat pred utakmicu sa se vidi sastav a danas svi vec znamo prvih 11. Barcelona ima alternativa, 4-3-3 sa Fabregasom, 4-3-3- bez njega i sa Villom (Tellom) da se rasiri protivnicka odbrana i na kraju kao sto je to jedan forumas juce rekao, moze se u slucaju krajnje nuzde izvuci i onaj ludacki 3-4-3. Dakle ima Barcelona taktickih mogucnosti. Neki to zovu plan B , drugi opet rokada u sistemu matrici. To nije problem. Ove godine je problem podatak da su primljena 44 gola u 40 utakmica. To je nedopustivo. Zadnjih 10 utakmica Barcelona nije uspjela sacuvati svoj mrezu. Ako se taj problem rijesi, Barcelona je rijesila vise od 90 % svojih problema.
LSD

#17862 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:

Ne znam pravilo ali sta se moze promijeniti za 15 dana? Tito se vraca u aprilu a do tada ko ziv ko mrtav. Ova sezona je takva kakva je. Ne vjerujem da je Roura kriv iako vidim da ga svi optuzuju. Barcelona ima automatizme koje je uveo Tito, a Roura ih samo primjenjuje. Problem se treba analizirati od pocetka sezone. Tito je kao glavni cilj postavio ono sto je izgledalo nemoguce: spojiti da Xavi, Iniesta,Messi i Cesc igraju skupa i da jedan drugome ne smetaju. U pocetku je izglealo traljavo ali na kraju je uspio. Protivnici skeniraju sistem i uspjeli su da ga demontiraju. Od Pellegrinija u kupu (2-2) svi su postavili istu taktiku, pritisak sa dvije linije prva na 35 metara a druga na 25. Kako Iniesta koji je zrtvovan u ovom sistemu treba sa igra krilo a to nije i po inerciji ide u sredinu, dolazi do zagusenja na sredini terena. Jedinu komotnu utakmicu koju je Barcelona odigrala od nove godine bila je protiv Getafe-a Zasto? Igrao se stari Pepov 4-3-3, a Luis Garcia ga nije ocekivao. Getafe je slab ok, ali Osasuna i Granada su isti nivo ili cak i losiji ali su ustopali Barcelonu. Osasuna dok nije ostala bez igraca je bila ravnopravna a protiv Granade je bilo povuci potegni. Golovi iz odbice i slobodnog udarca. Ako se sjecas, dok je bio Pep cekalo se sat pred utakmicu sa se vidi sastav a danas svi vec znamo prvih 11. Barcelona ima alternativa, 4-3-3 sa Fabregasom, 4-3-3- bez njega i sa Villom (Tellom) da se rasiri protivnicka odbrana i na kraju kao sto je to jedan forumas juce rekao, moze se u slucaju krajnje nuzde izvuci i onaj ludacki 3-4-3. Dakle ima Barcelona taktickih mogucnosti. Neki to zovu plan B , drugi opet rokada u sistemu matrici. To nije problem. Ove godine je problem podatak da su primljena 44 gola u 40 utakmica. To je nedopustivo. Zadnjih 10 utakmica Barcelona nije uspjela sacuvati svoj mrezu. Ako se taj problem rijesi, Barcelona je rijesila vise od 90 % svojih problema.
Imali su pregršt vremena da riješe taj problem - citavo ljeto.
Nakon prošlogodišnjeg gubitka titule Primere, znali su da moraju tražiti zamjenu za Alvesa i novog stopera (jer Mascherano nije riješenje definitivno)....ništa nisu poduzeli, vec su nastavili po starom sa istim igracima...ove sezone problemi u odbrani su došli do još veceg izražaja, gdje primaju barem gol po utakmici....dakle, sami su krivi za odbranu.
Ne kontam ni taj transfer Songa kojeg su vjerovatno planirali da rotiraju na potezu stoper -DM....a covjek odigrao vrlo malo utakmica.... poslije one tekme u Sevilli Titu više nije palo na pamet da ga stavi na stopera, a placen je 19 miliona :shock:
Logovan

#17863 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

omega369 wrote:Svasta! :shock:

ne vidim niti jedan jedini razlog da ne potraze privremenog trenera. a pep slobodan do ljeta svakako :?
Pitanje je da li bi on htio da se vrati nakratko.
skenderija04

#17864 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ni meni nije jasno ovo oko stopera. Pa i da ga nisu doveli imali su Bartru. Song je tu da skine Busquetsu 10-15 utakmica i on je svoje odradio, odlican tranfer. Probao je kao stoper ali ne ide. Tito ga vise ne stavlja, priznao je gresku i to cijenim. Sad je gotovo, evo nas u Martu. Sezona nece biti neuspjesna bude sta bude protiv Madrida i Milana. Ja i dalje vjerujem da ce biti dobro. Zasto da sumnjam u ekipu koja je izgubila samo tri utakmice ove sezone?
HB_BHF

#17865 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Image

Neki mi instinkt govori da će nas David spasiti :D.
(Nedostaju mi ovi dresovi iz perioda kad nam je 4-0 bio minimalac :( :D )
LSD

#17866 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ni meni nije jasno ovo oko stopera. Pa i da ga nisu doveli imali su Bartru. Song je tu da skine Busquetsu 10-15 utakmica i on je svoje odradio, odlican tranfer. Probao je kao stoper ali ne ide. Tito ga vise ne stavlja, priznao je gresku i to cijenim. Sad je gotovo, evo nas u Martu. Sezona nece biti neuspjesna bude sta bude protiv Madrida i Milana. Ja i dalje vjerujem da ce biti dobro. Zasto da sumnjam u ekipu koja je izgubila samo tri utakmice ove sezone?
Ne sumnjam ja u ekipu, ali sumnjam u prolaz za cetvrtfinale LP....evo i zašto:

Nece igrati protiv engleske ili neke njemacke ekipe, vec protiv talijanske (tradicionalno jake defenzivne ekipe...jedno je Arsenal u odbrani, jedno je Milan)....ja ne znam jeli Barca u zadnjih 10 godina pobjedila ijedan talijanski klub sa 3 razlike (osim one prijateljske sa Napolijem u Gamper kupu).
Druga stvar, Barca se dosta moci u LP ove godine....mucila se i patila i protiv Spartaka (od kojeg je primila 2 gola na Campu),, i protiv Celtica (kojeg je jedva pobjedila u sudijskim vremenu) i protiv Benfice u zadnjem kolu.
Milan je sigurno bolji od svih ovih nabrojanih ekipa.
Umor je isto bitan faktor, s obzirom da je Roura limitiran takticki i ne rotira igrace, vec izvodi gotovo uvijek isti sastav....tako da Barca u zadnjih mjesec dana izgleda sporo, tromo, bezidejno...to je ocito....u međuvremenu ce odigrati sa Sevillom i sa Realom one derbije, pa ce doci na megdan Milanu još umornija i potrošenija- a morat ce napadati od prve minute i tražiti brzi gol.
Milan je izgleda uspio provaliti sistem i naci lijek za igru zvanu "kruženje oko 16-erca", a ne znam koliko su Tito (a Roura posebno) limitirani strucno da nešto novo donesu, to cemo vidjeti...neku varijaciju ili nešto da izmisle, pošto ce se ovi dodatno utvrditi u revanšu.
2-0 je prevelik rezultat za stizanje sa sadašnju Barcu sa ovom formom i bez trenera.
skenderija04

#17867 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ LSD

U vecini se slazem sa svim sto si napisao. Na utakmicu sa Milanom Barcelona ce doci nakon pauze od sedam dana, a neki ce imati i devet jer je utakmica pred Milan kuci protiv Deportiva. Umor nece biti prepreka. Sto se utakmice tice, svi znamo da je Milan u prednosti, ali neka su jos sedam puta Tajijani, 90 minuta treba i odigrati. Da su tu Nesta, Gatusso i stara ekipa vec bi mislio da je prolaz naucna fantastika. Vidjecemo kako ce se snaci Zapata, Constant ili Faraon u ovoj situaciji. Nista protiv momaka, odlicni su igraci, ali sumnjam da ce im biti svejedno vec u samom tunelu pred istrcavanje na teren. Jako je bitno odigrati 90 minuta bez greske. Mogu li 180 ? Milan je pokazao sta je imao i pobijedili su zasluzeno. Ipak, i u Barceloni nece ove tri sedmice plakati zbog rezultata vec ce pripremiti revans.Evo ti i jedan primjer: Na proslogodisnjem evropskom, Italija je iznanedila Spaniju u prvoj utakmici bilo je 1:1 i Italija je bila bolji protivnik. Tri sedmice kasnije, 4:0 i hvala. Ne kazem da ce Barcelona proci, ali da je bez sansi, nije.
DonVito

#17868 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Barsi trener ne treba 8)

Roura nije nista kriv, uostalom on kao i Tito rade pod komandom Mesija, Ćavija, Injeste, Puzola..
Last edited by DonVito on 22/02/2013 17:22, edited 1 time in total.
5 0 5

#17869 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

vidi sad ovo. k'o sapunica. "To beat Real Madrid, we have to play like Milan did against Barça"

mozda nam bas mourinho pokaze kako se razbija autobus. :)
skenderija04

#17870 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:vidi sad ovo. k'o sapunica. "To beat Real Madrid, we have to play like Milan did against Barça"

mozda nam bas mourinho pokaze kako se razbija autobus. :)
Ovima gori pod nogama ( ako vec nije dogorilo) a Mourinha boli neka stvar za ovu utakmicu. Ne bi bilo iznenadjenje da odigraju nerjeseno u Korunji
skenderija04

#17871 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

DonVito wrote:Barsi trener ne treba 8)

Roura nije nista kriv, uostalom on kao i Tito rade pod komandom Mesija, Ćavija, Injeste, Puzola..
Naravno, svi su pod kontrolom malog diktatota :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
DonVito

#17872 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

skenderija04 wrote:

Naravno, svi su pod kontrolom malog diktatota :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Upravo tako 8)
skenderija04

#17873 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

DonVito wrote:
skenderija04 wrote:

Upravo tako 8)
Pa sta ce mali diktator smisliti protiv Milana pa da se ispuni tvoja prognoza?
DonVito

#17874 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Messi ako bude imao volje zabijati moja prognoza ce biti minimalac.

Milan je i dalje slab da se razumijemo dok rezultat iz prve tekme je plan Barse da zaslijepi raju 8) oni ne mogu dati gola u gostima.
skenderija04

#17875 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

DonVito wrote:
Messi ako bude imao volje zabijati moja prognoza ce biti minimalac.

Milan je i dalje slab da se razumijemo dok rezultat iz prve tekme je plan Barse da zaslijepi raju 8) oni ne mogu dati gola u gostima.
Pa mogli su im onda pustiti 4:0, tek onda bi nas zaslijepili
Post Reply